Şimdi Ara

ECZACI OLACAKLAR DİKKAT !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    'Eczacılık fakültesini seçmeyin, eczaneyi zor açarsınız'
    Antalya Eczacılar Odası, Eczacılık Fakültelerini tercih edecek öğrencileri 6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'da yapılan düzenlemeleri bilerek bölümü tercih etmeleri yönünde uyardı.
    Antalya Eczacılar Odasından yapılan yazılı açıklamada, 6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'daki değişikliğin, mezun olduktan sonra eczane açmak isteyenlerin Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş boş kontenjanlara göre eczane açabilecekleri düzenlemeleri içerdiği kaydedildi.

Açıklamada, bugünlerde üniversite tercihinde bulunacak öğrencilerin, eczacı olmak için pek çok kriterin tamamen değiştiği yeni düzenleme ışığında tercihte bulunmalarının faydalı olacağı vurgulandı.

Söz konusu yasada Avrupa modeli esas alınarak nüfusa göre eczane sınırlaması yapan bir düzenlemenin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, yeni düzenleme ile eczanelerin büyük şehirlerde kümelenmeyeceği, yurdun en ücra köşelerinde bile eczane açılmasının sağlanacağı ifade edildi.

Serbest eczane açmak veya serbest eczanelerde mesul müdür olarak çalışmak isteyen bir eczacının en az bir yıl hizmet sözleşmesine bağlı olarak mesul müdür eczacı ile serbest eczanelerde yardımcı eczacı olarak çalışma zorunluluğu bulunduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Daha önce ÖSYM ile yaptığımız görüşmelerde, yukarıda bahsettiğimiz yasal düzenlemelere kılavuzda yer verilmesi ve tercih yapacak öğrencilerin konu hakkında bilgilendirilmesi için gerekli girişimleri başlatmamıza rağmen hala ÖSYS kılavuzunda yer almadığını görmek bizleri fazlasıyla rahatsız etmiştir. Umuyoruz bu yılki tercih kılavuzunda bu eksiklik giderilmiştir. Çünkü öğrencilerin eczacılık camiasında adeta bir devrim olan bu yasal düzenlemeleri bilerek tercih yapmaları son derece önemliyken, hayatlarını etkileyecek bir karar aşamasında kılavuzda bilgilendirilmemeleri ise ne yazık ki elzemdir."

Açıklamada, mezun eczacıların sadece eczane açmak zorunda olmadığı, hastanede, kamuda, endüstri ve sanayide, kooperatif ve ecza depolarında çalışabilecekleri, yasayla gelen ikinci eczacılık modellerinde de mesleğe atılabilecekleri kaydedildi.
     ECZACI OLACAKLAR DİKKAT !!!

• Evet ben de gordum cok kafami karistirdi bu haber ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kessy kullanıcısına yanıt
    benimde
  • Ftr ve odyolojiye de kafam yatmiyor degil bu haberden sonra..

• Kessy kullanıcısına yanıt
    onlarda 3.-3.5 arası sabit maaş işte
  • gkaymak G kullanıcısına yanıt
    SEVGİLİ GENÇLER EĞER DEVLETTE ÇALIŞMAYACAKSANIZ , ANA YADA BABANIZ ECZACI DEĞİLSE SAKIN ECZACILIĞA BULAŞMAYIN. PRATİSYEN BİR HEKİM KADAR DONANIMLI OLURSUNUZ AMA ECZANE ECZACILIĞI YAPACAKSANIZ ECZANE AÇAMAZSINIZ. BENDEN SÖYLEMESİ.
  • Gordion_56 kullanıcısına yanıt
    LAN SENİN BABAN DIR, BEN 46 YAŞINDAYIM VE ECZACIYIM VELET. O HABERİ POSTA GAZETESİ YAYINLADI HERGELELİK YAPMA BENİM AĞZIMI BOZDURMA. KANUNDAN HABERİN VAR MI SENİN BU KADAR İNSAN ARAYIŞ VE ÇIRPINIŞ İÇERİSİNDE, KÖRLEME TERCİH Mİ YAPSIN...
    Gorus belirtmek rakip elemek mi? Herkesi kendin gibi fesat saniyorsun, senin isin bilip bilmeden insanlarin gunahini almak sanirim.

• Aynen haklisin ve onlarda da baya bir mezun olucak 4-5 seneye..

EVLADIM SENDEN ADAM OLMAZ SEN GİT YENİ ÇIKAN ECZACILIK YASASINI BUL OKU KAFA BOZMA NAŞLA. ONDAN SONRADA GİT TERCİHİNİ YAP YERLEŞ BİR GÜN BANA YADA BENİM GİBİ BİR ECZACIYA DENK GELİRSEN 6. SENEDE VERECEĞİN MEZUNİYET STAJINDA Kİ 1 YIL BİZZATİ EŞEKLER GİBİ ÇALIŞMAN LAZIM KESİNTİSİZ TIPKI AVUKATLARDAKİ GİBİ, O BELGEYİ NAH İMZALATIRSIN. SEN DAHA ECZACILIĞIN 5 YIL OLDUĞUNU FALANDA SANIYORSUNDUR... GİT İYİCE ARAŞTIR ECZACILIĞI BANA ONDAN SORA DÖN,EVET BENİM BABAM DA ECZACIYDI HATTA DAYIMDA HATTA AMCA KIZIM VE DAYI ÇOCUKLARIMDA ECZACI. AMA BİLKİ SEN DAHA HALA VELETSİN VE BU MESLEKTE BENİM 26 SENEM BİTTİ VE ŞUNU SÖYLEYEYİM BENCE SEN ECZACI OLAMAZSIN...
    arkadaş rakip eliyo 46 yaşında adamın ne işi olur forumda ve bu kadar bozuk üslupla konuşmaz
  • GENÇLER HARBİ SİZ PARANOYA YA BAĞLADINIZ , GİDİN BENİM DEDİĞİMİ ARAŞTIRIN BEN BURADAYIM.
  • Ben ftr ya da diyetisyenlik yazacağım eczacılık yerine. Zaten kiymadan da pek hoşlanmıyorum.
    tartismayi buyutmeyecegim beni velet olarak goruyorsun zaten,lakin bende seni adam olarak gormuyorum,senin 46 yasinda olduguna zaten inanmiyorum,cunku oradaki lan kelimesini bile ciddiye almisin seni tebrik ederim, ve meslek hayatindada basarilar dilerim(!) gercekten 46 yasinda olsaydin boyle agir konusmazdin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gordion_56 -- 5 Temmuz 2015; 5:41:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.