Şimdi Ara

EFSANELERİN EFSANESİ 331.DÖNEM FEDAİLERİ(Aralık-2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76.187
Cevap
37
Favori
2.185.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gece ve düşler

nisan a falan kalırsak cok kötü olur ya .......

Bizim burda şubede bir tanıdık var geçen konuştuk Geçen devrelerden erken sevk verenlerin hepsi kabul olmuş sadece bi kişi olmamış o da dilekçeyi eksik doldurmuş(ama bursa geneli değil yanlış anlama Nilüfer ilçesinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyilmazz -- 16 Temmuz 2009; 17:59:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dewi_L

quote:

Orjinalden alıntı: zaferyilmazz

quote:

Benim bir sorum olacak arkadaşlar. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunuyum.

Lisanslı atıcıyım acaba Atıcılık lisansımı göstersem bana bunun artısı veya eksisi nasıl olur ? Uzun veya kısa dönem olmama etkisi nasıl olur?

Elektrik elektronik bölümlerinin asteğmen olarak yaptığını duymuştum bide atıcıyım dersen havada kaparlar gibime geliyo... ama bu benim kendi görüşüm bilemem tabi

Uzun alırlar yani ? :S Şimdi de uzun mu istiyeyim kısa mı istiyeyim diye düşüneyim. (benim elimde olmadığını biliyorum)

Hakkında hayırlsı olsun...Ama benim alınma ihtimalim olsa bölümüm el verse atıcılıktan anlasam uzun dönem yapmayı tercih ederdim
  • Ben de daha aldırmadım. Pazartesi günü gidicem
    quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Benden başka askerlik kararı aldırmayan kalmadımı üzücü bir durum
  • Tercih olayına kalsa keşke ama oyle değil... Uzun olursa tabiki güzel olur ama bazı nedenlerden dolayı da kısa istemiyor değilim.

Bu arada eski sayfaları okurken (Daha hiç Askerlik Şubesine gitmedim) birşeyi çok iyi anlamadım. şimdi Ben Çanakkale ' nin Biga ilçesindeyim. Kütükte aynı yerde. ASAL ' a göre Çanakkale BURSA 'ya bağlı. Bazı arkadaşlar ASAL gidicem falan oraya götürcem demiş dilekçeyi bunu tam anlamadım. Benim de bi şekilde Bursa ' ya gitmem gerecekmi ? :S
  • quote:

Tercih olayına kalsa keşke ama oyle değil... Uzun olursa tabiki güzel olur ama bazı nedenlerden dolayı da kısa istemiyor değilim.

Bu arada eski sayfaları okurken (Daha hiç Askerlik Şubesine gitmedim) birşeyi çok iyi anlamadım. şimdi Ben Çanakkale ' nin Biga ilçesindeyim. Kütükte aynı yerde. ASAL ' a göre Çanakkale BURSA 'ya bağlı. Bazı arkadaşlar ASAL gidicem falan oraya götürcem demiş dilekçeyi bunu tam anlamadım. Benim de bi şekilde Bursa ' ya gitmem gerecekmi ? :S

Yanlış bilgilendirmek istemem bU soruyu Paşa abi daha iyi bilir ,,, ama gitmek zorunda değilsin galiba apsyle falan gönderen olduğunu duymuştum
  • İlla Mı ASAL ile ben irtibata geçiçem ikamet ettiğim yerdeki Askerlik Şubesi bu işe bakmaz mı :S
  • Artik ASAL erken sevk dilekcesi almiyor bildiğim kadariyla.Şubelerden vericeksiniz dilekceyi.1 Ağustos'dan itibaren şubene gidip verebilirsin.
  • quote:

Aldırırsın kardeşim daha zaman varrrr, rahat ol...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gece ve düşler

nisan a falan kalırsak cok kötü olur ya .......

Kalmazsın erken sevk dilekçesini gönderdikten sonra rahat ol kardeşim benim...
  • quote:

İlla Mı ASAL ile ben irtibata geçiçem ikamet ettiğim yerdeki Askerlik Şubesi bu işe bakmaz mı :S

Bu arada Asal'a göre (asalın sitesinde yazıyor) ;

Grupları itibarıyla emsallerinin sevk edileceği celp döneminden önce erken askere alınmak isteyen yedek subay aday adayı yükümlüler, askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi aslı veya bir sureti ve örneği Bkz: EK-7 bulunan dilekçe ile; kayıtlı bulundukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına (Tıp doktorları kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine) gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda TABLO-1’de yazılı tarihlerde müracaat edebilirler.

örneğin adana, G.Antep,Hatay, Kilis, Osmaniye (İlçe askerlik şubeleri dahildir) şubelerinden birine bağlı olanlar dilekçelerini Adana Askerlik Şubesi Başkanlığına gönderecekler...

Yani...

Adana, Gaziantep, Hatay, İçel, Kilis, Osmaniye
    Adana

Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Uşak
    Afyon

Ankara, Çankırı, Kırıkkale
    Ankara

Aydın, Denizli, Muğla
    Aydın

Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale
    Bursa

Çorum, Amasya, Samsun
    Çorum

Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak
    Diyarbakır

Erzurum, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır, Kars
    Erzurum

Isparta, Antalya, Burdur
    Isparta

İstanbul
    İstanbul

İzmir, Manisa
    İzmir

Kastamonu, Bartın, Karabük, Sinop, Zonguldak
    Kastamonu

Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde
    Kayseri

Kocaeli, Bolu, Sakarya, Yalova, Düzce
    Kocaeli

Konya, Aksaray, Karaman
    Konya

Malatya, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Tunceli
    Malatya

Sivas, Tokat, Yozgat
    Sivas

Tatvan, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Muş, Van
    Tatvan

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli
    Tekirdağ

Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize
    Trabzon

Daha açık ve net nasıl anlatabilirim bilmiyorum...

Yinede aklınıza takılan birşey olursa sorun...

Paşa Abi...

Not: Kendinizde götürebilirsiniz APS ilede gönderebilirsiniz sonu değişmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAŞA -- 16 Temmuz 2009; 19:55:37 >
  • bu ne abi yaa herkes ,işini halletmiş nisanda olsa başvuruyu yapmışlar
    daha bizim diploma değil geçici mezuniyet belgesini vermedilerki bi başvuru yapalım
    en son başvuruyu biz yapacaz gibi geliyoo
  • quote:

Orjinalden alıntı: tewwen

bu ne abi yaa herkes ,işini halletmiş nisanda olsa başvuruyu yapmışlar
    daha bizim diploma değil geçici mezuniyet belgesini vermedilerki bi başvuru yapalım
    en son başvuruyu biz yapacaz gibi geliyoo

al diplomanı aldır askerlik kararını sonrasındada bi erken sevk dilekçesi... ama 1 hafta önce ama 1 hafta sonra yaptırırsın işlemlerini ve aralıktada bizlerle beraber askere gidersin rahat o...l

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyilmazz -- 16 Temmuz 2009; 21:21:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: theshiver

Ben de daha aldırmadım. Pazartesi günü gidicem
    quote:

yalnız değilsin kardeş....
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,
    Ben de geçen gün diplomamı aldım okuldan haftaya pazartesi günü şubeye gidip başvurucam. Yazılanları az çok okumaya çalıştım, okuduğum kadarıyla bir sıkıntı çıkmaması için yanımda götürüceğim şeyler şunlar;

Diplomanın aslı + 5 fotokopi
    Nüfus Cüzdanı aslı + 5 fotokopi
    8 Fotoğraf
    Siyah tükenmez kalem
    İkametgah belgesi
    1.25 TL

Kütüğüm kadıköy de olduğundan dolayı Üsküdardaki askerlik şubesine gidicem sanırım yerli olduğum için daha hızlı işlem yaparlar ama ben yinede sabah erkenden gitmeyi düşünüyorum. Söylediğinizden anladığım kadarıyla benden dilekçeleri alıcaklar ama Nisan'a vericekler. Ben Aralıkta gitmek için Ağustos'ta bir dilekçe daha vermem gerekicek. Ağustosta dilekçeyi kütüğüm burda olduğu için elle götürsem olur sanırım. Dilekçeyi verdikten ne kadar zaman sonra nezaman gidiceğim belli olur ?

Bir sorum daha var. Ben Görsel İletişim Tasarım bölümü mezunuyum, yani TSK'nın işine yaramam diye düşünüyorum :D Ve tabii Kısa dönem istiyorum. Şimdi eğer erken sevkim kabul olmazsa, Nisan için tarih verirlerse, söylediğinize göre Uzun Dönem gitme riski en fazla olan tarihmiş. Görsel İletişim Tasarım mezunu adamı Nisan'da Yedek Subay olarak alma şansları nedir ?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

fotokopiler 5 mi 4 mü herkes farklı farklı söylüyor;ikametgah belgesine de gerek var mı?
  • Benden ikametgah belgesi istemediler fotokopilerdende 4er tane götürdüm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Skaarj

quote:

Merhaba arkadaşlar,
    Ben de geçen gün diplomamı aldım okuldan haftaya pazartesi günü şubeye gidip başvurucam. Yazılanları az çok okumaya çalıştım, okuduğum kadarıyla bir sıkıntı çıkmaması için yanımda götürüceğim şeyler şunlar;

8 Fotoğraf
    Siyah tükenmez kalem
    İkametgah belgesi
    1.25 TL

Kütüğüm kadıköy de olduğundan dolayı Üsküdardaki askerlik şubesine gidicem sanırım yerli olduğum için daha hızlı işlem yaparlar ama ben yinede sabah erkenden gitmeyi düşünüyorum. Söylediğinizden anladığım kadarıyla benden dilekçeleri alıcaklar ama Nisan'a vericekler. Ben Aralıkta gitmek için Ağustos'ta bir dilekçe daha vermem gerekicek. Ağustosta dilekçeyi kütüğüm burda olduğu için elle götürsem olur sanırım. Dilekçeyi verdikten ne kadar zaman sonra nezaman gidiceğim belli olur ?

Bir sorum daha var. Ben Görsel İletişim Tasarım bölümü mezunuyum, yani TSK'nın işine yaramam diye düşünüyorum :D Ve tabii Kısa dönem istiyorum. Şimdi eğer erken sevkim kabul olmazsa, Nisan için tarih verirlerse, söylediğinize göre Uzun Dönem gitme riski en fazla olan tarihmiş. Görsel İletişim Tasarım mezunu adamı Nisan'da Yedek Subay olarak alma şansları nedir ?

fotokopiler 5 mi 4 mü herkes farklı farklı söylüyor;ikametgah belgesine de gerek var mı?

YEDEK SUBAY ADAY ADAYLARININ ASKERLİK KARARI NASIL ALINIR?

YURT İÇİNDEN:

a. Dört yıl ve daha fazla süreli fakülte akademi, yüksekokul ve enstitüleri bitirenler ile yurt dışı yüksek öğrenim kurumlarını bitirip dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim gördüklerine dair YÖK. Başkanlığınca denkliği onananların, iki ay içerisinde aşağıda yazılı belgelerle yerli veya ikametlerine en yakın askerlik şubesine müracaat ederek askerlik kararını aldırmaları gereklidir.

(1) Dilekçe, (As. Ş. Bşk.na hitaben) (Dilekçe örneği için Bkz.:EK-1)

(2) Diploma veya mezuniyet (Çıkış) belgesi aslı ve üç adet fotokopisi,

(3) Nüfus cüzdan aslı ve iki adet fotokopisi,

(4) 8 Adet vesikalık fotoğraf,

b. Askerlik kararınızın alınması esnasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için, varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz ameliyat veya tedavilere ait sağlık raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene eden ilgili tabibe mutlaka bildiriniz.

c. Askerlik kararı aldırmak üzere, askerlik şubesine davet edildiğinizde; hapis (Tutuklu), hasta veya yurt dışında işçi-işveren iseniz, o yılın 31 EKİM tarihine kadar durumunuzla ilgili belgeleri bulunduğunuz yerdeki konsolosluk aracılığıyla askerlik şubesine gönderilmesini sağlamanız gereklidir.

ç. Askerlik şubesine son yoklama için davet edildiği halde, o yılın 31 EKİM tarihine kadar askerlik kararını aldırmayanlar veya mazeret belgelerini göndermeyenler, yoklama kaçağı suçundan para cezasına çarptırılırlar. Bu suçun emsallerinin sevkine kadar işlenmesi halinde, askerî mahkemelerde yargılanırlar. Askerî mahkemelerce bir yıldan fazla hapis cezası verilmesi halinde, yedek subaylık hakkını kaybedebilirsiniz.

d. Askerlik kararını yabancı askerlik şubesinden aldıracak olanların yukarıda sayılan belgelerden birer tane fazla getirmesi gereklidir.

from Asal...

by Paşa Abi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAŞA -- 16 Temmuz 2009; 21:53:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferyilmazz

• 3 Sanırım ama ben fazla fazla götürücem 1-2 fazla fotokopiden bişey olmaz

quote:

Orjinalden alıntı: Skaarj

quote:

Merhaba arkadaşlar,

8 Fotoğraf
    Siyah tükenmez kalem
    İkametgah belgesi
    1.25 TL

• ooooooooooo Grafikçimizde askere gidiyor. Forumun tadı kaçar artık. ben 321 idim. Sizide askerlik sıkıştırmaya başlamış. Heyecanı başka oluyor. Özellikle forumdaki tadı bambaşka.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.