Şimdi Ara

Effortless English İle Geçen 36 Hafta / Seti Bitirdim / Tecrübelerim / Önerilerim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
54
Favori
74.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam esas set hangisi real english convertion mi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnson22

Hocam esas set hangisi real english convertion mi ??

önceki cevaplarda yazmıştım, kopyala yapıştır yapıyorum

"Eğer seviyen orta ise "Orjinal English" klasöründeki sete çalış.

Orta ve Üstü ise "Power English" klasöründeki sete çalış. Detayları önceki mesajlarımda ayrıntılı yazdım, takip edersin.

Diğerlerini sil gitsin, kafan karışmasın."

sete başlayacaksanız bu konudaki 3 sayfa konunun tamamını okuyun, çok detaylı bilgiler verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitar

quote:

Hocam esas set hangisi real english convertion mi ??

önceki cevaplarda yazmıştım, kopyala yapıştır yapıyorum

"Eğer seviyen orta ise "Orjinal English" klasöründeki sete çalış.

Orta ve Üstü ise "Power English" klasöründeki sete çalış. Detayları önceki mesajlarımda ayrıntılı yazdım, takip edersin.

Diğerlerini sil gitsin, kafan karışmasın."

sete başlayacaksanız bu konudaki 3 sayfa konunun tamamını okuyun, çok detaylı bilgiler verdim

Gitar hocanın mesajına ekleme yapmak istiyorum. Real English bildiğim kadarıyla Aj Hoge ve birkaç arkadaşının ortak çalışması. Günlük hayatta kullanılan kelime, kalıplar ve argodan oluşan diyaloglar var bu sette bildiğim kadarıyla. Ama Orjinal English ve Power English daha önemli, o ikisine öncelik verin benim bahsettiğimi belki ileride kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 12 Kasım 2013; 15:00:06 >

• Baya olmuş bitireli şimdi ne durumdasınız neler yapıyorsunuz?
  • Konuya ilgi kesilmiş...

Nedir son durumlar...
  • Ben ne güzel çalışıyordum araya vizeler bi girdi koptum ingilizceden. Birde bizim sınavları haftalara yaymışlar her hafta sınav var. Sömestr da insallah baslayacagim yine

• Şu an Power English seti çalışmalarıma devam ediyorum. B2 seviyesine kadar geldim.

Hocanın videolu seti çıkacak bu arada Şubat-Mart 2014 te çıkartmayı planlıyor.

Pazar günleri japonya saatine göre 21:00, Türkiye Saatine göre öğle 14:00 te canlı 1 saat konuşuyor. Vakti olan kaçırmasın ( Eşi japon , bu günlerce japonyada olduğu için oradan bağlanıyor)

Geçen Haftaki konuşması
    http://effortlessenglishclub.com/the-effortless-english-show-with-aj-hoge

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitar -- 4 Ocak 2014; 20:26:14 >
  • @gitar seti kullanmamış olmama rağmen konu başındaki yazılanlara katılıyorum.

Neden derseniz AJ'in konuşmasını dinledim. Daha önce ortaokulda, lisede, üniversitede little biraz "a little" az ama yeter diyecek kadar ingilizce öğrendim diyim. Grammerim hiç iyi değil. Tenses sıfır diyebilirim. FAKAT ! 1 yıl polonyalı, 6 ay amerikalı, son 4 aydır bir irlandalı ve amerikalı ile yaşıyorum. Şöyle diyeyim ki aksan çok çok önemli. Lehçe gibi çok zor dilden gelen biri ingilizceyi kolay kolay avrupalılar gibi konuşamıyor mesela. Teksaslı ile Ohio'lu aksanı bile çok farklı. Heralde ingilizlerden daha koyu bir ingilizce aksanı olabilecek adamlar irlandalılar. Kendi orjinal dilleri ingilizce değil ama konuşuyorlar. Asla speaking ve spelling için dinlememeniz gereken tipler ise hindistan vatandaşları.

Sözün özü bildiğim kadar ingilizceyi ( bir christmas partisinde başka "okumuş" türklere tercümanlık yapmışlığım var :) ) ben konuşarak öğrendim. Bazı kelimeleri ingilizce anlamını sorup ingilizce anlıyorum. Mesela tuvalet kapalıysa zıçmak için mutfaya gidelim gibi hafif garip esprilerini de bilirim. Bizdeki deyimler gibi derin anlamlar taşımayan bal dök yala yerine yerden yemek yiyebilirsin gibi basit mecazsız kinayesiz deyimleri vardır genellikle. Diyeceğim o ki bu AJ hocamız gerçekten ÇOK net konuşuyor. Bu kadar net konuştuğunu anladığım Ohio insanlarıdır ki çok az enteresan kelime kullanırlar. Çok düzgün konuşurlar. En azından bana denk gelenler öyleydi. Sırplar mesela iğrenç konuşuyor ingilizceyi.

AJ setini param olmadığı için alamam ama alabilecek arkadaşlar hazırlık okudularsa alsınlar gerçekten. Çok net konuşuyor. Vurgular kesinlikle doğru. Day light bile dinlemiş adamım ki suçu kendimde bulmuştum adamın hızlı konuştuğunu farketmeyip :) Peki başka çareler neler ?

http://www.youtube.com/user/duncaninchina - MisterDuncan yeni başlayanlara çok yardımcı olacaktır.

http://allearsenglish.com Bu ablalar çok net konuşuyor fakat amerikalı olduklarını unutmayın. Yinede çok düzgün amerikan ingilizceleri var.

@gitar böyle bir konu açıp peşini bırakmadığın için çok çok teşekkürler. Ellerinden öperim hocam büyüksün.

• konu yeniden açılsın kim ne kadar çalıştı. ben kasımdan sonra bıraktım. ama artık hikayeler okuyorum. kelimelerin anlamlarını bilsem genelde cümleyi türkçeye nasıl çeviririm diye düşünmüyorum. bizim okuldaki ingilizce öğretmeninden de bir sürü roman aldım pdf formatında. elimdekiler bitsin onlara başlayacağım artık
  • Ben okul dolayisiyla calisamadim

Sinavlar basladi mi bitmiyor haftalara yayiyorlar. Vizeler 2 ayda bitiyor. Sonra finaller var. Oda haziranin 30 unda bitecek. Valla ne yapacagimi bilmiyorum. Yaz bi gelsin tam devam edecegim insallah ...

• Arkadaşlar bende bu set var fakat bu klasördeki dosyaların bi çalışma sırası var mı ? İlk önce hangisinden başlamalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitar

Şu an Power English seti çalışmalarıma devam ediyorum. B2 seviyesine kadar geldim.

Hocanın videolu seti çıkacak bu arada Şubat-Mart 2014 te çıkartmayı planlıyor.

Pazar günleri japonya saatine göre 21:00, Türkiye Saatine göre öğle 14:00 te canlı 1 saat konuşuyor. Vakti olan kaçırmasın ( Eşi japon , bu günlerce japonyada olduğu için oradan bağlanıyor)

Geçen Haftaki konuşması
    http://effortlessenglishclub.com/the-effortless-english-show-with-aj-hoge

hocam konuyla pek alakası yok ama bişey sorabilir miyim pm den?

• quote:

Orijinalden alıntı: terminatorXxX

Arkadaşlar bende bu set var fakat bu klasördeki dosyaların bi çalışma sırası var mı ? İlk önce hangisinden başlamalıyım ?

Konu cok kez soylendi bahsedildi bundan ama yazayim yinede

Day of the dead diye bir bolum var onun bulundugu klasorle basliyorsun. İlk bolumde day of the dead zaten. Sonrasi sana kalmis. Power english setle devam edebilirsin

• quote:

quote:

Arkadaşlar bende bu set var fakat bu klasördeki dosyaların bi çalışma sırası var mı ? İlk önce hangisinden başlamalıyım ?

Day of the dead diye bir bolum var onun bulundugu klasorle basliyorsun. İlk bolumde day of the dead zaten. Sonrasi sana kalmis. Power english setle devam edebilirsin

Teşekkür ederim konuyu baştan sona inceledim sorumun cevabını bulmuştum fakat emin olamadım çünkü sadece " Day of the dead " adlı bölüme 1 hafta ayrılıyormuş bu da beni şaşırttığı için tekrar sormak istedim. Yani Orjinal English adlı klasördeki her bir derse 1 hafta ayıracağım bu klasördeki dersler bittikten sonra Power English adlı klasördeki derselere de 1 er hafta ayıracağım ve seti bitirimiş mi oluyorum ?

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim konuyu baştan sona inceledim sorumun cevabını bulmuştum fakat emin olamadım çünkü sadece " Day of the dead " adlı bölüme 1 hafta ayrılıyormuş bu da beni şaşırttığı için tekrar sormak istedim. Yani Orjinal English adlı klasördeki her bir derse 1 hafta ayıracağım bu klasördeki dersler bittikten sonra Power English adlı klasördeki derselere de 1 er hafta ayıracağım ve seti bitirimiş mi oluyorum ?

Set bitmiyor aslinda daha bircok klasor var real english vs... Ama bu iki klasor ana klasorler digerleri ekstra .

• quote:

quote:

quote:

quote:

Set bitmiyor aslinda daha bircok klasor var real english vs... Ama bu iki klasor ana klasorler digerleri ekstra .

Benim dediğim yöntem doğru mudur ?

" Orjinal English adlı klasördeki her bir derse 1 hafta ayıracağım bu klasördeki dersler bittikten sonra Power English adlı klasördeki derselere de 1 er hafta ayıracağım "

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim dediğim yöntem doğru mudur ?

" Orjinal English adlı klasördeki her bir derse 1 hafta ayıracağım bu klasördeki dersler bittikten sonra Power English adlı klasördeki derselere de 1 er hafta ayıracağım "

Dogrudur ..

• gitar G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar sayın gitar

Englishtown sitesi gercekten yararli oluyor mu ? Ayrintili bilgi verebilir misiniz bana englishtownla ilgili ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnson22 -- 14 Mayıs 2014; 0:03:29 >
  • Johnson22 kullanıcısına yanıt
    Bu konu ile ilgili çok derin ve detaylı görüşlerimi bu konuda yazdım

inceleyebilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_68839889/tm.htm

iyi çalışmalar
  • Herkese merhaba, bu mesajı yazmak için Original Effortless English setini bitirmeyi bekliyordum. 1-2 saat önce son dinlememi bitirdim. Sete 2013'ün ilk günü başlamıştım ve her bir klasöre 2 hafta ayırdım yani 18 ay olmuş. En az bir hafta ayırmak gerekiyor ama Aj Hoge isterseniz bir klasöre aylarca zaman ayırabilirsiniz diyor yani size kalmış bir durum, ben iki haftada rahat ettim. Gelişimimi tam anlamıyla anlamanız için set dışına çıkıpta bilgi vereceğim!

Başlangıç
    Benim okul yıllarımda İngilizce'ye hiç merakım olmadı ve genellikle düşük alırdım sınavlardan, lisede biraz merakım arttı tabi yeterli olmadı. Hatta ilkokulda yeni yeni İngilizce görmeye başlamıştık ne gereği var çok sıkıcı tarzında bir yorum yapmıştım :) Neredeyse hiç birşey bilmiyordum İngilizce hakkında. Lise son sınıfta gerçekten ne yapmak istediğimi anladım ve bunun için İngilizce'ye ihtiyacım olduğunu da biliyordum. Liseden mezun olduktan 1 yıl sonra sanırım ufaktan başladım alfabe vb. ve sonra İnternetten videolar aracılığıyla ders veren bir hocanın sitesine denk gelip başladım. Beginner seviyeyi bitirdim yaz mevsimine girdik tembellik edip bıraktım. Sonbahara doğru internetten konuştuğum bir abinin azarlayıp beni kendime getirmesiyle kaldığım yerden devam ettim ve o sıralar Effortless English sisteminin farkına varmaya başladım. Gramerde biraz daha ilerleyip yeni yılda başlamaya karar verdim. Başladığımda pre-intermediate seviyenin ortalarındaydım ve aşırı zorlamadı. Tabi ben sisteme güvenmedim gramerle birlikte devam ettim (4-5 ay). Sistemle ilerleyince hoşuma gitti ve intermediate seviyeyi bitirince grameri tamamen bıraktım. Bunlara ek olarak tek yaptığım şey türkçe altyazılı dizi-film izlemek (şimdi çok yanlış olduğunu biliyorum) ve hergün e2'yi açıp Ellen showu İngilizce olarak izliyordum, showu izlerken dinlememin geliştiğini hissediyordum. O 4-5 aylık sürenin sonlarına doğru bu konuya denk geldim, gitar hocanın yazdıkları ilgimi çekti ve buraya üye olup kendisine ulaşmaya karar verdim. Özelden birçok soru sordum hepsini cevaplayıp beni aydınlattı kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

Konuşma Pratiği
    Bazılarınız biliyordur gitar hoca aynı zamanda Englishtown'da konuşma pratiğide yapıyor. Kendisi bana da tavsiye etti burayı, başlangıçta çekingen yaklaştım ama sonra üye oldum (haziran 2013). Tekrar olsun diye ilk seviyeden başladım. Dinlemeye başladıktan sonra aylar sonra konuşmaya geçmem iyi oldu sessiz periyod (silent period) adı verilen aşamayı yapmış oldum (aynı bir bebek gibi). Bunu yapmak konuşmanızı o dili ana dili olarak konuşan kişilere yaklaştırıyor taklit yani (oraya da geleceğim). Hocalar hep diyordu bu seviyeye göre konuşman çok iyi bir üst seviyeye geçebilirsin falan. O sıralar anlamamda mükemmel duruma gelmeye başlamıştı konuşma sınıfındaki konuşmalar normal geliyordu. Birçok hoca konuşmamın çok iyi olduğunu söylüyordu. Aylar geçti 2014 nisanına geldik bende upper intermediate seviyedeydim, Kanadalı bir hocaya denk geldim diğer öğrencilerde sorun çıktı katılamayıp çıktılar hocayla ikimiz işledik dersi. Mükemmel geçti büyük keyif aldım. Hoca değerlendirmesinde harika kelime bilgimin ve çok iyi bir telafuzum olduğunu ve aksanımın büyük çoğunlukla kuzey Amerika aksanı gibi olduğunu söyledi :) Başka bir hocaya söyledim bu yorumu evet öyle dedi. Üzerinden geçti biraz teksaslı başka hocaya denk geldim doğrulamak için ona da sordum ve o da doğruladı. Hangi bölgeye yakın diye sordum orta batı dedi (Aj'nin aksanıda oradanmış sonradan öğrendim). Tabi ben California aksanı istiyorum, Amerikan aksanına yaklaşmışsın birde beğenmiyormusun diyenleri duyar gibiyim :) Yani anlayacağınız orta doğu aksanım hiç olmadı kendi sesimide duyuyorum bunu onaylayabilirim :) 1 ay önce çoktandır görmediğim biriyle konuştuk İngilizce hakkında ve bu Amerikan aksanı gelişmesinden bahsettim. Biliyormusun senin Türkçen'de değişmiş Amerika'dan gelen bir Türk gibi konuşuyorsun dedi. Bazen Türkçe konuşurken kelime bulamadığım olabiliyor :)

Şuan ki durumum
    Öncelikle anlamam tek kelimeyle mükemmel durumda, çoğu şeyi hiç Türkçe'ye çevirmeden direk anlıyorum. Dizileri, filmleri, videoları, belgeselleri ve tv programlarını rahatlıkla izliyorum, bazıları için İngilizce altyazı kullandığım oluyor ama altyazısızda hiç zorlamıyor. Hızlı gelmiyor bana konuşmalar artık. Konuşmam dört dörtlük değil ama bu kadar kısa sürede yukarıda dediğim şekle getirmek inanılmaz. Bana balta vuran durum karakterim olabiliyor çünkü utangaç bir yapım var. Kimi zaman çok rahat kimi zaman çok gergin olabiliyorum nedenini bilmiyorum, gergin olduğumda konuşmam kötü etkileniyor. Diğer etkileyen şey ise konu eğer çok bilmediğim konuysa aşırı konuşamıyorum (kendi dilimizde de böyle zaten). Anlamanın konuşmadan önde olması çok doğal bir durummuş, biz kendi ana dilimizi öğrenirken de durum böyleydi bir günde mükemmel Türkçe konuşmaya başlamadık. Zaman içinde konuşmada o mükemmelliği yakalıyor tabi yetişkinlerin daha gelişmiş beyni olduğu için bu daha hızlı olabilir. Bir diğer faktörde normal hayatımda aşırı konuşkan bir tip olmamam. Sıcaklar beni yorduğu için bedava bir aylık üyelikten yararlanıp kısa bir süre (1 ay falan) ara verdim konuşmaya sadece diğer aktivitelerime devam edeceğim. Upper-intermediate seviye bitmek üzere Advanced olacağım.

Sadece bu setlemi çalıştım
    Hergün aksatmadan ingilizce altyazıyla dizi izliyorum. Çoğu zaman film, tv programı vs. izliyorum yukarıda yazdığım gibi. Ayrıca kindle'm var neredeyse hergün İngilizce romanlar okuyorum, internetten sesli hallerini bulup aynı anda okuyorum sonra başa alıp sadece dinliyorum. Şuan Percy jackson okuyorum çok iyi gidiyor. Bir siteden hergün 10 dk haber okuyorum sesli halleriyle yine. Bir dergiye aboneyim hergün iki sayfa okuyorum.

Yarın Power English'e geçiyorum, bunda da her klasöre iki hafta ayıracağım. Ayrıca Real English setinide kullanacağım. İki hafta power english diğer iki hafta real english.

Son olarak evet bu set çok etkili ama tek başına kullanmamanızı tavsiye ederim, başka şeylerle destekleyin. Mümkün olduğunca çok İngilizce'ye maruz kalın. Gelişmek istiyorsanız tekrarlı ve anlayabileceğiniz şeyler dinlemelisiniz, tekrarlı dinleme çok önemli! Bu maceramdan şunu öğrendim eğer doğru dürüst anlamak ve konuşmak istiyorsanız dili analiz etmeyeceksiniz yani grameri bırakın gereksiz bir yöntem. Okulda mecbursanız çalışın ama hiç ciddiye almayın.

Bunların hepsi Amerika için hazırlık.

Sizi sıktıysam çok özür dilerim, içimi döktüm buraya resmen :) Yazmayı unuttuğum şeylerde olabilir.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.