Şimdi Ara

Egea mı yoksa i20 mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
11.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O paraya clio 4 dCi alınabilir. Çok sorunsuz bir araçtır. En azından mis gibi güçlü ve az yakan bir aracınız olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: por favor

2015 yılında sıfır cam tavanlı elite benzinli eşime aldım. Çok memnun kalarak iki yıl kullandık sattık. B sınıfı araç alacak olsam gözüm kapalı i20 alırım yine. Ancak otomatik alınacak olursa turbolu olan tercih edilmeli. Eski nesil motor ve otomatik şanzıman çok yakıyor. Jump olan boş sayılır, sanırım çelik jant bile yok. Ama kasası, sorumsuzluğu yeter. Dizel ise zaten tercih edilir.

Alıntıları Göster

Eyvallah bilgiler için hocam. 1.2 jump düşünüyorum. O fiyata temiz elit yok zaten. 1.2 manuel benzinde az yakıyor diyorlar. Önceliğim az yakması.

• O meymeletsiz egeadansa yakışıklı ve mütevazi i20 der geçerim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Funnerman33

O paraya clio 4 dCi alınabilir. Çok sorunsuz bir araçtır. En azından mis gibi güçlü ve az yakan bir aracınız olur.

Clio motoru iyi güzel ama renoya ısınamadım nedense. Sanki kağıt gibi geliyor araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Efsanelerölmezunutmayın

Clio motoru iyi güzel ama renoya ısınamadım nedense. Sanki kağıt gibi geliyor araç.

Alıntıları Göster

O kadar da kötü bir araç değil Clio. Kaldı ki Egea ya da i20 de Clio'nun yanında çok da tank bir araba değiller.

Bence bir test sürüşü yapıp öyle karar verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

O kadar da kötü bir araç değil Clio. Kaldı ki Egea ya da i20 de Clio'nun yanında çok da tank bir araba değiller.

Bence bir test sürüşü yapıp öyle karar verin.

Alıntıları Göster

Doğrudur hocam. Bir kere kullandım araba çok yapay ve dağınık hissettirdi. Arka bölüm ise kafes gibi geldi. Boğuldum aracın içinde. Ama tekrardan bir test etmek lazım yinede.

• quote:

Doğrudur hocam. Bir kere kullandım araba çok yapay ve dağınık hissettirdi. Arka bölüm ise kafes gibi geldi. Boğuldum aracın içinde. Ama tekrardan bir test etmek lazım yinede.

Alıntıları Göster

Genişlik olarak B sınıfı araç sonuçta dar olması normal. Egea da inanın çok harika hissettirmiyor. Direksiyonda his zaten yok. Ha çok kötü bir araba değil ama öyle harika bir araba da değil. İ20'yi bilemeyeceğim ama.

• İ20 baya küçük ben içinde otururken kolumu uzatınca yan kapıya uzanıyordum. Bir de torpido üstünüze doğru geliyor araç çok yere yakın zaten basık ve boğucu hissettiriyor. Konfor ve yaşam alanı istiyorsanız egea tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 4 Ekim 2021; 1:44:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Genişlik olarak B sınıfı araç sonuçta dar olması normal. Egea da inanın çok harika hissettirmiyor. Direksiyonda his zaten yok. Ha çok kötü bir araba değil ama öyle harika bir araba da değil. İ20'yi bilemeyeceğim ama.

Alıntıları Göster

Yok hocam diz mesafesi falan değil. Clionun arka camlar çok küçük. Klostrofobi oluşturuyor bende. Egea o konuda daha geniş ve ferah hissettiriyor. İlginçtir ki icimden i20 almak geçiyor. Bir ona binmek nasip olmadı. Belki ona binsem fikrimi egeadan yana kullanabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 4 Ekim 2021; 1:57:5 >

• quote:

Yok hocam diz mesafesi falan değil. Clionun arka camlar çok küçük. Klostrofobi oluşturuyor bende. Egea o konuda daha geniş ve ferah hissettiriyor. İlginçtir ki icimden i20 almak geçiyor. Bir ona binmek nasip olmadı. Belki ona binsem fikrimi egeadan yana kullanabilirim.

Alıntıları Göster

Doğru, Clio tasarım olarak biraz klostrofobik. İç mekan da siyah ağırlıklı olunca iyice karartıyor. Egea'da hiç olmazsa orta konsolda gri bir şerit var, göstergeler beyaz -donanım paketine göre- krom detaylar var, tavan döşemesi ve direkler bej renkte falan biraz açıyor arabanın içini. Bir de camlar büyük ve geniş o da etkili oluyor.

İ20 ile Egea arasında kaldım ben. Esasen i20'nin 1.0 turbo benzin 7 ileri otomatik ve en üst paketi (Pan Elite Smart Safety olması lazım) için bütçemi zorluyordum ama bir fiyat güncellemesi geldi 1.0 turbo 7 ileri yerine aynı paraya aynı donanımda 1.4 atmosferik 4 ileri geldi. 1.0 turbo benzin komple kalktı ben de atmosferik ve tork konvertörlü arabaya o kadar para bağlamak istemedim, dizel de zaten benim kullanım senaryoma uygun değildi gittim benzinli 1.4 Egea aldım Urban Plus paket. Alırken de ciddi önyargı ile aldım ama önyargılarımı yıktı diyebilirim. Özellikle 1.4 motor günlük kullanımda beklentilerimin epey üstünde. Arabada 3 kişi varken sanki dizel araba gibi sadece debriyajla kolayca kalkıp gidebiliyor.

Bir de motorun performans ile pek işi yok ama arabaya launch control koymuşlar.  İtalyan genleri taşıyor yani.  

Son olarak 1.4 Fire Motorda yağ yakma sorunu vardı özellikle baktığınız model yıllarında. Benim araçta takip ettiğim kadarıyla yok ama benimki 2020, düzeltilmiş olabilir. Bunu da göz önünde bulundurun, illa Egea alacaksanız yetkili serviste garantiden segman atılmış olanlarına da bakabilirsiniz. İ20 de sorunsuz bir araç değil onun da 1.2 motorlarında baskı balata / volan kısmında sorun var. İ20 için 1.4 motor da bakabilirsiniz. Bütçeniz dahilinde en mantıklı arabalar olur zira o bütçeye 2005 model Civic vermek istiyorlar.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 4 Ekim 2021; 3:30:51 >

• Bir yakınım İ20 nin 2 farklı modelini yaklaşık 2 yıl kadar kullandı, her gün sabah akşam işe birlikte gidip geldiğimiz arabaydı. Kendim de araç alacağım zaman hanımı ve çocukları aldım yanıma tek tek bütçemizin yettiği araçlara baktık.

Neydi bu araçlar; İ20, Clio, İbiza, Fabia, Corsa, Egea HB.

Hanım, ben ve çocuklar içine bindiğimizde bize aile otomobili hissini ve genişliğini yaşatan tek araç Egea HB oldu. Diğer araçlar Egea HB yanında ciddi anlamda daha küçük hacimliydi ve kararımızı Egea HB dan yana kullandık. Aldığımdan beri çok memnunuz, tek pişmanlığım oldu bugüne kadar ki o da aynı aracın SW olanını almamaktı.

Netice itibariyle, küçük bir aile otomobili olarak ikisi de iş görür ama çocuk sayısı 2 olduğunda, arka koltukta 2 çocuğun yanına bazen bir yetişkinde eklenecekse Egea bu açıdan sizi üzmez. Onun dışında İ20 de yeterli olur ve güzel de bir kasaya sahip, hatta son kasasından bile daha güzel bana göre. Seçiminizi belirleyecek şey boyutlar olur burada.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.