Şimdi Ara

Efsane Telefonlar 'Gelmiş geçmiş en unutulmaz 10 telefon' video (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
16
Favori
32.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_512523/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70749684 en eski telefon hortlatmammm espriye dikkat en altta
  • Mesut hocam emeğinize sağlık çok güzel bir video olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Kymophobia

quote:

Orijinalden alıntı: fara25

Bence günümüz akıllı telefonlarının mimarı iphone lardır iphonelar olmasaydı belki hala bize telefonları evirip çevirip satan nokia telefonlar olurdu ama bence ilk iphone ve nokia 5800da olmalıydı...

Komik...

nesi komik hocam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fara25
    Bence günümüz akıllı telefonlarının mimarı iphone lardır iphonelar olmasaydı belki hala bize telefonları evirip çevirip satan nokia telefonlar olurdu ama bence ilk iphone ve nokia 5800da olmalıydı...

Şurası komik;
    Yukarıda bir arkadaş "iPhone'ları ilk smartphone'lar zannetmeyin" yazmış.
    Sonra bu mesajı görünce aklıma ilk PDA'la geldi, sonra Ericsson'un smartphone'ları, Samsung'lar falan geldi...

Düşündüm de, "Smartphone" paritesinde ürünlerin 2007'den sonra çıktığını düşünmek ve buna inanmak isteyenler olduğuna gülümsedim.

Apple'ın nasıl hala deli gibi para kazanabildiğini anladım.
    Lafım size değil tabi, genel olarak konsept komiğime gitti.

çok doğru tabi yanlış anlamadım ama apple ilkleri yapmasa acayip bi şekilde odak noktası olmasını sağlamış mesela dokunmatik ekran belki 2000 yılından önce bile varken hiçbirimiz yanaşmıyoduk sonra ilk iphone geldi aaa dokunmatiğe geçelim keza 1980 yılında apple ilk macintoshu yaptığında zamanına göre uçan arabayı yapmış gibi bişeydi ve ozmanlar pc vardı ama mac çıkmasıyla pclerde rekabetten ne kadar varsa gittiler yani apple ilk değil ama teknolojileri aşrı derecede ileri götürüyo şundan 3-4 sene önce arana özelliği olmayan koca ekranlı tabletlleri yanımızda taşındığını duysak gülerdik mesela ipad , ipad den önce hangimiz tablet almak istiyoduk ki

• Emeğinize sağlık. P800 türevleri genpa da satılıyordu ve sahiplerine kullanım kursu veriliyordu.Listeye konulabilirdi.
  • Vay beee 2000'lere gittik geldik resmen...

Emeğine sağlık.
  • Yalnız videoda ( gsm macerası 1998 yılında başlayan ülkemizde) ifadesi yanlış olmuş galiba..Birden bende tereddüte düştüm çünkü ilk gsm yayınlarının 1993 yada 1994 diye hatırladığım için çünkü o zamanlar ilk telefonları 1000 dolardan aşşağı satılmıyordu hatta 1300 yada 1400 doları bile buluyordu ilk aklıma gelende ericssondu zaten.
    Neyse dedim genede benmi yanılıyorum dedim ama şu alıntıyı buraya yapıştırayım bari.

Türkiye'de ilk 'alo'

Türkiye'de GSM şebekesi üzerinden ilk telefon görüşmesi 23 Şubat 1994'te dönemin başbakanı Tansu Çiller'in Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i araması ile gerçekleşti. Türkiye'de ilk GSM operatörü ise aynı yılın Mart ayında hizmete başlayan Turkcell oldu. Turkcell'i iki ay sonra hizmete başlayan Telsim takip etti. O yıllarda telefon görüşmesi yapmak dışında bir servis sunmayan ve sadece büyük şehir merkezlerini kapsama alanına alan GSM operatörleri üzerinden telefon görüşmesi yapabilmek için fiyatları 1000-2000 dolar aralığında olan telefonlardan almak gerekiyordu. Bugün fiyatları her geçen gün ucuzlarken yetenekleri hızla gelişen akıllı telefonlar ile tüm dijital hayatımızı idame ettirebiliyoruz. 2G ile başlayan sayısal veri akışı geniş bant veri transferine izin veren 3G ile devam ederken, GSM teknolojisi gelişim sürecini sürdürüyor. Türkiye'de aktif sim kart sayısı 60 milyonu geçerken dünyada GSM şebekelerinden 'alo' diyenlerin sayısı 2 milyarı çoktan aştı. GSM projesi de Avrupa Birliği'nin ABD ve Japonya'ya karşı kazanılmış teknolojik bir zaferi olarak tarihteki yerini aldı.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Ben de ondan bahsettim yukarıda.
    Bizim ilk telefonumuz Motorola idi ve başka telefon yoktu.
    İnsanlar ericsson sanıyor kullanılan ilk cep telefonunu.

EVET SONRADAN SAYFALARI DOLAŞTIĞIMDA SADECE BİR KİŞİNİN BU KONUYA DİKKAT ÇEKTİĞİNİ GÖRMÜŞTÜM BÜYÜK BİR İHTİMALLEDE SİZİN YAZINIZDIR O.
    MALUM BUNU HATIRLAYABİLMEK İÇİN EN AZ 20 YIL KADAR ÖNCESİ BİR TARİHİ HATIRLAMAK GEREKLİDİR MOTOROLA KONUSUNDA HAKLISIN BU ARADA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lavaboo -- 29 Ocak 2013; 13:44:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

İlk telefonum Nokia 3510i'idi. Hiç unutmuyorum. Ah ah ne güzel zamanlardı ya.

Efsane Telefonlar 'Gelmiş geçmiş en unutulmaz 10 telefon' video

Benimde

Gitti güzelim nokia. Kalite olarak diğer telefonlara göre çok ayrı bir yeri var nokia nın bende.

• ne günlerdi ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

Mesut cevikteki coldfustion etkisi ne zaman bitcek acaba gecis videolarindaki goruntuler ve video hazirlanis sekli tamamen coldfustiondan alinma ...

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 31 Ocak 2013; 8:09:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsane Telefonlar 'Gelmiş geçmiş en unutulmaz 10 telefon' video

Babamda vardı hiç unutmam
  • Kimse 5110 dan bahsetmemiş. nokia bir zamanlar efsaneydi. n70 n90 serisinde çıkardığı takoz gibi telefonlar ile efsane bitti

• RAZR Benim icin de 1 numara

• motorola aura dikkatimi çekti , araştırdım ve gerçek bir efsane...

Efsane Telefonlar 'Gelmiş geçmiş en unutulmaz 10 telefon' video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rcmf1907 -- 4 Mart 2013; 0:29:32 >
  • bence sony ericsson w810i kraldir

• Çok güzel olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trabzona gelmen lazım binlerce var :)
  • katiliyorum cok dehset bir telefon
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.