Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.393
Cevap
208
Favori
273.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eGPU setup ile biraz oynadım gen2 yapabilmek için 1-2 kere hata verdi ama yaptım bu işlemden sonra yaptığım 3DMARK testinde skorlar biraz arttı ama öyle abartılacak kadar değil. Şuan evdeki monitörler dolu, müsait bir zamanda dediğin şekilde bir test daha yapıcam. 670 770 gibi kartları bende araştırmıştım performans olarak 960 ile benzer performans veriyorlar DX12 desteğinin 900 serisinde daha performanslı olacağı söylentileri, 600 ve 700 serisinin çok güç tüketmesi ve en önemlisi Kıbrıs'ta okuduğum için buraya kargo ile elektronik ürün yollanmadığı için dolayı 960 cazip gelmişti daha iyi olur mu bilmiyorum ama en kötü 960 ayarında performans alırsınız gibi duruyor.

Galax benim 960 MSI ise arkadaşımınki.
     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

• quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

eGPU setup ile biraz oynadım gen2 yapabilmek için 1-2 kere hata verdi ama yaptım bu işlemden sonra yaptığım 3DMARK testinde skorlar biraz arttı ama öyle abartılacak kadar değil. Şuan evdeki monitörler dolu, müsait bir zamanda dediğin şekilde bir test daha yapıcam. 670 770 gibi kartları bende araştırmıştım performans olarak 960 ile benzer performans veriyorlar DX12 desteğinin 900 serisinde daha performanslı olacağı söylentileri, 600 ve 700 serisinin çok güç tüketmesi ve en önemlisi Kıbrıs'ta okuduğum için buraya kargo ile elektronik ürün yollanmadığı için dolayı 960 cazip gelmişti daha iyi olur mu bilmiyorum ama en kötü 960 ayarında performans alırsınız gibi duruyor.

http://www.hepsiburada.com/liste/galax-nvidia-geforce-gtx-960-ex-oc-2gb-128bit-gddr5-dx12-pci-e-30-ekran-karti-96nph8dvd9xx/productDetails.aspx?productId=bd305183&categoryId=204

http://www.hepsiburada.com/liste/msi-nvidia-geforce-gtx-960-2gb-128bit-gddr5-dx12-pci-e-30-ekran-karti-gtx-960-gaming-2g/productDetails.aspx?productId=bd305193&categoryId=204&site=old

Galax benim 960 MSI ise arkadaşımınki.
     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

Msi da normal gorunuyor, bazı kartlarda %80 güç ayarinda filan oluyor da o sebeple istemiştim. Monitorle deneyince dönüş yaparsın.

Bu arada ben wordde yazı yazarken yine hata verdi 350.12 yanıt vermeyi kesti diye. Alıcam böyle duvarlara fırlatıcam yemin ediyorum. Bi öyle bi böyle çalışması çok can sıkıcı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam senin ekran kartını inceledim notebook monitöründe bile en az 8800-9000 civarı alman lazım, cidden ben rahat edemedim şu an burda :) gen 1 mi 2 mi aktif anlamak için şunu yap, gpu-z programını yükle aç orada sağdaki bir kısımda (pci exp 16, 1.1) veya (pci exp 16, 2.0) yazar, bu değer anlık değişir, masaüstünde 1,1 yazan oyun veya 3d uygulama sırasında 2.0 yazanın görünmesi lazım, mesela gpu-z açıkken 3dmark testinin olduğu programı aç teste başlamana gerek yok sadece programı açman bile 2.0 yazanın belirmesini sağlaması lazım, tabi bunu denemeden önce nvidia denetim masasından, yine genel ayarlardan 3d uygulama için nvidia işlemciyi seç standartı otomatikdir, biz ne olu ne olmaz diye bütün 3d uygulamalar için nvidia işlemciyi seçelim
  • FHD monitör ile aynı işlemi uyguladım bu sefer 8600'e yakın bir puan aldım. Bus interface olarak gen 2.00 da gözüküyor. Tam bir bilgim yok ama belkide mini pci-e girişinin iletebileceği max veri aktarım hızlarına ulaşmışsak daha yüksek skorlar alamıyor olabilirim. Senin ekran kartı geldiğinde daha yüksek skorlara ulaşabilirsen daha farklı ayarlar ve driverlar ile denemeler yaparım. Forumlarda bu seviyelerde ekran kartı kullanıp daha yüksek skor alanlar var mı?
     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

• tamam benim kart da gelsin dener puanı yazarım ama dediğin gibi maximum diye birşey olduğunu sanmıyorum çünkü yabancı sitelerde gtx 970 bağlayan arkadaşlar var onlar da yüzde 90 civarı alıyor dediğin gibi maksimum değer olsa onların yüzde 50 alması lazımdı, sen yine farklı driver filan dene istersen ben de araştırayım sebebi, notebooklarımız da hemen hemen aynı marka model yani ben yüzde 90 ve üzeri performans alıyorsam senin de alman lazım
  • 4. nesil intel celeron 2950m li belediyenin verdiği laptopu oyun makinesine cevirme ihtimalim var mı ?
  • byeblade kullanıcısına yanıt

tavsiyem ikinci el denk gelirse bu listede bulunan işlemcilerden 37watt veya büyük ihtimal 47watt da da sorun çıkmaz bir işlemciye upgrade etmen sonra oyun notebookuna dönüştürmen, şu anki haliyle haliyle eski oyunlarda sorun çıkmaz ama güncel oyunlarda sıkıntı yaşarsın

• byeblade kullanıcısına yanıt
    ama mesela eski oyunlarda hiç sorun çıkmaz internette , tek çekirdek intel centrino işlemciye egpu bağlayıp gayet akıcı tomb rider oynayan vardı grafikler gayet güzel görünüyordu
  • o listedeki işlemciler benim slota uyan işlemciler değil mi ?

Bu arada islemci fena degil 4. Nesil olmasindanmi bilmiyorum gta 4 falan dusuk ayarda 25 fps euro truck medium ayarda akici bir sekilde oynatiyor eski nesil i7 nvidia gt 425 li sony vaio vardi ondan bile iyi performans aldim neredeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 13 Mayıs 2015; 3:18:10 >
  • Technopatyoutube
    GTX 960 GTA 5 Performans Testi
    https://www.youtube.com/watch?v=IC4Wz4q8wMI

Az önce gta 5 i yükledim, yukarıdaki video ile birebir aynı ayarları yaptım ve gta nın içinde mevcut olan benchmark'ı çalıştırdım. Genelde inceleme ile benim bilgisayar arasında yaklaşık 20 fps fark oluştu ve minimum 36 fps ye kadar düştü. İncelemedeki bilgisayarın parçaları i7 5820K işlemci ve 16 GB DDR4 3000 Mhz RAM gibi uçuk parçalar. Bu farkı diğer parçalar mı oluşturdu yoksa bahsettiğimiz %15-20 arasındaki performans kaybından dolayı mı bilmiyorum. Biraz araştırayım belki bir çözüm bulabiliriz "techinferno" dışında bu konu hakkında bilgi edinebileceğim forum var mı?

• hocam anlık 30lara düşmesi sorun değil ama dediğiniz gibi genel ortalama olarak da 20 fps fark varsa o önemli olan, techinferno dışında malesef daha iyi bir site yok var ama bizimkinden iyi değildir mesela :) ama senin işin peşimdeyim hala
  • gta 4 eski bir oyun baya çıktı olalı, onları rahat açar sıkıntı çıkmaz günümüzde de bir kısmını açar ama günümüz oyunları için yetmedikleri daha fazladır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

https://www.youtube.com/watch?v=IC4Wz4q8wMI

Az önce gta 5 i yükledim, yukarıdaki video ile birebir aynı ayarları yaptım ve gta nın içinde mevcut olan benchmark'ı çalıştırdım. Genelde inceleme ile benim bilgisayar arasında yaklaşık 20 fps fark oluştu ve minimum 36 fps ye kadar düştü. İncelemedeki bilgisayarın parçaları i7 5820K işlemci ve 16 GB DDR4 3000 Mhz RAM gibi uçuk parçalar. Bu farkı diğer parçalar mı oluşturdu yoksa bahsettiğimiz %15-20 arasındaki performans kaybından dolayı mı bilmiyorum. Biraz araştırayım belki bir çözüm bulabiliriz "techinferno" dışında bu konu hakkında bilgi edinebileceğim forum var mı?

Notebookreviews diye bi site olması lazım.

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    notebookreviews techinfernodaki sayfların kopyala yapıştır hali hemde kötü bir kopyala yapıştır sayfalar daha kötü görünüyor
  • nasıl gidiyor arkadaşlar sorun oluyormu sistem stabilmi değermi uğraşmaya beklemeye
  • Yaklaşık 3 gündür sistemi hatasız kullanıyorum ama dengesizlikler var gibi akıcılıkta sorun olmamasına rağmen CS GO da masa üstünde aynı kart 200-250 fps alırken benim sistem 90-100 arası GTA 5 te ise 60 ve üstü alırken benim sistem 40 ve üstü alıyor. 3D Mark skorlarına göre %15 gibi bir performans kaybı olduğunu söylüyordum ama fps değerlerine bakarsak daha fazla oluyor kafam karıştı Dün Euro Truck Smilator yükledim 15-20 fps civarlarında oynadım, oyuna 1 gb patch gelmiş stabilite sorunu var galiba 640M kullanırken bile daha iyi performans alıyordum. FIFA 15 sorunsuz oynuyorum zaten 640M kullanırken de sorun yoktu.

Dün eksta voltaj vermeden, 960 ile daha önce başarılı olmuş OC ayarları ile test ediyim dedim ama voltaj vermeden o ayarlar yemiyor sorun çıkıyor Adam +55V güç verdiğini yazmış. Daha önce OC tecrübem olmadığı için voltaj ayarlarına fln girmedim. Ama Galax tarafından önerilen OC ayarlarını yaptığımda notebook monitörü ile 8500 e yakın bir skor aldım. Aynı ayarlar ve monitör ile yapsam 9000 lere yaklaşır gibi.

Bu arada oyun testlerine başlamayı düşünüyorum en az performans kaybı ile kayıt için hangi programı kullanmalıyım? Shadow Play uygun mudur?

• bugun yeni kartim geldi, 3dmark11 7700 kusurlu puan aliyor ayni kartin masaustu 8800 kusur aliyormus, birazcik overclock ile 8100e cikarabiliyorum, tabi bu baktimlarim sadece graphics score u, bir de kart 960 ile yaklasik ayni ayarda demistim ama bu oyun performansi icin gecerli daha yeni oldugu icin 3dmark optimizasyonu da iyi ve oradada 960in daha yuksek puan aldigini internette zaten okumustum, bu puanlar ile yuzde 13 kayip var, demekki kartin normal puani arttikca kayip yuzdesi artiyor heralde, ama yine de bu puan su an en iyi oyun noteboklarinda bulunan 970m den daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 14 Mayıs 2015; 20:32:32 >

• bence fazlasıyla stabil hatta bu yeni kartım ile eskisinden daha stabil, GTA5 aşağıdaki resimlerde görünen ayarlarda çoğunlukla 35-40 olmak üzere 30-45 fps arasında gayet akıcı oynuyorum, hiçbir donma takılma olmadı, bu verdiğim değişen aralıktaki fps değişimlerinde ekranda anlık donma hiç olmadı, eski ekran kartımda arasıra oluyordu, GTA5 benchmark testi daha yapmadım, isterseniz onu da ekleyebilirim,
     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

• Hocam peki 3D Mark skorlarında %13 ve % 15 performans kaybı yaşıyorken neden oyunlarda fps olarak daha büyük farklar oluyor bilginiz var mı? Akıcılıkta sıkıntı olmuyor ama aynı kart masaüstünde 60 üstü alırken bizim 60 görememiz ilginç geliyor. Aynı olay diğer oyunlardada oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk17 -- 14 Mayıs 2015; 20:55:53 >
  • kendi kartımda masaüstü oyun fps değerlerini bilmediğim için birşey diyemiyemeyeceğim ama sende neden öyle onu ben de anlamadım, aslında 3dmark ın oyundan farkı yok mantık olarak orada yüzde 15 ise kayıp oyunda da öyle olması gerekiyor, bu bottleneck dedikleri işlemcinin fpsyi kısıtlaması denen olaydan dolayı oluyor olmasın diyeceğim ama senin işlemcin gayet iyi, GTA5 benim üstteki mesajdaki ayarların aynısını yaparak bencmark testi yapar mısın? ben de yapayım karşılaştıralım, genel olarak mı böyle sana özel mi diye?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.