Şimdi Ara

eGPU 2820QM ile hangi ekran kartı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. eGPU olayını bilen vardır, bilmeyen içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_104859591/f_//tm.htm#104859591 bu linkte anlatım bulunmaktadır. Laptop ımda donanım olarak Core i7 2820QM, 8 GB 1333 Mhz ram ve ne yazik ki GT 520M gibi bir külüstür bulunmakta. Bende bu nedenle eGPU işine girmeye karar verdim.

Kartı almak için biraz zamana ihtiyacım var. Bunu da göz önünde bulundurarak, darboğaz yapmayacak en iyi ekran kartı hangisidir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• I3 4170 ne kadar ekran kartına darboğaz yapmıyorsa sizde onları kullanabilirsiniz.
  • Ben de i7 2670qm işlemcili laptopum için böyle bir şey düşünüyorum. Cinebench r15 testinde 400cb puan almıştı. Yani fx6300'ün bir tık altı masaüstü karşılığı. Ekran kartı olarak ikinci elden gtx 570, hd 7870, hd 7850 2gb, gtx670 modellerine bakabilirsiniz, sağlam bir güç kaynağı da gerekli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • masaüstü işlemcisi olarak yaklaşık i5 2400 gücünde. gtx 970/780 üst sınır olur
  • %5-10 luk bir kaybıda hesaba kattığımızda, r9 390x yada 980 gibi üst seviye kartlar ile dar boğaz yaşama ihtimalim var mı? İleriye dönük olmasını istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unborncriminal U kullanıcısına yanıt
    var, o kadar da abartmamak gerek
  • unborncriminal U kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle dediğiniz kartlarla darboğaz yapar. %10 performans kaybı yaşanacaktır ama aldığınız ekran kartına overclock yaparak performansı arttırabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • El Valiente kullanıcısına yanıt
    myalperen kullanıcısına yanıt
    İkinci el kartlara pek güvenemiyorum. Şuan vatanda alınabilecek en f/p kart hangisidir? Dx 12 destekli kartlara ağırlık vermek daha iyi olur sanırım. İleride cpu yükünün azalacağı görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unborncriminal -- 8 Ağustos 2015; 21:20:46 >

• Aslına bakarsanız bütçe sınırı yok. Cpu nun kaldırabileceği en iyi kartı arıyorum.

Yardımlarınız için teşekkürler.

• Bu ekran kartı yeterli olur bence daha üstü gereksiz
    İşlemciniz bundan daha iyi bir ekran kartını %100 kullanamaz diye düşünüyorum.

Powercolor R9 285
    http://www.vatanbilgisayar.com/powercolor-r9-285-turboduo-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP#genel-bakis

• myalperen kullanıcısına yanıt
    Anladım. Önerdiğiniz kartlardan daha üstüne çıkmayacağım o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.