Şimdi Ara

Intel PM45 Anakart ve Upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler. Acer 6930G kullanıyorum(P8400-3GB-512MB 9600GS-320GB HDD-16" LCD) ve anakartım intel pm45 82801-LM ve 3 GB ram kullanıyorum.Araştırdım ancak 10 Ocak 2010'da aynı sorulmuş ve cevap verilmemiş ya da beni tatmin etmedi.Neye konu şu. 3 GB ram ve 512 MB 9600M GS ekran kartı yetmemeye başladı.

Intel'n resmi sitesinde PM45 anakartların 8 GB ram desteği var denmiş ancak emin olamadım.8 GB ram desteği olsa bile 2 ram slotu olduğu için tek 4 gb ddr2 667/800/1066 notebook ram bulabilir miyim? 8 GB ram destei için büyük ihtimalle bios update isteyecek. Şu anki bios sürümü 2008 yılına ait. Acer'in resmi sitesinde 2009 yılının bios update var ama işimi görür mü bilmiyorum. Intel in resmi sitesinde bios update dosyası varsa ve onunla bios güncellesem olur mu?

İntel PM45 Bilgisi:
    ark.intel.com
    Intel product specifications
    http://ark.intel.com/products/chipsets/35515

Anakart bilgisi:
    http://imageshack.us/photo/my-images/825/adszvd.jpg/

Bu rami kullanabilir miyim mesela? DDR3 1066mhz
    http://www.teknolojix.com/?urun-16418-4-GB-1066-MHZ-DDR3-SODIMM-NOTEBOOK--KINGSTON-.html

Ekran kartı olarak ne tavsiye edersiniz? Sürücü sorunundan dolayı Ati istemiyorum. Nvidia'nın hangi kartının önerirsiniz?

Bu upgrade güç kaynağı bakımından ek yük getirecek mi? Yani masaüstlerindeki gibi güç kaynağı değiştirmek zorunda kalır mıyım?

16" LCD ekranımda renkler gidip geliyor. Monitor vadesini doldurmuş anlaşılan. 16" Full HD desteği olan( en azından full hd çıkışı destekleyecek) monitor bulabilir miyim?

Monitor+Ram+Ekran kartı için ne kadar bir maliyet gerekir? ( Güç kaynağı da lazımsa onu da ilave edelim)

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 5 Eylül 2011; 3:09:03 >

• Acer in servisini arayıp sorun, bios ve diğer yazılımları Acer in sitesinden yükleyin. İntel sadece çipset üreticisi onun için anakart DDR3 ram kullanmıyor olabilir.
  • inteldeki bilgiler seni yanıltır onları boşver onlar sadece çipset bilgileri sen acer de ne yazıyorsa ona bak
    ayrıca ddr3 ram kullanamazsın ddr2 olmalı
    ekran kartına gelince senin ekran kartı harici değilse değiştiremezsin
    diyelimki harici ve değiştireceksin değiştirsen bile laptop bilgisayarların ekran kartları çok pahalı
  • Acer'da DDR2 800 4GB max gözüküyor. Yabancı forumlarda da araştırdım. 9600M GT dışında ekran kartı upgrade de yapılamıyormış. T9xx0 serisi dışında işlemci upgrade de gözükmüyor.Anlaşılan upgrade falan düşünmemek lazım.Gidebildiğim kadar gideceğim artık.Cevaplarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 7 Eylül 2011; 19:13:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.