Şimdi Ara

EFSANELERİN EFSANESİ 331.DÖNEM FEDAİLERİ(Aralık-2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76.187
Cevap
37
Favori
2.185.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ibo_seba

bana göre olsaydı daha iyi olabilirdi ama forumda ki diğer arkadaşlarada sormakta fayda var.....yada arzu eden ismini yazabilir yada boş bırakabilir.....

Talep olursa açarız ne olacak...
  • listeye bakıyorumda.çoğumuz bekar,a.ö.f mezunu ve ortalama 24 yaşlarındayız....yani askerliğin tam zamanı...
  • quote:

listeye bakıyorumda.çoğumuz bekar,a.ö.f mezunu ve ortalama 24 yaşlarındayız....yani askerliğin tam zamanı...

Ben ortalamayı biraz yükseltiyorum ama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: paşa 76

quote:

listeye bakıyorumda.çoğumuz bekar,a.ö.f mezunu ve ortalama 24 yaşlarındayız....yani askerliğin tam zamanı...

olsun abi sende bu topluluğun önderisin...hatta senin adın bundan sonra mustafa olsun...
  • paşa abi uyku sersemi kakıköy yazmışım kadıköyü bi şeyedebilirmisin yazdıgımı :D ( edit edit :P)
  • quote:

Orjinalden alıntı: jonywayt

paşa abi uyku sersemi kakıköy yazmışım kadıköyü bi şeyedebilirmisin yazdıgımı :D ( edit edit :P)

Düzeltildi...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: paşa 76

quote:

olsun abi sende bu topluluğun önderisin...hatta senin adın bundan sonra mustafa olsun...

Zaten ilk ismimde Mustafa benim...
  • Bomba biri sözlü yazmıs medeni duruma :D Bende sözlüyüm valla :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: jonywayt

Bomba biri sözlü yazmıs medeni duruma :D Bende sözlüyüm valla :D

Sanada sözlü yazalım istersen...
  • Ellerine sağlık paşa abi liste gerçekten şahane olmuş hemen kaydımı yaptım
  • Bugün muayne olmaya gidecektim. Fotoğraflarımı evde unutmuşum . Kötü oldu yarına kaldı artık. Sabah askeryik şubesini bir daha arayım dedim. Görevli muayne yapıyoruz ama çok yavaş ilerliyor dedi. O zaman gelmeyeyim dedim. Oda yo gelebilirsin dedi. Dedim ne zaman geleyim o zaman. Bilmem sen bilirsin dedi. Yani diyorsun ki dedim. Erkenden gel sıraya gir artık ne zaman yapılırsa işlemin dedim. Evet aynen öyle.

Yarın sabah namazından sonra gidip sıraya gireyim bende o zaman diyorum.
  • yaz abi sözlü yaz benm o 329 listesine baktım sözlü nişanlı yazan fln var başa abi 18 akimden sonra nişanlı yapabilrmiyiz onu askerden sonrada lista olsaydı muradına erdi yazardık tüh beea.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkanerler

yaz abi sözlü yaz benm o 329 listesine baktım sözlü nişanlı yazan fln var başa abi 18 akimden sonra nişanlı yapabilrmiyiz onu askerden sonrada lista olsaydı muradına erdi yazardık tüh beea.

Allah tamamına erdirsin inşallah kardeşim, sağlık ve mutlulukla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferyilmazz

quote:

Orjinalden alıntı: recep41

iki kardeş aynı anda askerde olursa ikisi birden doğuya düşmezmiş.birisi düşerse diğeri batıda kalırmış.böyle birşey duydum nedir gerçeklik payı.şehir efsanesimi yoksa.

Bende buna benzer bişiler duydum ama benimkisi şöyleydi eğer abi doğuya düşerse ondan sonra gidecek kardeş batıya düşüyormuş diye duymuştum

şimdi ağustosta kardeşim gidiyor bende nasipse aralıkta gidiyorum.öle duydum.eğer öle bir durum mevcutsa bu nasıl oluyor.kardeşim batıya düşsün istiyorum ben.abi yüreği dayanmıyor işte
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: zaferyilmazz

quote:

iki kardeş aynı anda askerde olursa ikisi birden doğuya düşmezmiş.birisi düşerse diğeri batıda kalırmış.böyle birşey duydum nedir gerçeklik payı.şehir efsanesimi yoksa.

Bende buna benzer bişiler duydum ama benimkisi şöyleydi eğer abi doğuya düşerse ondan sonra gidecek kardeş batıya düşüyormuş diye duymuştum

şimdi ağustosta kardeşim gidiyor bende nasipse aralıkta gidiyorum.öle duydum.eğer öle bir durum mevcutsa bu nasıl oluyor.kardeşim batıya düşsün istiyorum ben.abi yüreği dayanmıyor işte

sanmıyorum öyle birşey olduğunu, yanlızca şunu biliyorum kardeşin askerdeyken istersen gitmeye biliyorsun o dönene kadar...
  • paşa abi onu bende biliyorum abide birde böyle birşey duydum.bunu nerden kesin olarak öğrenebiliriz.
  • quote:

paşa abi onu bende biliyorum abide birde böyle birşey duydum.bunu nerden kesin olarak öğrenebiliriz.

Bir araştırayım birazdan yazarım... Aynı yere düştüğünü düşünsene...
  • Kardeşim araştırdım çok fazla ayrıntıya girmeden şunu söyliyeyim aynı yere bile düşülebiliyor...

Kardeşlerİn Sevk Tehİr İşlemlerİ

Kardeş sevk tehir işlemleri 1111 sayılı askerlik kanununun 35/D maddesi ile belirlenen esaslar çerçevesinde askere sevk sırasında yapılır.

SEVK TEHİRİ ESASLARI

İki kardeşten biri askerde ise askerlik hizmet sırası gelenin sevki, baba veya dul annenin isteğine bağlı olarak, askerdeki kardeşinin hizmeti bitinceye kadar tehir edilir.

İki kardeş aynı celp grubunda sevke tâbi ise baba veya dul annenin isteğine bağlı olarak kardeşlerden birinin sevki, diğerinin terhisine kadar tehir edilir.

İkiden fazla kardeşten ikisi askerde olduğu sürece baba veya dul annenin isteğine bağlı olarak diğer kardeşlerin sevki, askerdeki kardeşlerinden birinin terhisine kadar tehir edilir.

İkiden fazla kardeşten biri askerde ise hizmet sırası gelen kardeşin sevki, eğer diğer kardeşleri on beş yaşından küçük ise, kardeşlerden biri on beş yaşını bitirinceye kadar, aksi takdirde askerdeki kardeş terhis oluncaya kadar tehir edilir. On beş yaşından küçük kardeşlerin yanı sıra, ailenin geçimine yardım edemeyecek derecede malûl olduğu hastane sağlık kurullarınca düzenlenmiş sağlık raporu ile belgelenen kardeşler sevk tehiri işleminde dikkate alınmazlar. (Askerliğe elverişli değildir raporu olanlardan çalışabilir durumda bulunanların bu raporları dikkate alınmaz.)

Üç kardeşin üçü de aynı celp grubunda sevke tâbi ise; baba veya dul annenin isteğine bağlı olarak ikisi askere alınır, üçüncünün askerliği diğerlerinin terhisine kadar tehir edilir.

Birde böyle bir bilgi var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAŞA -- 14 Temmuz 2009; 12:29:27 >
  • bugün k.çekmece şubeye gittim.benim yerli şubem ama yapmadılar işlemimi...şuan sevk işlemi yapıyorum sen şurda bekle diyip durdular ulan bekle bekle ağaç oldum...bi ara yaklaşıp sorayım dedim bıyıklı ve 120 kiloluk ve de kendini pamela anderson sanan iğrenç kadına(ki erkek bile denebilir) daha bankoya yaklaşmadan ben sana bekle demedim mi diye çıkıştı...o anda zaten patlama noktasında olduğum için sinirlenip evrakları yırtıp çıktım...almıyolarsa almasınlar kardeşim...millet askerden kaçar peşinden kovalarlar gitmek isteyen adamada yaptıkları muameleye bak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: birkan19071907

bugün k.çekmece şubeye gittim.benim yerli şubem ama yapmadılar işlemimi...şuan sevk işlemi yapıyorum sen şurda bekle diyip durdular ulan bekle bekle ağaç oldum...bi ara yaklaşıp sorayım dedim bıyıklı ve 120 kiloluk ve de kendini pamela anderson sanan iğrenç kadına(ki erkek bile denebilir) daha bankoya yaklaşmadan ben sana bekle demedim mi diye çıkıştı...o anda zaten patlama noktasında olduğum için sinirlenip evrakları yırtıp çıktım...almıyolarsa almasınlar kardeşim...millet askerden kaçar peşinden kovalarlar gitmek isteyen adamada yaptıkları muameleye bak...

sakin ol, onlarında başı kalabalık ve yeni sistem'e alışamadıkları için sıkıntı içerisindeler, 329. dönemin sevk evraklarınıda yetiştirmek zorundalar... Tabi şartlar ne olursa olsun bu onlara bağırma hakkını vermez... Ama yinede sakin olmaya çalış kardeşim...
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.