Şimdi Ara

Eğitim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bir lise öğrencisiyim. Yazılım ve donanım şeklinde algıladığım konu üzerine birkaç sorum olacak.

- Eğer ben kendim bir işkpletim sistemi yazmak istesem ve bu alanda önce diğer işletim sistemlerinden kodlarına ulaşabileceklerimin nasıl çalıştığını anlayacak düzeye gelmek ve mac os un tasarlanması gibi -yanlış anlamışsam kusura bakmayın- kendi işletim sistemimi yazabilmek için sıfırdan bu hale gelene kadar yapmam gereken şeyler nedir? Yani ne üzerine eğilmeliyim, söz gelimi hangi kitapları okumalıyım gibi.

- Üstte bahsettiğim konu anakart, işlemci, ram, ekran kartı gibi parçalarda yine olanı anlayıp, bu sefer kendi patentli teknolojisini geliştirmek olsa yine aynı şekilde sıfırdan başlayarak ne yapmalıyım, ne okumalıyım?

- Aynı mantık üzerinden bir oyunun grafiklerini hazırlayıp kodlarını yazabilecek duruma sıfırdan gelmek isteyen biri ne yapmalıdır, neye yönelmelidir, ne okumalıdır?

Sorularımda teknik hatalarım olduysa kusura bakmayın, belirtiyorum "sıfırdan" başlayıp bir şeyler yapmak istiyorum. Mesaj atacaklar için de lütfen bilgi kirliliği oluşturmak, ülkenin durumunu değerlendirmek, ya da konunun sadece düşünceye dayalı olarak eleştirilmesi yerine bu alanlarda gerçekten bilgi sahibi olanların burada faydalı bir içerik sağlanmasını amaç edinelim. Bilgi verecek kişilere şimdiden teşekkür ederim.

• Arkadaşımız için konu uppp!

• işletim sistemi hakkında söyleyebileceğim linus torvalds'ı araştırman olacaktır. kendisi linuxun kurucusu.

işlemci üretimi ve mimarisi hakkında da jim keller'a bakmanı öneririm. kendisi amd ve apple için işlemci mimarisi tasarlamış birisi.

şahsi fikrim bahsettiğin 3 ayrı fikirden en yapılabilecek olanı sıfırdan oyun motoru tasarlamak olacaktır. onun içinde cryengine, unity, unreal engine bunlara bakabilirsin fikir edinmek için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.