Şimdi Ara

Edifier s730 -s550 -z5500 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
24.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s550 ve s730 u cidden gidin deneme şansınız varsa.
    akşam geç saatlerde showroom şeklinde deneme yapabileceğiniz mağazalarda deneyin.
    kalabalık gürültüsünün de önüne geçersiniz akşam giderseniz
    gerçekten arkadaşların dediği gibi çok iyi ses veren sistemler.
    hele ki f/p değerlendirmesi yaparsak çok fiyatlarının çok üstünde kaliteler veriyorlar
  • S730 Başlı başına canavar Tam 300w ! Optik çıkış vs ne ararsan var. 5+1 Takıntınız yoksa tartışmasız S730 derim. Hatta bence S730 un yanına uydu olarak S550 uydularını koyduğunuzu düşünsenize ? Uff diyorum.
  • s730 300w 150w sub 75+75 uydu 600tl

s550 280w 120w sub 32 x 5 uydu 900tl

bence burda bi dengesizlik var 5.1 serisisin 2.1 serisinden daha güçlü olması gerekiyor.

2sini kıyaslamak gerekirse en mantıklısından kaliteli aygıtlarla kullanıldığında z5500 ün yerine geçebilecek bi sistem değil benim gözümde s550,
    zaten alırken daha fazla fiyat verip düşük güçte bi sistem alacağınıza verdiğinz paraya değsin diye z5500 alınmalı sırf kaliteli bi sistem arayıp ta 280 w gücünde bi sisteme gidipte 900 tl verirseniz o sisizn sorununuz..........

Ek:s730 a dicek söz yok s730 kaliteli güç olarak da iyi bi sistem 2.1 multimedilar arasında en iyisi denilebilir. fiyatının az daha düşmesi lazım düşermi bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x07x -- 2 Temmuz 2010; 11:43:33 >

• hocam z 5500 alıp düğün salonunda falan kullanmıycaksan daha fazla gücü napıcaksın zaten sesi normal insanların yaşadığı bir evde yarıdan fazla hayatta açamazsın uzun süreşahsen az daha güçlü olucağına sadece filmlerde değil her türlü müzikte ve filmde logiteche giydiricek kalitede sesler çıkaran edifier almayı tercih ederim.ev için edifier bile fazlasıyla güçlü bence zaten
    quote:

Orijinalden alıntı: x07x

s730 300w 150w sub 75+75 uydu 600tl

bence burda bi dengesizlik var 5.1 serisisin 2.1 serisinden daha güçlü olması gerekiyor.

2sini kıyaslamak gerekirse en mantıklısından kaliteli aygıtlarla kullanıldığında z5500 ün yerine geçebilecek bi sistem değil benim gözümde s550,
    zaten alırken daha fazla fiyat verip düşük güçte bi sistem alacağınıza verdiğinz paraya değsin diye z5500 alınmalı sırf kaliteli bi sistem arayıp ta 280 w gücünde bi sisteme gidipte 900 tl verirseniz o sisizn sorununuz..........

Ek:s730 a dicek söz yok s730 kaliteli güç olarak da iyi bi sistem 2.1 multimedilar arasında en iyisi denilebilir. fiyatının az daha düşmesi lazım düşermi bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: şifacı
    s550 ve s730 u cidden gidin deneme şansınız varsa.
    akşam geç saatlerde showroom şeklinde deneme yapabileceğiniz mağazalarda deneyin.
    kalabalık gürültüsünün de önüne geçersiniz akşam giderseniz
    gerçekten arkadaşların dediği gibi çok iyi ses veren sistemler.
    hele ki f/p değerlendirmesi yaparsak çok fiyatlarının çok üstünde kaliteler veriyorlar

Kesinlikle katılıyorum, denediğinizde hak vereceksiniz. Ben de İzmir Vatan mağazasında denemiştim teker teker, o kadar uzun süre gürültüden herkes rahatsız olmuştu, dayak yemeden kurtulduğuma şükrediyorum

• arkadalar bu kadar kısıtlı olmayın rica ediyorum ...ne imiş logitech ve edifier arkadaşlar hoparlor almak ve bütün sesleri duymak istiyorsanız (sadece gürültü değil basslarda bile rpın kaybolmadan duyulmasını gürültü yerine ses duymak istiyorsanız ) alıcanız hoparlor 1 + 1 M-Audio bx5a yada paranz varsa Bx8a bunlar reference monitörlerdir piyasada en iyi sesi alacağınız ikinci markadır... bir araştırın göreceksiniz

• Edifier ses sistemleri konusunda Logitechden 3 5 gömlek üstün bir markadır bazıları yeni yeni sesi duyuluyor demiş

Türkiyede satılmıyordu ithalatı yeni başladı digitaltrend adlı şirket getiriyor ve çok az sayıda var..

ürünleri logitechden daha kaliteli, s serisinde ki sub lar 120 ve 150w olmasına karşın z5500 den daha dolgun daha kuvvetli baslara sahip bunun sebebi geliştirmiş olduğu teknolojisi ve kullanmış olduğu geniş çaplı sürücüleri, zaten bunu subın kabini gördüğünüzde azcık anlıyorsunuz.

Edifier ın kalitesini x 600 adlı sistemini gördüğünüz anda anlıyorsunuz, bu model ufak bir 2+1 ve 14w sub a sahip, fakat sesini duyduğunuz an inanamıyorsunuz hayır bu 14w olamaz diyorsunuz. inanın logitech x540ın subı yanında bir hiç kalıyor, ben uzun süre inanamadım ama sonradan edifierı araştrınca işin doğrusunu anladım

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz c

Edifier ses sistemleri konusunda Logitechden 3 5 gömlek üstün bir markadır bazıları yeni yeni sesi duyuluyor demiş

Türkiyede satılmıyordu ithalatı yeni başladı digitaltrend adlı şirket getiriyor ve çok az sayıda var..

ürünleri logitechden daha kaliteli, s serisinde ki sub lar 120 ve 150w olmasına karşın z5500 den daha dolgun daha kuvvetli baslara sahip bunun sebebi geliştirmiş olduğu teknolojisi ve kullanmış olduğu geniş çaplı sürücüleri, zaten bunu subın kabini gördüğünüzde azcık anlıyorsunuz.

Edifier ın kalitesini x 600 adlı sistemini gördüğünüz anda anlıyorsunuz, bu model ufak bir 2+1 ve 14w sub a sahip, fakat sesini duyduğunuz an inanamıyorsunuz hayır bu 14w olamaz diyorsunuz. inanın logitech x540ın subı yanında bir hiç kalıyor, ben uzun süre inanamadım ama sonradan edifierı araştrınca işin doğrusunu anladım

katılıyorum arkadaşım bende x600 kullanıyorum verdiğin parayı fazlasıyla karşılıyor puanlama yaparsak 10 üzerinden 9 1 eksik vermemin nedeni kumandasının olmaması bass lar tiz ler harika her meledoyi duya biliyosunuz ses çok yüksek ve bozulma hiç olmuyo Logitech dayıyo bass ı başka bişey yok adı var işte sesi daha fazla gerek malzeme kalitesi gerekse ses kalitesinde edifier 1numara

• Bende S730'umu yeni aldım. Hatta Razer Mako ile s730 arasında kalmıştım. Forumda bile konu açtım edifier S730 mu razer mako mu diye. Tabi ikiside çok pahalı ürünler olduğundan pek fikir beyan eden olmadı. Razer'i hiç dinlemedim ama edifier S730'umu aldıktan sonra logitech piyasa malıymış gibi geliyor artık bana. Tabi logitech'i de küçümsemiyorum ancak edifier ile arasında çok fark olduğunu bizzat görüyorum. Sadece bass performansına takılmış genelde herkes. Aslında çok yanıltıcı bir bakış açısı. Basın yanında mid ve tizlerde çok önemli ve edifier S730'un uydularını bir görüp dinleseniz keşke, Logitechin uydularını ezer geçer. Bası tabiki hiç karşılaştırmıyorum bile. İlk aldığımda subwooferı gördüğümde dehşete bile kapılmıştım. Apartmanda oturduğum için sesini fazla açamıyorum tabiki ama bir kere 50. seviyeden somraki boost seviyeside dahil olmak üzere sonuna kadar açtmıştım Bir daha denemeye cesaretim yok İşin özü edifier ve logitech kesinlikle karşılaştırılamaz. Bu arada yine sanırım DH'de bir arkadaş logitech Z2300(2+1)'ünün uydularını içini açıp fotoğrafını koymuş. Mid ve tiz hoparlörden oluşuyor gibi görünüyorlar ancak, tiz hoparlör olduğunu sandığınız bölüm koca bir boşluktan ibaret. Sadece tekbir sürücü koyulmuş. Zaten o fotoları gördükten sonra Logitech gözümden düşmüştü. Bu sahtekarlık hiç yakışmamış.

• Benzer bi durumda ben bu hafta oyumu S730 dan yana kullandım. Almadan önce kafama takılan ve objektif cevap bulamadığım pek çok şeyi paylaşmak istiyorum. Öncelikle Z-5500 ile farklı kulvardalar ama "kıyaslanmaz, o nu döver, bu diğerini parçalar" yorumlarına katılmıyorum, sebebini açıklıyacağım. S730 un subwoofer ünitesi çok daha ciddi ve güçlü, z-5500 son seste s730 kadar tok vuramadığı gibi uzaklaştıkça bas efektleri zayıf geliyor kulağa. Zaten aradaki boyut farkından bu durumu kestirmek mümkün. S730 un subwoofer ı Z-5500 den %30-40 daha büyük. Uydulara gelince Edifier in uyduları övüldüğü kadar başarılı değil, oldukça iyi olmakla ve yüksek seslerde tıkanmamakla beraber insanı büyüleyen bir berraklık yok. Elbette tizlerde ve orta seslerde z-5500 uydularından daha başarılı ama ben yinede ilerisi için kaliteli bi markanın iki uydusunu alıp değiştirebilirim diye düşünüyorum. Kontrol konsolu çok kısıtlı imkanlar tanıyor, ses kaynağı seçme, balans, tiz, bas, woofer ve ses seviyesi ayarından ibaret herşey. Biraz daha ince ayar v.s. olabilirdi ama uyduların kabiliyeti ile sınırlı kalmış ayarlarda. Sonuç olarak salonda da kullansanız, odanıza da koysanız her iki sistemden yakın performans elde ediceksiniz ! Neden mi ? Çünkü günlük kullanımda, S730 için komşuları rahatsız etmeden, eşyaları devirmeden, sağlığınızı bozmadan çıkabileceğiniz woofer seviyesi 10/20, ses seviyesi ise 20/50+boost ! Bu konuda samimiyim, müstakil eviniz varsa durum başka tabiki... Dolayısı ile uzun vadede uyduları değiştirmek gibi bir fikriniz yoksa her iki sistem de alınabilir. Özellikle film ve oyun ağırlıklı bir kullanım için ben z-5500 tavsiye ederim, tek sebep 5+1 olması. Öte yandan S730, uyduları olmasa, sırf subwoofer ı için bile alınabilir bu fiyata ! Çok kaliteli, şık ve potansiyeli yüksek. HI/FI sistemlerde kullanılan 2 ön uydu ile 3-4 bin tl lik bir sistemin performansı elde edilebilir. Ama kristal berraklığında ses beklentisi ile değerlendirirsem z-5500 e 4/10, S730 a 6/10 verebilirim.

• Berraklık konusunda ben de aynı şekilde düşünüyorum ama ben bunun hoparlörden değil de ses kartından ve kalitesiz müziklerden kaynaklandığını düşünüyorum. Anakartım Gigabyte X-58 UD-5 ve üzerinde 7+1 ve hem optik hem coaxial çıkışlı onboard ses yongası var. Ben coaxial'den bağladım. Fakat onboard ne kaliteli olsada onboard işte. Yakın zamanda kaliteli ve stereo çıkışı olan bir kart almayı düşünüyorum. Çünkü Clio HB arabamdayken radyoda bazen çok kaliteli müzikler koyuyorlar. Tarifsiz bir haz veriyor. Arabamdaki hoparlörler sanırım çok kaliteli bile değil çünkü genelde yüksek seste bayağı boğuluyorlar. Fakat dediğim gibi bazen radyoda çok kaliteli müzikler çıkıyor ve yüksek seste bile hoparlör boğulmuyor. Bu durum beni biraz üzüyor çünkü evde S730 la aynı tınıları yakalayamıyorum. Mesela daha bu sabah arabada Shantel'in Disko Partizani'sini dinledim. Ben bu parçanın bu kadar kaliteli olduğunu bilmiyordum. İnşallah aynı zevki evde de duyabilirim.

• merhabalar. bende yıllarca z5500 kullanmış biri olarak edifier s730a geçiş yaptım. o yüzden fikirlerim iki sistemede hakim bir şekilde olacak. öncelikle benim yıllarca savunduğum sistem z5500dü. ama edifier bu fikri değiştirdi. basları tizleri midleriyle bana yaşattığı keyif tarifsiz. artık uzun saatler bıkmadan ve kapatmadan müzik dinleyebiliyorum. z5500ün dekoderi ve 5.1 olması dışında bi artısı yok. bir arkadaş panel yetersizdemiş. ama daha ne olacaktı? z5500de olmayan tiz ayarı burda iki farklı performans için bas ayarı burda. buraya dikkatinizi çekerim. dilerseniz tok dilerseniz uzun baslar için ayar yapabileceğiniz iki ayrı kademe bulunuyor. insan kullandıkca ne kadar faydalı olduklarını anlıyor. benim için tek eksi optik ve coax bağlantıyı aynı anda yaptırmıyor. birini tercih ettiriyor. rengi ve hatlarıyla gayet şık uyduları var. taban kısmı yada konumlama için farklı bi ayak modeli düşünülebilirdi belki. uyduların ön kısmındaki bez çorap çıkarılabiliyor. amatavsiye etmem. tweeterler için sakıncalı. sonuçda hassas hoparlörler bunlar. uydu bağlantıları için kullanılan kablolar kısa geldi bana. farklı yerlere konumlama için daha uzun kablo kullanılabilirdi. ama bunuda ayrı satın alma yoluyla çözebiliriz. bağlantı noktaları kaliteli ve şık duruyor. modüller arası geçiş gayet hızlı. ekran ayarlanabilmeside gören arkadaşlar için bi avantaj oluşturabilir. ben görme engelli olduğumdan bu konudabi fikrim yok. arka kısımdaki soğutma ızgarası sanki biraz büyük. daha küçük yapılsada olurdu. iki taraftaki pasif radyatör uygulamasıysa mükemmel. hem iki tarafdada delik var wooferde hemde ikiside kapalı. böylece pörtleme tamamen kesiliyor diyebilirim. iş yerinden bu kadar yazılıyor. sorularınız olursa objektif bir şekilde cevaplamaya çalışırım.

• Edifier Kesinlikle tavsiye ederim ses tınısı ve yapısı olarak cok daha iyidir z5500 den

quote:

Orijinalden alıntı: Feel The...

Tabiki z5500 önerir herkes.Kalitesi belli kullanıcı sayısı belli memnun kullanıcısı belli.Kısacası kendini ispat etmiş bir sistem.Edifier ise yeni yeni ismi duyulan bir set.Edifier alıcaksan iyice araştırman lazım.Z5500 ise 1000tl si olan herkes gönül rahatlığıyla gidip alıyor ve mutlu mesut kullanıyor

Kendini sorunlarıyla kanıtlamış bi sistem
    Coluk cocuk parasını biriktirip alıyor ergenleri konudan defedersek işten anlayan sayılı insan kalıyor ...

z5500 deki ses ise diğer sistemlerdeki ne cevap bulamıyorum (z5500 gürültücü bi cihaz kaliteden yoksun kalmış ömrünü miyadını dolduralı yıllar oldu )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 7 Haziran 2011; 12:15:01 >

• yarın akşam Edifier s730 benim
  • ses = logitech logitech=ses gerisi hikaye
  • quote:

Orijinalden alıntı: birolmth

ses = logitech logitech=ses gerisi hikaye

vay beeeeeeeeeeeee çöpe atalım edifierleri üsdat söyledi gerekenleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

quote:

haha yok bu sadece benm fikrim sennde kendine göre öznel yargıların vardır orası sana kalmış
  • quote:

quote:

quote:

haha yok bu sadece benm fikrim sennde kendine göre öznel yargıların vardır orası sana kalmış

hiç edifier kullandın mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

hiç edifier kullandın mı ?

çalıştığım zaman diliminde mağazada sürekli inceliyoduk ama benm sevmemin en temel sebebi iğrenç dizaynları yani sesten bile daha önce bu geliyosa düşün nekadr gıcık olduğumu

• quote:

Orijinalden alıntı: x07x

s730 300w 150w sub 75+75 uydu 600tl

Sanki 7/24 500 watt ses gücüyle dinleyecen ya.

Arkadaşım bende 600 wattlık anfi var gelde seni bir sağır yapayım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.