Şimdi Ara

Edifier S550 5+1 & Logitech Z- 5500 5+1 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
24.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba ben logitech z 5500 kullanıcısıyım edifir s550 olan arkadaşımla bir deneme yaptık, ikisinide aynı odada teker teker aynı dercede kurarak denedik o yetmedi bahçede denedik güç olarak z 5500 s 550 li geçiyor ama şöyle birşeyde var kontorolsuz güç güç değildir. tis vuruşlarında edifier biraz daha iyi ama bas konusunda z 5500 daha önde dts filmlerde z5500 daha önde optic çıkış dijital baglantı imkanıda var, bence z 5500 bizim gibi sınırlı pc kullanıcıları için çok daha ideal dir fiyat olarakta 300 lira daha ucuz satış konusunda ise edifier den 3 4 kat daha satıyor yani 1000 lira vermek isteyen arkadaşlara başka sistemler önere bilirim z5500 ile s 550 aynı fiyat olsa idi ben gerek tasarım olrak gerek dizayn olarak gene z 5500 öneririm yalnız çok iyi ses almak istiyorsanız cretivi nin ses kartlarını öneririm... birde iyi ses alabilmek için pc kullanıcısı iseniz boglantıyı optic yapmayın klasik baglantı yapın.. yalnız edifiner biraz daha agır ikisini karşılaştırınca diyosunki logitech den daha iyi seslere bakınca yuh senin kalıbına diyorsunuz.:)

• Hocam şimdi yuh demek biraz ağır olacak s550 için ve haksız da. Edifier'da bas sistemi için pasif elementler kullanıldı z5500'ün bası ondan baskın çıkıyor, ama tizlerde z5500 tam bir felaket oluyor. Uydulardaki tek mid hoparlör tizleri zaten veremiyor artı uyduların plastik yapılmış olması sesi yükselttiğinizde ses netliğinde bozulmalara sebep oluyor. Edifier bu konuda her açıdan avantajda hem tiz için ayrı hoparlörü hem uydular ahşaptan. Bu arada Edifierdeki uyduların ahşap kalınlığı z5500'ün sub ahşap kalınlığıyla aynı gerisi siz düşünün :)
  • Aarkadaşlar tesadufen okudum konuyu. neden böyle şeylere para harcıyor sunuz. 1100 1200 liraya giris seviyesi pro amfi ve hoparlör setleri satılıyor. en kötüsünün yanına yaklaşamaz bu bahsettikleriniz
  • :)) aslında vurgu yapmak istediğim şey fiyat farkı 300 lira okadar küçük bir fark değil bence..:)) edifier bence çok pahalı aralarında çok fark yok oyüzden almak saçma demek istediğim bu..:)
  • murattixp, orası öyle tabi ama zevk meselesi. z5500 fiyatından dolayı daha fazla tutulyor o da bir gerçek.
    bsoyer, şimdi edifier indirimli olarak 700 liraya bulunabilir sizin dediğiniz rakamlar iki kat fazla oluyor. Bir de hem z5500 hem edifier direk bilgisyar sistemleridir, tak çalıştır işlem kolay. Anfi + hoparlör sistemi kurarken ise hem daha fazla zaman harcayıp hem bayağı ilgili forum kaynağı okumak lazım. Meraklısına ve biraz daha para olan birilerine uygun olan bir sitem onlar, üst düzey sistem.
  • bu devirde hala optik girişe, dd, dts, thx e ihtiyaç duymayan birisi alır ancak s550'yi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

bu devirde hala optik girişe, dd, dts, thx e ihtiyaç duymayan birisi alır ancak s550'yi.

Ben aldım mesela
  • Arkadaşlar herkes Z-5500 tizlerinin iyi olmadıgı sölemiş. Belkide dogru olabilir bilgisayarda kullananlar iyi ayar ile bu açıgı rahat rahat kapatabilir. Ben 1 senedir asus p5k-e wifi anakartımın optik çıkışı ile baglanıyorum. Bu kartın soundmax diye programı var. sonicfocus diye bir özelligi var burada dinamik ve mükemmellik seviyelirini sona çektigimde mükemmel bir ses alıyorum tizler resmen burdayım diyor ben hayran kalıyorum bu sese. Diyecegim ufak tefek ayarlar ile ses mükemmel oluyor.

Edifier S550 5+1 & Logitech Z- 5500 5+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 19 Haziran 2011; 14:22:20 >
  • Bu arada z-5500'cüler dikkat edin sizin subwoofer'ınız manyetik ekranlı değil (kutuda açarken zaten uyarılrla karşılaşmaya başlıyorsunuz). Şahsen benim açımdan bu çok büyük bir problem ve ben de s550 seçtim.
  • Z5500 Seçtim Mutluyum
  • Arkadaşlar banada bi yardımcı olun kimse sorularıma cevap vermedi hiçbiyerde...

Digitürk plusa bağlamak için z5500 mü yoksa s550 mü alayım nolur bi cevap verin bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llcoolboss -- 21 Haziran 2011; 15:20:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mamadou38

Arkadaşlar banada bi yardımcı olun kimse sorularıma cevap vermedi hiçbiyerde...

Digitürk plusa bağlamak için z5500 mü yoksa s550 mü alayım nolur bi cevap verin bana

hocam bu konu hakkında hiç bir bilgim yok digitürk plus kullanan üstatlar mutlaka cevap vereceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mamadou38

Arkadaşlar banada bi yardımcı olun kimse sorularıma cevap vermedi hiçbiyerde...

s550 alırsanız optikten bağlamak için ayrıca playvision almanız gerekir.z5500 alırsanız buna gerek kalmaz.ben s550 kullanıyorum ve çok memnunum,ama ekstra masrafa girmek istemiyorsanız z5500 de alabilirsiniz.sonuçta tv için çokta farketmiyecektir.
  • Z5500 sahibi biri ikinci bir sistem olarak Edifier'ı düşünebilir. İlk olarak z5500 diye düşünüyorum.
  • edifierin bu modelinin gücü edifier s730dan daha düşük 2+1 olan s750 5+1bulabilirseniz ondan alin ne z550 nede z623 hepsi yanında hikaye kalır z906 z5500 z623 hepsini kullandım ve bugün edifier s730 aldım bunuda denicem bakalım öve öve bitiremedikleri ses sistemi nasılmış
  • Arkadaşlar Dreambox 800 SE ve Samsung 46C650 Full HD Televizyon Kullanıyorum
    Elimde 700 Adetlik 1080p ve 720p DTS li MKV Film Var
    Bu Kombinasyona Uygun 5+1 Ses Sistemi Tavsiyesinde Bulunurmusunuz
    Benim Aklımda Olan Cihazda Logitech z5500
    Amacım Filmleri En İyi Performas ile Seyretmek
  • @egeli32

Merhaba,

DTS gibi ses formatlarını çözebilmek için dijital bir decodara sahip olması gerektiği göz önüne alınırsa dediğiniz gibi Z5500 filmler açısından ideal bir seçim olacaktır.
    Aksi takdirde orta-üst sınıf bir 5+1 ses sistemi ve harici bir dijital decoder almak,uygun fiyatlı bir Z5500 bulmaktan çok daha maliyetli bir işlem.

Film performansı açısından şu an için Z5500'den daha iyi bir 5+1 multimedia ses sistemi bulabilmek pek mümkün değil.
  • Sayın ROME Teşekkürler Aklımdaki Cihazda z5500 İdi
    Şimdi Sıra Uygun Fiyat Araştırmaya ve Kampanya takibine Kaldı
  • meraba arkadaşlar bu hafta içerisinde Edifier DA5000PRO 5+1 ses sistemini aldım cihaz cok hoşuma gitti her yönden sadece hoparlör ayarlarını yapamadım sanırım center ve arka hoparlörlerden öndeki iki hoparlörün yarısı kadar bile ses gelmiyor yardımcı olursanmız ayarlar konsunda sevinirim :)
  • Bu topiğe bir hayli bilgili arkadaşlar yorum yazmışlar. Hepsini okudum. Umarım benim soracağım şeyi de okur ve cevaplarlar.
    Ben yakın zamanda bir Logitech Z906 aldım. Dört-beş ay kadar önce aldığım bir de Creative X-Fi titanium ses kartı almıştım. Ama ses kartında sorun var gibiydi, servise gönderdim, "arızalıymış" deyip değiştirdiklerini söylediler. Aynı kutu içinde bana ses kartı geri geldi ve sanırım aynı ses kartı geri geldi. Kaldırıp bir kenara koymuştum. Daha fazla uğraşmak istememiştim. Bu ses kartı da bana çok sorun çıkardı. Son olarak, Z906 ile birlikte yeniden kurdum. Yine bazı sorunlarla karşılaşınca yuvasından söktüm ve Z906'yı onboard ses kartı ile kullanmaya başladım. Açıkçası arada fark edebileceğim derecede bir ses farkı hissetmedim. Ama böyle daha sorunsuz kullanabiliyorum. Çünkü X-Fi titanium, servise gitmeden önce olduğu gibi halen bazı ayarları yapmaya çalışırken bilgisayarın kilitlenmesine sebep oluyor. Artık bıktım ve daha fazla da uğraşmak istemiyorum.
    Acaba ses kartında sorun olduğu ve verimli olmadığı için mi bir fark hissetmiyorum, yoksa onboard kart da bir hayli kaliteli olabilir mi?(Realtek High defination audio diye bir onboard kart).
    Daha kötüsü, aklıma şimdi geldi, ses kartında sorun olduğu için mesela subwoofera zarar vermiş, arızalanmasına yol açmış olabilir mi? Çünkü kısa süre önce "kullanıcı hatası" diye ve arızalı olduğu için subwooferı da değiştirdiler. Şimdi korkuyorum, bir daha takarsam ve önceden subwoofera zarar vermişse yine verir mi diye.
    Yoksa ses kartında sorun olsa bile subwoofer ya da hoparlörlere zarar vermez mi? Yine kurup bir deneyeyim mi?

Edit: Ses kartı ile faturanın üzerindeki seri numaralarını karşılaştırdım ve ses kartını değiştirdiklerini anladım. Yahu o halde ben bu sorunları neden yaşıyorum? Bilgisayarım toplama değil, HP. Anakart ile bir uyumsuzluk mu çıkıyor acaba? Ne yapsam, ne etsem bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 1 Şubat 2012; 1:56:14 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.