Şimdi Ara

EDİT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OgulcanKarakoc -- 10 Ağustos 2014; 8:43:50 >

• Yazdığınız tarzda seven kişiler ilgi gösterir umarım. Başarılarınız devamlı olur inşallah...
  • Teşekkür ederim..
  • memleketimizde güzel işler de oluyor ama ne yazık ki rağbet gösterilmiyor. yolunuz açık olsun hocam.
  • Eyvallah, teşekkür ederim..
  • Kitapta en sevmediğim tarzdır, şiirsel roman. Bu konunun en iyisi Kahraman Tazeoğlu'nu bile sevmem.

Umarım hak ettiğin yere gelirsin.
  • EDİT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OgulcanKarakoc -- 10 Ağustos 2014; 8:44:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ingilizce hocam nasıl (SS'li)
    12 yıl önce açıldı
    Edit
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • UD
  • Ne tür konular işliyorsun?
  • tarzım olsa alırdımda up gelsin bari benden
  • ut seslerinden sonrasını okumadım üzgünüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 3 Aralık 2013; 16:38:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

ut seslerinden sonrasını okumadım üzgünüm.

TDK'ya göre doğrusu "ud" değil "ut" , çok bilmişlik için daha çok okumanız gerekiyor, üzgünüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Martin.

tarzım olsa alırdımda up gelsin bari benden

Genellikle, aşk konusunu dokundurmalı bir dil ile işliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OgulcanKarakoc

quote:

TDK'ya göre doğrusu "ud" değil "ut" , çok bilmişlik için daha çok okumanız gerekiyor, üzgünüm.

Tdk ya çok güvenme güzel insan.2 yılda kelimeleri bitişip ayrıştıran bir kurumdur kendileri.

http://tinyurl.com/qx44spt

Ud, telli bir müzik aletidir. kelimenin aslı Arapça sarısabır veya ödağacı anlamındaki el-oud dan gelir. Baştaki el- sözcüğünün, bazı dillerde olup bazılarında olmayan harf-i tarif (belirgin tanım edatı) olduğunu bilen Türkler bu edatı atmış, geriye kalan oud ('ayn, waw, dal) kelimesini de - gırtlak yapıları ayna uygun olmadığı için - "ut" şekline sokmuşlardır.

Yani yarun "udt" "utd" olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 4 Aralık 2013; 20:43:32 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OgulcanKarakoc

quote:

Tdk ya çok güvenme güzel insan.2 yılda kelimeleri bitişip ayrıştıran bir kurumdur kendileri.

http://tinyurl.com/qx44spt

Ud, telli bir müzik aletidir. kelimenin aslı Arapça sarısabır veya ödağacı anlamındaki el-oud dan gelir. Baştaki el- sözcüğünün, bazı dillerde olup bazılarında olmayan harf-i tarif (belirgin tanım edatı) olduğunu bilen Türkler bu edatı atmış, geriye kalan oud ('ayn, waw, dal) kelimesini de - gırtlak yapıları ayna uygun olmadığı için - "ut" şekline sokmuşlardır.

Yani yarun "udt" "utd" olabilir.

Bilginiz için çok teşekkür ederim.
    Ancak kitapta ben ne yazarsam yazayım bu "ut" olarak düzeltiliyor, kitabın editörü bunu yapmak durumunda çünkü.

• Hocam merak ettim 500 kitap sattın diye neden diğer kitapların sorgusuz sualsiz yayınlanıyor?
  • Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OgulcanKarakoc -- 10 Ağustos 2014; 8:44:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.