Şimdi Ara

Eczacılık yazmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
9.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar gençler . Ben bu sene Türkiye’nin en iyi eczacılık fakültelerinin birinden mezun oldum . 2013 senesinde ben de buralarda çok takıldım sizlere yardımcı olmak istiyorum. Ben yandım siz yanmayın.
    2013 senesinde 50 bin yaparak mezuna kalmıştım . Bir sene daha hazırlandım denemelerim çok iyi olmasına rağmen sınavda heyecan yapıp 24 bin olabildim . Herkes benden ilk 5 bin bekliyordu . Çok büyük hayal kırıklığına uğradım.
    Tercih zamanı geldi . Mühendisliğin hali zaten belli bari sağlık alanı olsun diyip eczacılık yazayım dedim.
    Neyse sonuçlar açıklandı eczacılığa yerleştim . İlk seneler rahattı ama çok da isteyerek gitmediğim için sevemememiştim bölümü.
    3. Sınıfta dersler çok yoğunlaştı . Laboratuvarı ayrı stresli teorik ayrı stresli . Sabah 8:30 da laba giriyorsun quizidir , sözlüsüdür onunla uğraşıyorsun öğlenleri bazen sınavın oluyor olmasa bile akşam 5 e kadar teorik derslerin oluyor . Sınavlarda saçma sapan bir sürü ilaç sentezi , etki mekanizması , bitki drogları soruyorlar . Yanlış anlamayın her bölüm zor . Üniversitede yatarak geçerim diye bir durum söz konusu değil unutun onu . Binlerce sayfa ezberliyorsun . 3. Sınıfta derslerin zorlaşmasıyla derslerden hep kaldım . Allahtan 4 ve 5 . Sınıflarda iyi çalışıp zamanında okulumu bitirdim.
    Okul bitti ama o kadar emeğimin boşa gittiğini düşünüyorum . Eczane açmak istesem 1 sene yardımcı eczacılık yapmak zorundayım . Yasal sınır 1,5 asgari ücret olmasına rağmen eczacıların yüzde 80 i bu parayı vermiyor . Başlayan arkadaşlarım oldu en yüksek 2800 duydum . Hadi 1 sene yaptın bitirdin eczane açmak istesen, yasaya göre3500 kişiye 1 eczane düşüyor büyük şehirlerde açılacak yer yok hatta büyük şehiri geçtim küçük illerin merkezinde bile yer yok . Devir almak istesen en b*ktan yerdeki eczane bile 300.000 istiyor
    Devlet ataması var diyeceksiniz her kurada 100 -150 eczacı alıyorlar başvuran sayısı 3000 bu katlanarak gidecek çünkü bu 3500 kişiye 1 eczane yasası 2013 girişlilerden sonrasını etkiliyor. Eczane açamayan kuraya başvuracak
    Uzmanlık sınavı getirdiler . Çok sevindik o da balon çıktı . 2 senedir sınav oluyor aldıkları kişi sayısı toplam 46 . Evet yanlış duymadınız 2 senede toplam 46 kişi aldılar .
    Diyeceksiniz ki ilaç sanayisinde çalış . Her firma 3-5 yıl tecrübe istiyor . Askerlik yapılacak diyor . İyi İngilizcen olacak diyor . Ulan tamam ingilizcem var askerliği de yaparım ama yeni mezun adamın nereden tecrübesi olacak . Bir şekilde girdin diyelim seni köpek gibi çalıştırırlar üç beş kuruş maaşa talim edersin . Hem de istanbul gibi yerde malum fabrikaların çoğu orada geçinmeyi geçtim kiranı bile karşılayamazsın
    Okuyamayanlar için özet : ben yandım siz yanmayın
    Edit : Arkadaşlar öne çıkarın da tercih yapacaklar görsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cleosin T -- 22 Haziran 2019; 20:37:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu yazdığımı birçok kişi desteklemeyecek eminim ama gerçekten bu konuda yorum atanların birçoğu bulmuş da bunuyor. 2 gündür foruma üyeyim ama muhtemelen birkaç gün içinde sildirip gideceğim hesabı (arkadaşım önermişti keşke önermeseymiş.) Meslek seçimi, para kazanma konusunda eğitim dünyasının Maya topluluğu olabilirsiniz; sadece kıyamet senaryoları tasarlıyorsunuz. Yok mühendislik bilmem neymiş de yok eczacılık ölmüşmüş de. Kusra bakmayın ama 3. 4. sınıfa gelip de k*çını kırıp 8-10 saat çalışamayan; aldığı teorik eğitimin yanına kendini geliştirme adına hiçbir şey ekleyemeyen kişiler isterse s400 kodları yazsın yine hiçbir yerde tutunamaz. Sadece azim ve inanç gerekli arkadaşlar para kendiliğinden gelir, tandığım bir abim niğde üniversitesi fizik bölümünden yüksek lisans için illinois üniversitesine gitti ha tamam belki ivy league okullardan değil ama idealini gerçekleştirip hayatını yaşıyor şu anda. Oralara sizin gibi arkadaşlar şunu yazmayın ataması yok, şunu yazmayın az kazanıyor; tıp yazmayın doğuda dayak yersiniz vsvs. gibi spekülatif cümlelerle başarmadı. 2. sınıftan itibaren oturup 6-7 saat çalışıp kendi imkanlarıyla dilini geliştirip önüne koyduğu hedefleri tek tek başararak yaptı. Velhasıl kelam, eğer gerçekten isteyerek şevkle su ürünleri bile okusanız, keban barajı projesine proje müdürü olarak atanırsınız. O yüzden bırakın bu saçma sapan konuşmaları insanların beynini boşaltmayı, ileriye bakın; hep ileriye... Sağlıcakla.
  • Eczacılık bitmiş hocam hemşirelik bile daha mantıklı gibi

• Hakkında hayırlısı olsun hocam

• Maalesef öyle hocam :/

• Up

• Konuyla tam olarak alakali degil ama tip,dis ve muhendislikle ilgili ne dusunuyorsunuz?

• Eczacılık zaten stemiyordum ama tıp diş olamayan ne olsun diyetisyenlik bitti eczacılık öyle mühendislik desen öyle 35-60 k arası napsin ne olsun ilk 20k mi yasicak bu hayatı sadece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIP YAZMAYIN
    6 ay önce açıldı
    eczacılık hakkında
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gayeyyyy G kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen oyle
    92 tyt
    51.25 ayt ne gelir?
    her sey dikkat hatasindan gitti :(

• Diştede durum aynı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir ara Skyrim oynarken kendimi çok fazla kaptırmışım simyaya böyle bitkileri karıştırıp iksir yapıyordum çok zevkliydi tam benlik bir iş diyordum.Sizce eczacılık yazmalı mıyım ilaç felan üretiyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynuss2115 -- 22 Haziran 2019; 22:11:21 >
  • Eczacilık yazmayın ki bu arkadaş gelecekte iyi bir eczane açıp işletsin . Rakip eleme modd

Not ecz sevmediği için bırakan biri

• ynuss2115 kullanıcısına yanıt
    Eskisi gibi degil ama ilaç yapan var cildiye kısmında. Bir de bu kadar meraklıysan botanik dersleri var laboratuvar dersleri var bildiğin deney yapıyosun . Eğer bu kadar meraklıysan kimya şirketlerine girebilirsin belki.

• Hocam şu an tıp hariç hiçbir meslek grubunun garantisi yok . En yakın arkadaşım diş hekimliğinden mezun oldu şansına doğuda küçük bir ilçeye atandı . Memnun değil ama boşta durmaktan iyidir . Atamalarda en az eczacılar kadar kötü durumdalar döneminden en fazla 10 kişi atanmıştır . Atanamayanlar özel yerlerde çalışıyorlar . Arkadaşımdan duyduğum kadarıyla çalışma şartları çok ağırmış. 8-24:00 arası çalışıyorlar sadece pazar tatili var aldıkları para da 5-6 arası . İnşaat mühendisliğinden 2 arkadaşım mezun oldu ikisi de 1 senedir boşta . Biri kafe açmayı düşünüyor . Kısacası Türkiye dem bir halt olmaz . Şimdiki aklım olsa vasat bölümlere gider ortalama kasıp akademisyenlik için uğraşırdım.

• Biz de bir eczaciyla tanistik kadin 45 50 yaslarinda var ama o da bu devirde hemen eczane acamazsiniz diyor siraya girmeniz lazim falan dedi ben mezun oldugumda hemen eczane acmistim demisti

• Olum bu ne her bolumun mezunu issiz

Biz de mezun olunca issiz olacagiz sanirim

İtuyu bile begenmeyenler var
    Ytu zaten allaha emanet diplomasiyla tuvalet yaparsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ynuss2115 kullanıcısına yanıt
    Hocam yapıyorsun tabiiki ilaç . Farmasötik teklnoloji adında dersimiz var orada tüm dozaj şekillerini yaptırıyorlar . Krem , pastil , tablet , supozituvar hatta ampul bile hazırlıyorsun . Ama dediğim gibi pratikte bir işine yaramıyor

• Hocam artık tıp için bile benzer durum olacak. Çünkü kontejanlar gereğinin üstünde fazla. Bu sadece eczacılık değil her bölüm için geçerli

• euroynomos E kullanıcısına yanıt
    O konuda çok haklısınız hocam devletin saçma politikaları yüzünden , fiziksel olarak yetersiz akademik kadrosu olmayan sürüyle eczacılık fakültesi açıldı . Bu sene gene kontenjanları artırmışlar . Durum kötüydü şimdi iyice b*ka battık

• Babam eczacılık yazmamı çok istemişti ama ben hiç istemediğim için yazmadım pişman olacaksın diyip duruyor üzülüyorum haliyle eczane de çok rahat bulabilirdik ama istemedim işte neden yazma gereği duydum bilmiyorum da...

• Brsaktrk kullanıcısına yanıt
    33 -37 diyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.