Şimdi Ara

Edebi Değeri Olmayan İğrenç Popüler Kültür Kitapları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    En bariz örneği. Tamamen zaman kaybı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rosarian

Kötü Çocuk 2. Vaaay!. The100. Oha inanılmaz cool yaa! Açlık Oyunları. Ay bayılırııımm. Geym of tırons. Çok sefiyom ya. Labirent Oyunları falan benim en sevdiğim kitaplar olurlar çünkü ben kendini okur zanneden aptal bir türk genciyim.

Katılıyorum fakat Game of Thrones yerine Alacakaranlık'ı eklemeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 30 Kasım 2016; 0:19:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rosarian kullanıcısına yanıt
    Okuyan birinin, tercih etmediği ya da beğenmediği kitapları okuyan kişilere bu şekilde yorumda bulunması da ironik bence. Açlık oyunlarını ben de okudum beni hiç tanımayan siz;
    aptal olduğumu bir çırpıda anlamış oldunuz, tebrik ederim. Okumak cahilliği ortadan kaldırır hakikaten.
  • Alttaki mesajıma bakacak olursanız zaten ben game of thrones'un edebi değerine bir laf etmedim. En kısa zamanda alıp okumayı düşünüyorum hatta.

Benim anlatmaya çalıştığım olay sürekli böyle kitaplar okuyan ve yabancı kültürün üzerinde yarattığı etkiye aşık olmuş, bir vasfı olmayan insanlardır. Tabikide hiç kitap okumamalarından daha iyidir o ayrı bir mevzu.

Açlık oyunları okuyan bir insan gayet kültürlü, edepli ve bilgili olabilir. Ya da yaşar kemal okuyan biri aptalın teki olabilir. Ben genele bakarak konuşuyorum ki durum gerçekten böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rosarian -- 30 Kasım 2016; 18:28:23 >
  • Rosarian kullanıcısına yanıt
    İnsan ister "Süper Güçlü İnanılmaz Harika Dehşet Vampirler" diye kitap okur ister dünya klasikleri okur. Sizin bu tavrınız niye? Okuyan size mi okuyor? Önemli olan o kitabın okura bir şeyler katması. Bu bilgi de olabilir zevk de olabilir. Okurken iyi vakit geçiriyorsa okusun size ne?

Yazdıklarınızdan belli ki fantastik, ütopya vs. tarzı gerçek dışı edebiyata karşısınız. Yazdıklarınızdan sadece Taht Oyunları ve Açlık Oyunlarını okudum ki A Song of Ice and Fire o küçük dünyanızda karşılaşabileceğiniz en destansı fantastik evrenlerdendir.

Bunları okumak bir insanı aptal yapmaz ama bu düşünceye sahip olmak ne yapar bilemiyorum.
  • Arkadaşlar yeter ki okuyalım, okutalım. Yeter ki kitap okuma alışkanlığı edinelim. Vampir romanlarını 3 sene 5 sene okuruz. Elbet başka kitaplara da ilgi gösteririz. Saatlerce telefona gömülmekten ya da TV izlemekten kat kat iyidir.

• Paulo Coelho - Simyacı

çöp bir kitap

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum fakat günün her hangi bir saati tv kanallarını şöyle bir dolaşıp programları değerlendirseniz zaten ülkenin kültürlenmesinin imkansız derecede zor olduğunu zaten anlarsınız. Bundan her alanda olduğu gibi kitap sektörü de etkileniyor haliyle, "best seller" adı altında bir tomar içinde insana en ufak bir değer katmayacak kitaplar yok satılırken, değer kazandırabilecek kitaplar bunun yanında yarısı hatta daha az satılıyor.

Özellikle genç yaş kitlesini etkileyebilecek romantizm içerikli kitaplar bu dediğim sınıfa giriyor, burada yayın evleri kadar insanlarında artık kendi kendilerini geliştirip ben ne okuyorum? Bu bana ne katkı sağladı? Tarzı soruları sorması şart.
  • Schopenhauer bir kitabında,kitabın çıktıktan hemen sonra büyük ilgi görmesinin,sonradan o kitabın okunmayacağını gösterdiğini söylüyordu. Ben de buna inanıyorum. Kaliteli olan tercih edilmez,değeri sonradan bilinir.

• arkadaşlar bunu tartışmaya gerek yok bence zaten edebi değeri olmayan o kitaplar bir gün tarihin derinliklerine gömülüp gidecek ne kadar tutunabilirler ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

arkadaşlar bunu tartışmaya gerek yok bence zaten edebi değeri olmayan o kitaplar bir gün tarihin derinliklerine gömülüp gidecek ne kadar tutunabilirler ki?

O bakımdan haklısınız fakat sırf popüler kültür ürünleri daha çok satıyor diye bugün Yapı Kredi Yayınları Kazım Taşkent Klasikler Dizisini'nden birçok kitabın yeni baskısını çıkarmıyor. Mail atıp sorduğumda satılmadığı için yeni baskısının çıkmayacağını söylediler. Bu işi ticari amaçlı yapmayıp gerçek edebiyat eserleri basan Adam Yayınları, Varlık Yayınları, Afa Yayınları, E Yayınları gibi yayınevlerinin bugün geldikleri nokta da ortada.

Niteliksiz popüler kültür ürünlerinin tercih edilmesi gerçek edebiyat okuyucularını da etkiliyor maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sterma

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

arkadaşlar bunu tartışmaya gerek yok bence zaten edebi değeri olmayan o kitaplar bir gün tarihin derinliklerine gömülüp gidecek ne kadar tutunabilirler ki?

O bakımdan haklısınız fakat sırf popüler kültür ürünleri daha çok satıyor diye bugün Yapı Kredi Yayınları Kazım Taşkent Klasikler Dizisini'nden birçok kitabın yeni baskısını çıkarmıyor. Mail atıp sorduğumda satılmadığı için yeni baskısının çıkmayacağını söylediler. Bu işi ticari amaçlı yapmayıp gerçek edebiyat eserleri basan Adam Yayınları, Varlık Yayınları, Afa Yayınları, E Yayınları gibi yayınevlerinin bugün geldikleri nokta da ortada.

Niteliksiz popüler kültür ürünlerinin tercih edilmesi gerçek edebiyat okuyucularını da etkiliyor maalesef.

aslında aynı durum Türk sinamasında da var, küfürlü hiçbir değeri olmayan filmler gişe rekorları kırarken çok kaliteli ama medyada şahşalı reklamı olmayan filmler arada kaybolup gidiyor yapacak bir şey yok sorun insanlarda.

• PeşimizdeBiriVar kullanıcısına yanıt
    dediğine benzer bi söylem duymuştum tvde.adam kitap yazmayı rutine bağlamış, şu konu hakkında da yazsam diye söyleniyordu.
  • Pucca, kişisel gelişim, fal kitapları. Hadi zevke karışılmaz dedim Pucca vs kabul edilir ama fal kitapları gibi şeyler boş kitaptır. Duvara bakmak daha iyi.
  • İğrenç popüler kültür kitapları Türkiye'de yayınlayan yayınevleri olarak Okuyanus ve Pegasus Yayınları var. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selahattin Demirtas

Paulo Coelho - Simyacı

çöp bir kitap

Değil.

• Bu kadar ağır eleştiri yapmaya gerek yok. Kim, hangi kitaba karşı ilgi duyuyorsa onu okur. Yeter ki okuyalım, yeter ki boşa vakit harcamayalım.

Edebi değeri olsun veya olmasın, bir kitap okumak, insanın ufkunu genişletir ve bakış açısını değiştirir. Bu, kitabın içeriği ile alakalı değil, okuma eylemi ile alakalıdır.

Genç arkadaşların okuma alışkanlığı kazanması adına ve kitaplara alışması adına yapılabilecek en güzel şey, eğlenceli popüler kültür kitaplarından başlamalarıdır. Ondan sonra, zaten kendilerine hitap eden kitapları öğrenecekler, ve bir yerden sonra biraz daha ağır kitapları okumaya başlayacaklardır.

Biz de zamanında Harry Potter ile başladık. Şimdi neler neler okur hale geldik. Aşama aşama her şey.

Keyifli okumalar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.