Şimdi Ara

PIC programlama devresi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
6.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese ıyı aksamlar .. Kendim pıc programlayıcı yapmak istiyorum biliyorum benim yapacağım devre ile normal hazır satılanlar arasında pek fazla fiyat farkı olmasada ben kendim öğrenerek yapmak istiyorum internette birkaç tane buldum ama hex dosyası yok şeması yok falan filan .. kısaca windows 7 de çalışacak usb bağlantılı ( mümkünse hdmı olmasın ) çoğu pıcı programlayabileciğim (2-3 sene kullanabileceğim ) maaliyeti fazla olmamak şartıyla tüm dosyaları ile bir link uploand edilmiş bir dosya site falan ne olursa tek birşeyde(sitede) yapımını bitebileceğim bir kaynak verebilirmisniz forumda illaki yapanımız olmuştur yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler :)

• yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferhat00

yardım

bende yapıp kllandığım pickit2 yi tavsiye ederim bana maliyeti pcb ve yolparasını saymassak 16-17 tl kadartuttu
    aşağıda vedğim linkte baskı şeması var pdf formatında ayrıca eagle programını kurarsanız devrenin çizimini incelerrsiiniz devre çok basit malzemelerden kurulmuş kaaköy pasajından ttemin ettim para tutatan zif soket 4 tl 18f2550 10 tl geri kalanı dirençler transisttörrler falan
    bu devrenn kendsi ve malzeme liistesini ekledim

buurda gerekli şemalar dsyala varr
    http://dl.dropbox.com/u/31699276/ARCHIVOS%20BLOG%20PALMA/pickit2_clone.zip

• Merhaba,

Gayet ucuz ve kendin yapabileceğin programlayıcılar mevcut.

http://www.lugatek.com/forum/index.php?board=2.0
  • @ersy. linklerinizi inceledim teşekkür ederim bunlar bana lazım olacak tekrardan teşekkür ederim @zokur sizede çok teşekkür ederim bu devreyi yapmayı düşünüyorum birkaç bişi sormak istiyorum devre ne tür pıcleri ya da entegreleri programlayabiliyor yani ne kadar entegre destekliyor ?
  • quote:

@ersy. linklerinizi inceledim teşekkür ederim bunlar bana lazım olacak tekrardan teşekkür ederim @zokur sizede çok teşekkür ederim bu devreyi yapmayı düşünüyorum birkaç bişi sormak istiyorum devre ne tür pıcleri ya da entegreleri programlayabiliyor yani ne kadar entegre destekliyor ?

PicKit2 ve klonları şu sayfada yazan parçaları destekliyor:

http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en027813

• quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

quote:

@ersy. linklerinizi inceledim teşekkür ederim bunlar bana lazım olacak tekrardan teşekkür ederim @zokur sizede çok teşekkür ederim bu devreyi yapmayı düşünüyorum birkaç bişi sormak istiyorum devre ne tür pıcleri ya da entegreleri programlayabiliyor yani ne kadar entegre destekliyor ?

http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en027813

Tşekkür ederim inceledim PicKit3 ile PicKit2 arasında fazla bi fark var mı ? sonuçta aynı işlemi yapıyorlar hız falan daha iyidir herlde?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #JAVA GUI PROGRAMLAMA DERSLERİ#
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Tşekkür ederim inceledim PicKit3 ile PicKit2 arasında fazla bi fark var mı ? sonuçta aynı işlemi yapıyorlar hız falan daha iyidir herlde?

Ben PK3 kullanmadım, ama kullananlardan duyduğum kadarıyla daha problemli bir cihaz. En üst seviyeden birkaç entegreyi destekliyor artı olarak, bunun dışında pek bir avantajı yok. PK2 gibi MPLAB dışında çalışan kendine ait programı da yok bildiğim kadarıyla.

• PicKit3 kullanıyorum, hafif hız farkı var. İçindeki entegre 24F serisinden. Haliyle işlemleri hızlandırıyor. 3 için ayrıca programlama yazılımı var. Gerçi ben flowcode kullanıyorum, flowcode icd pickit3 ü direkt destekliyor. MPLAB ile program yazmaktan köşe bucak kaçıyorum resmen. Visual Studio ve RAD studio kullanmaya alışınca eski çağlara geri dönmüş gibi oluyor insan. 10 sene öncesinin c ve asm yazdığım günlerdeki harcadığım zamanları düşününce :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

PicKit3 kullanıyorum, hafif hız farkı var. İçindeki entegre 24F serisinden. Haliyle işlemleri hızlandırıyor. 3 için ayrıca programlama yazılımı var. Gerçi ben flowcode kullanıyorum, flowcode icd pickit3 ü direkt destekliyor. MPLAB ile program yazmaktan köşe bucak kaçıyorum resmen. Visual Studio ve RAD studio kullanmaya alışınca eski çağlara geri dönmüş gibi oluyor insan. 10 sene öncesinin c ve asm yazdığım günlerdeki harcadığım zamanları düşününce :S

Teşekkürler açıklamalar için. Siz şimdi üst düzeyde konuştunuz benim bilgiler anlamaya pek yetmez benim bildiklerim şimdilik sınırlı isis-ares-proton kullanıyorum :) tekrardan teşekkürler
  • @zokur teşekkür ederim.

Sorunsuz, Pickit2 clone arıyordum. Sizin hazırladığınız devreyi gördüm, 2 saat içinde baskı devreyi hazırlama, delme, montaj ve test ve pic programlama işlemlerini yaptım. Devre ilk çalıştırma da hatasız ve sorunsuz çalıştı.
    Pickit3 devresi de kullanıyorsunuz galiba, Şema + pcb + hex dosyaları varsa ve burada paylaşırsanız memnun olurum.
    Tekrar teşekkürler...

İyi çalışmalar, kolay gelsin...
  • @zokur
    @muhsin kamer

devredeki ZX1 ne oluyor ve 18f2550 yi programlamamız gerek sanırım başka bir yerden ve bu hex dosyasını nereden bulabilirim ?
  • devredeki ZX1 ne oluyor40 lı ZIF soket

Pickit2 Clone hex TIKLA
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

@zokur teşekkür ederim.

Sorunsuz, Pickit2 clone arıyordum. Sizin hazırladığınız devreyi gördüm, 2 saat içinde baskı devreyi hazırlama, delme, montaj ve test ve pic programlama işlemlerini yaptım. Devre ilk çalıştırma da hatasız ve sorunsuz çalıştı.
    Pickit3 devresi de kullanıyorsunuz galiba, Şema + pcb + hex dosyaları varsa ve burada paylaşırsanız memnun olurum.
    Tekrar teşekkürler...

pickit3 ü ben hazır aldım yapmadım o yüzden elimde döküman yok zaten pek üstün bir yanı yok pickit2 den + - leri göze alırsak pickit2 nin özellik olarak hala gerisinde Programmer-To-Go özelliğide kapalı mplabta kullanıla biliyor sadece. Benim için çok önemli olan ve bir şekilde silinen yada yanlış yazdığımız OSCCAL değerini hesaplayıp yeniden yazdırma özelliği yok pickit2 de bu özellik çalışıyor. Harici eepromları pickit3 beta programının listesinde yer aldığı halde programlayamıyor bunuda zaten readme dosyasında yazmışlar Pickit3'ün üstünlüğünü mplab üzerinde pickit2 ye göre çok daha fazla mcu destekliyor ve debug imkanı sağlıyor olmasıdır buda zaten prof seviyesindeki kullanıcıları ilgilendiriyor beni değil . zaten elimde pickit2 olduğu için pickit3 satmış bulunmaktayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zokur -- 9 Nisan 2013; 14:13:57 >

• @ zokur yanıt için teşekkürler,
    Bu devreyi de hazırladıkta; Devrede eksiklik var. ICSP bağlantı çıkışı yok.
    smd denetleyiciler nasıl programlanacak?

Yukarıdaki devreyi hazırlayıp-çalıştırana kadar aklıma gelmemişti. Pic programlayıcı şema ve devresi çokta... böyle çalışanı ve eksiksiz olanı pek yok gibi...

Başka çalışan Pickit2 clone devre önerisi var mı ( ICSP bağlantılı )

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim...
  • quote:

@ zokur yanıt için teşekkürler,
    Bu devreyi de hazırladıkta; Devrede eksiklik var. ICSP bağlantı çıkışı yok.
    smd denetleyiciler nasıl programlanacak?

Yukarıdaki devreyi hazırlayıp-çalıştırana kadar aklıma gelmemişti. Pic programlayıcı şema ve devresi çokta... böyle çalışanı ve eksiksiz olanı pek yok gibi...

Başka çalışan Pickit2 clone devre önerisi var mı ( ICSP bağlantılı )

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim...

zif soketin hemen dibine pinhedırdan çıkış ayarlamıştım baskı devreyi çıkartmadan önce aklıma gelmemişti devrede birkaç değişilikte yaptım önce kablolarla icsp için pin hedırdan icsp yol yaptım sonra vdd vss arasında 100nf kutupsuz kapasitör ekledım jumperlardan kurtulmak içinde 1k lık ve 10k lık smd direnç ekledim şu haliyle sorunsuz kullanıyorum birde dikkat ederseniz bu programlayıcının zif sokete giden yollar çok güzel tasarlanmış

• @zokur yanıt için teşekkürler,

ICSP bağlantı, bakırsız PCB üzerine montajı olmaz hocam. 2-3 tak çıkar durumunda, header oynamaya başlar. Düşünceniz güzelde, pratiği yok...

Baskılı devreyi aside atmadan baskı devre kalemiyle ICSP bağlantı yeri işaretlenmiş olsaydı, header bakıra lehimlenip kullanılabilirdi, asitten çıkan bakırsız pcb de ICSP bağlantı işi zor,

Neyse bu devreyi asıl haliyle kullanır, DIP denetleyiciler programlarım, smd denetleyiciler için, başka ICSP bağlantılı PCB hazırlamak mantıklı olacak gibi...

• quote:

@zokur yanıt için teşekkürler,

[simage] [/simage]

ICSP bağlantı, bakırsız PCB üzerine montajı olmaz hocam. 2-3 tak çıkar durumunda, header oynamaya başlar. Düşünceniz güzelde, pratiği yok...

Baskılı devreyi aside atmadan baskı devre kalemiyle ICSP bağlantı yeri işaretlenmiş olsaydı, header bakıra lehimlenip kullanılabilirdi, asitten çıkan bakırsız pcb de ICSP bağlantı işi zor,

Neyse bu devreyi asıl haliyle kullanır, DIP denetleyiciler programlarım, smd denetleyiciler için, başka ICSP bağlantılı PCB hazırlamak mantıklı olacak gibi...

estafurullah ben teşekkür ederim pratiği de var hocam sıkıntı yok erkek hedır yazmışım resime ama o dişi hedır olacak ve ben bu hedırı sıfıra sıfır dayadım zif sokete ve arayada japon sıktım yani anlayacağınız kımıldama yok oynama yok kullanıyorum sorun yok
    iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zokur -- 9 Nisan 2013; 23:43:05 >

• @zokur yanıt için teşekkürler,

Konuyu pek uzatmakta istemiyorum, forumda madem ki... bilgi paylaşılıyor, bilgiyi tartışıp; paylaşmaya devam adına...

ICSP bağlantı konusunu açıklığa kavuşturalım.

Bir takım Pickit2 devresi inceledim. ICSP (In-Circuit Serial Programming) bağlantılara gelen sinyaller, transistörlerle güçlendirilmekte,

Siz aşağıdaki resimde yaptığınız tadilatta, sadece direnç kullanarak ICSP bağlantıyı oluşturuyorsunuz.

Sinyalleri güçlendirmeden, denetleyici üzerindeki programlamada sorun çıkmıyor mu?

DATA ve clock sinyalleri hatta AUX çıkış bile transistörlerle güçlendirilirken, tadilat yaptığınız devre ile ,ICSP bağlantı kullanarak, mikro denetleyici programlayabildiniz mi?

Not : Board üzerine bakırsız ICSP soket ilave etmektense; aşağıdaki ( temsili ) resimdeki gibi, kabloyu pcb ' ye sıkıca monte edip, header lı kablo çıkartmak daha kullanışlı gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 10 Nisan 2013; 0:49:32 >

• Orijinalden alıntı: muhsin kamer

devredeki ZX1 ne oluyor40 lı ZIF soket

Pickit2 Clone hex TIKLA

teşekkürler internetten resimdeki devreyi buldum çalıştığının resimler felanda var icsp bağlantısıda var ama hex dosyasını bulamadım acaba verdiğiniz hexi yüklesem bir sorun olur mu ?
    birde devredeki anahtarlarla ayar felan yapılıyor ve birtane anahtarla vp=3.3v/vp=5v ayarlanıyor ama hangi picte neyi seçeceğimi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 10 Nisan 2013; 1:19:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.