15 yıl Akvaryumda balık baktım, binlerce balık geldi geçti...Ne akvaryumlar aldım, ne türler besledim canlı doğuranlardan tutun, astronot, japon,pirana, ciklet, chalanger vs. vs. çeşit çeşit...
Amma velakin, hastalanan balıklardan iyileşeni gördünüz mü derseniz çok çok nadirdir. Çünkü onları iyileştirecek ilaçlar akvaryumcularda değil, Eczanelerde satılır, bunu da uzman akvaryumcuların çoğu bilir. Alınan beyaz benek ilaçları ile dezenfetanlarla ancak günü kurtarabilirsiniz malesef. Dost acı söyler, ilaç eczanededir onunda kullanımını ve hangileri olduğunu bilenler pek paylaşmaz.
Balık ölür bütün keyif kaçar, verilen emekler uğraşlar hep boşa gider, balıklar hep ölür yıllarca beslediğim papağan ciklet vardı, cama yaklaşınca öpücük verirdi, o da öldü...Akvaryum sahibi olmak, üzülmeye hazırlıklı olmaktır.
Isıtıcın bozulur ölürler, bir balık getirirsin hastadır diğerleride ölür, bir tür uyumsuzdur akvaryumun huzurunu kaçırır ölürler. Suyunu değiştirirsin ölürler... Öl Öl öl gına gelir artık. Astarı yüzünü geçer paralar akar gider.
Cam kırılacakki camcı para kazanacaktır, kimi ilaçlar iyileştirir sanarsın, kimi yemler...Kim bilir belkide tam tersidir bir dost gelir acı söyler, inanmazsın.
Özellikle bir balık;
- KUMDA OTURUYORSA... - SÜREKLİ SUYUN ÜZERİNDE DURUYORSA... - GARİP TAKLALAR ATIYORSA... - UZUN SÜRELİ YEM YEMİYORSA... - AKVARYUMUN ORTASINDA YÜZMEDEN DURUP UZUN UZUN DÜŞÜNÜYORSA... - GERİ GERİ YÜZÜYORSA... - Vs.vs.
O balık artık yolcu demektir arkadaşlar bana göre...
Ha iyleştirmedim mi hiç ? Evet iyileştirdim, hemde eczaneden alınan ilaçlarla ya da kasedeki biraz tuz ile. Ama balık hastalandımmıydı, eninde sonunda gider arkadaş. Kurtulanı nadirdir.
Ben şimdi rahatım, İRAN KEDİSİ besliyorum, balık keyfimi hiç aratmıyor, bambaşka bir dünya kesinlikle denemenizi öneririm. Her gün ölen balıklardan, bıkıp usandıysanız pişman olmayacaksınzı
aynı konudan ne kadar açıcaksın
[Deleted by Admins]
Bu şeyi duyunca gülmüştüm. :) Ama gerçekten doğru olduğunu anladım :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme