Şimdi Ara

Efsane Telefonlar 'Gelmiş geçmiş en unutulmaz 10 telefon' video (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
16
Favori
32.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Videoyu henüz izlemedim ama bunlardan biri bile eksik ola ayıp...

Ericsson 688, Nokia 3110, 3210, 6600, 8310, Panasonic D90, Siemens Sx1.

Biraz zengin olanlar için de Nokia 8810 ve 8850 de olabilir
  • daha çok efsane varda.
  • Resmen o günler gözümün önüne geldi. Vay be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videonun başında 1998 denmiş ama Türkiye'nin GSM iletişimi 1994 yılında Turkcell ve TelSim ile başladı. 27 Nisan 1998 ise Turkcell'in Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı 25 yıllık GSM anlaşmasının başlangıç tarihi.

* Öncelikle Ericsson'u efsane yapan GH337 ya da GH388 mutlaka listede olmalıydı.

* Gözüm bir de Nokia'nın ilk sıçraması olan, Nokia'nın ülkemizde popülaritesini arttıran 8110'u aradı.

*Öte yandan 5110 ya da 6110 da listede aradığım modeller oldu. 5110, 6110'a kıyasla değiştirebilir kapakları ve nispeten uygun fiyatı ile 6110'dan daha fazla satmıştı. Yanılmıyorsam Nokia'nın ilk "Tek Tuş" özelliği de 5110 ile piyasaya girmişti.

Lise 2'ye giderken 6110 yeni çıkmıştı. Aylarca para biriktirmiştim, hergün gazete ilanlarındaki telefoncuları arayıp fiyat soruyordum. Bendeki 628 ile takas fiyatı öğreniyordum. Hatta bir telefoncu bana, kardeşim sen Şahin satıp Mercedes almak istiyorsun demişti

Hala bir ajandamın içinde durur yaptığım hesaplar, şu kadar Dolar biriktirmişim, bu kadar Mark biriktirmişim, üzerine bu kadar açık kalmış şeklinde. Güç bela parayı denkleştirip soluğu Beşiktaş'ta almıştım. En sevdiğim Bakır - Gri olanıydı, fakat o dönem bakır-gri bulunmuyordu resmi ithalatta, mecbur gidip Mavi - Yeşil olanını almıştım. Halen o kadar severek, o kadar isteyerek bir telefon kullandığımı hatırlamam. Bugün sıfırı olsa almak, saklamak isterim. En büyük eksiği titreşim olmamasıydı. Sonradan titreşimli pil çıkmıştı, o sayede telefonu "kıpraşan" hale getirmiştik. Fakat onda da bir müddet sonra pilin içine konan motorun silikonu zayıflıyor, takur tukur ses yapıyordu

Diğer bir Nokia efsanesi ise kuşkusuz Nokia 8810'dur. İlk kez bir arkadaşımla Üsküdar'da bir telefoncuda gördüğümü hatırlıyorum. O zaman ikimiz de 6110 kullanıyorduk. Bir anda kendimizi içeri attık. Telefoncuya "Abi bakabilir miyiz?" diye sorduk. Telefoncu da gerine gerine, "bakın ama metaline elinizi sürmeyin, plastiğinden tutun, parmak izi yapıyor" demişti. Arkadaşla önce telefona, sonra birbirimize bakmıştık, aramızda "oğlum bunun anteni yok, ne biçim alet bu böyle, şurasına bir anten kestirsek olmaz mı" diyip gülüşmüştük. Hey gidi günler heyyy :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epsilon82 -- 14 Nisan 2013; 5:46:16 >

• Listedeki çoğu telefon efsane falan değil... Cep telefonu ve oyun konsolu anlayışının mimarı N-Gage, ilk polifonik zil sesiyle gelen 3510, zamanın ilk dual bantlı telefonu A1018, Pocket PC 2002(Windows Mobile'ın atası) li HP li telefonlar listede yok... Eksik liste, eksik video..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geekking -- 14 Nisan 2013; 9:14:42 >
  • ilk telefonum panasonic d 500 son telefonum samsung galaxy s II
  • Sx1 otesi yok

• htc hd2 benim efsane telefonumdu. mükemmle bir cihadı ya hala ölüyorum. note 2 kullanıyorum ama hd 2 nin yeri başkaydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

Sx1 otesi yok

+1
    DH ye üye olma sebebimdir kendileri.
    Yazılım atma cesaretini SX1 le bulmuştuk kendimizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 14 Nisan 2013; 11:46:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eline sağlık çok güzel olmuş
  • 6600 efsane be
  • Efsane Telefonlar 'Gelmiş geçmiş en unutulmaz 10 telefon' video

6 yıldır kullanıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia 8210. Küçük hafif saglam ve şarjıda iyi giden EFSANE olan tek telefondur. Hala 2. El urun satılan sıtelerde alımsatımı yapılıyor.
    Yenıden piyasaya sürülse bınlerce kişinin anında alacagına emın oldugum tek telefondur.

Nokıa. 3210. 6110 resımlı mesaj yollanan yılan oyunu oynanan ilk telefonlar oldugundan çok satmıs ve ilgı gormustu.
    Daha sonra nokıa 3310 çok satılmasına ragmen nokıanın ensorunlu telefonlarının basında gelmıstı.

• Şöyle vitrinime bakıp koleksiyonumu tekrar temizledim...

ericsona 888
    ericsona T28
    Nokia 8850
    Nokia 8910i
    Nokia 8110i

birde 6310i almak istiyorum ama fiyatta anlaşamadık:9 elinde olan varsa pm den ulaşsın:)
  • ericsson 337 ve 388 de efsanedir ama listede yok. matrix'teki telefonu koymuş arkadaş ama o telefon ancak amerika veya avrupa'da efsane olabilir. çünkü bizdeki modelinin kapağı öyle matrixteki gibi şak diye açılmıyordu. yani o model birebir gelmedi bize. ee hazırlayan arkadaş türk olduğuna göre bize göre hazırlamalıydı derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kymophobia

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

ericsson 337 ve 388 de efsanedir ama listede yok. matrix'teki telefonu koymuş arkadaş ama o telefon ancak amerika veya avrupa'da efsane olabilir. çünkü bizdeki modelinin kapağı öyle matrixteki gibi şak diye açılmıyordu. yani o model birebir gelmedi bize. ee hazırlayan arkadaş türk olduğuna göre bize göre hazırlamalıydı derim ben.

Geldi, ben kullandım.
    Yasal olarak alınmıştı, Doğubank'tan falan da değil.
    Ara bir üretim altı üstü, sıkıntı değil. 8110i olarak geçiyordu, kapak arkasında da modeli yazılıydı yatayda.

arkadaşımda vardı. şaak diye açılmıyordu ama yine de havalıydı. şaaak diye açılsa daha bir havalı olurdu. dediğin gibi az geldi demek ki. çünkü benim gördüğüm o modellerin hepsini elinle itmen gerekiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: vankomisin

Biraz yakın gelecek olsa da (5 yıl) ilk iphone da bu listede yer almayı hakediyor. 2007deki lansmanda Steve Jobs iphone u anlatırken milletin "woow, aaa" diyişlerini hatırlıyorum. Buyrun tekrar izlemek isteyenler:

https://www.youtube.com/watch?v=6uW-E496FXg&feature=youtube_gdata_player

kaldırılmış başka video var mı ?
  • hepsini kullandım bunların ama hala tatmin olamadım 99 yılından bu yana geçmedi gitti bu telefon hastalığı
  • Startac'in olmadığı bir liste bence kabul edilemez...
  • 1996 da sony ericsson 688 almıştım(388 almak isterken 688 almıştım) tam 1500 mark'a 90 liraydı mark kuru 135 milyon lira pehhh dün gibi hatırlarım hatta yaşım tutmadığı için hattı arkadaşımın babası üzerine yapmıştım hatsız telefon satılmıyordu o zamanlar :) o yüzden gsm 1996 dan çok daha daha önce vardı ülkemizde. Video için teşekkürler anılarımı canlandırdı birden :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfunay -- 19 Nisan 2013; 15:43:06 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.