Şimdi Ara

Effortless English İle Geçen 36 Hafta / Seti Bitirdim / Tecrübelerim / Önerilerim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
54
Favori
74.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar son gaz effortless çalışmaya devam ediyorum gerçekten söylemeliyim ki bu set beni düşünmeden anlamamı sağlattı, düşünmeden okurken dahi anlıyorum çevirmeme gerek kalmıyor geçen derslerden birinde AJ kitap tavsiye etti çocuk romanları ama açıkçası hoşuma gitti faydalı buldum sizede tavsiye ederim pritabay da goosebumps serisi var 62 kitap başladım bakalım okumaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: eqageke

arkadaşlar son gaz effortless çalışmaya devam ediyorum gerçekten söylemeliyim ki bu set beni düşünmeden anlamamı sağlattı, düşünmeden okurken dahi anlıyorum çevirmeme gerek kalmıyor geçen derslerden birinde AJ kitap tavsiye etti çocuk romanları ama açıkçası hoşuma gitti faydalı buldum sizede tavsiye ederim pritabay da goosebumps serisi var 62 kitap başladım bakalım okumaya

şu an kaçıncı bölümdesiniz ? Ben bazen gün atlıyorum, hergün dinleyebiliyor musunuz?
  • cagdasgun C kullanıcısına yanıt
    açıkçası ben ilk başlarken her hafta bir ders atlasam 2 ayda biter diyordum ama bazen 1 haftadan çok dinlediğim oluyor araya izin girdi bazen işler çok ağır olduğu için bir hafta dinlemiş gibi olmadım diye ben uzattım derken 1.5 ay oldu galiba 12. dersteyim şu an siz
  • Topiği takip için mesajım bulunsun...
  • quote:

açıkçası ben ilk başlarken her hafta bir ders atlasam 2 ayda biter diyordum ama bazen 1 haftadan çok dinlediğim oluyor araya izin girdi bazen işler çok ağır olduğu için bir hafta dinlemiş gibi olmadım diye ben uzattım derken 1.5 ay oldu galiba 12. dersteyim şu an siz

Ben 3. dersi bitirmek üzereyim, genelde ilk kez dikkatlice dinledikten sonra kalan 6 günde sabahları arabada işe giderken dinliyorum. işler yoğun olunca ara sıra kaçırıyorum tabi.
  • gelişmelerinizi paylaşın o zaman ara ara burada :D size ne sağladı bu set mesela
  • quote:

arkadaşlar son gaz effortless çalışmaya devam ediyorum gerçekten söylemeliyim ki bu set beni düşünmeden anlamamı sağlattı, düşünmeden okurken dahi anlıyorum çevirmeme gerek kalmıyor geçen derslerden birinde AJ kitap tavsiye etti çocuk romanları ama açıkçası hoşuma gitti faydalı buldum sizede tavsiye ederim pritabay da goosebumps serisi var 62 kitap başladım bakalım okumaya

dostum sen yazdıktan sonra goosebumps serisini indirmeye başladım e-kitap olarak, sen okuyormuşsun herhalde, nasıldır seviyesi, level 1 level 2 diye ayrılmış mı? pre-intermediate olan biri okuyabilir mi?
  • kelime bilgin varsa çok rahat okursun kardeşim evet okuyorum gayet güzeller günde 20 sayfa okumaya çalışıyorum levelli ayrılan istiyorsan link atayım
  • quote:

kelime bilgin varsa çok rahat okursun kardeşim evet okuyorum gayet güzeller günde 20 sayfa okumaya çalışıyorum levelli ayrılan istiyorsan link atayım

sağol dostum ilgin alakan için, istifade ettim
  • önemli değil =) bir şey lazım olursa her zaman
  • eqageke kullanıcısına yanıt
    dostum bana da link atabilir misin.

gitar hocam ve diğer arkadaşlar original english te önünde 2 yazan parçalarda ms ler direk hikayeden sorulmamış anladığım kadarıyla. sizde de öyle mi? acaba bundan sonra hep öyle mi olacak. bana çok sıkıcı geldi. bir de hoca artık hızlı konuşmaya başlamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: golgeoyunlari

dostum bana da link atabilir misin.

gitar hocam ve diğer arkadaşlar original english te önünde 2 yazan parçalarda ms ler direk hikayeden sorulmamış anladığım kadarıyla. sizde de öyle mi? acaba bundan sonra hep öyle mi olacak. bana çok sıkıcı geldi. bir de hoca artık hızlı konuşmaya başlamış

Sanırım Level 2'den bahsediyorsunuz? Evet direk hikayeden sorulmamış ama kalıplar, kelimeler falan aynı. Bence o kadar da sıkıcı değil hikayeye alıştıktan sonra çok sorun olmuyor, genellikle eğlenceli saçma hikayeler oluyor. İlk başta bana da hızlı gelmişti orası ama kulak alıştıktan sonra normal gelmeye başlıyor. Şuan Level 3'teyim.
  • Amazonia A kullanıcısına yanıt
    gerçi bu hafta okullar yeni açıldı işler çok belki de o yüzden adapte olamadım konuya. bad choises e geçmiştim. bu hafta yine aynı konuyu dinleyeceğim sanırım. level 3 te de yine böyle konu dışından mı soruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: golgeoyunlari

gerçi bu hafta okullar yeni açıldı işler çok belki de o yüzden adapte olamadım konuya. bad choises e geçmiştim. bu hafta yine aynı konuyu dinleyeceğim sanırım. level 3 te de yine böyle konu dışından mı soruyor.

Evet Level 3'te de böyle.
  • Konu ilgimi çektiğinden internetten EE klasörünü indirdim...

Orginal Effortless English dosyaları içinden çıkmadı...

Topikte okuduğum kadarıyla (birde kolayingilizce sitesine göre) Power English now daha uygun görünüyor...

Seviye olarak bilen ancak konuşamayan kategorisindeyim... Tahminim B1-B2 arasında çıkarım... Lakin 15 seneden fazladır ilgilenmeyince çok şeyi unutmuşum...

Power Eng. mp3 lerinin bazılarını dinledim, anlamakta pek sorun yaşamadım...

Bu çerçevede gene de bir yerlerden Org.EE dosyalarını bulup ondan başlamamı mı yoksa sorun etmeden Power Eng.Now ile yürümemi mi önerirsiniz?

Not: Emekli olduğumdan zamanım bol, konuşma pratiğimin gelişmesi benim açımdan en gerekli unsur...

Not2: Hotenglish dergisini de aldım, keyifliymiş... Diğer önerilerden englishtown vb. konusunu ise araştırıyorum... Bu çerçevede deneyimlerini forumda paylaşan tüm arkadaşlara içten teşekkürler...

Effortless English İle Geçen 36 Hafta / Seti Bitirdim / Tecrübelerim / Önerilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbes -- 22 Eylül 2013; 14:25:10 >

• power english seti eğer seviyenize uygun ise, zor gelmezse diğerleri ile uğraşmanıza gerek yok, direk onunla başlayabilirsiniz.

her klasör en az 1 hafta tekrar edilmeden geçilmemeli, bu önemli.

Klasör içindeki en önemli dosya MS ( mini story ) o dosyadaki soruları yanlız olduğunuz zaman dışınızdan cevaplayın, konuşma güdüsünü açan çalışmada etkili

başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitar

power english seti eğer seviyenize uygun ise, zor gelmezse diğerleri ile uğraşmanıza gerek yok, direk onunla başlayabilirsiniz.

her klasör en az 1 hafta tekrar edilmeden geçilmemeli, bu önemli.

Klasör içindeki en önemli dosya MS ( mini story ) o dosyadaki soruları yanlız olduğunuz zaman dışınızdan cevaplayın, konuşma güdüsünü açan çalışmada etkili

başarılar

Her klasörde main, vocabulary ve mini story mp3 leri mevcut...

Pdf dosyası yok...

Intro, Emotional mastery, EM2, Beliefs vb diye devam ediyor...

EE için yazılan mesajları okumuştum, pdf e göz atın ve main story i bir hafta boyunca tekrar edin diye yazılmıştı...

Keza sizin mesajınızda aynı noktaya işaret ediyor, o zaman Power Eng.Now içinde aynı yöntem geçerli...

İlk 3 klasörü cep telefonuma attım... Intro daki 3 mp3 ü bir hafta boyunca dinleyeceğim metroda caddede vb...

Toplam 26 klasör mevcut, senenin yarısı eder eğer istikrarlı ve kesintisiz gidilirse...

Yalnız anlayamadığım nokta şu... Effor.Eng. ile Power Eng. arasında pratikte ne fark var... Eff.Eng. i hiç dinlemediğim için yorumda bulunamıyorum ama açıkçası aklıma takılmadı değil...

Bir diğer çözemediğim olayda bu süreçte grammer çalışmanın asla önerilmemesi... Oysa zamanında öğrenip kullanmadığımdan unuttuğum tonla nokta var, bunları hatırlamak ve üstünden geçmek için grammer çalışmamın ne zararı olabilir ki... Bu konudaki görüşünüzü de bildirirseniz memnun olurum...

İlginize tekrar teşekkürler...

• bu bir haftadır çalışıyorum bu sete day of the dead bölümüne, Allah büyük sabır versin tam anlamıyla hakkını verene.. ama kesinlikle müthiş bir sistem olduğuna ikna oldum..

size naçizane bir tavsiyede bulunayım kelime ezberleme için, çok sevdiginiz ıngilizce sarkilari bir not defterine filan yazın içinde bilmediğiniz kelimelerin anlamlarınida, şarkıyı dinlerken sizde sözlerini takip edin, kendi adıma söylüyorum kelime ezberlemek için çok fazla yöntem denedim ama bu tesadufen bulduğum yöntem en iyisi.. bu ara sürekli çok sevdiğim Kim Wilde ve Kylie Minogue sarkilarinin en az 30 tanesini bir not defterine yazdım yanında bilmediğim kelimelerle ve inanıyorum çok kısa sürede hemde hiç sıkılmadan öğrenicem..

Gramer konusuna gelince kesinlikle belli seviye bilmeden ıngilizce çok zor öğrenilir, ki bence ıngilizce grammer çok zor değil..

hepinize hayırlı çalışmalar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gitar

Burada önemli olan dosya soru ve cevapların olduğu ve otomatik konuşmayı sağlayan dosya "Mini Story" 15-20 dakika arası tutuyor.

Her sete toplam 1 hafta ( 7 gün çalışıyorum )
    Cumartesi günü bütün seti baştan sona dinliyorum, toplam 1 saat sürüyor.
    Kalan 6 gün sadece 15 dakikalık Mini Story dosyasını dinliyorum

bazı günler sadece 1 kez, bazı günler 2-3 tekrar yapıyorum. Boşluk durumuna göre. Ama ne olursa olsun hergün mutlaka 1 kez dinliyorum. Hocam en az 3 kere dinleyin diyor. Tabii konuşmanın gelişmesi için dinlerken sorulara cevap vermek önemli. Etrafta kimse yoksa dışından, kalabalık bir ortam varsa içinden cevapla. Konuşmanın açılması için bu çok önemli.

(Not: ilk derslerde 2-3 mini story dosyası var, ama sonra bu dosya teke düşüyor ve süre kısalıyor.
    power english setinin tamamında 1 adet 15-20 dakika arası, şu an bu setteyim.)

Konuya vakıf bir forum katılımcısı olduğunuzdan izninizle iki soru sormak istiyordum...

İlki Power Eng. de mini story mp3 ünü her gün en az 1 kez dinlediğinizi belirtmişsiniz... Bu sayıyı artırmanın yararlı olduğuna inanıyor musunuz yada 3-4 kez dinleyince herhangi bir değişiklik olduğu mu... Yani dinleme sıklığını artırmak ne gibi sonuçlara yol açar... Süreci hızlandırır, çabuk bıktırır, bilinçaltına depolamayı artırır vb...

İkinci sorum ise; bu setin dışında başka çalışmalarda yapmanın doğru olacağını yazmıştınız üstteki mesajınızda... Bu noktada gramer çalışmak sizce doğru mu yoksa gramer dışında kitap/dergi okuma, yabancı dizi izleme, englishtown vb. hamleler mi daha akılcı... Çünkü grameri hatırlama/çalışma noktasında kararsız kaldım...

• selam,

1. ne kadar çok tekrar ederseniz o kadar etkili olur, kelimeler öyle beyninize kazınacakki, rüyanızda bile ingilizce konuşmaya başlayacaksınız.
    kendinizi bıktırmadan limitlerinizi zorlayın.

2. gramer konusu ihtiyaca göre değişir, ben herhangi bir sınava hazırlanmıyorum, teknik konuda bir ihtiyacım yok. Bu nedenle gramere minimum ağırlık veriyorum. Benim amacım konuşma, yabancı film dizi veya tv izlemek anlamak gibi iletişim ağırlıklı. Belki ileride yds ye girmeye karar verirsem gramer çalışıp dilbilgisi kurallarını öğrenebilirim. Ama amacım önce konuşmak.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.