Şimdi Ara

Efsanevi medya oynatıcısı Winamp'ın mobil uygulaması geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Vazgeçilmezim. Şu an Android'de Poweramp kullanıyorum. O da bayağı kaliteli ve detaylı ayarları var. Zamanında 60-70 kuruşa almıştım indirimdeydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz geç kalmadılar mı ?
  • Darısı MSN Messenger ın başına...

• Tek kullanmayan benim herhalde.

• Başlığı görünce bi gülme alıyor insana. Görende sanır ki yeni teknolojik devrim oluyor. İlköğretim 6. sınıf bilgisayar yazılımı geliştirme dersinde öğretilen ses ve görüntü yürütme programını yaparak mobil ortam için başarı sağlayacaklarmış. Yaptıkları mobil uygulama ölü eski uygulamanın çürümüş iskeletine giydirilmiş süslü ucuz bir kumaştan ibaret. Playstore ondan çok daha iyi uygulamalarla dolu. İbretlik olansa lise düzeyindeki bir programlama ile övünmeleri. O lansmanı daha iyi bir uygulama ile bir bilgisayar programcısı öğrencisi yapsa kimse umursamaz, ama koca şirket parıltılı ışıklar altında yapınca oleyy oluyor, oysa ortada şanlı Winamp adınından başka bir şey yok...

Winamp'in kaderi iki açıdan bizim kaderimize benziyor.

1. Küçük olsun, benim olsun mantığı

1. Olağanüstü basit bir küçük yazılımın olağanüstü büyük bir algıyla kaplanması

Winamp basit bir mp3 çalardı. İlk olması ve alternatifinin olmamasıyla her bilgisayara girdi. Öyleki kurulan her Oem masaüstü bilgisayara Windowstan sonra kurulan ilk uygulamaydı.

Sonrası noldu; mp3 ve ses dosyası çalma ekşentiletisi dışında hepsi ismarlamaydı.

Arayüz Bento'yu daha ergenlik çağına yeni gelmiş bir Alman velet yapmıştı. Klasik arayüzü de bir Alman yapmıştı. Eklentilerin çoğunu da Dro denen adam yapmıştı. Tüm eklentilerin de pek çok alternatifi vardı. Sonra başka uygulamalar çıktı, ama aolonline değişmemek için direndi.

Winamp'i adam eden Almanlardı zaten. Daha sonra Winamp'i satın alan şirket Belçikalı olsada orada da Almanların borusu ötüyordu. Şirket, 3 5 kişi kalmış hevesli geliştiriciye boyun eğmeyip klasik despotik patronluk mantığıyla küçük olsun benim olsun dedi ve sonunda Winamp silindi gitti. Her bilgisayarda alışkanlık olan bir uygulamayı nasıl olsa basit geliştirmelerle her bilgisayarda tutmayı sağlarız deyip Winamp'i paylaşmayı ret ettiler. Öyle olunca geliştirici kalmadı, genç gönüllü kalmadı, şirket afalladı kaldı ve Winamp sürümü dükkan kapattı. Oysa şirket Winamp'i alınca ve eklenti lisansları sıfırlandı, çevrimiçi uygulamlalar da kapanınca ortada shoutcast ve çıplak bir Winamp kaldı. Çare olarak geliştirici ve yerelleştirmeciler "Winamp tamamen ücretsiz olsun, kodlar açık kaynaklı olsun, gönüllüler şutlanmasın dediler, ama bunların isteğini şirket kabul etmedi. Türkçe dahil 15 dildeki yerelleştirme gönüllü kullanıcılar tarafından sağlanıyor ve sürdürülüyordu. Koskoca Amerikan bilişim devi aolonline çeviri çalışmalarına 5 kuruş vermedi, eklentilere 5 kuruş para vermedi. Yeni şirket radionomy de para vermeyi bırakın, yanıt dahi vermedi. Winamp.com sitesinde "çok yakında" diyerek insanları bilerek kandırdılar. Oysa o yazıyı oraya koyduklarından 3 ay sonra Winamp'in yeni sürümü 5.8 beta yayına hazırdı. Ama geliştirici ve yerelleştiricilere siz karışmayın, biz yapacağımızı biliriz deyip yayınına engel oldular. Sonuç hüsran. Şimdi çoktan kafaya dank etti ama iş işten geçti. Winamp tüm bilgisayarlardan çoktan silindi, ölen öldü, yeni aşıklar bulundu. Bu saatten sonra kimse ex aşkına dönmez. O eski aşıklar dede oldu, yeni veletlerin Winamptan haberi bile yok. EYY radionomy; Geçti Winamp'in pazarı, sür lamayı dRo'nun ahırına.. tabi artık o ahırın yerinde yeller esmiyorsa...

Yayınlanmayan beta;

anonfile.com
    winamp58_3653_beta_full_en-us.exe - AnonFile
    https://anonfile.com/c4Wf2eh3b4/winamp58_3653_beta_full_en-us_exe

• yeni yetmeler bilmez

• Ne kadar güzel işler başarırsan başar, her girişim kötü ellerde çöp olabiliyor. Nokia ile birlikte sektördeki en iyi iki örnek olabilir.

Yine de arayüzünün fotoğrafını görünce duygulandım, o zamanlar hatırladığım her bilgisayarda Geri Dönüşüm Kutusu, Bilgisayarım, Belgelerim, IE sonra Winamp gelirdi.

Çevrimiçi müzik piyasasına yetişse ve o konseptle çıksa ortalığı darmaduman edebilirdi ama şimdi bu şekilde bile yapsa devlere yem olur.

Gerçi Android'de Poweramp bile sıkıntı yaratmaya başladı bende o yüzden çıksa denerim.

• Winamp.com adresindeki resmi web sitesi yenilenmiş, bir süre önce internete düşen ve virüs içerdiği öne sürülen beta'nın temiz hali de resmi siteden yayınlanmaya başladı. Yine de bu betanın ddaha fazla geliştirilmeyeceği, tüm kaynakların yeni Winamp 6 için kullandılığı da söyleniyor. 2019'da kral yepyeni bir sürümüyle geri geliyor.
  • şu an winap dan dinliyorum hiç de vazgeçmedim yaşım 45...yeni yetmeler hemen saldırmaya başlamış eskiye,gerçi günümüz ergenlerinde genetik bişey bu!!

• Vay be. Ne günlerdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iOS kullanıcıları bu program ile nasıl müzik dinleyecek anlamadım?Çünkü iPhone'da mp3 çalar gibi bir sistem yok.Dışarıdan mp3 indiremiyorsun zaten.
    Sanırım VLC uygulamasına benzer medya oynatıcı gibi bir şey olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: termomuk

WhatsApp için "Ne dinliyorum?" eklentisi de istiyoruz.
    Al benden de o kadar onsuz olmaz :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.