Şimdi Ara

EFSANELERİN EFSANESİ 331.DÖNEM FEDAİLERİ(Aralık-2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76.187
Cevap
37
Favori
2.185.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: paşa 76

quote:

Orjinalden alıntı: tears

Sağol.

Kararı aldırmak demek sınav yerini de belirlemek değil mi?

Ben işlemlerim Antalya'da olsun sınav yerim istanbul istiyorum da.

Sınav yerin ist. olsun istiyorsan... önce askerlik kararını aldır, sonra erken sevk dilekçeni gönder, Aralıkta gidecegin kesinleşirse, en son Sevk evrakını (meşhur sarı zarf) istanbulda bir şubeden al... Sınava İstanbulda girersin...

Paşa Abi...

Anladım. Sarı zarfı heryerden alabiliyorum o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tears -- 14 Temmuz 2009; 17:06:01 >
  • quote:

quote:

quote:

Sağol.

Kararı aldırmak demek sınav yerini de belirlemek değil mi?

Ben işlemlerim Antalya'da olsun sınav yerim istanbul istiyorum da.

Sınav yerin ist. olsun istiyorsan... önce askerlik kararını aldır, sonra erken sevk dilekçeni gönder, Aralıkta gidecegin kesinleşirse, en son Sevk evrakını (meşhur sarı zarf) istanbulda bir şubeden al... Sınava İstanbulda girersin...

Paşa Abi...

Anladım. Sarı zarfı heryerden alabiliyorum o zaman.

Bir dakika senin durumunu tam anlayalım bir sen tecili ne için ve ne zaman yaptırmıştın???
  • Paşa abi sana bir sorum olacak bilgin varsa cevaplar mısın ... ben şimdi muvazzaf subaylık sınaına girecem benim göğsümde bi dövme var sence sorun olurmu abi bilgin var mI?
  • Tecili okul için yaptırmıştım. Yeni Mezun oldum haziran ayında. Elimde diploma ve diğer gerekli belgeler var. İstanbulda ikamet etmekteyim. İstanbuldaki yoğunluktan dolayı Antalya'da işlemlerimi yaptırmak istiyorum. Aralıkta askere gidebilmek için neler yapmalıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferyilmazz

Paşa abi sana bir sorum olacak bilgin varsa cevaplar mısın ... ben şimdi muvazzaf subaylık sınaına girecem benim göğsümde bi dövme var sence sorun olurmu abi bilgin var mI?

Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak. Frengi, yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban ve yanık izleri, dilinde pelteklik, vücudunda dövme, kekemelik ve gözünde şaşılık bulunmamak, göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu olmamak vs.,

Bir an önce sildir dövmeyi eğer M.Subay olmak istiyorsan...
  • quote:

Tecili okul için yaptırmıştım. Yeni Mezun oldum haziran ayında. Elimde diploma ve diğer gerekli belgeler var. İstanbulda ikamet etmekteyim. İstanbuldaki yoğunluktan dolayı Antalya'da işlemlerimi yaptırmak istiyorum. Aralıkta askere gidebilmek için neler yapmalıyım?

Tamam, yeni mezunsun yukarda belirttiğim gibi öncelikle askerlik kararını aldır, şubeler kalabalık ve yavaş işliyor, seni yıldırmasın... (329. dönem sevk işlemleri yüzünden)

Paşa Abi...
  • quote:

quote:

Paşa abi sana bir sorum olacak bilgin varsa cevaplar mısın ... ben şimdi muvazzaf subaylık sınaına girecem benim göğsümde bi dövme var sence sorun olurmu abi bilgin var mI?

Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak. Frengi, yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban ve yanık izleri, dilinde pelteklik, vücudunda dövme, kekemelik ve gözünde şaşılık bulunmamak, göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu olmamak vs.,

pEh anasını şansa bak işte ufak yaşlarda yaptık bi hata şimdi karşımıza çıktı kafama sıçayım
  • quote:

quote:

quote:

pEh anasını şansa bak işte ufak yaşlarda yaptık bi hata şimdi karşımıza çıktı kafama sıçayım

Biraz eski bir haber ama işine yarayabilir sanırım... Lazerle kolayca sildirebiliyorsun şimdiki teknolijide...

Dövme sildirmek çok kolay
    02.11.2007 11:16

Oy: 80 - Puan: 4,62

Son yıllarda özellikle gençler arasında bir çığ gibi büyüyen dövme çılgınlığı, dövmenin silinmesi sırasında bir kabusa dönüşebiliyor. Özellikle eşinin ya da sevgilisinin ismi ya da isminin ilk harfini dövme yaptıranlar ilişki bittiğinde sildirmenin yollarını arıyor.
    İstatistiklere göre; dünyada 20 milyon civarında dövme yaptırmış insan bulunuyor ve bu rakam, özellikle genç nüfus arasında dövme yaptırmanın kazandığı popülarite sayesinde, giderek artıyor. Yine aynı istatistikler; her yıl, bir önceki yıl dövme yaptıranların yüzde 28'inin ertesi yıl bundan kurtulmak ve yaptırdıkları dövmeyi sildirmek istediğini ortaya koyuyor. Geleneksel yöntemlerle dövmenin çıkarılması, ağrılı ve her zaman da tatminkar olmayan sonuçlara yol açıyor. Kimi zaman cerrahi müdahalelerle,
    zımparalayarak veya tuz kristalleri kullanarak, kesip çıkartarak, kimi zaman da kimyasal asitleri uygulayarak denenen girişimler, estetik açıdan hoşa gitmeyecek şekilde sonlanıyor.
    Medical Park Bursa Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel İskit, dövme sildirmede kesin çözümün lazer uygulamasıyla olduğunu kaydetti. İskit, 'Medical Park Estetik Merkezi'mizde ilk olarak lazer epilasyon, kılcal damar, akne ve siğil tedavisi yapıyorduk. Dövme silme konusunda yoğun bir taleple karşılaştık. Bursa'da bu konuda yeterli bir donanım olmadığını da gördük. Leke tedavisi yapan lazerler yan etkileri ve güç açısından yeterli olmadıklarından yeni teknoloji lazerler üretilmeye başlanmıştı.
    İstanbul'da birkaç yerde var. Bursa da ilk defa merkezimizde kullanılmaya başlanacak olan lazerimizle yan etkisi olmadan güçlü bir etki ile hem dövme silme hem de leke tedavisi yapılabilmektedir' dedi.
    'Dövme silme işleminde dövmenin cinsi de çok önemli' diyen İskit, bu konuda şunları söyledi:
    'Bazı boyalar özellikle daha uzun süre kalıcıdır. İşte bu tip dövmelerden bazen tamamen kurtulmak imkansız olabiliyor. Siyah veya koyu renkli dövmelerin çıkarılması, sarı, mavi ve yeşil renkteki dövmelerin çıkarılmasından çok daha kolaydır. Çünkü renklerin tonu açıldıkça lazerin etki etmesi o denli zorlaşıyor. Ayrıca yüzeye yakın yapılan dövmeler daha kolay silinebilirken, derinlik artıkça iş zorlaşıyor. Çünkü dövme, cildin derinliklerine kaydıkça lazer ışığının oralara erişmesi güçleşiyor. Örneğin
    sırttaki bir dövmenin çıkarılması daha uzun sürebiliyor.'

Kaynak: lifeinbursa.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAŞA -- 14 Temmuz 2009; 17:25:26 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Biraz eski bir haber ama işine yarayabilir sanırım... Lazerle kolayca sildirebiliyorsun şimdiki teknolijide...

Dövme sildirmek çok kolay
    02.11.2007 11:16

Oy: 80 - Puan: 4,62

Son yıllarda özellikle gençler arasında bir çığ gibi büyüyen dövme çılgınlığı, dövmenin silinmesi sırasında bir kabusa dönüşebiliyor. Özellikle eşinin ya da sevgilisinin ismi ya da isminin ilk harfini dövme yaptıranlar ilişki bittiğinde sildirmenin yollarını arıyor.
    İstatistiklere göre; dünyada 20 milyon civarında dövme yaptırmış insan bulunuyor ve bu rakam, özellikle genç nüfus arasında dövme yaptırmanın kazandığı popülarite sayesinde, giderek artıyor. Yine aynı istatistikler; her yıl, bir önceki yıl dövme yaptıranların yüzde 28'inin ertesi yıl bundan kurtulmak ve yaptırdıkları dövmeyi sildirmek istediğini ortaya koyuyor. Geleneksel yöntemlerle dövmenin çıkarılması, ağrılı ve her zaman da tatminkar olmayan sonuçlara yol açıyor. Kimi zaman cerrahi müdahalelerle,
    zımparalayarak veya tuz kristalleri kullanarak, kesip çıkartarak, kimi zaman da kimyasal asitleri uygulayarak denenen girişimler, estetik açıdan hoşa gitmeyecek şekilde sonlanıyor.
    Medical Park Bursa Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel İskit, dövme sildirmede kesin çözümün lazer uygulamasıyla olduğunu kaydetti. İskit, 'Medical Park Estetik Merkezi'mizde ilk olarak lazer epilasyon, kılcal damar, akne ve siğil tedavisi yapıyorduk. Dövme silme konusunda yoğun bir taleple karşılaştık. Bursa'da bu konuda yeterli bir donanım olmadığını da gördük. Leke tedavisi yapan lazerler yan etkileri ve güç açısından yeterli olmadıklarından yeni teknoloji lazerler üretilmeye başlanmıştı.
    İstanbul'da birkaç yerde var. Bursa da ilk defa merkezimizde kullanılmaya başlanacak olan lazerimizle yan etkisi olmadan güçlü bir etki ile hem dövme silme hem de leke tedavisi yapılabilmektedir' dedi.
    'Dövme silme işleminde dövmenin cinsi de çok önemli' diyen İskit, bu konuda şunları söyledi:
    'Bazı boyalar özellikle daha uzun süre kalıcıdır. İşte bu tip dövmelerden bazen tamamen kurtulmak imkansız olabiliyor. Siyah veya koyu renkli dövmelerin çıkarılması, sarı, mavi ve yeşil renkteki dövmelerin çıkarılmasından çok daha kolaydır. Çünkü renklerin tonu açıldıkça lazerin etki etmesi o denli zorlaşıyor. Ayrıca yüzeye yakın yapılan dövmeler daha kolay silinebilirken, derinlik artıkça iş zorlaşıyor. Çünkü dövme, cildin derinliklerine kaydıkça lazer ışığının oralara erişmesi güçleşiyor. Örneğin
    sırttaki bir dövmenin çıkarılması daha uzun sürebiliyor.'

Kaynak: lifeinbursa.com

Abi sağol eline sağlık walahi çok iyi oldu bu bi ara gidip konuşayım bakalım ne diyecekler
  • unutmadan bu adresten detaylı bilgilere ulaşabilirsin....

http://pertem.kkk.tsk.tr/subay/basvuru/sbkilavuz.htm

Paşa Abi...
  • quote:

unutmadan bu adresten detaylı bilgilere ulaşabilirsin....

Paşa Abi...

Eyw abi Teşkkür ederim...
  • quote:

quote:

Paşa Abi...

Ne demek kardeşim herzaman, bu arada dövmen büyük ve derinse İstanbuldada çok iyi merkezler var, yaptırmadan önce çok iyi araştır kaş yapacam derken göz çıkartma, dikkatli ol...
  • quote:

quote:

quote:

Paşa Abi...

Ne demek kardeşim herzaman, bu arada dövmen büyük ve derinse İstanbuldada çok iyi merkezler var, yaptırmadan önce çok iyi araştır kaş yapacam derken göz çıkartma, dikkatli ol...

Yok be abi 5cm. 3cm. ama yaktı beni Aradım şimdi gelin çıkartırız diyo Biraz daha araştıracam olmazsa gider çıkarttırırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyilmazz -- 14 Temmuz 2009; 17:49:00 >
  • Şükür bugun askerlik kararımı aldırdım. NİSAN2010 Normal sevk tarihi yazıyor askerlik, yanlız kafamı karıştıran şunlar Statünü karşısında Yed.Sb. Adayı yazıyor ama mezun olduğum okul ve tarihini yazmamışlar hemen sordum neden böyle diye sistemden çıkmadı birşey olmaz dediler. Sonra bağlı olduğum asal daire başkanlığımı aradım. Bana dedilerki ''artık herkez kendi askerlik şubesine veriyor erken sevk dilekcesini. Bize göndermenize gerek yok'' dediler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SoNTurQ

Şükür bugun askerlik kararımı aldırdım. NİSAN2010 Normal sevk tarihi yazıyor askerlik, yanlız kafamı karıştıran şunlar Statünü karşısında Yed.Sb. Adayı yazıyor ama mezun olduğum okul ve tarihini yazmamışlar hemen sordum neden böyle diye sistemden çıkmadı birşey olmaz dediler. Sonra bağlı olduğum asal daire başkanlığımı aradım. Bana dedilerki ''artık herkez kendi askerlik şubesine veriyor erken sevk dilekcesini. Bize göndermenize gerek yok'' dediler.

Hayırlı olsun SonturQ Bendede nisan2010 yzıyor...bendede statü karşısında öyle yedek subay adayı yazıyor ama ama okulunu ve tarihi niye yazmamaşılar ki acaba,,, kayıt ET KENDİNİ aramıza...

BURDANNNN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyilmazz -- 14 Temmuz 2009; 17:58:22 >
  • Sağolun. Allah herkeze nasip etsin. Bilmiyorum. Sordum bilerekten neden yazılmadı diye sistem döktürmedi dedi bişe olmaz dedi.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SoNTurQ

Şükür bugun askerlik kararımı aldırdım. NİSAN2010 Normal sevk tarihi yazıyor askerlik, yanlız kafamı karıştıran şunlar Statünü karşısında Yed.Sb. Adayı yazıyor ama mezun olduğum okul ve tarihini yazmamışlar hemen sordum neden böyle diye sistemden çıkmadı birşey olmaz dediler. Sonra bağlı olduğum asal daire başkanlığımı aradım. Bana dedilerki ''artık herkez kendi askerlik şubesine veriyor erken sevk dilekcesini. Bize göndermenize gerek yok'' dediler.

Hayırlı olsun SonturQ Bendede nisan2010 yzıyor...bendede statü karşısında öyle yedek subay adayı yazıyor ama ama okulunu ve tarihi niye yazmamaşılar ki acaba,,, kayıt ET KENDİNİ aramıza...

BURDANNNN
  • Alem uyumuş erkenden
  • Günaydın beyler...

Şunu bir araştıralım. Erken sevk dilekcelerini artık herkezin kendi askerlik şubesi alıyormuş. Bağlı olduğu asal daire başkanlığına göndermeye gerek yokmuş. (Kayseri asal daire başkanlığı söyledi)
  • Sabah Yenibosna askerlik şubesine gittim. Listeye adımı yazdırdım 48. sıraya. Orada bekleyenlerin çoğu sevk için bekliyordu. Dün listede ismi yazan 21. kişiyi almışlar içeri.l Bende beklemenin alemi yok dedim ve çıktım geldim.

Şimdi diyorum ki acaba bu sevk işlemleri bittikten sonramı gitsem. Acele etmeme gerek varmı?. Bu konuda kararsız kaldım.
  • Dün bende oradaydım. İlk 10 kişi içinde girdim 12 de bitmişti işim. Sevk işlemleri bitince 90 doğumlu olanların muayneye gelmeleri gene yoğunluk yapar. Sen işini halletmek istiyorsan yenibosna askerlik şubesine sabah saat 3 de gidip liste başı olacaksın. Listede ilk 4 ü almışlardı dün.
    quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Sabah Yenibosna askerlik şubesine gittim. Listeye adımı yazdırdım 48. sıraya. Orada bekleyenlerin çoğu sevk için bekliyordu. Dün listede ismi yazan 21. kişiyi almışlar içeri.l Bende beklemenin alemi yok dedim ve çıktım geldim.

Şimdi diyorum ki acaba bu sevk işlemleri bittikten sonramı gitsem. Acele etmeme gerek varmı?. Bu konuda kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey@zıt -- 15 Temmuz 2009; 10:15:43 >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.