Şimdi Ara

Ege Üniversitesi hakkında merak ettikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
2.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Ege Üniversitesi İktisat bölümü öğrencisiyim.Bu sene hazırlık sınıfını bitirdim.Benim de ilk yılım olması sebebiyle birçok şeyi belki ben de bilmiyorumdur ama merak ettiğiniz şeyler varsa ve bunlar benim bildiğim şeylerse seve seve yardım ederim.
    Hazırlık sınıfı,KYK(ben kalmıyorum ama bildiğim kadarıyla yardım ederim),kampüs yerleşkesi,Bornova,ev kiraları,İzmir hakkında merak ettiklerinizi(İzmir hakkında her şeyi cevaplayamam çünkü hem ilk senemdi,hem de çok gezdiğimi söyleyemem )seve seve cevaplarım.

• Bende Ege tıp öğrenci köyü ve yine İzmir ile ilgili yardımcı olmaya çalışırım merak edenler için
  • quote:

Orijinalden alıntı: oOFroZeNOo

Bende Ege tıp öğrenci köyü ve yine İzmir ile ilgili yardımcı olmaya çalışırım merak edenler için
    takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: miroslavs

takip

Alıntıları Göster
    Kampüs olsun bulunduğu yer olsun nasıl sizce ? Sosyal hayat olsun ,insanları olsun, çevre olsun anlatırmısınız İzmir'i üniversitenin bulunduğu semti.

Pilotluk bölümü olmazsa orda bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz ?

Ev kiraları geçim falanda önemli tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 26 Haziran 2013; 10:19:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

Kampüs olsun bulunduğu yer olsun nasıl sizce ? Sosyal hayat olsun ,insanları olsun, çevre olsun anlatırmısınız İzmir'i üniversitenin bulunduğu semti.

Pilotluk bölümü olmazsa orda bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz ?

Alıntıları Göster
    Diş hekimliği fakultesi nerede? :) Ulaşımı kolay mı? Ege sağlık açısından nasıldır?
  • quote:

Bende Ege tıp öğrenci köyü ve yine İzmir ile ilgili yardımcı olmaya çalışırım merak edenler için

Ege Tip cok zormus yazmayin diyorlar. Dokuz Eylul.daha rahatmis. Cok tereddut ediyorum.

Bir de Kucukpark vs. mekanlar cok iyiymis ama gidecek zaman bulamiyoruz diyor arkadaslar. Olumune ders mi calisiyorsunuz?

Ogrenci koyu nasildir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

Ege Tip cok zormus yazmayin diyorlar. Dokuz Eylul.daha rahatmis. Cok tereddut ediyorum.

Bir de Kucukpark vs. mekanlar cok iyiymis ama gidecek zaman bulamiyoruz diyor arkadaslar. Olumune ders mi calisiyorsunuz?

Ogrenci koyu nasildir?

Kücük park çok mu iyi bence cok pis biyer içki dolu iğrenç. Kokusu falan bile cok kötü bence takılmayın. İçki ve sigara kaynıyor. Nargilenin yararlı oldugunu düşünen insanların takıldıgı mekan.. Zevk için sağlıgını tehlikeye atmak bence saçmalık.

• tombraider35 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum hiç gitmedim. Duyduklarım sadece
  • quote:

sınavları nasıl ?
    tatiller ne zaman ?
    öğrenci köyü kampüsün içinde mi ? yurtlara göre nasıl ?
  • quote:

quote:

Ogrenci koyu nasildir?

Biraz zor doğru duymuşsun sebebi 3 ya da 4 haftada bir 500-600 sayfa civarı kitaplardan klasik yazılı sınav olması. Bir bloğu anlatmak gerekirse 3 tane yazılı sınav oluyoruz bu üçünden alman gereken minimum bir not yok istersen 0 alabilirsin(yine de 50 den düşük alırsan ortalamayı tutturman zor)3 sınav ortalamaya %20 etkiliyor. Her blokta belli uygulama dersleri görüyorsun bunlardan blok içinde ders sırasında ya da blok sonunda tek tek uygulama sınavı oluyorsun en az 60 almalısın geçmek için uygulama sınavları toplam %30 ortalamayı etkiliyor kendi içinde yüzdeleri ders saatine göre değişiyor. Son olarakta tüm bloktan(4 kitap) 100 soruluk test sınavına giriyorsun en az 50 net yapman lazım geçmek için. Tabi hepsini minimum geçersen genel geçme puanı olan 60 ı yakalayamazsın ve genel ortalamadan kalırsın. Dediğim gibi klasik sınav uygulama ve son testin yüzdelerine göre toplamı alındıktan sonra bunun % 90 ı alınıyor daha sonra her blok içinde 1 tane olunan gelişim sınavı adı altında 1-2-3-4-5. Sınıfların birlikte girdiği sınava giriyorsun alman gereken minimum not yok ancak bu da genel ortalamanı %10 etkiliyor. Tüm bunlar sonucunda 60 ı yakalarsan sınıfı geçersin minimal alman gereken notu almazsan o uygulamadan ya da test sınavından kalırsın. Mesela 1. Sınıfta 3 blok var ilk 2 sini 60 la geçtin üçüncüden 40 ortalama yaptın bu sefer genel yıl sonu ortalamasında 60 ı yakalayamadığın için tüm bloklardan kalmış sayılırsın. İlk iki blok 80 ortalama yaptın 3. Blok 50 yaptın bu sefer sadece üçten kalırsın sene kaybın olur ama sadece üçüncü bloğu tekrar okursun. Sistem böyle biraz karışık ama alışılıyor zamanla :)

Tıp faültesi ana kampüsten uzak ama gençlerin takıldığı( bar disko kafe) küçük parka çok yakındır. Sistem zor olsada sürekli ders çalışman gerekmiyor ama çalışırsan rahat geçersin.

Öğrenci köyünde 2 yıldır kalıyorum her fakültenin belli kontenjanı var tercih edenler arasından bölüme giriş sırana göre çıkıyor köy. İki ve tek kişilik odalardan oluşuyor iki kişilik 620 tek kişilik 360 lira olacak seneye yaklaşık 2000 kişi kalıyor yarısı kız yarısı erkek gibi. Halı sahası basketbol sahsı tenis kortu var geniş bir bahçesi var. Girişler hafta içi en geç 00.30 hafta sonu 02.00. Giriş çıkışları çok kasmıyorlar genelde blok yöneticine bağlı bu durum. Tıpçılar ders çalışma alanları olan "periyot"a gittiğini belirterek istediği saatte çıkıp girebilir köye. Köy tıp fakültesine yürüyerek 5 dakika küçük parka 10 dakika forum bornovaya 5 dakika uzaklıkta diğer fakülteler için önünden otobüs geçiyor 10 kuruş sanırım fiyatı. Odalarda tv klima yok odalar ufak sayılır insanın ruhu sıkılıyor bazen wc banyo her odanın içinde kendine ait mutfak tv odası ütü odası etüt salonu ortak kullanım alanları

• quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

Bilgisayar mühendisliği küçük parka( gençlerin takıldığı yer) en yakın olan fakülte metroya 20 metre uzaklıkta ayrıca. Sosyal hayat çok güzel istedikten sonra hergün çıkar eğlenirsin gezersin aktivite çok insanlar çok rahat kimse kimseye karışıp etmez küçük parkta doğal gazlı 2+1 evde 1000 tl ye oturuyor arkadaşım daha ilerilerde 3+1 de 750 liraya 2+1 600 liraya oturanlar var oralarda çok yzak sayılmaz yürüyerek 15-20 dakika. Geçim olayına gelirsek her yerle aynı fiyatlar yemeği okuldan yersen her öğün 2.5 lira kahvaltıyı bilmiyorum. Gevrek evleri var ucuz oluyor baya. Et döner 6 lira tavuk döner 4-5 lira adana 5 lira ortalama. Barlarda bira (50 lik) 7-8 lira ortalama burdan da gece hayatı hakkında fikir sahibi olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: Bfc1928

quote:

sınavları nasıl ?
    tatiller ne zaman ?
    öğrenci köyü kampüsün içinde mi ? yurtlara göre nasıl ?

Sınavları ve geçme sistemini anlattım yukarıda tatil her blok bittikten sonra 1 hafta oluyor yarı yıl tatili yok yaz tatili 1. Sınıfta 3 ay 2 ve 3 te 2 ay gittikçe azalıyor. Ben 2. Sınıfım 28 inde başlayacak tatil 1. sınıfların 3 hafta önce başladı eylül başında da okul açılıyor. Öğrenci köyündende bahsettim evet kampüsün içinde diğer yurtlar tarikata ait değilse köye göre çok pahalı köyde belirttiğim ücretlere yemek dahil değil

• quote:

quote:

quote:

Ogrenci koyu nasildir?

Biraz zor doğru duymuşsun sebebi 3 ya da 4 haftada bir 500-600 sayfa civarı kitaplardan klasik yazılı sınav olması. Bir bloğu anlatmak gerekirse 3 tane yazılı sınav oluyoruz bu üçünden alman gereken minimum bir not yok istersen 0 alabilirsin(yine de 50 den düşük alırsan ortalamayı tutturman zor)3 sınav ortalamaya %20 etkiliyor. Her blokta belli uygulama dersleri görüyorsun bunlardan blok içinde ders sırasında ya da blok sonunda tek tek uygulama sınavı oluyorsun en az 60 almalısın geçmek için uygulama sınavları toplam %30 ortalamayı etkiliyor kendi içinde yüzdeleri ders saatine göre değişiyor. Son olarakta tüm bloktan(4 kitap) 100 soruluk test sınavına giriyorsun en az 50 net yapman lazım geçmek için. Tabi hepsini minimum geçersen genel geçme puanı olan 60 ı yakalayamazsın ve genel ortalamadan kalırsın. Dediğim gibi klasik sınav uygulama ve son testin yüzdelerine göre toplamı alındıktan sonra bunun % 90 ı alınıyor daha sonra her blok içinde 1 tane olunan gelişim sınavı adı altında 1-2-3-4-5. Sınıfların birlikte girdiği sınava giriyorsun alman gereken minimum not yok ancak bu da genel ortalamanı %10 etkiliyor. Tüm bunlar sonucunda 60 ı yakalarsan sınıfı geçersin minimal alman gereken notu almazsan o uygulamadan ya da test sınavından kalırsın. Mesela 1. Sınıfta 3 blok var ilk 2 sini 60 la geçtin üçüncüden 40 ortalama yaptın bu sefer genel yıl sonu ortalamasında 60 ı yakalayamadığın için tüm bloklardan kalmış sayılırsın. İlk iki blok 80 ortalama yaptın 3. Blok 50 yaptın bu sefer sadece üçten kalırsın sene kaybın olur ama sadece üçüncü bloğu tekrar okursun. Sistem böyle biraz karışık ama alışılıyor zamanla :)

Tıp faültesi ana kampüsten uzak ama gençlerin takıldığı( bar disko kafe) küçük parka çok yakındır. Sistem zor olsada sürekli ders çalışman gerekmiyor ama çalışırsan rahat geçersin.

Öğrenci köyünde 2 yıldır kalıyorum her fakültenin belli kontenjanı var tercih edenler arasından bölüme giriş sırana göre çıkıyor köy. İki ve tek kişilik odalardan oluşuyor iki kişilik 620 tek kişilik 360 lira olacak seneye yaklaşık 2000 kişi kalıyor yarısı kız yarısı erkek gibi. Halı sahası basketbol sahsı tenis kortu var geniş bir bahçesi var. Girişler hafta içi en geç 00.30 hafta sonu 02.00. Giriş çıkışları çok kasmıyorlar genelde blok yöneticine bağlı bu durum. Tıpçılar ders çalışma alanları olan "periyot"a gittiğini belirterek istediği saatte çıkıp girebilir köye. Köy tıp fakültesine yürüyerek 5 dakika küçük parka 10 dakika forum bornovaya 5 dakika uzaklıkta diğer fakülteler için önünden otobüs geçiyor 10 kuruş sanırım fiyatı. Odalarda tv klima yok odalar ufak sayılır insanın ruhu sıkılıyor bazen wc banyo her odanın içinde kendine ait mutfak tv odası ütü odası etüt salonu ortak kullanım alanları

Alıntıları Göster
    Hocam gozum korktu o kadar sinavdan Peki gezmeye vaktiniz oluyor mu? Ya da gunde 3-4 saat kadar hobilere spora vs. vakit ayirabiliyor muyuz?

• quote:

Hocam gozum korktu o kadar sinavdan Peki gezmeye vaktiniz oluyor mu? Ya da gunde 3-4 saat kadar hobilere spora vs. vakit ayirabiliyor muyuz?
    Ege kocaman kasaba gibi işte kayboluyorsun falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Kırmızı.

Ege kocaman kasaba gibi işte kayboluyorsun falan

Alıntıları Göster
    psikoloji yada pdr bölümü hakkında bilgin varmı ? bide yurtlar nasıl?
  • quote:

quote:

quote:

Ogrenci koyu nasildir?

Alıntıları Göster
    Hocam öncelikle merhaba. Ege Üniversitesi Biyomühendislik bölümünü soracaktım size. Bilginiz var mıdır, önerir misiniz?

• quote:

3-4 saat vakit ayırabilirsin kendine ben hergün spor salonuna gittim mesela bu yıl. Yazılı sınavlardan 1 hafta öncesi test sınavından da 3 hafta öncesini içeren zamanda sıkı çalışırsan sınırın üzerinden geçersin 60-70 arası bir notla daha yüksek istiyorum dersen derslere gidip günlük tekrar yapmalısın. Dönem 1. Sinin ortalaması 90 civarıdır tahminen
  • quote:

Orijinalden alıntı: bu nick tam yirmi harfli

Hocam öncelikle merhaba. Ege Üniversitesi Biyomühendislik bölümünü soracaktım size. Bilginiz var mıdır, önerir misiniz?

Merhaba. Tıp fakültesi diğer fakültelere uzakbolduğu için bilgim yok malesef biyomühendislik fakültesi hakkında
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bu nick tam yirmi harfli

Merhaba. Tıp fakültesi diğer fakültelere uzakbolduğu için bilgim yok malesef biyomühendislik fakültesi hakkında

Alıntıları Göster
    ege egitim fak. düşünenler danışabilir bana ege s.öğr terkim :D

• quote:

quote:

3-4 saat vakit ayırabilirsin kendine ben hergün spor salonuna gittim mesela bu yıl. Yazılı sınavlardan 1 hafta öncesi test sınavından da 3 hafta öncesini içeren zamanda sıkı çalışırsan sınırın üzerinden geçersin 60-70 arası bir notla daha yüksek istiyorum dersen derslere gidip günlük tekrar yapmalısın. Dönem 1. Sinin ortalaması 90 civarıdır tahminen

Alıntıları Göster
    Saolun o zaman ilk siraya Ege yazacagim. Siralama gelsin de bakalim belki tutmaz Dokuz Eylulde arkadasiniz var mi?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.