Şaşırmam bu dönem econ 101'de A alanlardan biri cs ciydi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Econbender hocam bakabilir mi? İktisat ile alakalı. (2. sayfa)
-
-
Anlatilanlara bakarsak odtu econu da 3 senede 4.00la bitiririm gibi geldi Yanlislikla master phd yapmazsam denicem 30umda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam benim hedefim her zaman kamuda bir kariyer oldu. 1.lik bir şey katmaz belki kamuda ama sadece kişisel hedef ve işinde en iyi olma çabası beni bu isteğe itiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 2 Temmuz 2023; 16:43:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gradingi salsinlar daha yumusak olsin kesinlikle de (bence) bilkent econ departmaninin öğrencilerinde bi mat temeli sikintisi var, game theoryde gordum bunu ciddili inductiondan filan bihaber insanlar var ki bunlar 4.sinifa gelmis.
Ben okul acsam ya 1 senelik mat+bilimsel dusunme hazirligi koyarim (cms tarzi) ya da ilk donem tum okula (buna guzel sanatlar bile dahil olmali bence) odeonda mi olur nerede olur bilmem ama kallavi bir matematiksel dusunme nedir seklinde bir ders koyarim ispat yapmak nedir sorular nasil cozulup yazilmali aksiyom nedir bunlarxan ne cikaririm filan gibi konu degil sadece matematigin ne oldugunu ve nasil kullanildigini anlattığım. Akademi icin değil matematiksel dusunmeyi ogrenip hayatlari daha guzel bi yer olsun diye
Üstüne bir de akdeniz ybs patlar 1 dönemde bitirmeli
Tcmb ve kamu bankalarının hazine kısmı biraz daha size göre olabilir.
Mat temel sıkıntısı var mı bilmiyorum (kendim de sayısal çıkış olduğum için bir yorum yapamayacağım) ama umursamazlık sorunu var esas. Bölümde okuyanın bölümden haberi yok. Econda iyi not alan tanıdıklarım man öğrencisi yani nerede bu econcular, yurtta yatmakla, lol oynamakla meşguller. Bilkent harbi büyük okul bu tipleri bile adam edip en kötü bankacı falan yapıyor
Onu kazanamam ki
Ya umursayanlarda bile bi bosluk var sanki istisnalari olmakla birlikte. Bende de sorun var bana biraksalar bolum fark etmeden her doneme okuz gibi math dersi koyarim ora ayri
Aman hocam mezun vermemiz lazım, sonra 140 kişiden 30u mezun olacak
Ya diploma almasi zor olmali bence, ulkede girince bir sekilde diploma aliyo olma seyine de cok tiltim. Mezun olamazlarsa uni mezunu enflasyonu da biter her sey yerine doner super olur
Kontenjanı da 50ye filan düşürmek lazim zaten, bi hoca senelik 10 tane cocukla nasi ilgilensin, donemlik 3 carp 4le 12 tane cocuga adam gibi rehberlik versinler yeter
bu econ ne oluyo la hesap kitap işi mi yapılıyor iş hayatında yoksa sözel işler mi? halamın sakalı olsa amcam olur gibisinden ekonomi politikaları ile mi ilgileniyorlar
-
Hocam aslında iş hayatıyla pek ilgili dersler yok (banka hazineleri, mechanism design veya makro analizler falan hariç). Halamın sakalı olsa değil de TCMB faizi %17 olsa işsizlik ne olur veya enflasyonu para politikası ile düzeltebilir miyiz. Ya da enflasyonist ortamda şirket karlarında nasıl değişimler olur ve bu karlar enflasyon yaratır mı (IMF yaratır demeye başladı son yıllarda). Öte yandan karaciğere ihtiyaç duyan x kişi var ve bu kişilere bağışlanabilecek y karaciğer var. Bu karaciğerin ideal dağılımı (verimli dağılımı) nasıl olur, bu dağılım adil olur mu? Mesela böbrek nakilleri ile ilgili makaleler var (bu dağılımın nasıl yapılabileceğine dair modeller kuruluyor).
İktisat genelde matematiksel olsa da iktisat tarihi gibi daha sözel alanlar da var (Şevket Pamuk bu alanın piridir)
-
Bir ara 1 milyon yazılımcı projesi mi ne vardı, kapatalım cs'lerin çoğunu çevirelim ctıs'e. iibf'deki işsizliği azaltmak için de yarısının ybs'ye çevrilmesini öneriyorum .
Şaka bir tarafa ben hep lisans kontenjanı 100k olmalı kalan çoğu kişi mesleki eğitime gönderilmeli dediğim için linç yemiştim.
-
Ulkeye lisans eğitimi veren 20 okul lazim gerisi zarar. Meslek yuksekokulundan hallice ger uniyi acilen myo ya cevirmek lazim
ecobenderin dediği gibi tcmb ya da hazinede çalışmak sana daha uygun ama buralar ingilizce bilmeyeni almıyorlar. en son hatırladığım kadarıyla türkçe ekonomi okumak istiyorum demiştin.
trde 20 tane kaliteli üniversite çıkmaz.
koç sabancı bilkent tobb özyeğin odtü itü boun gsü yeditepe hacettepe ytü marmara
ne 20'si la 5 tane var. bilkent, koç, boğaziçi, ödtü, sabancı
-
hocam diğer arkadaşlara ayıp olmasın diğer üniversiteleri yazdım ama oraya itü ile galatasarayda yazılır
bence yazılmaz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X