Şimdi Ara

Eğitim Seviyesi Yükseldikçe Dindarlık Azalıyor. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
4.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Felsefi manadaki mutlak yokluktan bahsediyorsan dediğin doğru. Yani teistler ve materyalistler için doğru diyebiliyoruz. Ama bazı ateist fizikçiler evrenin mutlak yokluktan oluştuğunu iddia ederler bunlar pek ciddiye alınmaz ama şu şekilde bir kısa metin var: "O bir kuantum kütle-çekim teorisine referansta bulunur; buna göre uzay-zamanın kendisi, mutlak yokluktan sebepsiz bir şekilde var olabilir. Henüz tatmin edici bir kuantum kütle-çekim teorisi”nin var olmadığını kabul etmesine rağmen; böyle bir teori;

parçacıkların kendiliğinden ve nedensiz ani bir şekilde yaratılması ve yok olmasına olduğu gibi uzay-zamanın kendiliğinden ve nedensiz ani bir şekilde yaratılma ve yok olmasına olanak sağlar. Teori, örneğin önceden olmadığı yerde bir uzay lekesinin meydana çıktığı, matematiksel olarak belirlenmiş kesin bir olasılığı gerektirmektedir. Böylece uzay-zaman, sebepsiz kuantum geçişlerinin sonucu olarak hiçlikten ansızın meydana gelebilir."

Yokluktan varlık ortaya çıkamayacağını söylemen ise hata ama uzatmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 28 Ocak 2019; 2:29:26 >

• Çünkü şeytan en çok kendini bişey bilmiş zannedenleri kandırıyor. Şeytandan daha zeki kimse yoktur. Aklın alamadığı bazı konularda inkara kadar götürür.

Misal haşir meselesi. Bu konuda akıl çok aciz kalır. Hatta ibni sina gibi bir dahi bile haşir bir meseleyi nakildir. Nakli bunun delilidir der. Akıl yoluyla ispatı çok kolay değil. Aklın tefekkürü lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dindarlık ile Dinciliğin nerede başladığı ve nerede bittiğini kestirmek zor olsada.

Orijinalden alıntı: @C.CEMİL
    Tarih 27 Ocak 2019 23:03
    aksine çok kolaydır
    her yaptığını göstere göstere yapıyorsa ,söylediği ve yaptığı ile inancı tutmuyor ise ,bu kişi dincidir :)

Senin söylediğin kadar basit değil.
    Aşağıdaki sözleri söyleyenlere ne dersin?
    1-dindar
    2-dinci
    3-Zavallı
    4-T..l
    Listeyi çok fazla uzatabilirim. Bunun dışında binlerce mantıksız cümle kuran ulema geçinen insan oğlu gösterebilirim.
    Senin söylediğin gibi iki duruma bakıp sorun çözüle bilse ve anlaşılsa idi binlerce yıldır bu şaklabanlar insanları sömürmeye devam edemezlerdi.

quote:

Orijinalden alıntı: @xxxxxxxxxx

Bildiğim kadarıyla, Avrupa ve Amerika'daki bilim insanları her araştırma ya da buluş gerçekleştirdikten sonra Kuran'ı açıp bakıyorlar ve kendi buluşlarının orada net bir şekilde yazılı olduğunu görünce İslamiyet'i seçiyorlar.

Hatta son dönemde Oxford Üniversitesi'nde Kuran'ın yasaklandığı yönünde bazı bilgiler alıyorum.

------------------------------------------------

Orijinalden alıntı: @yyyyyyyyyy

Tamamen aptallık, yabancı ülkelerdeki fizik, kimya, tıp profesörleri, bilim insanları bu insan üzerinde veya benzeri kainattaki akla gelebilecek her hangi bir şeyin düzeni ve oluşumu hakkında, yaptığı araştırmalar sonucu ulaştığı bilgilerin kur’an - ı Kerim’de birebir yazdığını görünce islamiyete geçiyorlar.

• quote:

selahattın ısık @ 28 Ocak 2019 01:00:02

bırak bu matrixten çıkmaktansa ölmeyi seçen dalkavukları.
    uzun zamandır yoktun.
    hangi çıplaklar kampına katıldın onu özelden deyiver..
    kaç kez zinaya bulaşıp cehenneme tek yönlü bilet aldın..
    the space yok ortalıkta.
    aramızda kalsın.özlediğimden değil ha.zaten kazmayı hiç sevmezdim..:)

Çoktan bıraktım be selo.
    Güncel bir haber olunca alıntılayıvereyim dedim.

Bu zihniyet zamanında kızlarını ilk okula dahi göndermeyen zihniyet.
    Ok yaydan çıktı. Nasıl çarpıtırız onun peşindeler.

Ulen keşke cehennem ossada sonsuza kadar yaşasak.

Şu kısacık ömrümüzü cehenneme çevirdikleri yetmiyor gibi.
    Torunlarımızı nasıl sömürürler şimdiden onun hesabını yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 28 Ocak 2019; 5:4:36 >

• webbie kullanıcısına yanıt
    Baksana bir çukurun yeni bölümünde ne olacak belki onuda yazmışlardır

• Reavero kullanıcısına yanıt
    Yobazligi icra eden yobazliga maruz kalandan cesaretli oldugu surece hic bi halt duzelmez..:(

• Hocam her şeyin doğup büyüp ölmesi bir kuraldır.
    Bu din sömürüsü içinde geçerli.
    Binlerce yıl önce doğdu. Belki binlerce yıl sonra bu sömürü bitecektir.
    ama kesinlikle bitecektir.
    Biz o günleri görmeyeceğiz.
    Torunlarımız için mücadeleye devam.

Diyanete eğitim yükseldikçe dindarlık azalıyor dedirtebilmek az buz kazanım değildir.

Hele hele adamlar :
    quote:

Orijinalden alıntı: @xxxxxxxxxx

Bildiğim kadarıyla, Avrupa ve Amerika'daki bilim insanları her araştırma ya da buluş gerçekleştirdikten sonra Kuran'ı açıp bakıyorlar ve kendi buluşlarının orada net bir şekilde yazılı olduğunu görünce İslamiyet'i seçiyorlar.

Hatta son dönemde Oxford Üniversitesi'nde Kuran'ın yasaklandığı yönünde bazı bilgiler alıyorum.

gibi saçmalamaya başlıyorlarsa . Hükümdarlıklarının yıkılmasına az zaman kaldı demektir.

Bu işi planlayan sürdüren ABD yarın kimin içine sızar hatta sızıyor , belirsiz.
    Bu sadece din kısmı.Asıl mücadele edilmesi gereken emperyalist sömürü.
    Doğru söylüyorsun.
    Ezilenler ezenler kadar cesaretli olmaz ise belki on binlerce yıl sürer.
    ancak herşeyin doğup büyüyüp öldüğü gibi sömürüde bir gün tarihin çöplüğünde kaybolup gider.

• Kafası çalışan, evrende ne olup bittiğinin farkında olan birisini din ile kandıramazsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-15948ED92

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ''Özetle bu kadar felsefe vs. girmenize gerek yok,yine İslamda felsefe diye bir şey de yoktur''

He canım he
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Acaba nedeni yunan metafiziğinin İslamla tam uyuşmaması olabilir mi ?

Ve gene yunan mantığını İslamla iyice kaynaştıranlar bunlar

Tabi ahirette bedenle dirileceğimiz ve tanrının cevher olması vesaire bu konularda yanılmıştır
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Bu kadar hafife almayın.
    Tıbbiyeli Aile hekiminden Kalp cerrahına kadar size sayısız beyni çocukluktan itibaren insan gösterebilirim.

Size basit bir örnek :
    FETÖ operasyonu her ne kadar düzmece vede Pastanın paylaşımı kavgası olsada on binlerce yüksek tahsilli Asker,Polis,Hakim savcı,Mühendis beyinleri dinle yıkanmış olduğunu gördük
    On binlerceside bunların dışında hala bürokrat olarak görev yapıyor.

Haaa kafaları çalışıyormu?? sorusuna gelince, Çıkar dünyası. Şeytan azapta gerek.
    Bu insanların kafaları çalışmadığını iddia edemezsin.

Bir tıbbiyeli teseddüre girip işe gidiyorsa ben onun ahlaki anlayışında şüphe ederim
  • Ben ateistim. Felsefe bu tarz problemlerle ilgilenmiyor sen ilahiyattan bahsediyorsun. Caner Taslaman vs. ilahiyattan anlamayan kişiler. Gazaliyi tamamen bilmiyorum felseye zıt düştü diyen de var düşmedi aslında sadece zayıflattı diyen de var. İslam felsefesi diye bir şey var. Ama bu alanda kol kesme,recm vs. tartışılmıyor bunlar ilahiyatın konuları. Din felsefesi tanrı var mı yok mu, vahyin imkanı mümkün mü gibi temel sorularla ilgilenir.
  • Din denilen sacmaligin biymesi icin evvela buyuk somurge dinamolati abd rusya cin hindistanin inanc devrimleriyle yikilmasi lazim.
    Onlarin lokal subeleri akp baas muslim brothers and budism sintouzm hristiyan versiyonlari corap sokugu gibi gelir..
    Abd din somurusujuj en fazla oldugu yerdir..

• Ben yeni üyeyim nickim hado77 yaşım 22 İnternete arama yaparken bu siteyi buldum. Çok bilgili abilerim kardeşlerim var. Ben de din konusunda sorun yaşıyorum. Bilgili abilerimize bir şey sormak isterim.

Din hakkındaki bu engin bilgileriniz çerçevesinde haram ve helal nedir sorusuna cevap vermenizi istiyorum.

Zira bir kızla tanıştım kızla konuşmak istediğinde hacıminnem bu kız sana mahremdir onunla munasebet haramdır dedi. Benim de aklım karıştı. Bu kız bana niye haram(mı) ne zaman helal(mi).

Annem kızkardeşimde bana helal dendi. Benim kafa iyice karıştı.

Yardımcı olun kurtulayım bu dertten.

• nenene sor bakalım.

kestiği kurbanın neresinin kaç kaçını dağıtıyormuş.

parası yastık altında altın olarak mı dalır olarak saklanmaktaymış.

zekatini her yıl veriyormuymuş..

cevapları kap gel helali haramı konuşalım..
  • nenelerimiz kutlu varlık zati vefat etti çoktan. biz kendi aramızda konuşalım.

haram nedir ne zaman helal olabilir(mi yani helal olarak farz edilme durumu mu var), helal nedir ne zaman haram olabilir?

bu neye göredir?

......................................

farz edilmeyi ilahın emri sanan arkadaşlar da var. farz etmek mevcuda getirmek ya da vucut sahibi yapmak manasında da kullanılıyor.

namazı kendinize farz edin demek, bir ilah var ve bu bu ibadetten dolayı sorgu yapacakmış gibi ibadeti bu şekilde yapın demek. yoksa ALLAHU teala emretti dense idi bunu yapmayan kimse olabilir mi? o emreder başlar kıldan ince düşerdi.

farz nedir bunu da soralım gerçi kopya verdik ama olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

nenelerimiz kutlu varlık zati vefat etti çoktan. biz kendi aramızda konuşalım.

haram nedir ne zaman helal olabilir(mi yani helal olarak farz edilme durumu mu var), helal nedir ne zaman haram olabilir?

bu neye göredir?

farz edilmeyi ilahın emri sanan arkadaşlar da var. farz etmek mevcuda getirmek ya da vucut sahibi yapmak manasında da kullanılıyor.

namazı kendinize farz edin demek, bir ilah var ve bu bu ibadetten dolayı sorgu yapacakmış gibi ibadeti bu şekilde yapın demek. yoksa ALLAHU teala emretti dense idi bunu yapmayan kimse olabilir mi? o emreder başlar kıldan ince düşerdi.

farz nedir bunu da soralım gerçi kopya verdik ama olsun.
    haram helal yok uzlaşı yolu var.

kimi bu yola inançla kimi ahlakla çıkıyor.

amaç sosyal-kültürel-eco hayatı düzenlemek veya siyasi ameller neticesinde dizginlemek.

veren - alan razı ise 3.cü sahışlar pideli köftedir..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.