Şimdi Ara

Eclipse'yi öven iki arkadaş vardı nerde onlar ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C kurayım dedim. Eclipsle java ortamında çalışmışlığım vardı.

geçenlerde konusu çıkmıştı işte eclips şöyle böyle.

gittip c/c++ developer sürümünü indirdim . kendi içinde gelen compiler var(Cross GCC) onu seçtim çalışmadı daha ilk eklediğim referansta hata aldım studio.h. daha sonra siteden araştırdım kendi önerdiği compiler MinGW onu indirdim. iki seçimde de aynı hatayı alıyorum. nasıl düzelicek bu ? borland c ve c++ builder versiyonunu da bulamadım nette. nerde bu övdüğünüz eclipse ...

• Birincisi eclipse in içinde derleyici yok, kendin ayrıca indirip kurman ve preferences bölümünde ayarlaman gerekir. İkincisi C'de "studio.h" diye bir başlık yok.

Eclipse genel bir IDE dir ve her ortama plug-in ler vasıtasıyla destek verir, bilmem hatırlatmaya gerek varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Birincisi eclipse in içinde derleyici yok, kendin ayrıca indirip kurman ve preferences bölümünde ayarlaman gerekir. İkincisi C'de "studio.h" diye bir başlık yok.

Eclipse genel bir IDE dir ve her ortama plug-in ler vasıtasıyla destek verir, bilmem hatırlatmaya gerek varmı.

olmadığı için compiler indirmeye çalışıyorum ( çalışan ).
  • unresolved inclusion studio.h

eclipse kıytırık program ...
  • Ben de buna tavım arkadaş. Sorununu çözemediğiniz herşey kıytırık. adam yukarıda studio.h diye bir başlık yok diyor. o dediğin stdio.h standard input output. Ayrıca varsa bile benim bildiğim programcı sıfatı taşıyan kişi, sorun çözmeye odaklı olur. Her soruna isyan etmeye değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

Ben de buna tavım arkadaş. Sorununu çözemediğiniz herşey kıytırık. adam yukarıda studio.h diye bir başlık yok diyor. o dediğin stdio.h standard input output. Ayrıca varsa bile benim bildiğim programcı sıfatı taşıyan kişi, sorun çözmeye odaklı olur. Her soruna isyan etmeye değil.

#include<stdio.h> 

int main()
    {
    printf("Hello World\n");
    return 0;
    }

yok ya ben başka bir compiler indiricem. bozulan hdd de vardı. ama eclipse benim için tırt. geçen seferde aynı sorunları çıkarmıştı. herneyse ya ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinobilly -- 11 Aralık 2011; 21:32:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum eclipste sorun yok, bence sen bir b.ktan çakmıyorsun. Özgüvenine hayranım ama görünen köy klavuz istemiyor.

Bu kadar basit bir kodu derleyemiyor ve bunu bir tek sen farkediyorsun. Böyle bir senaryo sana mantıklı geliyor mu? Geliyorsa bravo moruk, aynen devam. Kaldı ki bildiğim kadarıyla Eclipse C compilerıyla gelmiyor, onu ayrıca indirip kurup, Eclipse'de ayarlaman lazım. C'yi felan salla önce üslup, tavır ögren. Bu da benim tavsiyem.
  • Arkadaş ya programcı değil ya da şaka yapıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurJAM

Dostum eclipste sorun yok, bence sen bir b.ktan çakmıyorsun. Özgüvenine hayranım ama görünen köy klavuz istemiyor.

Bu kadar basit bir kodu derleyemiyor ve bunu bir tek sen farkediyorsun. Böyle bir senaryo sana mantıklı geliyor mu? Geliyorsa bravo moruk, aynen devam. Kaldı ki bildiğim kadarıyla Eclipse C compilerıyla gelmiyor, onu ayrıca indirip kurup, Eclipse'de ayarlaman lazım. C'yi felan salla önce üslup, tavır ögren. Bu da benim tavsiyem.

hayır birader o dandirik programı deleme sınaması yapmak için yazdım. yoksa amacım başkaydı. bende anladım compiler'ın ayrı geldiğini lakin iki compiler kurmama rağmen hala hata veriyor. çalışmadı yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinobilly

quote:

Orijinalden alıntı: OnurJAM

Dostum eclipste sorun yok, bence sen bir b.ktan çakmıyorsun. Özgüvenine hayranım ama görünen köy klavuz istemiyor.

hayır birader o dandirik programı deleme sınaması yapmak için yazdım. yoksa amacım başkaydı. bende anladım compiler'ın ayrı geldiğini lakin iki compiler kurmama rağmen hala hata veriyor. çalışmadı yani.

Bu kadar bilmeden bu kadar eleştiren birini daha görmedim. En son 10 sene evvel C ile kod yazmışımdır. Bu kadar mı zor dedim bu adam derleyemiyor diye, Eclipse for C/C++ indirdim, açtım. Yeni proje açtım, hello word örneğini açtım. Build sonra Run dedim çalıştı. Sende çalışmamasının nedenlerine gelince aklıma şunlar geliyor;

1. Programlama, IDE, derleyici nedir bilmiyorsun. (Hakket daha önce tartışmıştık bunları bilmiyordun)

2. İnternette arama yapmayı bilmiyorsun (Bu kadar basit bir problem için How-to'lar yada direk Google'dan arama yaparsan çözüm bulmaman bence imkansız!)

3. Hepsi...

• bence sen MinGW yi indir indir buradan
    bir de notepad++ 'ı indir.

enviroment variable'ını tanımla. nasıl yapılacağını internette bulabilirsin. araştırıp da bulamazsan yardımcı olabilirim. Ve de Google'ı verimli kullanabilmen icin şu ppt yi güzelce bi okumanı tavsiye ederim. next next diyerek geçmeden anlayarak okumanı öneririmhttp://fatih.edu.tr/~moktay/2011/ceng-bilm403/Google_Advanced_Features.ppt

direk command promt dan "g++ -o " cpp dosyasının lokasyonu" "outputu nereye koymak istiyorsan onun lokasyonu" " komutunu yazarak direk compile edebilirsin. hızlı ve rahat.

Eclipse de laf etmeni kınıyorum. Dünya üzerinde binlerce (belki milyonlarca) kullanıcısı olan bir IDE'ye hakaret etmen yanlış.
    Daha önce yapmadım ama sanırım MinGW compiler'ı eclipste çalışabilir. (emin degilim - varsayım )

• Adam daha neyin ne olduğunu bilmiyor ama çok iyi bildiğini iddia ediyor, en güzel IDE'lerden birini kullanamadığı için kıytırık diyor, yardım etmeye çalışanlara saldırıyor hala bu adamı dikkate alıp cevap veriyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Adam daha neyin ne olduğunu bilmiyor ama çok iyi bildiğini iddia ediyor, en güzel IDE'lerden birini kullanamadığı için kıytırık diyor, yardım etmeye çalışanlara saldırıyor hala bu adamı dikkate alıp cevap veriyorsunuz

bencede kardeş ama şunu belirteyim eclipse mükemmel ve ayırıntı bir programlama sistemi olduğundan karşısına gelen tüm pencerelere yes yes deyip geçmiştir ve ayarları bilmiyordur çünkü başta bende hello world için 1-2 saat çabalamıştım ama sonra çok işime yaradı bu eclipse çok kolaylaştırıyor
  • Arkadaşlar başka bir sorunum var bilenler yardım edebilrse sevinirim. Problemi basit bir şekilde tanımlamaya çalışayım. İki bilgisayarım var . İkisinde de eclipse kurulu. Birisinde bir proje (linux,C/C++, ve shared libraryler kullanıyorum) geliştirmeye başladıktan sonra diğer bilgisayarımda da devam etmek istiyorum ama proje uzantılı bir dosya olmadığı için direk proje olarak acamıyorum. Önce yeni bir proje olusturup import etmem gerekiyor ama sağlıklı bir şekilde çalıştıramadaım . Eclipse te oluşturulan projeler taşınabilir değil mi ? Yada taşınabilir bir proje oluşturmak için ne yapmam gerekli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oner020

Arkadaşlar başka bir sorunum var bilenler yardım edebilrse sevinirim. Problemi basit bir şekilde tanımlamaya çalışayım. İki bilgisayarım var . İkisinde de eclipse kurulu. Birisinde bir proje (linux,C/C++, ve shared libraryler kullanıyorum) geliştirmeye başladıktan sonra diğer bilgisayarımda da devam etmek istiyorum ama proje uzantılı bir dosya olmadığı için direk proje olarak acamıyorum. Önce yeni bir proje olusturup import etmem gerekiyor ama sağlıklı bir şekilde çalıştıramadaım . Eclipse te oluşturulan projeler taşınabilir değil mi ? Yada taşınabilir bir proje oluşturmak için ne yapmam gerekli ?

Proje'ye sağ tıklayın export deyip dosya sistemi yada zip dosyası olarak disari alabilirsin. Sonra diğer bilgisayarda project view de sağ tıklayip import ile projeyi workspace e açabilirsin. Eclipse .project dosyasında proje bilgilerini tutar ve her proje bir klasördür. Klasörü istediğin gibi taşıyabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.