Şimdi Ara

Egea HB 16inç vs 17inç jant farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: goodorevil

Kadran sapması %0,4 (Binde 4) oluyor. O da 105 ile giderken kadranda 105,5 görmenize sebep olur. Anca 210'a gelirseniz anlamlı bir fark görülür.
    Araç 2 mm kadar yükselir ki onu da mümkün değil hissetmezsiniz.

Lastik çapı hemen hemen aynı kalıyor çünkü.
    https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=205-55r16-225-45r17

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim, bu Mirror'dan sırf jant için vazgeçmiş olsaydım büyük pişmanlık duyacaktım.

• Eng. kullanıcısına yanıt
    Buradaki ''balon yapma riski'' ne oranda artar? Orta boylu bir çukurda dahii 2. vitese düşmeli miyim? Ya da yollara koyulan kasislerden kaç km/h hızla geçmeliyim mesela?
  • Birinin lastigi 200 lira, digerinin 800. Bir inçe değer mi kardeş?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hektor_36

Teşekkür ederim, bu Mirror'dan sırf jant için vazgeçmiş olsaydım büyük pişmanlık duyacaktım.

Alıntıları Göster
    Bende de bir tek Mirror'da olan tablete telefon yansıtma olayının eksikliğini sadece uzun yolda çekiyorum ama o bile "Keşke" dedirtiyor. Bakalım başka yollarla çözebilirsem ne ala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Birinin lastigi 200 lira, digerinin 800. Bir inçe değer mi kardeş?
    Ben zaten 17inç istemiyorum, ancak Mirror paket bu şekilde geliyor ve başka pakete değiştirme şansım yok. Fabrika çıkışı bu şekil yani.
    Lastiklerin ömrü 3-4 sene, bu süreçte aracı değiştireceğimi düşünüyorum, yani lastik masrafı benim tarafımdan ödenmeyecek. :)
    Kışlık almaya karar verirsem iş değişir tabii ki...
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Benim için geri görüş kamerası çok güzel olacak, şimdiki Clio'mu ne ağaclara ne direklere vurdum :))
    Telefonu tablete yansıtmak için de kablo ile bağlamak gerekiyormuş sanırım... Bi tek navigasyon artısı var anladığım kadarıyla, telefonunun google maps'ini kullanabildiğimiz için. Bunun dışında telefonu yansıtmanın bir farkı gelmiyor aklıma...

Bi'de sizce ıslak/karlı yolda büyük lastiğin yol tutuşu daha mı iyi olur daha mı kötü olur?
  • DrMobile kullanıcısına yanıt
    Hocam yapma gözünü seveyim. En ucuz 17 inç lastik ebatı 225-45-17 dir.
    Milestone ile Michelin in fiyatlarını mı kıyaslıyorsun. İyi bir 16 inç lastik bile 500 TL.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hektor_36 H kullanıcısına yanıt
    Araçlarin kullanma kilavuzunda 20 sene kullanim omru yazar. Neden 3-4 seneye degistireceksiniz anlam veremedim. 3 senede bir evdeki buzdolabini yada camasir makinesini degistiriyor musunuz? Meraktan soruyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Urban plus ta tablet ekran varsa applecarplay ve android auto yu aktive edebiliyorsunuz. Yazılımla yapılıyor. Bu donanım için Mirror almanıza gerek yok.

İphone kullanıyorsanız lightning ile bağlamanız gerekiyor. Android ise kablosuz kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: crssover

Urban plus ta tablet ekran varsa applecarplay ve android auto yu aktive edebiliyorsunuz. Yazılımla yapılıyor. Bu donanım için Mirror almanıza gerek yok.

İphone kullanıyorsanız lightning ile bağlamanız gerekiyor. Android ise kablosuz kullanabilirsiniz.
    Bunu sorduğumda 10 gün kadar önce "Tabletlerin modülleri farklı o yüzden komple Mirror'daki tabletin takılması lazım" demişlerdi. Eğer yapılabiliyorsa harika olur. Android telefon zaten. Youtube'a falan gerek yok navigasyonu yansıtsam yeter. Oluyorsa harika.

@Hektor_36 Şimdi hocam geri görüş kamerası Urban Plus'a da orijinal olarak eklenebiliyor. Bende şu anda dikiz aynasına bağlı yapmışlar ama sevmedim onu, biraz maddiyatı düzeltince tablete aktaracağım. Büyük rahatlık o konuda şüphe yok. Ben s40'ı bir kaç kere vurdum dediğiniz gibi ama artık alıştım, geri görüş kameralı park sensörlü Egea'dan daha kolay park ediyorum mereti.
    Telefonu tablete navigsayon için istiyorum. S40'da çok çektim sıkıntısını, cama veya hava üflecine bağlı telefon tutacağı da istemiyorum artık. Eh navigasyon bildiğim yolda dahi kullanmayı sevdiğim bir meret. O yüzden istiyorum aslında. Yoksa video izlemek falan pek gerekli değil müzik yetiyor.
    Lastik konusunda ise bence ilk önce 205/55R16 ile 225/45R17 (Sanırım Mirror'daki ebat buydu) lastik fiyatlarını kıyaslayın bi. Eğer arada ciddi bir fark varsa Urban Plus ile jant takası işini düşünebilirsiniz. Gerçi aracı değiştireceğim demişsiniz de ben kışlık lastik alırsanız diye dedim. Yol tutuş konusunda dağlar kadar fark olacağını zannetmiyorum. İyi bir kış lastiği olduktan sonra hepsi hemen hemen aynı işi yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 16 Eylül 2020; 22:20:58 >

Hocam benim araç 2016 lounge plus. Benim tablet ekranda aktive edilebiliyorsa sizinkinde hayli hayli olur diye düşünüyorum.

Orijinal veya yan sanayi geri görüş kamerasını da ekrandan görüntü alabilecek şekilde montaj yapıyorlar, kameranın dinamik çizgileri dahi aktive ediliyor. Seçtiğiniz kameraya göre fiyat değişiyor. Mirror donanım satmak için bayi o şekilde cevap verebilir.

Spotify I, Google Maps gibi haritaları yansıtabiliyor. YouTube u yansıtamazsiniz, sadece ses alabilirsiniz.

Bu işin uzmanı “Fiatcruisecontrol.com”. Oradaki ustalarla görüşün kesin cevabı vereceklerdir. Siteyi inceleyerek yaptıkları islere bakabilirsiniz. Ben çok memnun kaldım, gönül rahatlığıyla öneririm.

• quote:

Hocam benim araç 2016 lounge plus. Benim tablet ekranda aktive edilebiliyorsa sizinkinde hayli hayli olur diye düşünüyorum.

Orijinal veya yan sanayi geri görüş kamerasını da ekrandan görüntü alabilecek şekilde montaj yapıyorlar, kameranın dinamik çizgileri dahi aktive ediliyor. Seçtiğiniz kameraya göre fiyat değişiyor. Mirror donanım satmak için bayi o şekilde cevap verebilir.

Spotify I, Google Maps gibi haritaları yansıtabiliyor. YouTube u yansıtamazsiniz, sadece ses alabilirsiniz.

Bu işin uzmanı “Fiatcruisecontrol.com”. Oradaki ustalarla görüşün kesin cevabı vereceklerdir. Siteyi inceleyerek yaptıkları islere bakabilirsiniz. Ben çok memnun kaldım, gönül rahatlığıyla öneririm.
    Ben de Fiat'a sormadım zaten hocam piyasadan birine sormuştum henüz onu yapamadık demişti. Tekrar bir araştırırım bu ay bütçem biraz sıkışık. Şu anda Volvo'nun masrafını yaptırıp arabayı satmak daha öncelikli plan.

Kamerada orijinal isteyeceğim, dinamik çizgiler olmazsa olmaz değil ama işi bayağı kolay kıldığı bir gerçek.

Zaten dediğim gibi Youtube falan lazım değil Youtube Müzik'ten istediğim müziği dinliyorum, benim için önemli olan navigasyonu yansıtalım yeter.

Fiat bayini aradığımda Mirror kesinlikle yoktu, sipariş dahi almıyorlardı Mirror'a (Urban Plus'a 15 gün sonra da olsa alıyorlardı), 2. ele baktığımda da koskoca Tekirdağ'da satılık 2 tane Mirror vardı.

Fiatcruisecontrol.com bunu araştıracağım, teşekkürler.

• Hektor_36 H kullanıcısına yanıt
    Benimki genel bilgi. Yanak yüksekliği azaldıkça balon riski artar ama ne kadar artar birşey demek güç. Konforun ne kadar azaldığı rakamsal olarak ifade edilemediği gibi. Çukur köşesi keskin ise hız düşmekte fayda var elbette.
  • quote:

Ben kamera için görüştüm. Çok iyi konuştu fakat servis taktırmayın hata olursa elektrik şase alır tesisat yanar diyor. korkuttular biraz.

• 205 X 0,55 = 112,75
    225 X 0,45 = 101,25

Arada %10'luk bir yanak farkı var. Çok fazla konforu düşüreceğini sanmıyorum.
    Teşekkür ediyorum, bu konuyu araştırırken yine DH'de bi yazıya denk geldim, orada böyle bir araştırma paylaşılmış. Bu deneye göre, iki jant-lastik ebadı arasında neredeyse hiçbir fark yok. Günlük hayatta hissetmesi imkansız. :)
    Egea HB 16inç vs 17inç jant farkı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.