Şimdi Ara

Tıp olmayınca hukuk yazdım, kazandım mutsuzum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lisans Hemşirelik bitirdim . Meslekte 6.senem dolmak üzere . Hem hastanede çalışarak , hem yks çalışarak tıp kazanmak istedim ancak birtürlü başaramadım . En iyi sıralamam sayısalda 43k oldu bu sene . Eşit ağırlık 35k geldi . Olmayınca olmuyor diye hukuk yazdım aslında nöbetten kurtulmak için son çare olarak gördüm . Dün kitaplarımı toplarken içim acıdı keşke işe gitmeseydim de ders çalışabilseydim diye . Ancak evi geçindirmek zorundaydım bırakamazdım işi . Şimdi hastanemin yanıbaşındaki hukuk fakültesini kazandım . Durumum hakkında fikir belirtebilir misiniz ? Mesela biryerde matematik sorusu görsem içim acıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tıp insanlar için bir tabu. Buna emin oldum artık. Tabi burada puanı tuttuğu halde tıp yazmayan veya tutmasa bile gerçekten tıbbı istemediği için sınava tekrar çalışmaya gerek duymayan insanları ayrı tutuyorum. Bu durumun ana sebebi ise sürekli yarış içinde olup en iyi puanı yapmak. Tıbbı yazanların büyük bir kısmının bu yarış duygusundan ötürü yazdığına da eminim. Hatta bir video görmüştüm, bir doktor açıkça dediğim sebepten ötürü tıp yazdığını söylüyor ve keşke istediğim alana yönelseydim itirafında bulunuyordu.

Bahsettiğim video :https://www.youtube.com/watch?v=nHXXD407enc&feature=youtu.be

Neyse size dönersek daha bir hafta oldu olmadı hukuk kazandım diye konu açıp seviniyordunuz. Ben sizin gerçekten doktorluğu istediğinizi değil de bahsettiğim yarış duygusuna kapıldığınızı düşünüyorum.
  • Eğer hukuktan hazetmiyorsanız mesleğinizi devam etmek daha mantıklı olur bence.Bende birşey sorayım bu kadar sene geçmesine rağmen nasıl say 40k yapabildiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında severek yapacağım bir meslek avukatlık . Sadece tıp kazanamadım diye içim buruk ve kötü hissediyorum . Soruna cevap vereyim ben zaten 4 senedir sınava yarım yamalak çalışıyordum günde yarım saat bazen 8 saat . Çok değişkendi . Araya pandemi girdi . Pandemi başladığından beri pandemi hemşiresi olarak çalıştım bu yüzden yine aylarca çalışmadığım zamanlar oldu . 43k ise son 2 ay sürekli hergün deneme çözdüm (dershanede) . Eski konuları okudum . 3 tanede mat2 kitabı bitirdim .

• Saranghae1 kullanıcısına yanıt
    Bence çok iyi hocam hem çalışıp hem sınava hazırlanma ayrıca belli bı yaştan sonra performansta düşüyor 40k harika.Tıp için hayatını mahveden ne adamlar var bu forumda dikkat edin kararınızı iyi verin.Çok içinizde kaldıysa kendi kararınız tabii ki.

• Yine sınava girsem yine işle beraber yapamazdım sanırım . İş stresi çok fazla . Haftada boş olduğum tek bir gün oluyor diğer günler ya nöbet ya nöbet çıkışı . Ama içimde ukte olarak kaldı tıp .

• Tıp insanlar için bir tabu. Buna emin oldum artık. Tabi burada puanı tuttuğu halde tıp yazmayan veya tutmasa bile gerçekten tıbbı istemediği için sınava tekrar çalışmaya gerek duymayan insanları ayrı tutuyorum. Bu durumun ana sebebi ise sürekli yarış içinde olup en iyi puanı yapmak. Tıbbı yazanların büyük bir kısmının bu yarış duygusundan ötürü yazdığına da eminim. Hatta bir video görmüştüm, bir doktor açıkça dediğim sebepten ötürü tıp yazdığını söylüyor ve keşke istediğim alana yönelseydim itirafında bulunuyordu.

Bahsettiğim video :https://www.youtube.com/watch?v=nHXXD407enc&feature=youtu.be

Neyse size dönersek daha bir hafta oldu olmadı hukuk kazandım diye konu açıp seviniyordunuz. Ben sizin gerçekten doktorluğu istediğinizi değil de bahsettiğim yarış duygusuna kapıldığınızı düşünüyorum.

• Hocam insanoğlu çok doyumsuz (yanlış anlamayın). Hani derler ya amerikayı keşfetmek amerikadan daha güzeldi diye tüm mesele bu. Bende kendimi memur olmaya şartlamıştım, oldum ama hala istediğim tatmini yakalayamadım. İçim hala rahat değil. “Çok şükür hayatı yoluna koyduk” diyemiyorum hala. Bence bazen durumu kabullenip eldeki imkanlarla ne yapabiliriz buna bakmak lazım çünkü hayat içte kalan ukteler düşünüp üzülmek için çok kısa.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çapa tıp yazdım mutsuzum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam tıp okusanız 6 yılınız okulda geçecekti bu süreçte calisamayacaktiniz. En iyi ihtimalle seneye kazandigini dusunelim epey bir sene kaybi olacakti herkesin 24 yasinda bitirdigi fakülteyi (yasinizi bilmiyorum artik) 30 ustu yasta bitirecektiniz.
    Hukuk bence sizin cok daha iyi olmus benim matematik ogretmenim de hukuk okuyordu. Hali hazirda isiniz de olduğu icin cok buyuk beklentiniz de olmamis olur en kötü ihtimalle iki isi birlikte yurutursunuz.

• Mutsuz olacaksan okuma hazirlan saglam 2 sene tıp oku tipla mutlu olacaksin insan mutlu olacagi isi yapmali.

• Tıpı herkes çok istiyo bizim burda eczacı abi 3 4 senedir tıp için hazırlanıyo

• Eczanesi var mi

• dumlupinarlia D kullanıcısına yanıt

Var hem de takır takır işleyen bi eczanesi var

• kro60 K kullanıcısına yanıt

Eczaneye bi çırak atacak geliri ikiye katlamaya calisiyo iste

• Ribozomal Rna kullanıcısına yanıt

Hocam eczane sayısının arttığını işin eski tadını vermediğini söylüyo

icinde kalmistir zamaninda insanlarin neler yasadigini bilemeyiz.Cok saygi duyuyorum isi gucu varken başka bir bolum okumaya calisanlara.

Eczane sayisi su an iyi bence ben sahsen sinir oluyordum bir yerde eczane ararken market gibi bir ihtiyac ayda bi yolumuz düşüyor ha daha fazlasını kaldirir mi onu bilmem ama hazir yeri varken bence şikayet etmesi biraz garip

• Saranghae1 kullanıcısına yanıt
    Bir tanıdığım 2 yıllık pc programcılığı okudu. Ünvan değişikliği ile programlayıcı kadrosuna geçti. Nöbet vs kalmadı. 11-12k maaş alıyor Tıp hukuk vs bölümlerini okumak belli bir yaştan sonra zaman kaybı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolanka -- 4 Eylül 2021; 10:25:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.