Şimdi Ara

Effortless English İle Geçen 36 Hafta / Seti Bitirdim / Tecrübelerim / Önerilerim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
54
Favori
74.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir şey daha ilave edeceğim, günde 3 tekrar, 4 gün olarak 12 tekrar şeklinde bir program hazırladım. İlk tekrarda tamamını, diğerlerinde sadece MS'i dinliyorum. Bugünlük yeterince iyi gidiyor.

Sizce bir zararı olur mu süreyi kısa tutmanın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeşil Giresun

Bir şey daha ilave edeceğim, günde 3 tekrar, 4 gün olarak 12 tekrar şeklinde bir program hazırladım. İlk tekrarda tamamını, diğerlerinde sadece MS'i dinliyorum. Bugünlük yeterince iyi gidiyor.

Hoca en az 1 hafta diyor. Emin olamazsanız 2 haftada olabilir, acele etmenin hiçbir katkısı olmaz diyor.

Bir yerde oturup ders çalışır gibi dinlerseniz sıkıcı olur. Telefona veya Mp3 playera atın dosyaları, küçük boşlukları değerlendirin. Veya sağlık yürüyüşleri yapın, o sırada dinleyin. O zaman ders çalışır gibi değil, hayatın içine almış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitar

quote:

Orijinalden alıntı: Yeşil Giresun

Bir şey daha ilave edeceğim, günde 3 tekrar, 4 gün olarak 12 tekrar şeklinde bir program hazırladım. İlk tekrarda tamamını, diğerlerinde sadece MS'i dinliyorum. Bugünlük yeterince iyi gidiyor.

Hoca en az 1 hafta diyor. Emin olamazsanız 2 haftada olabilir, acele etmenin hiçbir katkısı olmaz diyor.

Bir yerde oturup ders çalışır gibi dinlerseniz sıkıcı olur. Telefona veya Mp3 playera atın dosyaları, küçük boşlukları değerlendirin. Veya sağlık yürüyüşleri yapın, o sırada dinleyin. O zaman ders çalışır gibi değil, hayatın içine almış olursunuz.

Sayın Gitar...

Öncelikle çalışma azminizi kutluyorum. Set konusunda en tecrübeli arkadaş sizsiniz sanıyorum. Bu soru daha önce de soruldu ama, ben tam olarak anlaşılması için bir kez daha soruyorum. İngilizce seviyesi düşük olan birisinin, çalışmaya hangi set ile başlaması uygundur. Yani en kolayından, zoruna doğru demek istiyorum.

- Power English Now
    - Learn real English
    - Flow English Lessons
    - Effortless English - New Method Learning English
    - Effortless English - Flow English Intermediate Level Lessons
    - Learn The 7 Rules For Excellent English
    - Original Effortless English Lesson
    - Effortless English Podcast

Yukarıdaki setleri en kolayından zoruna doğru, siz nasıl bir sıralama yaparsınız. Teşekkürler.

• Merhaba,

bu setler arasında en son ve en iyisi "- Power English Now ". Hoca daha tecrübeli bir şekilde bu çalışmayı oluşturmuş. Ama seviyesi biraz yüksek.

Daha kolay olan diğer set ise Power zor gelirse başlanabilir "- Original Effortless English Lesson "

Ben önce basit olan setle başladım, şimdi power ile devam ediyorum.

Listedeki diğerleri bunlar kadar popüler değil.
  • quote:

Merhaba,

bu setler arasında en son ve en iyisi "- Power English Now ". Hoca daha tecrübeli bir şekilde bu çalışmayı oluşturmuş. Ama seviyesi biraz yüksek.

Daha kolay olan diğer set ise Power zor gelirse başlanabilir "- Original Effortless English Lesson "

Teşekkür ederim Gitar...

Bu arada kısa bir süre önce başımdan geçen basit bir olayı anlatayım. Bir yerde sırada beklerken, yanımda benim gibi sıra bekleyen adama bir şeyler söyledim. Adam başını salladı. Sonra ben konuşmaya devam edince; adam bana "Germany" dedi. Yani adam Almandı ve türkçe bilmiyordu. Eh ben çat pat ingilizcem ile konuşmaya başladım. O da bir şeyler anlattı. Bayağı bir anlaştık. Öyle yanlış bir cümle kuracam mı? diye akılmından ucundan bile geçmedi. Sonra karşındaki kişi seni imtihan da etmiyor. Dolayısıyla insana bir güven geliyor. Bu seti şunun için önemsiyorum. Bir kere telaffuz çok önemli. Ayrıca kulak dolgunluğu belki de en önemlisi. Bebekler büyürken hep çevreden duyduğu seslerden konuşmayı öğreniyor. Dolayısıyla bu setin iyi olduğunu düşünüyorum. Başarılarının devamını dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tgy355

quote:

Merhaba,

Teşekkür ederim Gitar...

Bu arada kısa bir süre önce başımdan geçen basit bir olayı anlatayım. Bir yerde sırada beklerken, yanımda benim gibi sıra bekleyen adama bir şeyler söyledim. Adam başını salladı. Sonra ben konuşmaya devam edince; adam bana "Germany" dedi. Yani adam Almandı ve türkçe bilmiyordu. Eh ben çat pat ingilizcem ile konuşmaya başladım. O da bir şeyler anlattı. Bayağı bir anlaştık. Öyle yanlış bir cümle kuracam mı? diye akılmından ucundan bile geçmedi. Sonra karşındaki kişi seni imtihan da etmiyor. Dolayısıyla insana bir güven geliyor. Bu seti şunun için önemsiyorum. Bir kere telaffuz çok önemli. Ayrıca kulak dolgunluğu belki de en önemlisi. Bebekler büyürken hep çevreden duyduğu seslerden konuşmayı öğreniyor. Dolayısıyla bu setin iyi olduğunu düşünüyorum. Başarılarının devamını dilerim.

Sayın Gitar...

Bu arada bu iki seti çalışmak sizce yeterli mi? Daha sonra başka setlere geçmeyi düşünüyor musunuz? Çünkü bunu hazırlayan kişi özellikle "Mini story" lerin çok önemli olduğunu belirtmiş. Hoş ben daha seti tam olarak inceleyemediğim için bu konular sizin söylediklerinizin içinde var mı? bilmiyorum. Eğer başka sete veya setlere geçmeyi düşünüyorsanız bu hangisi ya da hangileri olacaktır? Hoşçakalın.

• Haklısınız, 6 güne çıkardım süreyi :)
    Faydalı olacak inşallah.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Teşekkür ederim Gitar...

Sayın Gitar...

Bu arada bu iki seti çalışmak sizce yeterli mi? Daha sonra başka setlere geçmeyi düşünüyor musunuz? Çünkü bunu hazırlayan kişi özellikle "Mini story" lerin çok önemli olduğunu belirtmiş. Hoş ben daha seti tam olarak inceleyemediğim için bu konular sizin söylediklerinizin içinde var mı? bilmiyorum. Eğer başka sete veya setlere geçmeyi düşünüyorsanız bu hangisi ya da hangileri olacaktır? Hoşçakalın.

yeterli değil,

yanında mümkünse canlı veya internetten konuşacak arkadaş bulup pratik yapmak, bol bol ingilizce döküman okumak ( seviyene göre ), ingilizce altyazı dizi film izlemek gibi aktivitelerle desteklenmesi lazım.

• tgy355 T kullanıcısına yanıt
    tam hatırlamıyorum bu yorum hangi arkadaşındı. hepsini okuyun sorunuza cevap bulacaksınız

Bu setle ile ilgili araştırmalarım sonunda Orjinal English (Effortless English) seti ile başlanması gerektiğine karar kıldım.

Flow English Orjinal English'ten daha düşük seviyedeymiş fakat içerik olarak önerilmiyor ve buna başlayacağınıza Orjinal ile başlamak öneriliyor.

Orjinal ile başlamak için de tabi ki A.J'in konuştuğu videoların yarısından çoğunu anlayacak ingilizce bilginin olması gerekiyormuş.
    Bende Orjinal English'e başladım fakat devam edemedim. En kısa zamanda bitirmeyi planlıyorum.

Orjinal bitirip, Power English'e geçmek gerekiyor.

Önce Orjinal sonra Power'ı bitirince; Learn Real English Conversations, Business Lessons, Economics setlerine de bakabiliriz.

Yine bu setle ilgili Türkiye'deki destekçisinin şu notlarını ekliyorum.

Merhaba Yasemin, Bence çok doğru bir karar vermişsiniz. Dersleri alıp kullanmaya başladıktan bir iki ay sonra, ne kadar doğru bir karar
    verdiğinizi kendiniz de anlayacaksınız. Bu dersleri alarak kendiniz ve geleceğiniz için harika bir yatırım yapmış oluyorsunuz.

Hangi seti alacak olursanız olun; dersleri “ingilizce çalışma rehberi” yazımızda anlattığımız gibi çalışın. Yani özetle,
    her gün en az iki saat ve bir ders setini en az 4-5 gün boyunca çalışın. En önemli dersimiz mini story mp3 dersidir.
    Bu derste sorulan kolay sorulara yüksek sesle cevaplar verin.

Şimdi kafa karışıklığınızı önlemek için söz konusu ders setlerini kısaca özetleyelim.
    Flow English ders seti ile Learn Real English setleri, AJ Hoge ve arkadaşları tarafından birlikte hazırlanmış ders setleridir.
    Bunlardan Flow English çok fazla tutulmadı ve kapsam olarak da diğer ders setlerine göre biraz zayıf kalıyor.
    Learn Real English seti de içerisinde daha çok slang ve idioms barındıran, audio article mp3 dersinde iki kişi arasında
    geçen günlük konuşma örnekleriyle hazırlanmış, kapsam olarak Flow English’ten biraz daha iyi bir set.

Original Effortless English seti ve daha sonrasında piyasaya çıkan Power English seti ise tamamen AJ Hoge tarafından hazırlanmış,
    piyasada en çok bilinen ve sevilen, benim de öncelikle tavsiye ettiğim ders setleridir. Sizin seviyeniz için Power English setinin
    daha uygun olacağını düşünüyorum. Gerçekten çok kalite bir set olduğunu tekrar belirtmek isterim. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Tavsiye edilen ders çalışma sırası (1 hafta boyunca hergün aynı set olması kaydıyla):
    1. İlk olarak okuma parçasını oku. Oku ve tekrar et. Ezberlemeye çalışma
    2. Kelime derslerini (Vocabulary Lesson) bir kaç kez dinle
    3. Mini-Story Derslerini defalarca, tekrar tekrar dinle
    4. Eğer klasörün içinde varsa Point of View Mini-Story derslerini dinle
    5. Listen to the Audio many times ( Okuma parçası ses dosyasını defalarca dinle)
    6. Listen to the Commentary once (if there is one, and if you can understand it).
    (Eğer klasörün içinde varsa YORUM derslerini bir kez dinleyin ve anlamaya çalışın) .

• Deepenglish diye bir set daha var, efforless gibi...

http://deepenglish.com/

Birde;

English Harmony

Yorumlarda şöyle okudum;

deepenglish daha mekanik efforless ise daha dinamik ve canlı bir anlatıma sahipmiş, yanlız deepenglish2in avantajı ise derslerin 1 normal birde yavaş tempoda okunan iki ayrı mp3 dosyası olmasıymış ve bu yeni başlayan kişilerin daha çabuk adapte olmasını sağlıyormuş, ancak dedikleri gibi ikisinde de ingilizce altyapı gerekiyor başlamak için....Efforless daha çok tutulmuş ve seviliyor görüldüğü üzere...

English hormony ise sanırım ağırmış biraz daha..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 15 Ağustos 2013; 16:03:16 >

• rdon ben sunu anlamadım Effortless English setinden bahsediyorsunuz bide kolay lisan seti var bide power seti diyorsunuz ingilizcede sıfır olan biri için baslangıc hangisi olması lazım bide Effortless English Video Seti acaba bu anlattıklarınızı kapsıyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: oemciburak

rdon ben sunu anlamadım Effortless English setinden bahsediyorsunuz bide kolay lisan seti var bide power seti diyorsunuz ingilizcede sıfır olan biri için baslangıc hangisi olması lazım bide Effortless English Video Seti acaba bu anlattıklarınızı kapsıyormu

selamlar,

bu setler ingilizce bilen ama konuşamayanlar için özel teknikler içeriyor, yani ingilizce bilmeyen birine ingilizce öğretmiyor.

siz diğer setleri araştırın, başlangıç aşaması için bu konu size yardımcı olmaz

başarılar.
  • konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim
    çok güzel ifade etmiş yaşadığı tecrübeyi
  • 8. dersi bitirmek üzereyim basit konuşmalarda çok akıcı hiç düşünmeden konuşabilir olduım ama uzun cümlelerde hala zorlanıyorum bakalım
  • eqageke kullanıcısına yanıt
    Sn Gitar...

Original Effortless English ve Power English setlerinin ilk konularını inceledim. Zorluk derecesine baktığımda aralarında bir fark göremedim. Original Effortless English seti "Day of the Dead" ile başlamış. Başlangıç için ne konu ama; Neyse bu sette kısa bir hikaye veriliyor. Sonra yavaş bir şekilde sindire sindire hikayedeki cümleler tekrar ediliyor. Ayrıca "Vocabulary" de kelimelerin anlamlarını izah ediyor. Yalnız bende bu "vocabulary" in "text" dosyası yok. Sadece audio dosyaları var. Sizde de mi aynı?

Power English bana daha kullanışlı geldi. Çünkü mini story lerde karşılıklı konuşmalar var. Ayrıca diğer sete göre sıkıcı değil. Her ses dosyasına karşılık gelen bir text dosyası da var. Merak ettiğim konu bu zorluk derecesi neye göre saptanmış. Bu ürünü piyasaya sürenlerin tavsiyesi bu yönde mi olmuş? Sizin bu konu hakkında bilginiz var mı? Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

• quote:

Sn Gitar...

Original Effortless English ve Power English setlerinin ilk konularını inceledim. Zorluk derecesine baktığımda aralarında bir fark göremedim. Original Effortless English seti "Day of the Dead" ile başlamış. Başlangıç için ne konu ama; Neyse bu sette kısa bir hikaye veriliyor. Sonra yavaş bir şekilde sindire sindire hikayedeki cümleler tekrar ediliyor. Ayrıca "Vocabulary" de kelimelerin anlamlarını izah ediyor. Yalnız bende bu "vocabulary" in "text" dosyası yok. Sadece audio dosyaları var. Sizde de mi aynı?

Power English bana daha kullanışlı geldi. Çünkü mini story lerde karşılıklı konuşmalar var. Ayrıca diğer sete göre sıkıcı değil. Her ses dosyasına karşılık gelen bir text dosyası da var. Merak ettiğim konu bu zorluk derecesi neye göre saptanmış. Bu ürünü piyasaya sürenlerin tavsiyesi bu yönde mi olmuş? Sizin bu konu hakkında bilginiz var mı? Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

aslında Effortless English kolay, power english zor diye çıkarılmamış.

hoca şu an sitesinde Power English setini satıyor, ve bu en son çıkarttığı set. Power English setini eski tecrübelerini ekleyerek yapmış ve çok iyi hazırlamış. Öğrencilerin söylemine göre Effortless daha kolay, diğeri zor şeklinde. Eğer sizi zorlamıyorsa direk Power ile başlayabilirsiniz. Effortless setinde tüm konuların text leri yok ama power da var.

• quote:

quote:

Sn Gitar...

hoca şu an sitesinde Power English setini satıyor, ve bu en son çıkarttığı set. Power English setini eski tecrübelerini ekleyerek yapmış ve çok iyi hazırlamış. Öğrencilerin söylemine göre Effortless daha kolay, diğeri zor şeklinde. Eğer sizi zorlamıyorsa direk Power ile başlayabilirsiniz. Effortless setinde tüm konuların text leri yok ama power da var.

O zaman şöyle diyebilir miyiz? Power English' den önce çıkardığı setler acemilik, Power English ise ustalık dönemi çalışması. Yani daha önce yapmış olduğu hataları son sette gidermiş. Daha önceki setlerde Örneğin Orijinal Effortless'de sadece küçük bir hikaye anlatımı ve bol bol cümle tekrarı varken; bu son sette ise karşılıklı diyologlar ön plana çıkmış ki bence de doğrusu budur. Kısaca Pratik ve kulak dolgunluğu çok önemli diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

Sn Gitar...

O zaman şöyle diyebilir miyiz? Power English' den önce çıkardığı setler acemilik, Power English ise ustalık dönemi çalışması. Yani daha önce yapmış olduğu hataları son sette gidermiş. Daha önceki setlerde Örneğin Orijinal Effortless'de sadece küçük bir hikaye anlatımı ve bol bol cümle tekrarı varken; bu son sette ise karşılıklı diyologlar ön plana çıkmış ki bence de doğrusu budur. Kısaca Pratik ve kulak dolgunluğu çok önemli diye düşünüyorum.

tabii en son set daha hatasız, tecrübesini yansıtmış, effortless setinden öncede 2-3 set çalışması var, ama son 2 set ile popüler oldu.

ben önce effortless ile başladım, bitirdim. O zaman power zorlamıştı, şimdi power ile devam ediyorum.

• Konu biraz hort olacak ama ben torrentini ya da full indirme linkini bulamadım.Öğrenciyim orjinalini alamıyorum.Bana özelden link atabilecek var mı?Şimdiden çok çok teşekkür ederim.
  • merhaba aralıksız effortless çalışmalarıma devam ediyorum gerçekten çok faydasını gördüğümü belirtmeliyim listeninge gerçekten çok katkısı oluyor ama asıl katkısını o dilde eforsuz bir şekilde düşünmeden otomatik anlama yeteneği oluşturduğunu kesinlikle söylemem gerekiyor gerçekten ismi ne kadar çok iddiali dedirtsede yaşayarak göstyerdi bana etkisini çalışmaya devam
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.