Merhabalar, Hasta yakınlarını da sinirden kanser eden bir olay anlatacağım. Özel bir hastanede 5 dakika olan bu basit "örnek teslim etme" işleminin nasıl yarım günden fazla sürdüğünü. Baştan söyleyeyim her ne kadar çalışanlar da bilindik "memur" mantığıyla çalışıyor olsa da buradaki sorunun temeli yönetimde. Akrabama kanser teşhisi konmasıyla beraber alınan biyopsi parçasının, iyi doktorları ve cihazları olduğu için, EÜ pataloji bölümünde inceletilmesi istenmiş. Ücret karşılığı özel olarak baktırılacak. Sabah diğer hastaneden parçaları alıp saat 12:30 gibi EU patolojiye vardım. İçeride güzelce bir numaratör konmuş. Numaramı aldım. Şansa kalabalık da değildi. 3 kişi bir gişe önünde sırada bekliyor. Aldığım numaraya göre de ben bir sonraki numarayım. Numaram hemen yandı ve o gişeye gittim. Benim işimin yandaki 3 kişinin beklediği gişede olacağını söyledi. Tabi bu noktada numara falan yalan oldu. 4. olarak sıraya geçtim. Bu arada kim gelse ve numara alsa aynı şeyi yaşayarak arkama dizildi. Diğer gişelerdekiler çalışmıyordu çünkü. Malum öğle arası diye olabilir dedim. Ama öğle arası sonrasında da işleyiş aynı şekilde devam etti. Bizim gişedeki bayan çata çuta sürekli bir şeyler yazıyor, bir şeyler yapıyor. Yani boş durmuyor ama her kişinin işlemi yaklaşık 15 dakika sürdü. Arada mail atıyor, arkadaşıyla yazışıyor diyeceğim ama günahını almak istemiyorum. Çünkü hareketlerinden anladığım kadarıyla işlem yapıyordu. Sıra bana geldi.... Korona var diye sanıyorum gişe penceresini minicik aralayıp kilitlemişler. Ama insan eli bile geçmiyor sadece ilaç kutusunu parmak uçlarıyla iteliyebiliyorsunuz. Tam da çalışan ile sizin yüzünüzün arasına denk gelen cama kocaman bir "maske takmayı unutmayın" falan filan gibi bir etiket yapıştırmışlar. Yani çalışan kadını göremiyorsunuz ve rahatça duyamıyorsunuz. İletişim kurarken de o minicik aralıktan içeriğe bağırıyorsunuz. Eminim koranayı çok önlemiştir!... Neyse benim işlemler için de bir 10 dakika sisteme birşeyler girdi. Doktorun verdiği tahlil listesini bana geri uzattı ve 2 fotokopi çektirip gelin dedi. İnsan içinden saniyelik olarak kızıyor, fotokopi makinaları bozuk mu? Tek makinamı var? falan gibi geçiriyor. Ama baktım ki bir tane bile fotokopi makinası bile yok. Ey ilgili yönetici arkadaş! her hastadan 2 fotokopi istenen bir yerde nasıl fotokopi olmaz? Ya da ben o 45 dakikayı beklerken neden kimse reçeteden 2 fotokopi lazım demez, bir yerlere yazmaz. Numaratörün önüne bir işlem listesi yazmak çok mu zor? Peki nerede fotokopi çektirebilirimin cevabı ne dersiniz? Birimin sekreterliği değil, koskoca lab'ın numune kabul yeri ya da hastanedeki bilmem ne birimi değil. CAFE. Evet! Hastane içerisindeki kafeyi tarif ettiler. Zaten kafenin her yerine de fotokopi çekilir diye A4 yapıştırmışlar. Kafeye gittim ve makinalarının bozuk olduğunu söylediler. Bahçedeki kafelere sorun ama onlarda da yok galiba dediler. Hepsine sordum gerçekten de yok. Hastanenin dışına çıktım biraz uzakta bir kırtasiyede iki fotokopi çektirip geri döndüm. Hastam tek başına gelse bu işlemleri yapmasının mümkünatı yok! Neyse sonra geri döndüm, yeniden numara aldım, yeniden diğer gişede yandı, sizin işleminiz yan gişeden başlatılmış orada sıraya girin dendi. Bu arada numaralar yanıyor ama çalışan tek gişe var :D Diğer gişelerin işi numara yakıp o çalışan tek gişede sıraya girin demek:) Yine önümdeki arkadaşların 10-15 dakikalık işlemlerini bekledim ve fotokopileri ilettim. Bana bir belge vererek, vezneye bu belgeyle para yatırıp, alındı belgesiyle yine buraya gelin dedi. Vezneye gittim, 20-25 dakika vezne sırasında bekleyip parayı ödeyip, aynı birime geri döndüm. E numara almadım artık, aynı gişeye girdim sıraya. Sadece şu alındıyı verip gideyim gibi bir durum da yok. Benden önce de aynı alındı belgesini vermek için bekleyenler var. Belgeyi verince yine 1-2 dakika sisteme birşeyler giriyor çünkü. Bir süre de bu iş için bekleyip çok şükür saat 16:30 olmadan normalde özel hastanelerde 5 dakikada biten işi 4 saatte bitirmiş oldum. Dotorun aynı gün akşamı ek bir kaç tahlil istemesi ile ertesi gün aynı yere ikinci kez gitmem gerekti. Bu sefer fotokopilerimle gittim. Sabah 8:00'de kapı açılınca numaratörden 3. kişi olarak numaramı aldım. Ümitliyim ki bu sefer 2 saate halledebileceğim işimi. Ama yok, olmadı. Bu kısmı çok uzatmadan iki temel problemi ileteyim. 1- işlemler yapılırken bir doktor geldi ve çalışanların hepsi işlerini bırakıp, tık ses çıkartmadan doktoru pür dikkat dinlemeye başladılar. Doktor tok bir sesle anlatmaya başladı. "şu şu belgelerin üzerine fotoğrafta isteyin, belgenin şu şu bölümünü de şöyle doldurun" falan filan diye bir 5-6 dakika tüm işler durdu. Arkadaş böyle bir eğitim işin ortasında verilmez ki! Neyse 5 dakika hiçbir şey tabii ama gereksiz bekleyen kişiye zul geliyor. 2- Vezneye yine para yatırmam lazım ve süprizzz... Vezneler saat 13:15'de açılıyor. Evet ben sabah 8'de gitmişim, 3 kişi bekleyip 8:45 gibi gişeye gitmişim ve saat 13:15'e kadar beklemem gerekiyormuş. Nöbetçi gişe falan var ama bu işlemi o da ancak 13:15 sonrası alıyormuş çünkü sistem başka türlü kabul etmiyormuş. Yahu bir hastanede nasıl olurda para vermek istediğin vezne saat 13:15 sonrası açılıyor olur? Bu arada beklediğimiz işlem kanserle ilgili bir işlem. Yani Allah korusun cilt kanseri gibi çok hızla yayılan bir durum olsa o fazladan kaybedilen gün çok çok önemli. Benzer şekilde bu birime gitmesi gereken olan olursa, reçetesinin 2 fotokopisi ve hastanın kimliği (veya kimlik resmi) ile gitsin ve öncesinde 2 kaşık pasiflora falan içsin. Şimdiden geçmiş olsun... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 28 Mart 2022; 9:28:23 > |
Bildirim