Şimdi Ara

Efsane Titan Amanda Yerine Soğutucu Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar takıldığım bir konuda yardımınızı istiyorum. Dolar yükselince yeni sistem toplama hevesimi başka bahara bıraktım. Onun yerine sistem bileşenlerini Upgrade ettim (Bileşenler mesaj sonunda).
    E6300 1,86 GHz işlemciyi yaklaşık 12 senedir 2,8 GHz hızında OC’ li olarak Peltier li Titan Amanda soğutucu ile sorunsuz şekilde kullandım. Çektiği akımdan dolayı soğutucunun PCI kartındaki kablo girişleri yanıp kavrulmaya başladı. Soğutucunun emeklilik zamanı geldi diye düşünüyorum. Hem çektiği yüksek akımdan dolayı, hem PSU ya bindirdiği yük ve enerji tasarrufu sebebiyle Hava soğutmalı sisteme geçmek istiyorum. Su soğutmalı sistemlerde üst seviye markalarda 775 desteği olmadığı için yeni kullandığım Q9550 yi Titan Amanda kadar serin tutacak kule soğutucu önerilerinizi bekliyorum, kasa içerisinde anakart ile kasa kapağı arasındaki mesafe; 18 cm. Şimdiden teşekkürler, Saygılar..
    Eski ve Yeni Bileşenler;
    Anakart; Gigabyte 965P DQ6 Ver;3,3
    Kasa; Cooler Master HAF XB EVO LAN
    Eski işlemci; E6300 1,86 MHz, OC ile;2,8 MHz
    Upgrade Sonrası işlemci; Q9500 2,83 MHz, OC ile;3,6 MHz
    Ram; Kingston Hyperx 2x4 GB 1066 MHz (Üzerindeki soğutucu standart yükseklikte)
    SSD; Corsail Force GT 250 GB
    Soğutucu; Titan Amanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goqhan06 -- 14 Mart 2018; 9:49:42 >

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Kule soğutucu diyerek belki ben yanlış ifade etmiş olabilirim özür dilerim, çift kule demeliydim sanırım. Overclock lu kullanacağım için 3.6 Mhz i daha da yukarıya zorlayacağım. Bu nedenle;
    Akasa Venom Medusa ve Noctua NH-D14 bu iki soğutucunun da LGA 775 desteği bulunmakta. Venom Medusa yı da incelemişsiniz. Bu ikisinden birisini önerilmisiniz.
    Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goqhan06

Cevap için teşekkür ederim. Kule soğutucu diyerek belki ben yanlış ifade etmiş olabilirim özür dilerim, çift kule demeliydim sanırım. Overclock lu kullanacağım için 3.6 Mhz i daha da yukarıya zorlayacağım. Bu nedenle;
    Akasa Venom Medusa ve Noctua NH-D14 bu iki soğutucunun da LGA 775 desteği bulunmakta. Venom Medusa yı da incelemişsiniz. Bu ikisinden birisini önerilmisiniz.
    Saygılar..

Güzel soğutucudur medusa. Hatta geçenlerde E8400'e takmıştım elimde LGA 775 soğutucu başka olmayınca.
    İlginiz için çok teşekkür ederim.
    Çokta güzel oldu :) Amandayı sökünce anakart sıcaklığı da düştü, CPU sıcaklığı boştayken 30-35 derecelerde gidiyor. Ses sorunu gitti, Kasa önündeki Cooler Master' ın kendi fanlarını söküp yerlerine Akasa Medusa üzerinde bulunan Yuvarlak Formlu Akasa Viper R S-Flow 14cm 2 adet Fan ile değiştirdiğimde ses sorunu tamamen yok olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goqhan06 -- 19 Mart 2018; 14:42:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.