< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SINAVDA DERECE YAPANLAR GÜNDE KAÇ SAAT ÇALIŞIYORLAR?
Yükseköğretim kurumlarındaki sınavlarda derece elde etmek isteyen öğrencilerin en çok merak ettiği sorulardan biri de günde kaç saat çalışmaları gerektiğidir. Bu soruya kesin bir cevap vermek zordur, çünkü çalışma süresi öğrencinin bireysel özelliklerine, ders yüküne ve sınavın zorluğuna göre değişebilir. Ancak, genel olarak derece yapan öğrencilerin günde ortalama 6-8 saat çalıştıkları söylenebilir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi önemli sınavlar için günde kaç saat çalışılması gerektiği de sıkça sorulan bir sorudur. YKS için günde kaç saat çalışılması gerektiği, seçilen bölüme ve öğrencinin mevcut seviyesine göre değişmekle birlikte, derece yapmak isteyen öğrencilerin günde ortalama 8-10 saat çalışmaları önerilir.
Derece yapan öğrencilerin günde kaç soru çözdükleri de merak edilen bir konudur. Soru çözme sayısı yine öğrencinin bireysel özelliklerine ve sınavın zorluğuna göre değişebilir. Ancak, derece yapmak isteyen öğrencilerin günde ortalama 100-150 soru çözdükleri söylenebilir.
Elbette, çalışma süresi ve soru çözme sayısının yanı sıra çalışma verimliliği de derece yapmak için büyük önem taşır. Verimli bir şekilde çalışmak için şu ipuçlarını uygulayabilirsin:
- Hedef belirle ve bir çalışma programı oluştur.
- Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldır.
- Düzenli molalar ver.
- Konuları tekrar et ve test çöz.
- Gerektiğinde yardım istemekten çekinme.
Unutma, derece yapmak için çok çalışmak önemli olsa da, sağlıklı beslenmeyi, düzenli uykuyu ve sosyal aktiviteleri ihmal etmemelisin.