Şimdi Ara

Eczacılık yazılır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
4.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tıp icinde varsa mezuna kal ama eczaciligin kotu oldugunu dusundugumden degil yoksa eczacilik yazilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahsen mezuna kalan birisi olarak mezunda çok kasmadan tıpa giden arkadaşlarım var çünkü zaman çok bol arkadaşlarınla gezmene filan baya zaman kalıyo ve rahat çalışıyosun ama yinede sen bilirsin hayatından 1 sene gidecek diye filan da düşünme sakın
  • Bu arada gercekten tip istiyorsan ecz. Yazma arkadaşım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen kac bineydin @demeett

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: slvsncr

Evet hocamiz derste bahsetti klinik ecz olayi zaten zorunlu değil biliyorsundur yani eus dus veya tus gibi olmayacak sadece klinik alanda ecz. Dusunenler icin zorunlu bir sinav.

Merhaba, eczane açmak için eus şarti var mi bilginiz var mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: northernlights

quote:

Evet hocamiz derste bahsetti klinik ecz olayi zaten zorunlu değil biliyorsundur yani eus dus veya tus gibi olmayacak sadece klinik alanda ecz. Dusunenler icin zorunlu bir sinav.

Merhaba, eczane açmak için eus şarti var mi bilginiz var mi acaba?

Eczane acmak icin eus sarti yok.

Veya devir almak icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sturmfahrt -- 15 Temmuz 2015; 15:36:01 >
  • slvsncr kullanıcısına yanıt
    Neden bitmedi hocam? veya bitti diyenler neden bitti diyor? Önceden düşünüyomuydun eczayı lisede falan
  • quote:

Ben eczaciliktayim suan tam 1 yil once bu zamanlar forumda bunu soruyordum sonra gidip ecz. Larla konustum ve karar verdim simdiye kadar da hic pisman olmadim tavsoye ederim ve ecz. Bitti diyenlere de kıçınızla gülebilirsiniz

Sen bu sene sinava girmedin mi

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorgias_ -- 17 Temmuz 2021; 2:9:1 >
  • Hocam öyle diyenlere bakma tip da okuyan tanidiklarim var çok yakın arkadaşım ankara Tıp da hatta herkesin harcı degil hani bir sene kaldin daha kötü de yapabilirsin bu seneki mezunlardan biliyorum ben Eczacılık okuyanlarla kendim bizzat görüştüm ben yazacağım Eczacılık
    Çok kötü yapanlar da oldu bu sene psikoloji gerçekten önemli Kasım aralık dan sonra bunalacaksin toparlaman gerek lys de garanti verilebilir çalışırsan olur ama ygs de yok yani emin ol buna psikoloji sınavı daha cok sende anlamissindir bunu
    Ama hocam ilk senense kendine güveniyorsan kal senin yaşadığın şeyi ben yaşadım geçen sene
    Şu kadar söyleyeyim gözlerini kapattiginda nerede olmak istiyorsan onun için çabala
    Kimin ne dediğine bakma formdaki çoğu insan afaki konuşuyor burada Eczacılıgin bitmesi demek tıp in bitmesi demek eczane eczaciligi bence de bitsin okulda neler öğreniyoruz dediler
    Kendi ilacimizi üretmek yerine yan gelip eczane açmak kolaya kaçıyor
    Bu arada hükümet değişir yasalar kanunlar
    Sen ne istiyorsun o önemli

• suumyyb S kullanıcısına yanıt
    SALLAMA İSTERSEN
  • quote:

Orijinalden alıntı: dönüm noktası

eczacılık ve diyetetik düşünüyodum büyük oranda vazgeçtim. endüstri müh istiyorum ben de bide inşaat da yazdım

Endustri nasildir sizce

• demeeteer D kullanıcısına yanıt
    SEVGİLİ DEMET AŞAĞIDAKİ YAZIYI OKU UMARIM KARAR VERMENDE YARDIMCI OLUR, 6197 SAYILI KANUNUN KISA BİR BÖLÜMÜ.
    Eczacı: Eczacılık fakültesi veya Eczacılık Mektebi’nden mezun olmuş ya da Kanuna göre yabancı okullardaki eğitiminin yeterliliğini ispat ve tescil ettirmiş, eczacılık faaliyetlerini yürütmeye yetkili sağlık meslek mensubunu,
    Eczacılık: Hastalıkların teşhis ve tedavisi ile hastalıklardan korunmada kullanılan tabii ve sentetik kaynaklı ilaç hammaddelerinden değişik farmasötik tipte ilaçların hazırlanması ve hastaya sunulması; ilacın analizlerinin yapılması, farmakolojik etkisinin devamlılığı, emniyeti, etkililiği ve maliyeti bakımından gözetimi; ilaçla ilgili standardizasyon ve kalite güvenliğinin sağlanması ve ilaç kullanımına bağlı sorunlar hakkında hastaların bilgilendirilmesi ve çıkan sorunların bildiriminin yapılmasına ilişkin faaliyetleri yürüten sağlık hizmetini,

MADDE 6 – (1) Eczacının görev ve yetkileri aşağıda belirtilmiştir.

a) Hastalıkların teşhis ve tedavisi ile hastalıklardan korunmada kullanılan tabii ve sentetik kaynaklı ilaç hammaddelerinin elde edilmesini ve bu hammaddelerden değişik farmasötik tipte ilaçların hazırlanmasını ve hastaya sunulmasını sağlar.

b) İlacın analizlerini yapar.

c) İlacın farmakolojik etkisinin devamlılığı ile emniyeti, etkililiği ve maliyeti bakımından gözetimini sağlar.

ç) İlaçla ilgili standardizasyon ve kalite güvenliğini sağlar.

d) İlaç kullanımına bağlı sorunlar hakkında hastaları bilgilendirir ve çıkan sorunların bildiriminin yapılmasına ilişkin faaliyetleri yürütür.

e) Kozmetik imalathanesi, ilaç AR-GE merkezi, ecza deposu gibi müesseseleri açabilir veya bu tür resmî ya da özel müesseselerde mesul müdürlük yapabilir.

Eczacının sorumlulukları

MADDE 7 – (1) Eczacının sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir.

a) Hastanın ilaçlarını, ilaçların uygulanmasında kullanılan araçları ve tıbbi cihaz ve malzemeleri güvenli ve etkin bir şekilde kullanabilmesine yardımcı olur, bunlar hakkında yeterli bilgi ve kavrayışa sahip olmasını sağlar.

b) Tıbbi ürünlerin güvenli şekilde kullanımlarının sağlanması için advers etkilerin sistematik bir şekilde izlenmesi, bu hususta bilgi toplanması, kayıt altına alınması, değerlendirilmesi, arşivlenmesi, taraflar arasında irtibat kurulması ve beşeri tıbbi ürünlerin yol açabileceği zararın en alt düzeye indirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması hususlarında farmakovijilans çalışmalarının yürütülmesinde mevzuatın yüklediği görevleri yerine getirir.

c) İlaç sunumunun hatasız, reçete edilme amacına Uygun, hastanın gereksinimleri ile uyumlu ve güvenli olmasını sağlar.

ç) Reçeteye tâbi olmayan ilaçların ve sağlığa ilişkin tüm ürünlerin hastanın gereksinimlerine uygun, güvenli ve akılcı bir şekilde tedarikini sağlar ve bu konuda danışmanlık hizmeti verir.

d) İlaçların kullanımı, saklanması ve imhası ile ilgili potansiyel zararlılık risklerine karşı hasta, toplum ve çevre bilinci oluşturulmasını sağlar ve sorunların çözümünde aktif görev alır.

e) İlgili mevzuat çerçevesinde geçerli mesleki ve etik davranışları sergiler. Hastanın veya faydalanıcının özel yaşam ve mahremiyetini korur. Akılcı ilaç kullanımını sağlayarak bireyin sağlıklı olma hâlini ve yaşam kalitesini arttırmaya çalışır.

f) Olağanüstü hâl veya kriz dönemlerinde her türlü ilaç tedarik süreçlerinde etkin rol alır ve kamu kurum ve kuruluşlarına yardımcı olur.

g) Sahip ve mesul müdürü olduğu eczanedeki, eczane çalışanları ve eczacılık fakültesi stajyerlerinin görev dağılımlarını gerçekleştirir, çalışmalarını denetler ve koordine eder.

KISACASI ECZACILIK DOKTORLUK GİBİ SEVEREK VE İSTEYEREK YAPILABİLECEK BİR MESLEK. NE İSTEDİĞİNE VE NE BEKLEDİĞİNE BAĞLI. SAĞDECE ECZANE AÇMAK VE ECZANE AÇAN KİŞİ DEĞİL ECZACILIK. BAŞARILAR

• gkaymak G kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorgias_ -- 17 Temmuz 2021; 2:8:42 >
  • Gorgias_ G kullanıcısına yanıt
    ECZACILIK ÇOK CİDDİ SORUMLULUK GEREKTİREN BİR MESLEKTİR , HEKİMİN YAPABİLECEĞİ BİR HATAYI DÜZELTEBİLME SORUMLULUĞU VE ZORUNLULUĞU TAŞIYAN BİR MESLEK VE TEMEL MATERYALİ HASTA İNSANLAR DIR. SEVMEYEN YAPAMAZ , ZORDUR VE EĞİTİMİ ÇOK AĞIRDIR. HEM İNSAN BEDENİ ANATOMİ DEN HEM BİTKİ BİLİMİ BOTANİK HEMDE HAYVAN HASTALIKLARI VETERİNERLİKTEN ANLAYABİLMELİ VE HIZLI MÜDAHALE EDEBİLMELİ. DAHADA ÖNEMLİSİ ECZANEYE GELEN HEKİM REÇETELERİNİ ECZACI İMZALAR VE UYGUNLUĞUNA ONAY VEREREK SORUMLULUĞUNU ALIR. TÜM BUNLARI HESABA KATARAK YAZMALI TERCİH LİSTESİNE GENÇ ARKADAŞLARIM. ZİRA ECZACILIK ECZANE VE ECZANE ECZACILIĞINDAN İBARET DEĞİL. BAŞARILAR...
  • gkaymak G kullanıcısına yanıt
    Aslında eczacılığı sevip sevmemekle alakalı sıkıntım yok gayet severek yapabileceğim bi meslek ama çevredeki herkes eczacılığın meslek olarak seçilmemesi gerektiğini bu kadar vurgulayınca insan kararsız kalıyor

• dönüm noktası kullanıcısına yanıt
    Evet tam olarak o üniversite havası ve bıkmışlık var. Bi yandan gideyim ne güzel diyorum ama bi taraftan içim rahat etmiyor gelecek kaygısından ötürü

• Ygs 40bin lys ile 22 bine çektim. Tabii mezuna kalırsam ygs nin hiçbir garantisi yok

• demeeteer D kullanıcısına yanıt
    gELECEĞİNİN EN GARANTİ OLACAĞI MESLEKLERDEN BİRİSİDİR ECZACILIK. AÇ , AÇIK, İŞSİZ KALMAZSIN. SEVEREK YAPABİLECEKSEN GİR. HEKİMLİKLE ECZACILIK EMİN OL SEVMEYEN İNSANIN YAPABİLECEĞİ İŞ DEĞİL. ECZACILIKTADA KPSS YOK. TIPKI HEKİMLİKTE OLDUĞU GİBİ DEVLETE ATAMA YOLUYLA GİRERSİN , YUKARIDA GÖREV VE YETKİ TANIMINI PAYLAŞTIM. DİKKATLİCE İNCELE VE ÖYLE KARAR VER. BAZILARININ ECZACILIĞI İTİBARSIZLAŞTIRAN SÖZLERİNE BAKMA. HEKİMLİK İÇİNDE BENZER ŞEYLERİ SÖYLERLER. SEN NE OLMAK İSTİYORSUN ANU BAZ AL. DÜNYADA BİR ÇOK ÜLKEYİ ZİYARET ETTİM. HEPSİNDE DE GÖRDÜM Kİ ECZACILIKTA HEKİMLİKTE AVUKATLIKTA VETERİNERLİKTE EN İTİBARLI MESLEKLER. BEN GÖZÜMLE GÖRDÜM KULAĞIMLA DUYDUM. AMA BAŞTA DA YAZDIM SEN NEYİ İSTİYORSUN O ÖNEMLİ TIP OKURSAN 6 SENE , ECZACILIK OKURSAN 5+1 = 6 SENE BUNU TAŞIYABİLECEKMİSİN BUNLARI BAZ AL... BOL ŞANS.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.