Paraf cozuyorum lakin hem haddinden fazla soru var hem de haddinden fazla detay soruyor. Örnek vermek gerekirse ben daha hiçbir kitapta Tanzimat Dönemi içinde Hakkı Bey diye birinin işlendiğini görmedim.Bunun eserini vs sorguluyor,Direktör Ali Bey sorulur Ahmet Vefik sorulur da bu ne yani. Birkaç konuda daha aynı şekilde düşünüyorum. Bilgi sarmali da şiir kısmında biraz çözdüm o güzeldi ama ince biraz.Bu yüzden şöyle orta seviye ve sınav seviyesine yakın bir edebiyat kaynağı arıyorum. Not:Geçen sene limit eski basım çözerek girdim 19-5 yaptım (3 paragraf). < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Edebiyat Soru Bankası Onerir Misiniz?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Sadık uygun olabilir hocam. Ben de paraf aldım yeni ama sadece dönemleri içerenini. Bu kitaptan mı bahsediyorsunuz? -
Ben bu sene bilgi sarmal (2 kitapti sanirim) onu cozup sonra bol boldenemelerle gitmeyi dusunuyorum. Gecen sene limiti cozmustum 20+ gelmisti. Toprak yayinlarinin denemesi cok guzeldi belki onun icin soru bankasi da iyi olabilir? Inceleme sansin olursa bak derim -
Hocam aynen dönem dönem de ben milliye kadar olan her şeyi çözdüm bunda daha bunun Cumhuriyeti var o kadar uğraşamam o yüzden bırakıyorum.Denemeler bence çok daha fazla şey öğretiyor o yüzden denemelere geçeceğim çok oyalanmayip,paraf oyalıyor :(.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam eldeki sarmala da devam edebilirim 3 kitap benim aldığım ama 2019 yılında almıştım.O biraz daha dengeli bir kitapti,divan kısmı vs zordu en azından da hani bu gelebilir diyorsun çözerken.Parafta hem çok test var boğuyor hem de çözerken valla bu gelir diyemiyorum ben.Halk edebiyatı kısmıni bu kadar zorlasalar çok daha iyiydi,pişman değilim cozdugum için de ama garip.Dedigin yayınlara da eğer denemelerde hatam fazla çıkarsa bakıp birini seçerim, teşekkürler.
İki tane var sanırım parafta. Eser-yazar-şair diyor benimkinde. Bende olmayan daha kalındı galiba. Türkçe sb’den çıktı alayım dedim gılgamış destanı gibi her konu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 24 Aralık 2020; 23:8:20 > -
Hocam sorma bazen yan komşu sussun diye çalışma masama atıyorum fotokopi birde yer yerinden oynuyor.Sinav bitsin bununla kas çalışabilirim
Hocam seni görmeyeli çok oldu umarım her şey yolundadır :). Edebiyat konusunda ben limit çözmüştüm siz de zaten limit cozmussunuz. Ancak size haddim olmayarak bir şey demek istiyorum. Bence edebiyatta soru bankası çözmek çok önemli. biliyorsunuz edebiyat matematik gibi uzun sürmüyor. Bundan dolayı deneme çözmeye baslasaniz birkaç ay sonra deneme bulma sıkıntısı yaşayabilirsiniz :D. Bence biraz daha piyasa araştırması yaparak bir soru bankası çözmek denemelere geçmeden önce daha çok işinize yarayabilir. Harbiden duygulandım daha neler yapıyorsunuz :)
345e bakıcam bi ben hocam sen de bi bak istersen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrazieRagazzi -- 24 Aralık 2020; 23:29:4 > -
Zaten edebiyat testine bakinca Divan’ın 4-5 yazar ustunden ilerledigini fark edersin. Halkta da hep siir ustunden ilerliyor sorular. Millide de romancilari mutlaka bilmek gerek.
Yani dedigin gibi kitaplarda dahi bilinmeyen yazarlari sormalari bana yayinevlerlerinin kendine zor kaynak dedirtmesi icin yapiyorlar gibi geliyor. Sana sinir krizi gecirtiyorsa o sorulari atla bence.
Benim de bu sene Cumhuriyet isi biraz kafami karistiriyor. Gecen sene cok zor sorular degildi LYS zamani neler neler sorulmus. 24 soru oldugu icin bir yerlerden kisiyorlar haliyle de soru cesitlenemiyor. Deli gibi cumhuriyet calisip cikan soru Orhan Veli veya garip ozellikleri olunca verilen emege uzuluyorum. (Yazar cok biliniyor diye dedim sorunun eleyiciligi azaliyor) -
Sağ olun hocam.İyiyim, teşekkür ederim.Kafamda ne planladiysam ona uymaya çalışıyorum.Geçen seneki "ben"e göre ciddi bir değişim var :).Sonuç belgesine de yansır umarim
Ben her seyi cok iyi bildigim icin.....zorlanmadim.....
Cunku
Ben
MUKEMMELIM MESELA
Sayisal olup ea cozen umrumda degil 🥦 -
Teşekkür ederim hocam evde pdfsi vardı ona bakabilirim,sağ olun
aydin almamani oneriyorum -
ÖSYM gittikçe edebiyatı kasmamaya başladı hala daha limit paraf gibi yayınlar gerekli mi? -
Hocam öyle net konuşmalayalım. Ben de derim ki 4-5 soru bankası çözülmeli. Edebiyatta soru bankasının işlevi hatırlamak başka bir şey değil. Fizik gibi farklı bakış açısı falan görmüyoruz aynı şeyi bir daha görüyoruz. Soru bankası olmadan da tekrar yapılabilir ama soru bankası olunca en azından düzenli bir şekilde önem sırasıyla orantılı bir şekilde tekrar etmiş oluyoruz. 4-5 kitabın tamamında gördüğümüz şey zaten en önemli şey oluyor ve ister istemez öğreniyoruz.
-
Limitle paraf aynı kategori değil zıt bile denebilir. Limit temel düzey paraf ayrıntı ve kasıntı
Benzer içerikler
- eyüp boncuk eşi
- ayt edebiyat nasıl çalışılır
- hız ve renk türkçe deneme cevap anahtarı
- ayt matematik kaç ayda biter
- atölye eğitim ücret
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X