Şimdi Ara

Edifier S550 5+1 & Logitech Z- 5500 5+1 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
24.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vatandanda oem cilerin hepsi arkadaşım ediflerin basının ayarsız olduğunu ve uğultu yaptğını söylediler. kendimde dinleme fırsatı buldum gerkçekten basları çok dengesiz. z5500 e göre. en güzeli z5500 bası ve crative s750 uyduları kullanmak
  • Ses göreceli birşey dinleyip beğenmedim diyene birşey demem ama dinlemeden etmeden fanlık yapanlara karşıyım ben dinledim bana göre z5500 den daha iyi sesi var.
  • logitech sistemlerde tiz diye birşey olmadığı için basslar ön planda ama kimse bunun farkında değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: fire starter

logitech sistemlerde tiz diye birşey olmadığı için basslar ön planda ama kimse bunun farkında değil

kardeş neredeyse herkes bunun farkında.
  • o halde niye bu logitech sevgisi logitect sistemlerle diğer markalar creative philips microlab..vb sitemler arasında yapılan inceleme ve karşılaştırmalarda her zaman diğer markaların uydularının logitech'e oranla daha iyi daha net ses verdiği söyleniyor ama logitech in se tizlerinin zayıf basslarının daha üstün olduğu..

ki aslında logitech in tizzleri az ve yetersiz olduğu için insan kulağı bassları daha iyi algılıyor yani aslında diğer sistemlerinde wooferları en az logitech kadar iyi ama tiz sesleri olması gerektiği gibi net ve canlı olunca bass seslerini bastırıyor biraz daha arka plana atıyor

zaten böyle olması gerekir uyduların ön planda bassların arka planda olması lazım kulaklıkta müzik dinlerkende bu olay böyledir bassların her zaman bir adım geride durması şart benim görüşüm böyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fire starter -- 12 Temmuz 2010; 14:29:57 >

• Z5500 3 sene kullandım.Creative elite pro ses kartı ile bağlantıları sağladım optic olması en önemli avantajıydı benim için full hd dts destekli filmlerde inanılmaz bir performans ve gerçek surroundu yaşıyorsunuz.Afm evinizde denilebilir hatta transformers filmi hep aklımdadır dts formatlı olarak müthiş bir deneyim.Film için z5500 derim daha bi 3 yıl daha

Müziğe gelirsem hi-fi set gb dom tiz mid beklemeyin tabi ama dediğim gb donanımlarınız güzel ise müziktede performans almanız mümkün.5.1 amacı zaten film hepimiz biliyoruz ama istiyoruz ki müziği de ordan dinleyelim tizlerde iyi olsun ama bu standardı sağlayan çok az marka mevcut ama fiyat performans olarak bu fiyat aralığın da lider z5500.Müziklerde korkulduğu gb değil ses kartınız iyi ise mp3 leriniz kbps oranı yüksek yada flac dinlerseniz müziktede pişman olmazssınız dediğim gb donanımlarınıza ve bu gb ince ayrıntılara dikkat ederseniz z5500 gayet güzel bir seçim.Detay derken kurun winampı dps eklenti olarak fxsound kurun ince ayarlarınız yapın alın creative ses kartınızı açın crystalazeri ama tabi imkanınız var ise bu gb detaylar önemli yer işgal ediyor.Ufak ama sese etkisi çok daha çok yazılır ama nacizane fikrim tabi bu benim 3 sene boyunca çok güzel bir verim aldım pişman olacağınız bir seçim olmayacaktır...

Ediferi bende Vatanda gördüm dinledik ama z5500ü geçer diyen başka bir müşteri bilmiyorki 3 enelik z5500 kulağı var bizde dedim geçemez zaten amaç yüksek ses değil denedik haklı olduğumuz anladık z5500 güçlü bir set amaç orta seviye sestede kaliteyi yakalamak.Decoderi dahi z5500 farklılık yaratıyor bassı tiziz geçtim ki modele iyi bakın edifer kendi markasını yaratmışta bu model de niye farklılık yaratmamış z5500e çok benzeyen bir ürün yapmış kaba büyük yapmış ama sonuç ortada ilk önce bu izlenimden puan kaybediyor.

Alıp kullanan arkadaşlar vardır mutlaka onlara da saygılıym tabi herkesin kendi seçimi ama daha öncede dediğim gb bu benim nacizane bir fikrim.

• 3 senedir Z 5500 kullanıcısıyım. Dijital Decoderinin olması ve kumandası Edifier dan üstün kısımları. Ama genel malzeme kalitesi olarak Edifier bana daha kaliteli gibi geldi. Edifier S550 Logitech Z 5500' ün bazı eksiklikleri giderilmiş iyileştirilmiş modeli gibi. En önemli eksiği dediğim gibi (kullanım amcına bağlı olarak) djital decoderinin olmayışı olmuş.

İncelemeyen arkadaşlar için aşağıdaki karşılaştırma linkleri biraz fikir verir sanırım.

Edifier Vs Logitech z-5500

http://www.youtube.com/watch?v=gCh6aFYSDSU&feature=related

http://www.edifier.com.ua/article.php?task=art&art=182

• merhabalar. bende bir senedir z5500 kullanıyorum. diğer markayı dinlemedim o yüzden karşılaştırmalı bir cevapveremiycem. fakat z5500ün tizleri eksik diyen arkadaşları bir kahve içmeye beklerim. sistemler stabil üretilirler. siz onları yaptığnız ayarlarla üstün sevyeye yükseltirsiniz. z5500 bize 505 watlık birses alanı sunmuş. biz bu ses alanınıı nasıl kontrol edersek alacağımız sonuç performansda ona göre olacaktır. elbette bir tiz sürücü olsaydı fena olurmuydu? olmazdı tabi. fakat ses kartımız ve kullandığımız programlarla yapacağımız özel ayarlarla bu sorunu hissedilmeyecek ölçüde aşabiliyoruz. filmler içinse optik bağlantıyla sesi z5500e çözdürdüğümüz için orjinal ses alıyoruz. yani filmde nasıl kayıt edilmişse o şekilde. tıpkı sinemalarda olduğu gibi. edifierde uyduların arkasına hava deliği yapılmışmı bilmiyorum. görme engelli olduğum içinde resimlerine bakamıyorum. fakat z5500 bunuda düşünerek bir fark yaratmış. hiç bir sesde patlama duymuyorsunuz bu yüzden. ben hem optik hem analog bağladım. müzik dinlerken analogageçiyorum. filmlerde optike. kendimce en doğru bildiğim yoldan gidip ayarlarımıda oturttum. şimdi istediğim performansı alıyorum. ankarada olan arkadaşlarıda dinlemeye beklerim. sevgiler.

• z-5500 üme bugün kavuştum ve ilk işim optik kablo ile Transformers Yenilenlerin Intikami filmdeki bazı savaş sahnerinde test etmek oldu aldığım sonuç inanılmaz güzel filmin sonunda havadan bombolama sahnesinde sanki mermiler roketler benim üzerimden geçiyor havasını yaratıyor aldığım yerde (vatandan almadım :D ) edifier ında aynı filmde test etme fırsatım oldu ve aralarında inanın uçurum var burada konuyu açma sebebim o ürün kötü bu ürün iyidir değildi sadece siz değerli arkadaşlarımından bu iki sistemide deneme fırsatı olanlar varmı diye sormak ve bilgi almaktı ve konudaki mesajlardan yola çıkarak z-5500 almayı kesinleştirdim iyikide almışım diyorum sırf digital olması bile yeter benim için edifier de güzel ve kaliteli bir ürün alanlar iiçn diyorum pişman olmazsınız bu tamamen kullanım amacına bakıyor eğer film dts formatında müzikler yani kısaca iş digitale varacak seçimlerinizde aklınızdan z-5500 ü çıkartmayın :)

bir sorum olacak bu ses kontrolunu yaptığımız alet çok ısınıyor normalmidir bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morpheuscuk -- 18 Temmuz 2010; 21:34:47 >

• Sırf dijital ses için z5500'e yönelen arkadaşlar için şöyle de bir seçenek var
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130390847534&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_2872wt_911

Alır buna istediğiniz hoparlör sistemini bağlarsınız. Dts, DD hepsini dinlersiniz. Çok daha ucuza z5500 den daha iyi bir sistem elde edebilirsiniz.
  • @morpheuscuk
    Öncelikle hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileği ile.
    Daha önce de demiş olduğum gibi Z5500 farkını filmlerde bir anda ortaya koyuveriyor.Kalitesini ilk başta belli ediyor.
    Daha nice filmler izlemeniz dileği ile.

Decoderın ısınması normal.Özellikle uzun süreli müzik dinlemelerden ve film izlemelerden sonra biraz daha fazla ısınması da olası.
    Anormal bir durum değil yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@morpheuscuk
    Öncelikle hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileği ile.
    Daha önce de demiş olduğum gibi Z5500 farkını filmlerde bir anda ortaya koyuveriyor.Kalitesini ilk başta belli ediyor.
    Daha nice filmler izlemeniz dileği ile.

Decoderın ısınması normal.Özellikle uzun süreli müzik dinlemelerden ve film izlemelerden sonra biraz daha fazla ısınması da olası.
    Anormal bir durum değil yani.

teşekkür ederim daha iyileri sizlere nasip olsun :)

fiyata gelince ankarada olanlar için ankamall elektroworld a 650 tl hemen altındaki vatan notbook da 730tl bimexde 800küsür tl ayrıca elektroworld da garanti kapsamını artırabiliyorsunuz tabi belli bir maddi artışı olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morpheuscuk -- 18 Temmuz 2010; 23:29:44 >

• ben 6 senedir Z-5500 almaya çalışıyorum ve 6 senedir z-5500 ün fiyat aralıklarını biliyorum . Logitech firması dünyada ses sistemi üzerinde birçok ödüller almış ve Z-5500 ile bir rekor yazıyor .bakın alacağınız teknoloji bir kaç sene sonra ucuzlayacak diyorsunuz ama yanılıyorsunuz bu Z-5500 6senedir fiyatı bir iniyor bir yükseliyor. 6sene önce 850TL . 5 sene önce türkiyede çok satış yaptığından 751TL oldu vatan bilgisayarda ozaman tanışabilir HDD almıştım gelmişken 5+1 alayım dedim ozman ki fiyatı hala hatırlıyorum ve o vtanbilgisayar daki kataloğunda Z-5500 fiyatını saklıyorum . 4sene önce tekmar ve bimeks bir kampanya oldu 560TL ve daha sonra 610Tl de satış yaptı . 3 sene önce birden 800 -900 Tl yükseldi ve hemen egesis te 1000tl çıktı. ozmandan beri 900 TL -1200Tl arası değişyor. Z-5500 ün ses kalitesini biliyorum kullanmışlığım var ve çook kalitelidir.Bu 5500 ile kına gecesi yapanlar var :)) . logitech firması 5500 den sonra üretimi durdurdu yani daha yüksekleri. çnkü 5500 üretilen yıl ile bu yıla kadar olan teknolojiyi koruyor.
    BUYRUN GELİN DAHA AYRINTIYA:
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speaker System

• quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Edifier müzikalite olarak z5500'den çok üstün bence z5500 yerine tercih edilebilir alternatif olarak değil ciddi anlamda önde görüyorum ben edifierin gerek işçiliği gerek malzeme kalitesi ve müzik performansı harkulade yabana atma derim bu sistemi

• Arkadaşlar ben daha yeni Edifier S730 (2+1) aldım. 2 Haftadır kullanıyorum. S550'den fark olarak digital girişi mevcut ve RMS değerleri daha yüksek. Ancak sadece müzik dinleyecekseniz harika bir seçim olacaktır. Bass ve tiz konusunda olduça yeterli hatta fazla bile. Sesi orta seviyeye getirdiğimde bile dayanılmaz oluyor. Bağlantıları ise hem analog hem coaxiel olarak bağlayıp dinledim. Analog ses daha fazla ancak gürültülü çıkıyor. Coaxiel ise dahan net ve daha temiz tiz ve bass performansı sunuyor. Dün ise Teknosa'da tesadüfen logitech Z-5500 gördüm ve dinleme şansım oldu. Uydular benim eski Jazz Speakers (Sanırım 9911) gibi ses kalitesi zayıf geldi. Genel olarak bass sesi (woofer) çok baskın. Ancak estetik olarak edifierden üstün duruyor. Kumandalar çok şık. Ses kalitesi bence müzik yönünden edifier s730(2+1) ile karşılaştırılamaz. Ancak film ve oyuna gelince iş değişiyor. Ben edifierden müzik olarak oldukça memnun olmama rağmen surround sesin eksikliğini epey hissediyorum. Bunun yanına birde logitech z-5500 alsammı acaba diye de düşünmeden edemiyorum. Yoksa 5+1 kulaklık mı alsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunbuloglu -- 9 Aralık 2010; 10:52:45 >

• Arkadaslar oncelikle herkese merhaba,

Bu sayfada yazi yazan butun vatandaslarin yazilarini, paylastiklari videolari karsilastirmalari hepsini okudum inceledim. Bunun icin herkese tesekkurler.

z5500 benim almayi istedigim bir sistemdi ta ki bu s55o u gorene kadar.

Benim sorum:

okuduklarimdan z5500 le s550 un ses kalitesinin ve takriben gucunun birbirine yakin oldugunu anladim ama benim problemim uydu hoparlor olayi ben kablolardan nefret ettigim icin ederinden cok daha fazla para verdigin seyler olmustur ve hala bu dusuncem degismedi simdi size soruyorum logitechte kablo olayini cozmenin bir yolu var mi ?

VEYA

s550 de digital cikis oalyini cozmenin bir yolu var mi ?

AMACIM : Hem muzikten hemde yeni teknolojiye uygun filmlerden zevk alabilmektir, fiyatlar cok onemli degildir yani 1000 lirayi gecmeyecek sekilde =) onemli degil dediysem sistemlere 2000 3000 lira harcamayi dusunmuyorum =)

Cevap verirken sizden ricam bu DTS ve ANALOG sistemler hakkinda bilgim olmadigini goz onunde bulundurrarak cevap vermenizdir

Saygilarimla,
    Mehmet

• quote:

Orijinalden alıntı: mtky

Arkadaslar oncelikle herkese merhaba,

Bu sayfada yazi yazan butun vatandaslarin yazilarini, paylastiklari videolari karsilastirmalari hepsini okudum inceledim. Bunun icin herkese tesekkurler.

z5500 benim almayi istedigim bir sistemdi ta ki bu s55o u gorene kadar.

Benim sorum:

okuduklarimdan z5500 le s550 un ses kalitesinin ve takriben gucunun birbirine yakin oldugunu anladim ama benim problemim uydu hoparlor olayi ben kablolardan nefret ettigim icin ederinden cok daha fazla para verdigin seyler olmustur ve hala bu dusuncem degismedi simdi size soruyorum logitechte kablo olayini cozmenin bir yolu var mi ?

VEYA

s550 de digital cikis oalyini cozmenin bir yolu var mi ?

AMACIM : Hem muzikten hemde yeni teknolojiye uygun filmlerden zevk alabilmektir, fiyatlar cok onemli degildir yani 1000 lirayi gecmeyecek sekilde =) onemli degil dediysem sistemlere 2000 3000 lira harcamayi dusunmuyorum =)

Cevap verirken sizden ricam bu DTS ve ANALOG sistemler hakkinda bilgim olmadigini goz onunde bulundurrarak cevap vermenizdir

Saygilarimla,
    Mehmet

bu konunuza en güzel cevaplardan biri linkini vereceğim konu olacaktır sanırım
    http://forum.donanimhaber.com/m_45435905/mpage_1/key_/tm.htm

• Ben birşey merak ediyorum arkadaşlar. Sizce S550 280 watt RMS derken Z-5500 505 watt RMS gibi neredeyse S550' in 2 katı kadar bir ses gücüne gerçekten sahip mi? Birçok arkadaş dinledik diyor bu kadar büyük bir ses farkı var mı ortada. yani 2 tane S550=Z-5500 mü? Bu konuya hakim cevap verebilecek arkadaşlar lütfen bilgi verebilirmisiniz.
  • Her şey rakamla bitseydi S550 bu kadar el üstünde tutulmazdı dostum, o yüzden kağıt üstünde değil pratikte iyi olmak lazım.

@mtky Playvision HDA-51A olaya son noktayı koyacak cinsten bir ürün, incelemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: divercats

Ben birşey merak ediyorum arkadaşlar. Sizce S550 280 watt RMS derken Z-5500 505 watt RMS gibi neredeyse S550' in 2 katı kadar bir ses gücüne gerçekten sahip mi? Birçok arkadaş dinledik diyor bu kadar büyük bir ses farkı var mı ortada. yani 2 tane S550=Z-5500 mü? Bu konuya hakim cevap verebilecek arkadaşlar lütfen bilgi verebilirmisiniz.

15 tl like snopy sistemde 1500 watt yazıyor buna ne diyorsun sanırım logitechin 3 katına tekabül ediyor

Keza totalda 500 watt veren bir hi-fi yada hi-end elit sistemin yanında z5500 sesini duyamazsın maalesef bu piyasada en son bakacağın nokta sayısal veriler olmalı özellikle multimedya setlerde..

Çoğu yorumu okudum Edifier için bayağı atıp tutan arkadaşlar var sorun şu ki çoğu z5500 kullanan arkadaş evinde üst düzey ses kartı , doğru konumlandırma ve oda akustiğinde dinliyor sonra vatan gibi devasa bir mekanda çoğunlukla onboard kartta ayarsız eq da çalan teşhir ürününün dinleyip burda tu kaka yazıyor ilginç bu arada kesinlikle edifier ürününü kullanmıyorum fanatiklikde yapmıyorum keza evimde 2 tane z2300 aynı anda kullanıyorum neyse herkesin zevki kulağı farklı diyerek muhabbete burda limon sıkıyorum

Son olarak imkanınız varsa onkyo gibi f/p giriş seviye setlerini bir kere dinlemenizi tavsiye ederim hemen hemen z5500 veya s550 ile aynı fiyattadır üstelik dijital formatların tümünü destekler en az z5500 kadar eminim sonrasında sisteminizi satlığa çıkaracaksınızdır gerçek anlamda frekanslar tane tane kulağınızda süzülürken..

Hadi kolay gelsin..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.