Şimdi Ara

Edifier s730 -s550 -z5500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
24.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumde edifier la ilgili aydınlatıcı bi bilgi bulamadım tanımadıgım da bi firma ismi.

2 tane modeli ilgimi çekti
    s730 ve s550

s730 2+1
    http://pics.computerbase.de/2/4/1/6/9/1.jpg

s550 de 5+1
    http://www.edifier.ca/english/speakers/s550/s550-300.jpg

s730 un içi
    http://img6.imageshack.us/i/000834961.jpg/

5+1 sistem için konuşuyorum z5500 le kıyaslarsak hangisini onerirsiniz.

Teşşekurler

• Tabiki z5500 önerir herkes.Kalitesi belli kullanıcı sayısı belli memnun kullanıcısı belli.Kısacası kendini ispat etmiş bir sistem.Edifier ise yeni yeni ismi duyulan bir set.Edifier alıcaksan iyice araştırman lazım.Z5500 ise 1000tl si olan herkes gönül rahatlığıyla gidip alıyor ve mutlu mesut kullanıyor
  • hiç fena görünmüyor devresi ve sürücüleri fakat tanınmamıl bir marka olduğu için servis garanti vs.. sorun olabilir modellerin kronik sorunları olabilir o nedenle bekleyip piyasaya yerleşmesini bekleme daha mantıklı tabi ki macera aramıyorsanız logitech zaten eksisi ile artısı ile bilinen bir marka sevisi garantisi on numaradır edifieri küçümsemiyorum hatta belki kalitesiyle çoğumuzu şaşırtabilir ama epey bir zaman gerekiyor bunlar için..
  • ßen bugün izmir vatana optic kablo almak için gitmiştim uzakdan gözüme bu s550 çarptı z5500 ile yanyanaydılar z5500 yanında küçük kalmış baya, edifer ben burdayım diyordu resmen:D mazeme kalitesi uyduları filan çok hoşuma gitti ordaki görevliye sesinide açtırdım sesi gayet güzeldi ve koskoca vatanı doldurdu diyebilirim bağlantı türü neydi bilmiyorum ayrıca sesi 50 ye kadar çıkıyor sonra açmaya devam edince boost menüsü çıkıyor 6 ya kadar gidiyor yada ordaki görevli 6 ya kadar çıkardı tam emin deyilim bence edifer internete verdiği resimlerden kaybediyor cünkü gerçekten hoş duruyor tek beğenmediğim tarafı kontrol padi idi çok kötü duruyor bana göre .Kabinin yantarafında görünen yuvarlak şeyler lastik gibi birşey elimle elledim :D ve onlarda sanki haporlor gibi oynuyorlardı ilgimi çekti açıkcası değişik geldi baya.Ordaki görevliyede sordum sizce hangisi daha iyi diye bence edifer daha iyi dedi zaten edifer logitech in yan sanayisi gibi birşey dedi.Son olarak boost 6 da belli belirsiz bassda bozulma oldu çokda dinliyemdim açıkcası kapattırdım cünkü sesi çok fazlaydı:) Alacak olan arkadaşlar z5500 den çok daha büyük wooferı var uydularda buyuk ben tavsiye ederim alınabilitesi var bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLind35

ßen bugün izmir vatana optic kablo almak için gitmiştim uzakdan gözüme bu s550 çarptı z5500 ile yanyanaydılar z5500 yanında küçük kalmış baya, edifer ben burdayım diyordu resmen:D mazeme kalitesi uyduları filan çok hoşuma gitti ordaki görevliye sesinide açtırdım sesi gayet güzeldi ve koskoca vatanı doldurdu diyebilirim bağlantı türü neydi bilmiyorum ayrıca sesi 50 ye kadar çıkıyor sonra açmaya devam edince boost menüsü çıkıyor 6 ya kadar gidiyor yada ordaki görevli 6 ya kadar çıkardı tam emin deyilim bence edifer internete verdiği resimlerden kaybediyor cünkü gerçekten hoş duruyor tek beğenmediğim tarafı kontrol padi idi çok kötü duruyor bana göre .Kabinin yantarafında görünen yuvarlak şeyler lastik gibi birşey elimle elledim :D ve onlarda sanki haporlor gibi oynuyorlardı ilgimi çekti açıkcası değişik geldi baya.Ordaki görevliyede sordum sizce hangisi daha iyi diye bence edifer daha iyi dedi zaten edifer logitech in yan sanayisi gibi birşey dedi.Son olarak boost 6 da belli belirsiz bassda bozulma oldu çokda dinliyemdim açıkcası kapattırdım cünkü sesi çok fazlaydı:) Alacak olan arkadaşlar z5500 den çok daha büyük wooferı var uydularda buyuk ben tavsiye ederim alınabilitesi var bence.

Yandaki gördüğün ellemeye çekindğn materyal pasif driverlarıdır z5500 deki devasa port yerine tahliye için pasif driver kullanılması akıllıca bu demek oluyor ki pörtleme oranı düşük tok kararlı dolgun bass sesleri .

Edifier diyorum başka bir şey demiyorum uzun yıllardır aradığım kalite birde fiyatı makul seviyeye gelse koşa koşa alacağım ilk sistem olacak.

• arkadaslar dun izmir vatana gittim baktım S550 ye Z5500 il yanyanaydı. dinleme imkanım olmadı ama gorevliyle arkadas gibi olduk. yorumunu dinledim. ddiği şey tamam fena değil ama Z5500 kadarda bassladı iyi değil. rms e takılmadan dinledim yinede Z5500 un bassları daha iyi. boyutlarına aldanma falan vsvs dedi 1-2 de foto cektim byrun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doggymania -- 20 Mart 2010; 10:19:06 >

• Çok kötü görünüyor estetikten uzak.Tamam z5500'ün sub da estetikten uzak ama onun yanında sanat eseri gibi duruyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Edifier S880DB İnceleme
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doggymania

arkadaslar dun izmir vatana gittim baktım S550 ye Z5500 il yanyanaydı. dinleme imkanım olmadı ama gorevliyle arkadas gibi olduk. yorumunu dinledim. ddiği şey tamam fena değil ama Z5500 kadarda bassladı iyi değil. rms e takılmadan dinledim yinede Z5500 un bassları daha iyi. boyutlarına aldanma falan vsvs dedi 1-2 de foto cektim byrun.

Satış elemanı gerçekten işi biliyomuş baksana tüm mukayeseyi bass üzerinden değerlendirmiş kullanılan ses kartı ses ayarı ortamın boyutu vs..bunları geçiyorum bile neyse

Mid tiz perfromansınıda sorsaydın karşılaştırsaydın maalesef eze eze geçiyor z5500 ü müzikalitedede aslolan mid ve tizlerdir bass 2.plandadır .

• Yaw Vatan'daki adam ses otoritesi mi? Ne sorucam ona iyi mi, kötü mü diye? Sokaktaki vatandaştan bi farkı yok
    Daha bağlantı yapmayı bile bilmiyor, ayardan falan bi haberler, böğürte böğürte çalıyolar her seti.
    Hiç muhattap bile olmam. Ne alacaksam alır çıkarım her zaman.
    Bazen de en uyduruk malı bile sırf stokta çok var diye kakalamak için 10 takla atıyolar. O yüzden dedikleri hiçbir şeyi önemsemem ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsan01 -- 20 Mart 2010; 17:56:07 >
  • İlk defa görüm bu markayı... Biraz araştırayım bakalım neyin nesi kimin sesiymiş
  • arkadaslar sistemin ses kalitesi okadar iyiki anlatamam size bir alis veriş sitesi arkadasıma ait onun stognda olan bi ürün kendne alms bitane böyle bişey yok basslar yeteri kdar doyrucu hani tamam bassa asla kötü diyemezsin gayet iyi ama tizle böyle bişey yok z5500 ü ezer gecer gercekten ses kalitesi arıyosanız olagan üstü hayran kaldm kanımcaz5500 üde seviyorm onuda dün aldık arkadasa her şeye ragmen kafasına girmeyi basaramadım sistemi o duyamadı cünki oda güzel ama param olsa direk alacgm sistemdir yani ahsap büyük kabinler acayip avantaj saglıyorlar olagn üstü....bizde altec lansing fx5051 le devam edelim:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: canercingoz

arkadaslar sistemin ses kalitesi okadar iyiki anlatamam size bir alis veriş sitesi arkadasıma ait onun stognda olan bi ürün kendne alms bitane böyle bişey yok basslar yeteri kdar doyrucu hani tamam bassa asla kötü diyemezsin gayet iyi ama tizle böyle bişey yok z5500 ü ezer gecer gercekten ses kalitesi arıyosanız olagan üstü hayran kaldm kanımcaz5500 üde seviyorm onuda dün aldık arkadasa her şeye ragmen kafasına girmeyi basaramadım sistemi o duyamadı cünki oda güzel ama param olsa direk alacgm sistemdir yani ahsap büyük kabinler acayip avantaj saglıyorlar olagn üstü....bizde altec lansing fx5051 le devam edelim:D

Distribütöre çok yakınındayım, geldiğinde ilk ben dinledim forumda...Hayran kaldım...Z5500'e rakip, yakında da büyük tekno marketlerde satılacak falan dedim. Herkes adını bile duymadığın için 'hadi len, 3 liralık çakma çin malı bu' deyip güldü geçti
    Ben de aldım keyfini sürüyorum. Ses kalitesi harbiden Z-5500'ü ezip geçiyor. Üstelik ne sorun ne bişey; ne bass fazlalığı var ne tiz eksikliği, görselliği de caba, görenler Hi-Fi sanıyor...
    Sigortası ne zaman atacak, ledleri ne zaman sönecek diye korkmadan çatır çatır kullanıyorum. Çok memnunum. İyi ki başka marka almamışım.
    Çakma Çin malı diye gülenler gülmeye devam etsin, sorunlarla uğraşsın

• Arkadaşım bu gün izmir vatanda ölesine dolaşırken üst katta s730 u öle tek başına bi masaüstü sisteme bağlanmış gördüm .ama ilk önce ne s730 olduğunu biliyorum nede 2+1 olduğunu sadece uyduları gördüm ve piyano siyahı kaplaması dikkatimi çekti.

ulen bu ne ki die aldım elime uyduyu öle bi aptallaştım ki ...aletin kalitesi logitechi 10 kere ezer o kadar iddalıyım.tek uydu bile öle ağır tok ve kaliteli malzemeden yapılmış ki eline alıp ta hayran kalmaman imkansız.hemen arkasına baktım 75 w rms yazıo.bende ses sistemlerine meraklıyım hi-fi setler değil ama logitechinden jazz ına envai çeşit bilgisayar hoparlörüm oldu ,şu anda da creative gigaworks t20 kullanıyorum x-fi titanium a bağlı. nese düşündüm böle hoparlör görmedim yaw bundan ii ses çıkar herhalde diye .

hemen windows 7 nin örnek müziklerinden birini açtım ki olamaz böle bişi yaa harbiden olamaz .. o kadar gürültünün arasında o masaüstünün ortalama altı onboard ses kartıyla bile sistem beni uçurdu .bas desen bas tiz desen tiz bütün sesler olması gerektiği gibi duyunca insanı heycanlandırıyo sarıyo uzun zamandır bi ses sitemi için böle bişi hissetmemiştim. dönüp dönüp dinlemeye sesi açmaya başladım yarım saat falan görevli uyuz uyuz bakmaya başlayınca mecbur çıktım şu anda dinlemeyi çok sevdiğim gigaworks t20 bana saman balyası gibi geliyo inan o sesi unutamıyorum. param olsun alıcağım tek settir s730 .5+1 takıntısı omayan ve mükemmel müzik dinlemek isteyen herkese de sonuna kadar tavsiyemdir .bi kere dinleyin o kadar diyorumm.logitechin yıllardır sizi nasıl okkalı bi şekilde kazığa oturttuğunu anlıycaksınız hemen.

• quote:

Orijinalden alıntı: sertert

Arkadaşım bu gün izmir vatanda ölesine dolaşırken üst katta s730 u öle tek başına bi masaüstü sisteme bağlanmış gördüm .ama ilk önce ne s730 olduğunu biliyorum nede 2+1 olduğunu sadece uyduları gördüm ve piyano siyahı kaplaması dikkatimi çekti.

ulen bu ne ki die aldım elime uyduyu öle bi aptallaştım ki ...aletin kalitesi logitechi 10 kere ezer o kadar iddalıyım.tek uydu bile öle ağır tok ve kaliteli malzemeden yapılmış ki eline alıp ta hayran kalmaman imkansız.hemen arkasına baktım 75 w rms yazıo.bende ses sistemlerine meraklıyım hi-fi setler değil ama logitechinden jazz ına envai çeşit bilgisayar hoparlörüm oldu ,şu anda da creative gigaworks t20 kullanıyorum x-fi titanium a bağlı. nese düşündüm böle hoparlör görmedim yaw bundan ii ses çıkar herhalde diye .

hemen windows 7 nin örnek müziklerinden birini açtım ki olamaz böle bişi yaa harbiden olamaz .. o kadar gürültünün arasında o masaüstünün ortalama altı onboard ses kartıyla bile sistem beni uçurdu .bas desen bas tiz desen tiz bütün sesler olması gerektiği gibi duyunca insanı heycanlandırıyo sarıyo uzun zamandır bi ses sitemi için böle bişi hissetmemiştim. dönüp dönüp dinlemeye sesi açmaya başladım yarım saat falan görevli uyuz uyuz bakmaya başlayınca mecbur çıktım şu anda dinlemeyi çok sevdiğim gigaworks t20 bana saman balyası gibi geliyo inan o sesi unutamıyorum. param olsun alıcağım tek settir s730 .5+1 takıntısı omayan ve mükemmel müzik dinlemek isteyen herkese de sonuna kadar tavsiyemdir .bi kere dinleyin o kadar diyorumm.logitechin yıllardır sizi nasıl okkalı bi şekilde kazığa oturttuğunu anlıycaksınız hemen.

http://www2.hardwarezone.com/articles/view.php?id=2814&cid=9&pg=7

• @tibitermo

Senin bu sistemle bir alıp veremediğin var.Tek bir tane ne kadar objektif olduğunu bilmediğimiz bir kaynak veriyosun.4 tane müzikle sistemi deniyorlar sende burdan sonuç çıkarıyosun.

TAMAM z2300 en iyisi.Logitech en kalitelisini yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

@tibitermo

Senin bu sistemle bir alıp veremediğin var.Tek bir tane ne kadar objektif olduğunu bilmediğimiz bir kaynak veriyosun.4 tane müzikle sistemi deniyorlar sende burdan sonuç çıkarıyosun.

evet Z2300 en kalitesi
  • sevgili tibitermo edifier s730 un karşı standında bırak z 2300 ü z 5500 vardı ve s730 un sesinin yanında televizyon hoparlörüne benziyodu çıkardığı sesler.ben şimdi o uyduruk testlere mi inanayım kulaklarıma mı . sen s730 u bi kere dinle dinlemediysen.yok dinlediysende marka fanatikliği yapma burda logitech in tek artısı insanın kafasına küt küt vuran bası onuda sadece şahincilerle rapciler çekici bulur
    quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

@tibitermo

evet Z2300 en kalitesi

• @sertert kardeş bende Gigaworks T3 var. Marka fanatikliği yapmam çünkü bu konularda çok maymun iştahlıyımdır. Yarın öbür gün gider klipsch alırım yada o çok çamur attığım bose companion 3 ü alırım. belli olmaz. tamamen iş durumuma bağlı. edifier güzel sisteme benziyor. ben sadece karşılaştırmalı incelemesini verdim.

• quote:

@sertert kardeş bende Gigaworks T3 var. Marka fanatikliği yapmam çünkü bu konularda çok maymun iştahlıyımdır. Yarın öbür gün gider klipsch alırım yada o çok çamur attığım bose companion 3 ü alırım. belli olmaz. tamamen iş durumuma bağlı. edifier güzel sisteme benziyor. ben sadece karşılaştırmalı incelemesini verdim.

t3 çift woofera mı sahip ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMatador2

quote:

@sertert kardeş bende Gigaworks T3 var. Marka fanatikliği yapmam çünkü bu konularda çok maymun iştahlıyımdır. Yarın öbür gün gider klipsch alırım yada o çok çamur attığım bose companion 3 ü alırım. belli olmaz. tamamen iş durumuma bağlı. edifier güzel sisteme benziyor. ben sadece karşılaştırmalı incelemesini verdim.

[imae]http://images.trustedreviews.com/images/article/inline/9126-img6398s.jpg[/simage]

t3 çift woofera mı sahip ?

3 woofera sahip. bunlardan öne bakanı aktif yanlara bakanları pasif ( yani aktif olanın yarattığı basınçla hareket ediyor ) bu sistemin subwooferı çok kalitelidir. mesela salonumda sony 5.1 ses sistemi var 8 inç 100watt lık subwoofera sahip. ancak sesi T3 ün çıkardığı bass kadar güzel değil. T3 kısık seste bile çok derin bass a sahip. sanki 12 inçlik Klipsch subwoofer takılıymış gibi. çok farklı. ( aynı şekilde bose companion 3 series II ninde subwooferı bu tarz ses çıkarıyor )

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.