Şimdi Ara

Ege Üniversitesi hakkında merak ettikleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
2.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: merve363

Arkadaşlar merhaba.Ege Üniversitesi İktisat bölümü öğrencisiyim.Bu sene hazırlık sınıfını bitirdim.Benim de ilk yılım olması sebebiyle birçok şeyi belki ben de bilmiyorumdur ama merak ettiğiniz şeyler varsa ve bunlar benim bildiğim şeylerse seve seve yardım ederim.
    Hazırlık sınıfı,KYK(ben kalmıyorum ama bildiğim kadarıyla yardım ederim),kampüs yerleşkesi,Bornova,ev kiraları,İzmir hakkında merak ettiklerinizi(İzmir hakkında her şeyi cevaplayamam çünkü hem ilk senemdi,hem de çok gezdiğimi söyleyemem )seve seve cevaplarım.

bende ege üniversitesi işletme veya iktisat seçmeyi düşünüyorum ilk olarak egeyi seçmemin sebebi erasmus programında başarılı olması sizin bu konuda görüşleriniz nelerdir sizcede başarılı mı?

ayrıca ben izmir üni hukuk(ücretli) ege işletme veya iktisat arasında gidip geliyorum sizce hangisini seçmeliyim?

son olarakta ege iktisattan mezun olursam iş bulma olasılığım ne?

şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taxor -- 26 Haziran 2013; 12:46:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oOFroZeNOo

Bende Ege tıp öğrenci köyü ve yine İzmir ile ilgili yardımcı olmaya çalışırım merak edenler için

Eczacılığa yatay geçiş ile özellerden gelen öğrenci var mı?ve yatay geçiş eğitimi türkçe olan üniversitelerde 1.sınıfın sonunda yapılabilinir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ege Diş Hekimliği fakültesi hakkında bilgi verir misin hocam,

genellikle öğrencileri kız oluyo diyolar ama bilmiyorum :D Sosyallik bakımından ege en iyisiymiş heralde gitsem pişman olurmuyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

Saolun o zaman ilk siraya Ege yazacagim. Siralama gelsin de bakalim belki tutmaz Dokuz Eylulde arkadasiniz var mi?

Bir arkadaşımın kız arkadaşı var Dokuz Eylül'de. Bilmek istediğin bir şey olursa öğrenmeye çalışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrkN67

Ege Diş Hekimliği fakültesi hakkında bilgi verir misin hocam,

genellikle öğrencileri kız oluyo diyolar ama bilmiyorum :D Sosyallik bakımından ege en iyisiymiş heralde gitsem pişman olurmuyum ?

Oda arkadaşımın arkadaşları var dişte. Diş Hekimliği Türkiye'deki en iyi diş fakültesi diye bahsediliyor. Kız erkek sayısı dengededir sanırım :). İlk yıl hergün sabun yaptık diye şikayet ediyorlardı . Bir de geçme sistemlerinin baya zor olduğunu biliyorum bu bölümde okuyan birini bulabilirsen detaylı anlatır ben hakim değilim sınav sistemlerine
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bfc1928

quote:

Bende Ege tıp öğrenci köyü ve yine İzmir ile ilgili yardımcı olmaya çalışırım merak edenler için

sınavları nasıl ?
    tatiller ne zaman ?
    öğrenci köyü kampüsün içinde mi ? yurtlara göre nasıl ?

Sınavları ve geçme sistemini anlattım yukarıda tatil her blok bittikten sonra 1 hafta oluyor yarı yıl tatili yok yaz tatili 1. Sınıfta 3 ay 2 ve 3 te 2 ay gittikçe azalıyor. Ben 2. Sınıfım 28 inde başlayacak tatil 1. sınıfların 3 hafta önce başladı eylül başında da okul açılıyor. Öğrenci köyündende bahsettim evet kampüsün içinde diğer yurtlar tarikata ait değilse köye göre çok pahalı köyde belirttiğim ücretlere yemek dahil değil

uygulamalı mı eğitim çoğunlukta yoksa teorik mi ?
    öğretim görevlileri nasıl? dersler sınıfta mı anfi de mi işleniyor ? 308 kişi galiba kontenjanı
    hangi liseden mezun oldun ?
    ege üniversitesi metro durağına kaç dk uzaklıkta ? ben beden eğitim fakda sınava girmiştim kampüs güzel gelmişti bana.
    dokuz eylüle göre avantajları neler ?
    ayda ne kadar harcıyorsun ?
    arkadaşlık ortamı nasıl?

• dokuz eylül mimarlık ve ege bilgisayar hakkında blgi verebilrmisin nasıldır seçenler memnun mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netlertitanic -- 26 Haziran 2013; 17:46:13 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sınavları nasıl ?
    tatiller ne zaman ?
    öğrenci köyü kampüsün içinde mi ? yurtlara göre nasıl ?

Sınavları ve geçme sistemini anlattım yukarıda tatil her blok bittikten sonra 1 hafta oluyor yarı yıl tatili yok yaz tatili 1. Sınıfta 3 ay 2 ve 3 te 2 ay gittikçe azalıyor. Ben 2. Sınıfım 28 inde başlayacak tatil 1. sınıfların 3 hafta önce başladı eylül başında da okul açılıyor. Öğrenci köyündende bahsettim evet kampüsün içinde diğer yurtlar tarikata ait değilse köye göre çok pahalı köyde belirttiğim ücretlere yemek dahil değil

uygulamalı mı eğitim çoğunlukta yoksa teorik mi ?
    öğretim görevlileri nasıl? dersler sınıfta mı anfi de mi işleniyor ? 308 kişi galiba kontenjanı
    hangi liseden mezun oldun ?
    ege üniversitesi metro durağına kaç dk uzaklıkta ? ben beden eğitim fakda sınava girmiştim kampüs güzel gelmişti bana.
    dokuz eylüle göre avantajları neler ?
    ayda ne kadar harcıyorsun ?
    arkadaşlık ortamı nasıl?

İlk 3 yıl teorik ağırlıklıdır ancak bu dönemde en fazla uygulamalı eğitim yapan 2-3 tıp fakültesinden biridir diyebilirim. Türkiyenin en fazla sayıda kadavra sayısına sahip üniversitedir ve anatomiyi uygulamalı olarak en iyi öğrenebileceğin fakültedir açık ara. Örnek vermek gerekirse bu yılın nöroanatomi bloğunda 27 saat(ders) anatomi uygulaması yaptık kadavra salonunda. 4. sınıftan sonra zaten hastane içindesin. Dersler amfide işleniyor bizim dönem 400 kişi üst dönemden kalan çok kişi bizim dönemden kalan az kişi olduğu için. Kütahya fenden mezun oldum. Ege üniversitesi durağında inmeyeceksin metrodan bornova da ineceksin tıp fakültesi için orda 3 dk uzaklıkta. Dokuz Eylüle göre eğitimi daha iyi. Kıyas için şöyle bir örnek benim girdiğim yıl dokuz eylül birincisinin puanı ege sonuncusundan düşüktü(2011) bu da ikisi arasında ne denli bir seçim farkı olduğunu gösteriyor. Öğretim görevlileri iyisi var kötüsü var kimi güzel ders anlatır kimi slaytı okur genelleme yapamam. Ancak derse giren hocalar genellikle prof. Entegre derslerle birlikte birden fazla anabilim dalından hoca kendi alanınıyla ilgili konuyu anlatır aynı olayla ilgili bu faydalı bir olay. Ben yurt hariç 1000 üzerinde harcıyorum ama 500-600 lirayla yurt parası da dahil yaşayan arkadaşlarım var bu biraz yaşam standartınla ilgili bir konu. Arkadaşlık ortamı gayet iyi bu konuda sıkıntı yaşayan görmedim

• İletişim fakültesinin eğitimi hakkında bilgi verir misin ? Yeni bina yapılacaktı galiba, öğrenciler farklı fakültelere dağıldı diye duymuştum.

Konu için eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuana_svd

psikoloji yada pdr bölümü hakkında bilgin varmı ? bide yurtlar nasıl?

+1
  • İletişim fakültesi hakkında bilgi verirmisiniz
  • quote:

Merhaba.Psikoloji okuyan bir arkadaşım var.Hazırlık her iki bölümde de zorunlu zaten.Ama ayrı olarak mesela psikoloji öğrencilerine ek ders koydular.Bölüme yönelik İngilizce eğitimi mi ne vermişler.Tam bir bilgim yok.Psikoloji Edebiyat Fakültesi'ne bağlı.Kampüsün en hareketli yerlerinden birinde konumu.Önünde mutlaka her gün olmasa da çoğu zaman protestolar olur,bazen çadırlar kurulur,çay yaparlar,sürekli bi şeyler satarlar.Çok hareketli bir yer yani Edebiyat Fk.Çoğu insanın hoşuna gitmiyor fakültenin önü ama ben çok seviyorum,çok hareketli Ege-Psikoloji'nin çok sağlam bir eğitmen kadrosu var,bunu çoğu Egeli bilir..
    PDR konusunda maalesef çok bir bilgim yok.Eğitim Fakültesi içerisinde yer alıyor.BESYO'nun yanında,kampüsün biraz dışında kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merve363 -- 26 Haziran 2013; 18:11:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: memoli0123

İletişim fakültesi hakkında bilgi verirmisiniz

İletişim Fakültesi bu sene biraz sıkıntılıydı sanırım.Bir ara BESYO'nun zemin katında ders yapıyorlardı.Binası sıkıntılı galiba.Birkaç arkadaşım kantininin olmamasından şikayetçiydi,Ziraat Kafe'ye gitmek zorunda kalmaktan şikayetçilerdi Maalesef daha fazla bir bilgiye sahip değilim.Gazetecilik okuyan bir arkadaşım var.Bu bölümü düşünüyorsan onunla iletişime geçerim.
  • bilgisayar mühendisliği hakkında bilgi alabilir miyim? izmirde oturuyorum öğrenci köyü mü ev tutmak mı aile ile kalmak mı hangisini tavsiye edersiniz. aileyle kalmak istemiyorum buarada
  • quote:

Orijinalden alıntı: EBvulves

Yurtlar nasıl?

Yurtlar maalesef pahalı.(Bana göre ) 500-1000 TL arası.Ben koskoca Bornova'da sadece 2 tane 450'ye yurt buldum,büyük ihtimalle Bornova'nın en ucuz yurtlarıydı onlar da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaYFo7

İletişim fakültesinin eğitimi hakkında bilgi verir misin ? Yeni bina yapılacaktı galiba, öğrenciler farklı fakültelere dağıldı diye duymuştum.

Konu için eline sağlık

Evet,bi ara BESYO'nun zemin katında ders yapıyorlardı.Binanın son durumu ne bilmiyorum.Ama Gazetecilik okuyan bir arkadaşım var.Daha fazla öğrenmek istediğin şey varsa ona sorayım?
  • Peki yeni bina yapılıyor diye duydum o binanın durumu nasıl onun hakkında bir bilgin var mı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TaYFo7

İletişim fakültesinin eğitimi hakkında bilgi verir misin ? Yeni bina yapılacaktı galiba, öğrenciler farklı fakültelere dağıldı diye duymuştum.

Konu için eline sağlık

Evet,bi ara BESYO'nun zemin katında ders yapıyorlardı.Binanın son durumu ne bilmiyorum.Ama Gazetecilik okuyan bir arkadaşım var.Daha fazla öğrenmek istediğin şey varsa ona sorayım?

İyi olur valla zahmet olmazsa.. Reklamcılık bölümü eğitimi nasıl.Genel olarak verilen eğitimden memnuniyet ne durumda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stefann_Kuntz -- 26 Haziran 2013; 16:41:16 >

• quote:

quote:

Merhaba.Psikoloji okuyan bir arkadaşım var.Hazırlık her iki bölümde de zorunlu zaten.Ama ayrı olarak mesela psikoloji öğrencilerine ek ders koydular.Bölüme yönelik İngilizce eğitimi mi ne vermişler.Tam bir bilgim yok.Psikoloji Edebiyat Fakültesi'ne bağlı.Kampüsün en hareketli yerlerinden birinde konumu.Önünde mutlaka her gün olmasa da çoğu zaman protestolar olur,bazen çadırlar kurulur,çay yaparlar,sürekli bi şeyler satarlar.Çok hareketli bir yer yani Edebiyat Fk.Çoğu insanın hoşuna gitmiyor fakültenin önü ama ben çok seviyorum,çok hareketli Ege-Psikoloji'nin çok sağlam bir eğitmen kadrosu var,bunu çoğu Egeli bilir..
    PDR konusunda maalesef çok bir bilgim yok.Eğitim Fakültesi içerisinde yer alıyor.BESYO'nun yanında,kampüsün biraz dışında kalıyor.

Çok teşekkürler cevabın için hareketliyse tam benlik azıcık puanı düşse ordayım inşallah :)

• quote:

quote:

quote:

Çok teşekkürler cevabın için hareketliyse tam benlik azıcık puanı düşse ordayım inşallah :)

İnşallah..Başka sorun olursa mutlaka sor..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.