Bu salt dinleme yoluyla kalıpları farkında olmadan öğrenme metoduna ilişkin ısrarla "gramer çalışmayın" uyarısı getirildiğinden sormuştum...
4-5 hafta sonraki duruma bakarak karar vereceğim...
Not: Eğer "biliyorum ama konuşamıyorum, bu sorunu çözmeliyim" dürtüsü, bana tüm süreci istikrarlı götürecek motivasyonu sağlamaya yetmezse, kendime somut hedef olması açısından 12 ay sonra IELTS sınavına girmeyi gündemime alabilirim... (Sizin için KPDS hamlesi gibi)
merhaba,
ben de "day of the dead" konusundan dinlemeye başladım.
beni bunu dinlemeye "gitar"ın müthiş betimlemeleri itti. ilk başta pek anlayamamıştım. ama 1-2 gün sonra cevap vermeye başlayınca hoşuma gitti. günde en azından bir defa dinlemeye çalışıyorum. umarım devamını getirebilirim. faydalı olacağına inanıyorum. artık bir İngilizce kursuna gidip sınıfta sessizce oturmak istemiyorum. kalıplar ezberlemek istemiyorum. bunların yüzünden ingilizceden nefret ediyordum. ama bu yöntemin yararlı olacağını düşünüyorum.
başta "gitar"a ve tavsiye eden herkese çok teşekkür ederim.
ben şu ana kadar çok ciddi bir dinlemede bulunmadım, 10 gün golf hikayesini, 10 gün restoran hikayesini, 5 gün de örümcek hikayesini dinledim. ciddi bir değişim yaşadığımı düşünüyorum.
iyi aksatmadan çalışmışsın kardeş takdir ettim.
Yeşil giresun arkadaşım bence önemli olan yapabildiğini yapmak zaten, bende devam ediyorum çalışmaya en büyük etkisi o dili o dilde düşünebilmeye sevkediyor çoık spesifik bir konu olmadıkça gayet akıcı konuşuyorum ama telafuzu mu düzeltmem baya zaman alacak
Netten bulduğum dosyalarda Eff.Eng. seti bulunmadığından Power English mp3 lerini dinlemeye başladım...
12-13 gün falan oldu henüz 2. mini story deyim...
Tahmin edileceği gibi hikayeler saçma/basit kurgulardan oluşuyor ancak olay ısrarla belirli kalıpların tekrarına dayanmakta...
Bu hafta sonu pazar günü yoğunluktan dinleyemedim, fark ettim ki bu Hoge abinin sesini özlemişim...
Eff.Eng. hikayelerinin gramer düzeyini bilmiyorum ama Power Eng. şimdilik iyi gidiyor...
Sonuçta herkeste cep telefonu var, bağlayın bir kulaklık yolda geçen zamanlarınızda dinleyin, her koşulda kazançlı çıkarsınız, en azından ingilizceden kopmamış olursunuz...
Kolay gelsin...
Üç haftadır falan bırakmıştım, ara açıldıkça açılıyordu, kaç kere aldım mp3'ü elime, yolda, otobüste, yok, olmuyor. Bir soğukluk hissediyordum, açamıyordum dosyayı. Önceki günse çok güzel bir çözüm buldum, iki şeyi birleştirdim. Dinleme dosyaları, dolu dolu ama insanı meşgul etmediğinden sıkabilen dosyalar. Euro Truck Simulator 2 ise, meşguliyet veren ama zeka içermeyen bomboş bir oyun. Müthiş bir kombinasyon oldu :)
Üç gündür üst üste dinliyorum, inşallah böyle devam eder.
quote:
Orijinalden alıntı: Yeşil Giresun Üç haftadır falan bırakmıştım, ara açıldıkça açılıyordu, kaç kere aldım mp3'ü elime, yolda, otobüste, yok, olmuyor. Bir soğukluk hissediyordum,
"Bir soğukluk hissediyordum." cümleniz dikkatimi çekti. Demek sadece bana olmuyormuş. Biraz ara verince dönmek zor oluyor. En iyisi hiç ara vermeden çalışmak galiba. Ama, bazen çok can sıkan, insan kafasını meşgul eden şeyler olunca, konsantre olamayıp kısa da olsa uzak durmak zorunda kalabiliyorum.
13.derste ara verdim 5 haftada zor geri döndüm. 1 haftadır devam ediyorum inşaallah yine kopmam.
Effortless English'e Power English setiyle başladım. Ama çok kolay geliyor. Adamın her dediğini anlıyorum. Sadece her ses kayıdında bir iki yeni kelime öğrenmiş oluyorum. Sizce bu sette çalışmamın anlamı var mı? İngilizce konuşmada da pek sıkıntı yaşamıyorum. Daha üst düzey bir gelişim için ne önerirsiniz (ses kaydı,kitap,video vs.)
merhaba ben bu seti buldum 7 küsür gb boyutu var seviyem intermediate, hepsini indirmesem hangileri indirmeliyim? yoksa hepsini indirmem daha faydalı mı olur? zaten ingilizce haber, makale falan okuyorum.dinlediğim şarkıların çoğunu çeviriyorum.
gitar hocam hem effortless'tan çalışıp hemde bir gramer kaynağı takip etsek öğrenme süreci sizce nasıl etkilenir? benim yds sınavından almam gereken 70 civarı bi puan var ama bu arada speaking ve listening içinde bişeyler yapmak istiyorum. siz ne dersiniz, şimdiden teşekkürler..
quote:
Orijinalden alıntı: gitar
Effortless English İle Geçen 36 Hafta / Seti Bitirdim / Tecrübelerim / Önerilerim
28 Temmuz 2012 Cuma günü bu setle çalışmaya başladım. ve Her Cumartesi Günü yeni bir konuya geçtim. Bugün ise "Power English" Setinin ilk konusuna başladım.
Aradan 8,5 Ay geçti. ve Ne oldu, Ne olmadı. Bu yazımda bundan bahsedeceğim. ********************************************************************************
Set içerisinde "Level 1 (8 dosya)" - "Level 2 (8 dosya)" - Level 3 (20 dosya)" Toplam 36 konu bulunuyor. Her konuya en az 1 hafta çalışılması tavsiye ediliyor.
Başlangıçta yıllar önce okul ingilizcesi ve üstüne halk eğitim merkezinde 3-4 ay gramer ağırlıklı bir eğitim almış biriydim. Sonra birçok insan gibi beceremedim ve bir heves olarak içimde kaldı. Seviyem A1-A2 arasıydı. Yıllar geçti. Bu yaz boş zamanımda ne yapsam diye düşünürken kendi kendime, teknoloji ilerledi, internet aldı başını gidiyor, araştır bakalım ingilizce sadece internetten öğrenilirmi neler yapabilirim dedim ve araştırmaya başladım. Tesadüfen bu seti buldum.
ŞİMDİ HANGİ AŞAMADAYIM:
Şu an seviyem B1 sonuna geldim, mayıs sonu B2 seviyesine geleceğimi planlıyorum.
BU SET NE KAZANDIRDI
Bu setin iddaası 6 ayda çok rahat ingilizce konuşabilirsiniz şeklinde idi. Şu an 8,5 ay geçti. Çok rahat ingilizce konuşamıyorum, bir mucize olmadı ama başlangıç durumuma göre çok yol aldım diyebilirim. Yani kendime güvenim arttı. A.J Hoge hoca insana müthiş bir öz güven kazandırıyor. Hergün ana dili ingilizce olan insanlarla konuşuyorum internette, artık çekinmiyorum. Anlamadığım çok şey oluyor ama bunu anlamadığı ingilizce soruyorum, açıklamalarını rica ediyorum ve bir şekilde iletişim kuruyorum. Aradan geçen bu kadar zaman içerisinde şunu anladım, bir dil 2-3-5-10 ayda öğrenilmez. Yıllar yıllar alır. Çünkü bu dünya üzerindeki her şeyi, her duyguyu, her durumu o dilde öğrenmek gerekiyor. Bu aşamada bu seti dediğim gibi bir mucize yapmadı ama bana doping etkisinde bulundu.
SADECE BU SETLEMİ ÇALIŞTIM
1 Ocak 2013 tarihine kadar sadece bu setle çalıştım. Yani 5 ay. Birçok kelime deyim kalıp öğrendim ama bunları uygulama imkanım yoktu. İnternette tanıştığım kişilerde amatördü, ana dili ingilizce olan birilerini bulmam gerekiyordu. Bende www.englishtown.com sitesine üye oldum. Aylık 49 euro. Sitede planlama yapıp hergün istediğin kadar çalışabiliyorsun ve her gün 1 saat konuşma sınıflarına katılabiliyorsun. 3,5 aydırda orada sürekli sınıflardayım.
Ayrıca boş zamanlarımda ingilizce altyazı dizi film izliyorum, ingilizce TV kanallarını takip ediyorum, ingilizce kitaplar okuyorum.
SETLE İLGİLİ TAVSİYELERİM
Genelde hep aynı şeyi 1 hafta dinlemek çok sıkıcı olur şeklinde bir eleştiri geliyor. Eğer evde çalışma odanıza geçip, hergün 1 saat bu seti dinlerseniz evet gerçekten set çok sıkıcı. Ama aslında sıkıcı değil, çünkü sadece dinlemek yeterli. Sayısız kalıp deyim öğrenirken sizi konuşturmak için soru soruyor. Yani sadece 1 MP3 player yeterli. Bu ne demek, ÖZGÜRLÜK.
Yürürken, otobüste, jimnastik yaparken, koşarken, öğrenciler için tenefüste, heryerde, sadece dinlemek. Tavsiyem bu sete bağlı kalmayın, varsa imkanınız kursa gidin, başka setler ile çalışın, diğer tüm dil etkinliklerinizi yapın . Ama bu seti kulağınıza takın ve çalışmadan, ezber yapmadan, ciddiye almadan sadece dinleyin. Bu kadar basit.
SONUÇ
Sadece bu sete bağlı kalmayın ama takın kulağınıza ve dinleyin. Yarışı kazanmak için gücün yeterli değil ve bir dopingemi ihtiyacın var. Kısa yoldan ilerlemek mi istiyorsun. İşte bu set bu işe yarıyor, benim kişisel görüşlerime göre. Ama unutmayın altyapı yoksa doping bile yarışı kazanmanıza yetmez. Durumu sıfır olan birisi için set bir işe yaramaz.
LÜTFEN Bu seti nereden indirebirim diye bu konuyu bir sürü mesajla kirletmeyin. İnternetten bilgi araştırmak kolay. Bu konunun amacı bu değil, korsan link isteyenlerin konuları yönetime şikayet edilecek ve konusu silinmesi için başvuru yapılacaktır. Üyeliğiniz askıya alınabilir. Sonradan ben duymadım bilmiyodum demeyin :)))
hocam ben yeni indirdim ve öğrenmeye yeni başlayacağım ingilizce level demişsiniz ancak benim indirdiğim sette level klasörleri görmedim bendeki klasörl
Eğer seviyen orta ise "Orjinal English" klasöründeki sete çalış.
Orta ve Üstü ise "Power English" klasöründeki sete çalış. Detayları önceki mesajlarımda ayrıntılı yazdım, takip edersin.
Diğerlerini sil gitsin, kafan karışmasın.
quote:
Orta ve Üstü ise "Power English" klasöründeki sete çalış. Detayları önceki mesajlarımda ayrıntılı yazdım, takip edersin.
Ortanın altındaysam çalışmayayım mı yani :)
quote:
Orijinalden alıntı: berbatov_60
quote:
Ortanın altındaysam çalışmayayım mı yani :)
Bu set ingilizce öğretmiyor, belirli seviyede ingilizce bilenler için konuşturma çalışması yapıyor ve ilerletiyor.
Orta altı ise anlamayabilirsiniz, deneyin. Zorlarsa, forumda diğer arkadaşların tavsiye ettiği başlangıç setlerini araştırabilirsiniz.
İyi çalışmalar
eyvallah
Bu sete başlamak için seviyenin ne olması gerekiyor? Ve hangisiyle başlayacağım?
quote:
Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack
Bu sete başlamak için seviyenin ne olması gerekiyor? Ve hangisiyle başlayacağım?
yukarı doğru 4 mesaj say, orada cevabı okuyabilirsin.
Ama benim tavsiye konu toplam 3 sayfa zaten, eğer bu sete başlayacaksanız tamamını 10*15 dakika ayırıp okumanızı öncelikle tavsiye ederim.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack
yukarı doğru 4 mesaj say, orada cevabı okuyabilirsin.
Ama benim tavsiye konu toplam 3 sayfa zaten, eğer bu sete başlayacaksanız tamamını 10*15 dakika ayırıp okumanızı öncelikle tavsiye ederim.