Şimdi Ara

EGO Otobüs Hatları ile Ankara'da ulaşım bilgileri yanınızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Mobil uygulamaların sunduğu avantajlar arttıkça, insanlara hizmet sunan kamu kurumları da bu alana yönelmeye başlıyor.

Eğer Ankara'da yaşıyorsanız veya iş gereği Ankara'ya gitmek zorundaysanız, EGO'nun hazırladığı EGO Otobüs Hatları uygulaması size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Uygulama ile durak arama, hatların bulunması, hat üzerindeki otobüslerle ilgili bilgi, otobüslerin hareket saatleri, duark konumları, harita üzerinde durak konumları, belirtilen adrese yakın olan duraklar, direk ve aktarmalı hatlara göre güzergah oluşturma gibi kapsamlı bir sorgu veritabanı sunuluyor.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ego.android

https://itunes.apple.com/tr/app/otobus-hatlar-bilgilendirme/id512148796?l=tr&mt=8 

• Iphone 5 desteği yok sanırım. Yazılar falan üst üste binmiş. Kısa zamanda bunu düzeltirlerse faydalı olur.
  • Otobüslerin konumlarını da belirten bi sistemde olsaydı işte o zaman 4*4lük bi uygulama olurdu.....
  • Teşekkürler

Edit; berbatmış indirip vaktinizi harcamayın. Hiçbir fonksiyonu adam gibi çalışmıyor. Sürekli yeni bir sürüm var deyip hata veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi todorov_44 -- 9 Aralık 2012; 23:54:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zaman önce indirmiştim ama;

1)Kullanışsız. Çok yavaş ve gereğinden fazla efor sarf etmek gerekiyor istenen sonuca ulaşmak için. Hatta bazen neyi nasıl yapacağınızı bile anlayamıyorsunuz.

2)Otobüslerin belirlenen durağa kaç dakika içinde varacağını gösteren sistem yanlış veya çalışmıyor. Geçenlerde 230 durağında beklerken "28 dakika" yazıyordu, 1 saat 15 dakika sonra geldi otobüs. Ve bu tek seferlik bir durum değil.
  • Süper ya :)

• Sistem zaten otobüslerin konumlarını belirtiyor. Altyapı iyi ama arayüz sıkıntılı. Alması gereken çok yol olan başlangıç olarak iyi bir uygulama. (Öyle eleştiriler var ki sanki etrafta ego için binlerce alternatif uygulama varmış da bu uygulama kötüymüş gibi yaklaşmışlar.) Programı hazırlarken kullanıcı ihtiyaçları daha çok göz önüne alınmalı. Bir yolcu neye ihtiyaç duyar? programı ne kadar süreyle açık tutar hangi bilgilere daha çok ulaşmak ister. mesela 9292.nl sitesi ve mobil uygulaması örnek alınabilir. Sağlam altyapı ve bunu hiç belli etmeyen çok basit bir arayüz lazım. Bizde bişey yaptımmı insanın gözüne sokarak gösterme çabası var. Umarım bi an önce toparlarlar ve herkesin örnek göstereceği bir çalışmaya dönüşür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gayet başarılı bir uygulama olmuş fakat bazı eksikleri var hatları öğreniyorsun fakat bulunduğun durağa gideceğin otobüsü giremiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara Halkının hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelen imkanlarla ve vatandaşın taleplerini de dikkate alarak sürekli geliştirdiğimiz bir sistem oldu. Çok güzel bir noktaya geldi. Eskiden indirip kullananlara yeni arayüzümüzü kullanmasını tavsiye ediyorum. Kendi kendini yenileyebilen bir yapıda son güncellemeleri yayınlanması için marketlere gönderdik. Aynı zamanda aşağıdaki linki internet olan bir cihaz ile basitleştirerek sunduk. Sadece durak numarası girerek o duraktan geçen otobüslerin durağa gelme süresi bilgisini veriyor. ve 15 sn. de yeniliyor. İsteklerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz.
    İsmail Kesgin- EGO Bilgi İşlem Dai. Bşk.
    ismail.kesgin@ego.gov.tr
    http://www.ego.gov.tr/mobil/otobusnerede.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: By_higH

Otobüslerin konumlarını da belirten bi sistemde olsaydı işte o zaman 4*4lük bi uygulama olurdu.....

Konumlarini belirliyor.

Ego levhalarinda 5 haneli kodlari girip,

O duraga gelen otobusleri goruyrsun. Hizini, tahmini gelme suresini felan.

Ben begeniyorum ;)

• Uygulama son iki güncellemeyle çok daha kullanışlı hale geldi. Ankara'da yaşayan herkese tavsiye ederim.
  • Biraz yavaş program. Kullanmasını anlamakda başta zor geliyor.

• ayrancı otobüsü için verilen sürelerde sapma olmuyor. iyileştirme çalışmaları devam ederse, daha da faydalı olacağını düşünüyorum.
  • Bu bildiğin olmuş yav. Sadece saniyelik sapma var.
  • bu uygulamayla ilgili yorumlar hiç iyi değil son dönemlerde iyi oldumu gerçekten ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

bu uygulamayla ilgili yorumlar hiç iyi değil son dönemlerde iyi oldumu gerçekten ?

Önceden iyi değildi ama şu an gayet iyi görünüyor. Çok fazla denemedim ama durakta 1-2 tane otobüs gelmeden denedim. oldukça isabetliydi.
  • gideceğiniz her yere ulaşım için çok çok kullanışlı bir hale geldi, bu sisteme bilmeyenler için metro ve ankaray sistemleri de eklenebilir...
  • çok iyi bir uygulama. kullanmadığım gün yok. fakat önceden turkcell kullanırken hiçbir sıkıntım yoktu ama sanırım avea'nın interneti yüzünden biraz sıkıntı çekiyorum. wifi de ise hiç sorun yok elinize sağlık..

• quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

gideceğiniz her yere ulaşım için çok çok kullanışlı bir hale geldi, bu sisteme bilmeyenler için metro ve ankaray sistemleri de eklenebilir...

+1 hızlandırılsa bide güzel olacak
  • iyi gibi ama düzeltilmesi gereken hataları var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.