Şimdi Ara

EFSANELERİN EFSANESİ 331.DÖNEM FEDAİLERİ(Aralık-2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76.187
Cevap
37
Favori
2.185.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • saolasın paşa abi sana bir sorum olucak bigin varsa sevinirim yedek subay işlemlerini yaparken yoklama kaçağı olduğumu söylediler savunmamı yazmamı istediler bende yazdım bişeyler o anda hiçibirşey sormadım şimdi kafama takıldı acaba kısa dönem hakkımız kaybetmeyiz değilmi bu arada yaş 30 bilgilendirirsen sevinirim
  • Erken sevk dilekçesi vermek için tarih aralığı tam olarak nedir bilen var mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: franticc

saolasın paşa abi sana bir sorum olucak bigin varsa sevinirim yedek subay işlemlerini yaparken yoklama kaçağı olduğumu söylediler savunmamı yazmamı istediler bende yazdım bişeyler o anda hiçibirşey sormadım şimdi kafama takıldı acaba kısa dönem hakkımız kaybetmeyiz değilmi bu arada yaş 30 bilgilendirirsen sevinirim

Bende 76 lıyım... ben kaçak değildim ama telaş yapmana gerek yok kısa dönem hakkın ölmez sen askerdeyden işlemlerin devam eder... Telaşlanmanı gerektirecek bir durum yok yani rahat ol...
  • quote:

Orjinalden alıntı: paşa 76

quote:

saolasın paşa abi sana bir sorum olucak bigin varsa sevinirim yedek subay işlemlerini yaparken yoklama kaçağı olduğumu söylediler savunmamı yazmamı istediler bende yazdım bişeyler o anda hiçibirşey sormadım şimdi kafama takıldı acaba kısa dönem hakkımız kaybetmeyiz değilmi bu arada yaş 30 bilgilendirirsen sevinirim

Bende 76 lıyım... ben kaçak değildim ama telaş yapmana gerek yok kısa dönem hakkın ölmez sen askerdeyden işlemlerin devam eder... Telaşlanmanı gerektirecek bir durum yok yani rahat ol...

YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA NEDİR? NE İŞLEMLER YAPILIR?

a. Yoklama kaçağı

Yedek subay olma hakkını veren en az dört yıl süreli fakülte, akademi ve yüksek okulları bitirenlerden, birlikte işleme tabî oldukları doğumların son yoklama bitim tarihi olan 31 EKİM tarihine kadar yurt içinde askerlik şubelerine veya yurt dışında T.C. Konsolosluklarına başvurarak sağlık muayenelerini yaptırmayanlar yoklama kaçağı suçunu işlemiş olurlar.

b. Yoklama kaçağı suçunu işleyenlerden;

(1) 01 KASIM-20 ŞUBAT tarihleri arasında askerlik kararı aldıranlar, tebligat durumlarına göre idarî para cezası ile cezalandırılırlar.

(2) 21 ŞUBAT tarihinden sonra karar aldıranlar ise, yine tebligat durumlarına göre yazılı ifadeleri alınarak cumhuriyet savcılığına verilirler.

(3) Bunların sevk tarihlerine kadar mahkemesi sonuçlanmasa dahi, emsali grupları ile birlikte sevke tâbi oldukları celp döneminde sevkleri yapılır.

(4) Sevklerinden önce mahkemesi sonuçlananlardan; haklarında KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI veya BERAAT kararı verilenler, bir yıldan az hapis cezası alanlar ile hapis cezası süresi ne olursa olsun bu cezaları paraya çevrilenler, emsalleri ile sevk edilirler.

(5) Askerî mahkemelerce bir yıldan fazla hapis cezası verilenler yedek subay olma hakkını kaybederler.

c. 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 63 üncü maddesinde; kabul edilecek bir özrü olmadan işleme bağlı arkadaşlarının ilk kafilesi yollanmış bulunan yoklama kaçaklarının hapis cezası ile cezalandırılmaları öngörülmüştür.

ç. Bakaya

Grup numarası itibarıyla veya sevk tehiri süresi sona erdiğinden sevke tâbi olanlardan, kanunî bir mazereti olmaksızın çağrıldıkları celpte sevke katılmayanlara bakaya denir.

d. Bakaya suçunu işleyenlerin;

(1) Sevkten sonra yazılı ifadeleri alınarak mazeretleri tespit edilir, suç dosyaları yerli askerlik şubesi tarafından, bölgesindeki yetkili askerî savcılığa gönderilir.

(2) Bakaya kalan yedek subay aday adayları, ifadeleri alınsın veya alınmasın soruşturma veya yargılamaları başlasın ya da başlamasın, bakaya kaldıkları celp dönemini takip eden ilk celpte tekrar sevke tâbi tutulurlar.

(3) Suç dosyası cumhuriyet savcılığa gönderilenlerden, savcılıkça yargılanmasına gerek görülmeyerek “Kovuşturmaya Yer Olmadığı” veya yapılan yargılama sonucunda “Beraat” kararı verilenler, herhangi bir hak kaybına uğramazlar.

e. 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 63 üncü maddesinde; yine bakayalarında yoklama kaçakları gibi hapis cezası ile cezalandırılmaları öngörülmüştür.

Genelde beraat kararı verilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: theshiver

Erken sevk dilekçesi vermek için tarih aralığı tam olarak nedir bilen var mı ?

01 AĞUSTOS-25 EKİM
  • quote:

Orjinalden alıntı: Weezer

quote:

Orjinalden alıntı: zaferyilmazz

Bildiğiniz kaliteli ama öyle çotka pahalı olmayan mp3 çalar markaları varmı? 40-75tl arası falan

Askerde mp3 player şart. Şöyle birşey alabilirsin. Radyo olmasin dersen daha ucuza da var.Ben de alacağim ama daha erken..

Buda güzelmiş sağolasın Acemi birliğinde kullanamayız ama usta birliğine sokarız bir şekilde
  • quote:

herkese selam arkadaşlar bende salı günü ist halıcıoğlunda askerlik işlemlerini hallettim çok kalabalıktı yerli olduğmuz için fazla uzun sürmedi işlerim şimdi ağustosu bekliyorum dilekçe vermek için hekez gibi umarım 331 dönemde hepimiz hayırlısıyla gideriz

Aramıza hoşgeldin
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: FENOMEN_FB

325'ler bir efsaneydi,o biraz zor.Sayfa sayısı 1118,buyrun geçin.

quote:

Bakın 329. Dönem kardeşlerimiz bizim için ne dediler;

quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

331. dönem efsane olacak gibi. daha şimdiden toplanmaya başladılar aralık'a kadar epey yazarlar. 325. dönemi kesin geçerler:)

Efsanelerin efsanesi olacagız...

Paşa Abi...

325. Dönem 16 temmuzdaki mesaj sayısı 5-10 mesajdı, 23 temmuzda 1. sayfaları yeni bitmişti... Ben şu an msj sayımızı bilmiyorum ama 16 temmuz itibarıyla 21. sayfamız bitmek üzere... sonucu hep beraber görecegiz... şu anda kayıtlı 25 kişi var listede, daha henüz kayıt olmamış bir o kadar kişi daha var ve henüz 329. dönemler yeni yeni sevk evraklarını alırken...

Paşa Abi...

Bu Başlık misss gibi efsane kokuyo Korkun bizden 325'ler...
  • Geliyorrrrrrrrrr geliyorrrrrrrrrrr yeni bir efsane geliyorrrrrrrrrrrrrr...
  • Selam Arkadaşlar... Bende uzatma ile tecili bozdurma arasında kararsız idim ve sonunda Kararımı verip Aralık celbinde gitmek için dilekçemi verme kararı aldım.

Umarım herhangi bir sıkıntı çekmem ve çekmessiniz.

Herkese Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dewi_L

Selam Arkadaşlar... Bende uzatma ile tecili bozdurma arasında kararsız idim ve sonunda Kararımı verip Aralık celbinde gitmek için dilekçemi verme kararı aldım.

Herkese Kolay gelsin...

Hakkında Hayırlısı olsun Dewi_L
  • quote:

quote:

Selam Arkadaşlar... Bende uzatma ile tecili bozdurma arasında kararsız idim ve sonunda Kararımı verip Aralık celbinde gitmek için dilekçemi verme kararı aldım.

Herkese Kolay gelsin...

Hakkında Hayırlısı olsun Dewi_L

Teşekkür ederim...
  • İnşallah herkezin dilekcesi kabul olur....

Amin.......
  • Benim bir sorum olacak arkadaşlar. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunuyum.

Lisanslı atıcıyım acaba Atıcılık lisansımı göstersem bana bunun artısı veya eksisi nasıl olur ? Uzun veya kısa dönem olmama etkisi nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dewi_L -- 16 Temmuz 2009; 17:16:05 >
  • Benden başka askerlik kararı aldırmayan kalmadımı üzücü bir durum
  • quote:

Benim bir sorum olacak arkadaşlar. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunuyum.

Lisanslı atıcıyım acaba Atıcılık lisansımı göstersem bana bunun artısı veya eksisi nasıl olur ? Uzun veya kısa dönem olmama etkisi nasıl olur?

Elektrik elektronik bölümlerinin asteğmen olarak yaptığını duymuştum bide atıcıyım dersen havada kaparlar gibime geliyo... ama bu benim kendi görüşüm bilemem tabi
  • + sı olur tabiki. Uzundönem olabilirsin
    quote:

Benim bir sorum olacak arkadaşlar. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunuyum.

• nisan a falan kalırsak cok kötü olur ya .......
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Benden başka askerlik kararı aldırmayan kalmadımı üzücü bir durum

Ben daha karar aldırmadım. Kendi kendimce bi karar aldım :)
  • quote:

quote:

Elektrik elektronik bölümlerinin asteğmen olarak yaptığını duymuştum bide atıcıyım dersen havada kaparlar gibime geliyo... ama bu benim kendi görüşüm bilemem tabi

Uzun alırlar yani ? :S Şimdi de uzun mu istiyeyim kısa mı istiyeyim diye düşüneyim. (benim elimde olmadığını biliyorum)
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.