Şimdi Ara

EEPROM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben şu eeprom olayını çok merak ediyorum bir türlü yazamadım eeproma ve okuyamadım da

şunu yapmak istiyorum eeprom hafızasına 1234 yazıcam sonra keypadten 1234 girince çıkış vercek bir nevi şifreli kilit gibi ama ben bunun mantığını istiyorum böyle bir bilgi paylaşımı beni çok mutlu edecektir arkadaşlar şimdiden teşekkürler

• eeprom konusunda bilgili elektronikçi arkadaşlar buraya eeprom la ilgili dökümanlar sunarsa çok iyi olur bende eeprom entegresini okumak ve içindeki yazılımda değişiklikler yapmak istiyorum ama şuana kadar pekte bir bilgi edinemedim.Entegre okuma cihazları var piyasada ama cihazı almakla iş bitiyormu eeproma yazmak yada okumak için hangi programlar kullanılıyor bunlar hakkında bilgisi olan arkadaşları buraya bekliyorum.mesela benim üzerinde çalıştığım eeprom entegresi var bu entegreyi okumak için uğraş gösteriyorum ama nafile

Okumak istediğim eeprom entegresi bilgileri.
    AM29F400BB
    -55SEO
    0524GBB N
    1997 AMD
  • Merhaba arkadaşım
    Konuyu biraz daha açarsan yardımcı olmaya çalışırız. Mİkroişlemci nedir, hangi dili programlama dilini kullanıyorsun, dahili eeprom mu, harici eeprom kullanıyorsun?
  • 16F84 mikro işlemcisi eepromu için konuşuyorum, pic basic pro dili ile olursa sevinirim
  • picbasic komutları
    WRITE 10,A0 eeprom un 10. adresine A0 ın içindeki değeri yaz
    READ 10,B0 10 nolu adresdeki sayıyı oku ve B0 içine yaz
    EEPROM 1,[a,b,c,d] 1 nolu adresden itibaren a b c d sayılarını eeproma yazar
    DATA 1,a,b,c,d 1 nolu adresden itibaren a b c d sayılarını eeproma yazar
    (DATA sadece programlama yapılırken yazar.program çalışırken kullanılmaz
    pic basic yardım menüsünde diğer komutlarda ayrıntılı şekilde anlatılıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: _mutta_

16F84 mikro işlemcisi eepromu için konuşuyorum, pic basic pro dili ile olursa sevinirim
  • Topic bayagi eski ama baslik acmak istemedim,,,,hem Nostalji iyidir :)

Arkadaslar oncelikle herkese Merhaba, kisa bir suredir elektronik isiyle hobby olarak ugrasiyorum
    Benim en cok bilmek istedigim Chiplerin nasil calistigi. mesela EPROM lar...bunlarin icinde data yaziyorsun. bunu bana basit bir dille anlatabilirmisiniz?
    Bu data yazilan EPROM larin kendisini bos bir mektup kagidina benzetelim...icinde ki DATA yida KELIMELERE benzetelim.... simdi mesela bos bir kagida BILGI kelimesini yazmak icin ne lazim ?
    bos kagit , harfler ve murekkep
    Bos kagit = EPROM , benim bilmek istedigim HARFLER ve MUREKKEP... BILGI kelimesi ( soruyu aciklamak icin ) bir eprom icine nasil yaziliyor....bu data yi olusturan harfleri ve Murekkebi bana aciklayabilirmisiniz ??

Murekkep = elektrik ( yada enerji ) diyebilirmiyiz,,, ve harfler mesela 0,1Volt= B harfi 0,4volt= I harfi 0.6volt= L harfi 0.7volt = G harfi ,

eproma data yazmak dedigimiz olay : eprom icine yukardaki degerdeki voltajdaki elektrik gucunu belli bir kurala gore siralayip depolamaktir diyebilirmiyiz ?? 0.1V+ 0,4V+0,6V+0,7V+0,4 = B I L G I bumudur ?

ben sorumu aciklamak icin voltaj ve elektrigi kullandim cunki niyahetinde CHIP ler de elektrikle calisiyor,,
    Dogru kelimeyi siz yazarsaniz daha iyi olur,,,,

google falan hikaye aradim iyice kafami karistirdilar, zaten ingilizcede yok ( lisedeyken Biyoloji ogretmeni Ingilizce dersine girerdi,,:) ) . birde maalesef sadece ulkemiz degil Turkcemiz de teknoloji karsisinda yetersiz kaliyor, Teknolojiyi elinde tutan ulkeler sadece ulkelerin pazarlarini degil DILLERINIDE ele geciriyorlar ki asil sorun burda.

simdiden cok tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirimbox -- 1 Aralık 2016; 1:44:44 >

• Sayın mutta yapacağınız işlem zeki olduğunuzu gösteriyor . Birde akıl var bu cıhaz daha önceden yapıldığından alıp satarak ticaretini yapar ve para kazanır .
    Zeki tilki kürkçü dükkanını boylamış , akıllı tacir tilki kürkü satmış . KARAR SİZE KALMIŞ .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.