Bildirim
Edebiyat sorusu açıklamalı yapin
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
siklarin dordunde ask, tasavvuf vs gibi divan edebiyati konulari islenmis agir bir bicimde. c sikkinda bir cezadan bahsediliyor, bunu yapmayan mustehaktir vs gibi. bireysel bir konuda degil. elestiri var, bireysel degil.
divan edebiyati bireysel konular islemis, toplumsal konular hakkinda bir konu, elestiri islememistir. zaten belli ediyor siklar.
ayrica siir ziya pasaya ait, soru dusunce acisindan diyor siz bicim bulmaya calismissiniz, kullanildigi dilin agir olmasi da ipucudur. -
quote:
Orijinalden alıntı: clontarf
siklarin dordunde ask, tasavvuf vs gibi divan edebiyati konulari islenmis agir bir bicimde. c sikkinda bir cezadan bahsediliyor, bunu yapmayan mustehaktir vs gibi. bireysel bir konuda degil. elestiri var, bireysel degil.
divan edebiyati bireysel konular islemis, toplumsal konular hakkinda bir konu, elestiri islememistir. zaten belli ediyor siklar.
ayrica siir ziya pasaya ait, soru dusunce acisindan diyor siz bicim bulmaya calismissiniz, kullanildigi dilin agir olmasi da ipucudur.
Iyi de Divan da eleştiri var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycozcn -- 10 Nisan 2015; 12:14:15 >
toplumsal konular dedim. divan edebiyatinda kisilere elestiri yapilmistir. -
quote:
Orijinalden alıntı: clontarf
toplumsal konular dedim. divan edebiyatinda kisilere elestiri yapilmistir.
Cevabi bilmiyorum bende
Zaten soruda en göze batan şey c şıkkı hariç diğer şıklarda süslü sanatlı ağır dil kullanılmış.c şıkkı didaktik sanat yapmanın önünde bir düşünceyi anlatıyor tanzimat birinci dönem ziya paşaya ait.dil daha sade öğreticilik ön planda
Zaten C şıkkındaki söz Ziya Paşa'ya ait. Yani -Tanzimat Edebiyatı- diğerlerinin Divan olduğunu düşünürsek cevap C olmalı
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X