Şimdi Ara

ECS'den yüksek performans tutkunlarına özel yeni anakart: P55H-AK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Önde gelen anakart üreticilerinden ECS, ilk tanıtımıını Computex 2010 fuarında yaptığı yeni anakart modeli P55H-AK'yı duyurdu. Yüksek performans sınıfına konumlandırılan yeni anakart firmanın Black serisi kapsamında lanse ediliyor ve Intel'in P55 çipsetini temel alıyor. LGA1156 formundaki Intel işlemcilerle uyumlu olan anakart, dört adet DIMM slotu üzerinden 2600MHz+ çift kanal DDR3 bellek desteği sunuyor. Siyah renkli baskılı devresi ve yüksek kaliteli komponentleriyle dikkat çeken ECS P55H-AK aynı zamanda hız aşırtmacılara da göz kırpıyor.

İşlemci soketi ve bellek slotlarında daha iyi sinyalizasyon için 15u Altın kullanılan anakartın bir diğer dikkat çekici özelliği ise Nvidia'nın NF200 yongası sayesinde üzerinde yer alan üç adet PCIe x16 slotunu SLI teknolojisi için tam hızla çalıştırabilmesi. Aynı zamanda ATi Crossfire X desteği de sunan anakart, PLX PEX 8608 PCIe köprü yongasıyla geliyor ve bu sayede USB 3.0 ve SATA-III gibi teknolojiler için PCIe hattlarında darboğaz yaşanmasının önüne geçebiliyor.

Harici kontrolcüler sayesinde iki adet SATA-III ve iki adet USB 3.0 konnektörüne sahip olan anakart aynı zamanda eSATA,SATA-II ve USB 2.0 portlarına da sahip. Profesyonel kullanıcılar için kart üst güç, reset ve Clear CMOS butonları ile debug LED'e yer verilen P55H-AK'nın diğer özellikleri arasında çift Gigabit Ethernet ve 7.1 kanal yüksek tanımlı ses gibi detaylar da bulunuyor. Önümüzdeki haftalarda satışa sunulması beklenen ECS P55H-AK'nın fiyatı ise henüz açıklanmadı.

• Bilindik firmaların fiyatlarının düşmesinde etkin güzel gelişmeler.
  • baya güzel duruyor anakart
  • ECS nin full katı kapasitörlü nadir anakartlarından olacak. Görüntü güzel ama bu ecs genelde oc özürlü oluyor. P35 ini kullanmıştım. İllet etmişti. oc yaparsın olmayınca mecburen bios pilini sökeceksin... bende böyle bir olumsuz etkisi var bu firmanın. reno veya tofaş gibi anakart dünyasında.
  • bu modelin tasarımı diğer çoğu markalarınkinden çok daha şık duruyor.
  • soğutuculara bak işlemci etrafını ablukaya almışlar fazla o.c. yapınca kaçmasın diye herhalde :)
  • Aşık oldum resmen. Almalıyım. :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sata 2 ve usb 2. poertlarını düşünmeleri gerçekten iyi.
  • Tasarım çok hoşuma gitti gerçekten.
  • kullanmadan birşey söylenmez ama ucuz et muhabeti olmasın
  • @elophidae oc özürlümü? ecs cok saglam oc olabilen anakartlar üretir.
  • quote]Orijinalden alıntı: lj94

@elophidae oc özürlümü? ecs cok saglam oc olabilen anakartlar üretir.

Sanırım o bakımdan OC özürlü dememiş..
    oc yaparsın olmayınca mecburen bios pilini sökeceksin...
  • Orijinalden alıntı: aLcat[R]aZ

quote]Orijinalden alıntı: lj94

Ayrıca O.C tutmadığı zaman Cmos Reset jumper var pili çıkarıp bekleyene kadar. Artık kart üzerinde buton olarak yer alıyor.
  • anakart gerçekten çok güzel görünüyor.. özellikleri, tasarımı oldukça güzel..
  • Görünüm olarak ECS elinden çıkan anakartların en güzellerinden olmuş diyebilirim. Albenisi var kartın.
  • Orijinalden alıntı: hedevilcate

Orijinalden alıntı: aLcat[R]aZ

quote]Orijinalden alıntı: lj94

Ayrıca O.C tutmadığı zaman Cmos Reset jumper var pili çıkarıp bekleyene kadar. Artık kart üzerinde buton olarak yer alıyor.

OC özürlü derken oc olmuyor anlamında söylemedim. Mesela gigabyte anakarta oc yaparsın oc kararlı olmazsa sistem 2 kere yeniden başlar 3. de resetlemiş halde kendiliğinden başlar. Fakat bu nalet ecs (sadece benim kullandığım P35 modeli için söylüyorum) oc stabil olmayınca bi kapanırdı açabilene aşkolsun. İlla ki pili sökeceksin. Gigabyte, asus, biostar bence ecs den önce düşünülmesi gereken markalar. Dördünün de P35 ini kullandım en kötüsü ECS idi.
    Neyse sadece bir modelle firmaya yüklenmeyelim. Anakartın dış görünüşü güzel olmuş umarım oc kapasitesi ve fiyatı ile bir alternatif oluşturur.

• İnceleme testlerini görmeden almanızı tavsiye etmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xinu
    İnceleme testlerini görmeden almanızı tavsiye etmiyorum

+1 Ecsden böyle bir anakart görmek güzel.testleri görmek lazım ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 11 Ağustos 2010; 23:09:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.