Şimdi Ara

Eczacılık yazmayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
9.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yada bilmiyorum salladım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cleosin T

Hocam yapıyorsun tabiiki ilaç . Farmasötik teklnoloji adında dersimiz var orada tüm dozaj şekillerini yaptırıyorlar . Krem , pastil , tablet , supozituvar hatta ampul bile hazırlıyorsun . Ama dediğim gibi pratikte bir işine yaramıyor
    Hocam peki bu büyük ilaç şirketlerinde eczacılar çalışıyor mu?Çalışıyorlarsa ne iş yapıyorlar , ilaç üretiyorlar mı?
  • ynuss2115 kullanıcısına yanıt
    Çalışıyorlar hocam ama net bir bilgim yok . AR-GE , ruhsatlandırma vs. departmanlarda çalışıyorlar

• Ben yazmayı düşünüyorum hocam bitirdiğimde yüksek bütçeyle eczane devralabiliriz

• Ulan ne okuyacagiz tip disinda ozaman kafayi yiyecegim Hqgsyywgsusbya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne yapmayı düşünüyorsun peki hocam? Tekrar okuma gibi bir düşüncen var mı başka bölüm?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JungleHIV J kullanıcısına yanıt
    Emin misiniz hocam ben 2.üni olarak okuyabilsem de diş okusam diyorum

• Siz eczacılık bırakıp ne okuyorsunuz hocam

• Bu yazdığımı birçok kişi desteklemeyecek eminim ama gerçekten bu konuda yorum atanların birçoğu bulmuş da bunuyor. 2 gündür foruma üyeyim ama muhtemelen birkaç gün içinde sildirip gideceğim hesabı (arkadaşım önermişti keşke önermeseymiş.) Meslek seçimi, para kazanma konusunda eğitim dünyasının Maya topluluğu olabilirsiniz; sadece kıyamet senaryoları tasarlıyorsunuz. Yok mühendislik bilmem neymiş de yok eczacılık ölmüşmüş de. Kusra bakmayın ama 3. 4. sınıfa gelip de k*çını kırıp 8-10 saat çalışamayan; aldığı teorik eğitimin yanına kendini geliştirme adına hiçbir şey ekleyemeyen kişiler isterse s400 kodları yazsın yine hiçbir yerde tutunamaz. Sadece azim ve inanç gerekli arkadaşlar para kendiliğinden gelir, tandığım bir abim niğde üniversitesi fizik bölümünden yüksek lisans için illinois üniversitesine gitti ha tamam belki ivy league okullardan değil ama idealini gerçekleştirip hayatını yaşıyor şu anda. Oralara sizin gibi arkadaşlar şunu yazmayın ataması yok, şunu yazmayın az kazanıyor; tıp yazmayın doğuda dayak yersiniz vsvs. gibi spekülatif cümlelerle başarmadı. 2. sınıftan itibaren oturup 6-7 saat çalışıp kendi imkanlarıyla dilini geliştirip önüne koyduğu hedefleri tek tek başararak yaptı. Velhasıl kelam, eğer gerçekten isteyerek şevkle su ürünleri bile okusanız, keban barajı projesine proje müdürü olarak atanırsınız. O yüzden bırakın bu saçma sapan konuşmaları insanların beynini boşaltmayı, ileriye bakın; hep ileriye... Sağlıcakla.

• sempatikinek kullanıcısına yanıt
    Valla hiç bilmiyorum hocam belki yardımcı eczacılık bulup en azından bu seneyi atlatırım gerisi de artık Allah kerim .

• quote:

Orijinalden alıntı: Gayeyyyy

Eczacılık zaten stemiyordum ama tıp diş olamayan ne olsun diyetisyenlik bitti eczacılık öyle mühendislik desen öyle 35-60 k arası napsin ne olsun ilk 20k mi yasicak bu hayatı sadece
    ilk 20k dayım anlık bildiriyorum şu an yaşıyorum hayatı
    Arkadaşlar çok zengin olan insanların çoğu bırak 20k yı okumamışlar bile para kazanmaya bu açıdan bakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A979E097C

Bu yazdığımı birçok kişi desteklemeyecek eminim ama gerçekten bu konuda yorum atanların birçoğu bulmuş da bunuyor. 2 gündür foruma üyeyim ama muhtemelen birkaç gün içinde sildirip gideceğim hesabı (arkadaşım önermişti keşke önermeseymiş.) Meslek seçimi, para kazanma konusunda eğitim dünyasının Maya topluluğu olabilirsiniz; sadece kıyamet senaryoları tasarlıyorsunuz. Yok mühendislik bilmem neymiş de yok eczacılık ölmüşmüş de. Kusra bakmayın ama 3. 4. sınıfa gelip de k*çını kırıp 8-10 saat çalışamayan; aldığı teorik eğitimin yanına kendini geliştirme adına hiçbir şey ekleyemeyen kişiler isterse s400 kodları yazsın yine hiçbir yerde tutunamaz. Sadece azim ve inanç gerekli arkadaşlar para kendiliğinden gelir, tandığım bir abim niğde üniversitesi fizik bölümünden yüksek lisans için illinois üniversitesine gitti ha tamam belki ivy league okullardan değil ama idealini gerçekleştirip hayatını yaşıyor şu anda. Oralara sizin gibi arkadaşlar şunu yazmayın ataması yok, şunu yazmayın az kazanıyor; tıp yazmayın doğuda dayak yersiniz vsvs. gibi spekülatif cümlelerle başarmadı. 2. sınıftan itibaren oturup 6-7 saat çalışıp kendi imkanlarıyla dilini geliştirip önüne koyduğu hedefleri tek tek başararak yaptı. Velhasıl kelam, eğer gerçekten isteyerek şevkle su ürünleri bile okusanız, keban barajı projesine proje müdürü olarak atanırsınız. O yüzden bırakın bu saçma sapan konuşmaları insanların beynini boşaltmayı, ileriye bakın; hep ileriye... Sağlıcakla.
    Kaç senedir şu forumdayım, okuduğum en saçma yazılardan birisi.

• 2 gündür forumdayım en çok adına sallanan seni gördüm, sen böyle düşünüyorsan çok haklı bir şey yazmışım; belli oldu. hadi öptüm :*
  • Bilgilerinizi aktarmaniz guzel olmus hocam ayrica 5 yil sonra mezun sayisi katlanarak artacak .
    Girdiginiz seneki siralamaniz gayet iyiymis guzel bir muhendislik okusaydiniz(ee-makina-bilgisyaar) simdi savunma saniyede guzel maaslara calisiyor yada en kotu kpss kasip devlete atanirdiniz.
    Diş hekimliginde de atamalar cok az ozeldeki ucretler 2-3sene sonra asgari ucret civarinda olacak diş yazacak arkadaslarda iyice arastirsin.
    Hocam sizede onerim akademisyen olmak icin ugrasin o aradada yardimci eczacilik yapin

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A979E097C

2 gündür forumdayım en çok adına sallanan seni gördüm, sen böyle düşünüyorsan çok haklı bir şey yazmışım; belli oldu. hadi öptüm :*
    Keşke 2015'te falan gelseydin o zamanlar her konuda teşekkür falan ederlerdi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: Cleosin T

Hocam şu an tıp hariç hiçbir meslek grubunun garantisi yok . En yakın arkadaşım diş hekimliğinden mezun oldu şansına doğuda küçük bir ilçeye atandı . Memnun değil ama boşta durmaktan iyidir . Atamalarda en az eczacılar kadar kötü durumdalar döneminden en fazla 10 kişi atanmıştır . Atanamayanlar özel yerlerde çalışıyorlar . Arkadaşımdan duyduğum kadarıyla çalışma şartları çok ağırmış. 8-24:00 arası çalışıyorlar sadece pazar tatili var aldıkları para da 5-6 arası . İnşaat mühendisliğinden 2 arkadaşım mezun oldu ikisi de 1 senedir boşta . Biri kafe açmayı düşünüyor . Kısacası Türkiye dem bir halt olmaz . Şimdiki aklım olsa vasat bölümlere gider ortalama kasıp akademisyenlik için uğraşırdım.
    Akademisyenlik merkezi atama ile değilki.

ÖYP vardı eskiden, kaldırıldı. Artık her üniversite kendisi alıyor, merkezi atama yok. Yani pekçok üniversitede torpil-kendi mezununu kadroya alma var. Hatta işin ciddi boyutta saçmaladığı noktada pekçok ilanı incelediğinizde doğrudan kişiye özel ilanlar olduğunu, saçma şartlar olduğunu göreceksiniz. Belli başlı spesifik bir alanda doktora isteyen, gene belli bir konuda master tezi isteyen bir ton ıvır zıvır dolu akademi ilanları. Artık eskisi gibi kadro garantiside yok, devlet size "doktoran bitene kadar maaşını öderim, sonra kendine bir üniversite bul" diyor. Eee doktoranız bitince kendinize kadro bağlayamazsanız ne olacak ? 30 yaşında gelmiş 0 iş tecrübeli biri olacaksınız ve gene işsiz kalacaksınız.

Hocam ben sevmediğim için bıraktım. Diş istiyorum bakalim sınav sonuçlansın.

Bu arada benim so yazdığımı eczane sahibi söyledi çoğu eczacı rakip istemediği için böyle konuşyor dedi.

• Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Bilgiler doğru ama abartmış meslegi sevmediği için. Eğer mesleğini sevmeyen birini dinlersen hata yaparsın.Ben istemediğimi anlayıp erkenden bıraktığımdan nefret dolu konuşmuyorum objektif olmaya çalışıgorum. Diş kazanan çoğu da istemeden gitti ve vasıfsız eleman oluyor. Yukarda bir arkadaş yazmış. Üniversiyede kıçını kırıp çalışmayan bir zahmet iş bulaması diye o da o hesap.
    Hocamız çok fazla yeni ecz fakültesi açıldığını bunlarda akademisyen eksikliği olduğunu ve akademisyenlik şartının arttığını söyledi. Bu eksiklikleri mecburen tıp hocaları dolduruyor şimdilik ama ilerde mezun sayısı arttığında eczacılar dolduracak

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.