Şimdi Ara

Egea HB 16inç vs 17inç jant farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bu ay başında HB Egea almak için bayiye kaporamı verdim. Kafamdaki model 1.3 mjet urban Plus idi, fakat bu donanım paketi doluluktan dolayı siparişe kapatılmış, bu yüzden mirror sipariş geçtik.
    Urban plus ile mirror arasındaki en temel farkda jant ebatları.
    Ben Türkiye'nin en büyük köyü olan Zonguldak'ta yaşıyorum, düz yolumuz olmadığı gibi yamasız çukursuz yolumuz da yok. Anladığım kadarıyla da jantın büyümesi hem konforu etkiliyor hem darbe dayanımını düşürüyor ve aynı zamanda yakıt tüketimine olumsuz etki yapıyor...

Kısaca sorum şu, 205 55 r16 ile 225 45 r17 arasında tekerin çukurlara dayanımı ne kadar düşer, yakıt tüketimi ne kadar artar?

Benim forumlarda okuduğum kadarıyla çoğu kişi jantları sonradan kendisi büyütüyor, benim durumumda ise jantlar fabrikasyon olarak büyük gelecek, bu durum yakıt tüketimine olan negatif etkiyi azaltabilir ya da sıfırlayabilir mi?

• Sedan için zaten çok da iyi olmayan süspansiyon konforunu epey düşürüyor diyorlar. Hbnin süspansiyon sistemi daha iyiymiş ama fark ne olur bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Görüntü olarak çok güzel ama 45 yanakla birlikte biraz konforsuzlukta beraberinde gelecek. Ancak sizi yine de çok rahatsız edecek fark olacağını sanmıyorum.

Yakıt konusunda ise evet bir miktar artırır ancak büyük bir fark oynatmaz. Jantınız çok güzel siz en iyisi keyfini çıkarın. Dert edecek kadar büyük bir sorun teşkil etmiyor yeterki çukurlara sert düşmeyin balon yapmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 inc daha kullanışlı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,3mjet2 mirror sedan ve 1,6mjet2 urban plus sedan araçlarını kullanıyoruz. Pazartesi sabah ikisinden de foto atarım. Tecrübelerimi aktarayım; mirror 17 inç jantın 225 taban olması uzun yolda büyük keyif. Ayrıca jantın kollarındaki parlak siyah işlemeler çok şık duruyor. Fakat arka fren nedense kampana.
    Urbanplus 16 inç jantın siyah kol işlemeleri yok düz egea jantı. Fakat 4 lastik disk. 205 Taban ile araç daha seri.
    Her iki lastik de cec6 olduğu için aralarında ki konfor veyahut esneme farkı yok denecek kadar az.
    Benim şahsi tercihim olsa 17inç 225 taban alırdım. Hem desenden dolayı çok şık duruyor hemde uzun yolda virajlar falan son derece keyifli. Emanet gibi gitmiyor yolda araç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 inç Egea hb kullanıyorum. Konforu 17 inç için tatminkar. Çukurlarda, kasislerde asla bam güm etmedi, 45 yanağa rağmen sönümlemesi çok iyi.

Ankaradayım ben de bir kaç kez kötü çukura da düştüm. Eyvah balon yaptı herhalde dediğim de oldu, ona rağmen sorun yaşamadım.

Yakıta 0.2-0.3 lt fazla olarak yansır. Performansta muhakkak az bir olumsuzluk olur ancak aracın duruşunu çok değiştiriyor. Ben fazlasıyla memnunum.

• 17 inç sportif kullanımlarda güzel olur, yol tutuşunu bir miktar artırır. görüntü olarak da daha güzel durur.

ancak konforda düşüş olur. özellikle 45 yanakla konfor bayağı bir düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 13 Eylül 2020; 13:31:9 >
  • Çözüm olarak bayide 16 jant isteyebilirsiniz sanırım.
    Ya da Facebook gruplarında 17 Mirror jantını 16 Urban Plus jantı ile takaslayabilirsiniz.
    Ayrıca iyi ki Mirror almışsınız, Android Auto / Car Play ve Geri Görüş Kamerası önemli donanımlar.
  • 17 jantın görüntüsü yeter hocam, çok şık duruyor.

• Lastik ölçülerinde 2. Sayı bir ölçü değil orandır. Hesaplarıma göre iki lastik arası yan duvar farkı 11.5 mm olması lazım. Tabiki 16 inch olan daha konforlu olur bozuk yolda ama aradaki fark çok fazla olmayabilir.

• jademugla kullanıcısına yanıt
    Şıklık konusu tartışmaya kapalı zaten, 16'nın hiç şansı yok garibimin :)
    Peki çok çukurlu yamalı bi yolda da yine 17inci mi tercih ederdiniz?
    Son olarak da, yakıt tüketiminde ve performansta hissedilir bir fark gözlediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crssover

17 inç Egea hb kullanıyorum. Konforu 17 inç için tatminkar. Çukurlarda, kasislerde asla bam güm etmedi, 45 yanağa rağmen sönümlemesi çok iyi.

Ankaradayım ben de bir kaç kez kötü çukura da düştüm. Eyvah balon yaptı herhalde dediğim de oldu, ona rağmen sorun yaşamadım.

Yakıta 0.2-0.3 lt fazla olarak yansır. Performansta muhakkak az bir olumsuzluk olur ancak aracın duruşunu çok değiştiriyor. Ben fazlasıyla memnunum.
    Bu durumda sizin aklınıza hiç ''ya 16 inç olsaydı'' fikri gelmedi bile? Hiç pişmanlığınız yok?
  • Hektor_36 H kullanıcısına yanıt
    Benim Egeada 16 inç opsiyonu yoktu zaten. Çok memnunum kesinlikle pişman etmez. 16-17 inç jantlı bir çok aracım oldu. Konforu tahminimden çok daha iyi.

• Hektor_36 H kullanıcısına yanıt
    1,6 120 bg de fark hissedilmez ama 1,3 95bg de bir tık hantal kalıyor 17inç.
    turbo geç açıyor fiat motorları 2000 devir altı tork yok iken hissediyorsun anca.
    agresif kullanmıyorsan yakıtta 0,2 oynar en fazla. dikkate alınacak bir değer değil
    hele getirilerinin yanında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jademugla

1,6 120 bg de fark hissedilmez ama 1,3 95bg de bir tık hantal kalıyor 17inç.
    turbo geç açıyor fiat motorları 2000 devir altı tork yok iken hissediyorsun anca.
    agresif kullanmıyorsan yakıtta 0,2 oynar en fazla. dikkate alınacak bir değer değil
    hele getirilerinin yanında.
    Çok net tam aradığım cevap olmuş. Teşekkür ederim.
    Peki diyelim ben mirror'u aldım ve facebook gruplarından urban plus'ı olan birini buldum jantları değiştirdik;
    Benim hız göstergem, yakıt göstergem sapıtır mı? Aracın beyni 17 inç janta göre kodlandığı için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hektor_36

Çok net tam aradığım cevap olmuş. Teşekkür ederim.
    Peki diyelim ben mirror'u aldım ve facebook gruplarından urban plus'ı olan birini buldum jantları değiştirdik;
    Benim hız göstergem, yakıt göstergem sapıtır mı? Aracın beyni 17 inç janta göre kodlandığı için

Alıntıları Göster
    Kadran sapması %0,4 (Binde 4) oluyor. O da 105 ile giderken kadranda 105,5 görmenize sebep olur. Anca 210'a gelirseniz anlamlı bir fark görülür.
    Araç 2 mm kadar yükselir ki onu da mümkün değil hissetmezsiniz.

Lastik çapı hemen hemen aynı kalıyor çünkü.
    https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=205-55r16-225-45r17

• Hayırlı olsun şimdiden fiyat bigiside verirmisiniz hocam

• yakıt tüketimi farkı cüzi olur. lastik yanak kalınlığı yaklaşık 1 cm azalacağı için dediğiniz gibi konforda azalma ve lastikte balon yapma riski artar.

Fark kişiye göre değişir. Kimisi farketmez, kimisi rahatsız olur. Göreceli. Çukur vs geçerken yavaşlıyorsanız etkileri azalacaktır.
  • Bende aynı ölçüleri Leon için düşünüyorum. 16 inç jant çok "standart" gözüküyor. 17'ye yükseltmek daha bir cezbedici. Ayrıca tabanı genişletince de daha iyi yol tutacağı aşikar. Ama motor olarak performans kaybı çok olur mu onu bilemiyorum..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.