Şimdi Ara

lg x130 için oc? (i945gse chipset)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar malum netbookla neredeyse her türlü günlük aktiviteyi gerçekleştirebiliyorum. insan bu; hep fazlasını istiyor. ben de öyle yaptım ve alette 720p videoları oynatmaya çalıştım. birçok video sorunsuz çalıştı fakat bazı filmerin aksiyon sahnelerinde senkron kaymaları yaşadım. sorunun kaynağı da bana göre hızı düşük kalan n270 işlemci.
    hız aşırtmak (biosa da bulaşmadan) windows tabanlı oc programlarını kullanmayı denedim fakat setfsb ve clockgen de aletin anakartını bulamadım.

bu bilgisayarda hız aşırtabilmek için ne yapmalıyım? yine programla mı devam edeyim yoksa biosa döneyim mi?
    şimdiden teşekkürler...

• o chipsette 2 3 ay önce dh den bir kişi bana sormuştu pm den bios fotolarını istedim ama fsb ve overclokc seçenekleri yoktu
    945
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertcanylmaz
    arkadaşlar malum netbookla neredeyse her türlü günlük aktiviteyi gerçekleştirebiliyorum. insan bu; hep fazlasını istiyor. ben de öyle yaptım ve alette 720p videoları oynatmaya çalıştım. birçok video sorunsuz çalıştı fakat bazı filmerin aksiyon sahnelerinde senkron kaymaları yaşadım. sorunun kaynağı da bana göre hızı düşük kalan n270 işlemci.
    hız aşırtmak (biosa da bulaşmadan) windows tabanlı oc programlarını kullanmayı denedim fakat setfsb ve clockgen de aletin anakartını bulamadım.

bu bilgisayarda hız aşırtabilmek için ne yapmalıyım? yine programla mı devam edeyim yoksa biosa döneyim mi?
    şimdiden teşekkürler...

setfsb ile yapabilirsin
  • o chipsetin set fsb desteği yok
  • setfsb ile yapmayı denedim fakat anakartı oradaki listede bulamadım.
    belki olur ümidiyle intelin diğer anakartlarını seçerek yapmaya çalıştım, tanımadı bile..

söylediğiniz gibi, galiba bu chipsetle oc zor ya da bir diğer deyişle yok.

ve uzun yolculuklarda 720p film keyfi de böylelikle hayal oldu, canımız sağolsun.

ilginize teşekkürler arkadaşlar...
  • Boşver hocam sende. Minibookta hd izlesen nolcak dvdrip veya brrip indirirsin hem işlemciyi daha az yorar.
  • aynen öyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşin ilginç tarafı .mkv videolara karşı resmen alerjisi var. Çözünürlük ne olursa olsun .mkv ler takılırak çalışıyor fakat 720p avilerde hiçbir sorun yok. Çok ilginç
  • N270 için normal codec değil core avc kullanın. Görüntüde kaybınız olur biraz ama takılmalar gider.
  • N280 de de aynı durum söz konusu olur mu beyler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0nur*

N280 de de aynı durum söz konusu olur mu beyler?

Olacaktır, alt tarafı 60MHz fark var aralarında.
  • Fsb 667 mhz n280 de buda bir etken değilmi ?

720 likler izlenebiliyorda diğerleri izlenilmez mi n280 de ?
  • Pek bir etken değil. N270 ve N280 ile ancak 720p izleyebilirsiniz o da yer yer kasıntı ile. 1080P'yi hayal bile etmeyin.
  • Bir sorum daha var

Arkadaşımda asus ee pc var. Hızlı tuşları mevcut o tuşlardan birine basınca Run mode gibi birşey çıkıyor. Dedim herhalde performans artıyor.

Sordum nedir diye bu. İşlemciyi 1.7GHz yapıyo dedi

Bana biraz tuhaf geldi. nedir bu işin aslı astarı ?
  • eee pclerde çok güzel modlar var. Hatta seashell forumlarında son günlerde bu modlara "hd movie mode" gibi birşey eklendiği yazıyordu. Ss ler bile vardı, böyle bişey harbiden var anladığım kadarıyla..
  • Bu arada core avc yi denedim, teorik olarak yaptığı iş çok iyi fakat ben pratikte pek bir fark göremedim.

Avi'ye devam!!
  • Acer aldım ama asus a da içim gitmedi değil bak
  • Hayırlı olsun üstadım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.