arkadaşlar ben tek sayfada hem edit hemde sil butonu koymak istiyorum. fakat aşağıda gördüğünüz gibi bir tane form var oda edit.asp ye gidiyor. ayrıca sil.asp ' ye aynı sayfada nasıl gönderirim.tşk ler
Ben olsam bunu Php'de şöyle yapardım, Asp'de de aynı mantık ile yapılabilecektir. Üstünde edit yazan düzenle düğmesinin yanına bir işaret kutucuğu koyabilirsin. edit.asp 'nin en başında bu kutucğun işaretli olup olmadığını anladıktan sonra eğer işaretliyse silmek için gerekli kodları çalıştırırsın, işaretli değilse düzenlemek için gerkeli kodları çalıştırırsın.
<input type="checkbox" name="sil" value="1">
edit.asp sayfasında formdan gelen verileri aldıktan sonra if(sil==1) { silme kodları } else { düzenleme kodları }
mantığında bi yerlerde yanlış var ama ya sen anlatamadın ya ben anlamadım:)
dosya.asp?islem=edit dosya.asp?islem=sil
olsun linklerin.
islem=request.querystring("islem") if islem = "edit" then call edit elseif islem = "sil" then call sil end if
sub edit
buraya editleme kodlarını koy
end sub
sub sil
buraya silme kodlarını koy (delete * from tablo where id=5 vs vs)
end sub
Javascript ile de yapabilirsin. Internet'te örnek kodlar var. Form'a id ata, daha sonra butonların onClick event'lerine document.formId.submit(); yaz.
@aspci
senin yazdığına göre anlamadığım bir şey var.
Şimdi edit.asp?islem=edit edit.asp?islem=sil
Bu iki adresi html form üzerinde nereye koyacak? Form action kısmına sadece bir adres yazılabildiğine göre, demekki html form üzerindeki verileri sadece bir adrese gönderebiliriz.
Ben bu tasarım üzerinde action kısmının edit.asp olarak kalmasını düşündüm ve gönder düğmesinin yanına bir onay kutucuğu koyarak bu kaydın silineceğinin buradan ayarlanmasını gerektiğini düşündüm. Bu sayede değiştirilmiş veriler edit.asp 'ye gittiğinde eğer bu kutucuk işaretlenmiş ise kayıt düzenlenmek yerine siliniyor.
Birde sil onay kutucuğunun yerine bir bağlantı koyarakta yapılabilir.