Şimdi Ara

ECS 945GCT-M2 BIOS GüNCeLLeMe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben anakartın kendi sitesinden bir BIOS sürümü indirdim ama bilgisayar eski olduğundan nasıl güncelleştiriceğimi bilemedim.

BIOS'un boot ederek güncellemesi var, bir de bilgisayar açıkken güncellemesi var.

İkisi de aynı şey mi anlamadım ya da sıra sıra ikisini de yapmalı mıyım? Nasıl yaparım? (BIOS rom dosyalarını yedekleme vb.)

BIOS sürümüm güncel mi? Değil mi?.

Riskli bir iş olduğunun farkındayım, bu yüzden baya araştırma yapmaktayım.

İşler ters giderse bilgisayarıma erişimim zor olacak veya hiç olmayacak.

Lütfen gerekli bilgilendirmeleri yapıp yardım edin.

Şimdiden teşekkürler.

Anakart : [1333 - 1.0A] Link: ECS > 945GCT-M2/1333 (V1.0A)

• Anakartın kendi programı varsa Windows işletim sistemi açık iken çalışan onu kullanırsan daha iyi olur kardeşim.. diğer türlü sorun çıkabilir.. şu video yardımcı olacaktır:

https://www.youtube.com/watch?v=Ch_lPoT6Pcw
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

Anakartın kendi programı varsa Windows işletim sistemi açık iken çalışan onu kullanırsan daha iyi olur kardeşim.. diğer türlü sorun çıkabilir.. şu video yardımcı olacaktır:

https://www.youtube.com/watch?v=Ch_lPoT6Pcw
    Rom dosyaları şöyle : ECS 945GCT-M2 BIOS GüNCeLLeMe

2 farklı steup var sanırım. biri pc acıkken , diğeri boot yaparak. öyle zannediyorum

Peki anakartım hangisini destekliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowpad -- 29 Nisan 2018; 21:14:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: slowpad

Rom dosyaları şöyle :

2 farklı steup var sanırım. biri pc acıkken , diğeri boot yaparak. öyle zannediyorum

Peki anakartım hangisini destekliyor ?

Alıntıları Göster
    Anakartın için olan doğru BIOS versiyonunu indirdiysen her iki yüklemeyi de destekliyordur kardeşim.. ama daha önce BIOS arayüzünden Boot yaparak güncelleme yapmadıysan, işletim sistemi açıkken program aracılıyla indirip yapmak daha klay bir yoldur senin için.. link verdiğim videoda gösteriliyor zaten..

Ekleme: Foto bende açılmıyor.. tekrar düzenle ya da link verirsen bakabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelmax -- 29 Nisan 2018; 21:19:18 >

• quote:

Anakartın için olan doğru BIOS versiyonunu indirdiysen her iki yüklemeyi de destekliyordur kardeşim.. ama daha önce BIOS arayüzünden Boot yaparak güncelleme yapmadıysan, işletim sistemi açıkken program aracılıyla indirip yapmak daha klay bir yoldur senin için.. link verdiğim videoda gösteriliyor zaten..

Ekleme: Foto bende açılmıyor.. tekrar düzenle ya da link verirsen bakabilirim..

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2617258/2667855d-aafd-494f-b698-e161960620ce.png

Bios 'un dosyalarını kendi sitesinden indirdiğimde .zip dosyasından bunları gördüm
    Öncedende boot edilerek yapıldımı bilmiyorum çünkü bilgisayar önceden tamire gitmişti o sıra yapmadılarsa eski sürüm devam ediyor. şuanda sistem bilgisinden sürümüne baktığımda : BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends Inc. 080012, 26.03.2008
    çıktı.
    Güncellmi onuda bilmiyorum ama değil sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowpad -- 29 Nisan 2018; 21:36:37 >

• quote:

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2617258/2667855d-aafd-494f-b698-e161960620ce.png

Bios 'un dosyalarını kendi sitesinden indirdiğimde .zip dosyasından bunları gördüm
    Öncedende boot edilerek yapıldımı bilmiyorum çünkü bilgisayar önceden tamire gitmişti o sıra yapmadılarsa eski sürüm devam ediyor. şuanda sistem bilgisinden sürümüne baktığımda : BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends Inc. 080012, 26.03.2008
    çıktı.
    Güncellmi onuda bilmiyorum ama değil sanırım.

Alıntıları Göster
    Tamam şimdi görebildim fotoyu.. yazanlardan isimlerine bakarak Afuwin.exe yazan dosya sanırım windows ortamında işlemi yapabilmek için.. ya da programı kurmak için.. sonu ROM olan dosya da BIOS dosyası.. dosyalar sıkıştırılmış halde görünüyor. önce winzip ile bir klasöre açmalısın.. sonra AFUWIN.EXE yazan dosyayı çalıştırmayı bir dene..

• quote:

Tamam şimdi görebildim fotoyu.. yazanlardan isimlerine bakarak Afuwin.exe yazan dosya sanırım windows ortamında işlemi yapabilmek için.. ya da programı kurmak için.. sonu ROM olan dosya da BIOS dosyası.. dosyalar sıkıştırılmış halde görünüyor. önce winzip ile bir klasöre açmalısın.. sonra AFUWIN.EXE yazan dosyayı çalıştırmayı bir dene..

Alıntıları Göster
    peki işler ters giderse ( bilgisayar acılmaz veya v.b sorunlar ) yedeklediğim rom dosyası bi işe yararmı ? ( Güncelleme yapmadan önce orjinal ayarlarını yedeklemek )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

peki işler ters giderse ( bilgisayar acılmaz veya v.b sorunlar ) yedeklediğim rom dosyası bi işe yararmı ? ( Güncelleme yapmadan önce orjinal ayarlarını yedeklemek )

Alıntıları Göster
    Açıkçası o kadar eski bir anakartta işler ters giderse yapılabilecek bir şey olduğunu pek sanmıyorum.. bilgisayar açılmaz, BIOS ekranı gelmezse yedeklediğin ROM dosyası da işe yaramayacaktır.. çünkü işlem yapabilmek için ekrana görüntü gelmesi gerekiyor..
  • quote:

Açıkçası o kadar eski bir anakartta işler ters giderse yapılabilecek bir şey olduğunu pek sanmıyorum.. bilgisayar açılmaz, BIOS ekranı gelmezse yedeklediğin ROM dosyası da işe yaramayacaktır.. çünkü işlem yapabilmek için ekrana görüntü gelmesi gerekiyor..

Alıntıları Göster
    peki teşekkürler. Yardımınız için :)
  • quote:

peki teşekkürler. Yardımınız için :)

Alıntıları Göster
    Rica ederim, önemli değil kardeşim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.