Şimdi Ara

çapa tıp yazdım mutsuzum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkenin en iyi tıp fakültelerinde birini kazandım ama bu aşırı negatif ortam yüzünden psikolojim bozuldu. Nereye baksam tıpla ilgili negatif bir haber negatif bir görüş. Şimdi bir akrabayla konuştuk, o sıralamadan niye tıp yazdın ki bilgisayar falan yazsaydın ya diyor. Bunları tercih döneminden önce de duyuyordum ama artık birike birike iyice üstüme geldi. Kararsız biriyim zaten sürekli bu şeyleri de duymak acaba yanlış kararı mı verdim dedirtiyor bir yerden sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tercihlerinizi amca teyzelerin dediklerine göre şekillendirmek de, söylemlerine üzülmek de mantıksız. çok değil 4-5 sene önce “ bilgisayar mühendisi mi, tamirci mi oluyor o?” diyen insanların fikirleri meslek hayatınızı belirlemede ne kadar etkin? fikirlerin sadece popülariteye göre şekillendiği ülkemizde denilenleri ciddiye almamak gerekiyor. bayramda akraba ziyaretinde hacettepe tıp deyince “istanbul da mı o?” diyen oluyor, gülümseyip geçiyorum

evet bu var, modern dünyanın getirdiği popülist etki.alınan ev ve arabalar, yaşanan hayatlar, yenilen yiyecekler, seçilen meslekler popülarizmin etkisiyle şekilleniyor. sosyal medya kullanıyorsanız yönlendirmeye açık olmama şansı olmuyor. kendi adıma sosyal medya kullanmıyorum, internet kullanımı da daha bilimsel yöne evirebilirsem kendi adıma çok daha kolaylaşıyor her şey.

Tıp da Ceng de önü açık mis gibi bölümler çapa tıpta da yolun açık olsun baya imkanın olacak. Burada tıp ceng tartışmalarının çoğunluğu ciddi değil. Ciddi tartışanlar da çok sesi çıkan birkaç eleman, yani forumun genel görüşünü yansıttıkları söylenemez. İnternette gördüğün şeylerle canını sıkma %80i direkt geçersiz görüş millet çok pis sallıyor.
  • cemalimyapmaz C kullanıcısına yanıt
    hocam milletin dediğine bakma birine gore uçuyor diğerine göre batıyor. eğer severek yazdıysanız çok iyi yerlere gelirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Artık akrabalar bile ceng yaz diyor.Vay be dayıların ve teyzelerin de gözünden düşmüş tıp.Hocam bu arada tıpa alışamazsanız en kötü seneye myp ile yatay geçiş yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çyls -- 13 Ağustos 2023; 19:44:16 >
  • Çyls Ç kullanıcısına yanıt

aga be dünyanın sonu gelmiştir öyleyse 

• siralama kac

• Tıp da Ceng de önü açık mis gibi bölümler çapa tıpta da yolun açık olsun baya imkanın olacak. Burada tıp ceng tartışmalarının çoğunluğu ciddi değil. Ciddi tartışanlar da çok sesi çıkan birkaç eleman, yani forumun genel görüşünü yansıttıkları söylenemez. İnternette gördüğün şeylerle canını sıkma %80i direkt geçersiz görüş millet çok pis sallıyor.

• Para yazılımda yeğenim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tam zopalıksın ha

• Her gördüğün, duyduğun moralini bozacaksa ve mutsuz hissettirecekse işin zor dostum. Yolun açık olsun.

• tercihlerinizi amca teyzelerin dediklerine göre şekillendirmek de, söylemlerine üzülmek de mantıksız. çok değil 4-5 sene önce “ bilgisayar mühendisi mi, tamirci mi oluyor o?” diyen insanların fikirleri meslek hayatınızı belirlemede ne kadar etkin? fikirlerin sadece popülariteye göre şekillendiği ülkemizde denilenleri ciddiye almamak gerekiyor. bayramda akraba ziyaretinde hacettepe tıp deyince “istanbul da mı o?” diyen oluyor, gülümseyip geçiyorum

• Ben arkadaşın dediklerini anlayabiliyorum, bu kadar yüzeysel bir "akraba baskısı" mevzusu değil bu. Şu an var olan trendde tıp yazarken insan 10 kere düşünüyor, çağın gereklilikleriyle birlikte acaba yanlış kariyeri mi seçiyorum sorusu akla geliyor. Benzerlerini ben de yaşadım, tek bir akrabanın gelip bilgisayar yaz yeenim demesi değil. Sosyal medyaya her girdiğinde tıpla ilgili olumsuz bir paylaşım, haberlere girdiğinde doktorlara şiddet, tıp öğrencisiyle konuştuğunda bırakmayı düşünüyorum şu an olsa mühendislik yazarım, doktorlarla konuştuğunda "bu mesleği yazma kendini harcama", akranlarınla konuştuğunda o sıralamadan niye tıp y yazıyorsun... Bu liste uzar gider, 21. yüzyıla hos geldin, geleneksel ve uzun yıllar süren yorucu tıp eğitimindense yeni yeni hayatımızda bu kadar popüler olan yapay zeka, makine öğrenmesi, veri bilimi gibi alanlar herkes için bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Ama isteyerek aldıysan bu kararı pisman olacağın bir durum yok, her sektörde kalifiye elemana ihtiyac var. Ortalama bir doktorun kariyeri bi tık daha acı ve emek istiyor orası doğru ama işini iyi yaptıktan sonra önünde bir engel yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 13 Ağustos 2023; 20:1:8 >

• masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

Sen niye ciddi mesaj yazdın yaw, sbu hamidiye yazsan daha iyi olurdy filan yazmani bekliyodum son mesajda adini gorunce 

• Uzumaki D Kurosaki. kullanıcısına yanıt

3,1k

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Arada dengelemek gerekiyo uzun zamandır ben de ciddi mesaj atmamıstım, bünye otomatik dengeledi herhalde

Gercek masuma donus vakti o vakit 

evet bu var, modern dünyanın getirdiği popülist etki.alınan ev ve arabalar, yaşanan hayatlar, yenilen yiyecekler, seçilen meslekler popülarizmin etkisiyle şekilleniyor. sosyal medya kullanıyorsanız yönlendirmeye açık olmama şansı olmuyor. kendi adıma sosyal medya kullanmıyorum, internet kullanımı da daha bilimsel yöne evirebilirsem kendi adıma çok daha kolaylaşıyor her şey.

son gunlerimizi verimli kullanalım

• Tıp özelinde konuşursak, istediğin bölüme göre para da bulursun, kafa rahatlama da, bir öğretmen kadar rahatlık da

Yani her şey, gireceğin TUS ile ilgili.

Ben cerrah olmak istiyorum mesela, bana ilginç, bilimsel ve izole bir bölüm gibi geliyor

Sbü hamidiye şu an daha iyi bu arada haberin olsun , hamidiye yazsa troll olmiycaktı umarım bir gün anlayabilirsin

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.