Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.393
Cevap
208
Favori
273.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu okudum öncesinde de vidyolarınızı izledim,

Sistemim eski benim

1.nesil i3 330 serisi bir işlemcim var mini PCI-E slotum var kontrol ettim onunda tipleri varmış gerçi

bilmiyorum denemek istiyorum açıkçası benim sistemimden kötü sistemlerin vidyolarını izledim 2 katı performans vereni gördüm araştırmaya devam edeyim ben

keşke Antalya da hali hazırda çalışan sistemli bir arkadaş olsaydı denetmek isterdim benim laptopu
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoroman

tmm, eğer egpu setup başlangıçta görünmemeye devam edecek olursa benim gibi usb ye boot etmeyi deniyebilirsin

Cihazda igpu yok sadece dgpu var. Startup.bat e kaydetmeniz gerekiyor diyor dgpu off olmuyormuş, acaba setup icerisinde dgpu off diyip f3 e basip sonra tekrar acip startup.bat ile calistira mi basicam ? Var mi fikriniz, ne notebooklar gordum egpu yapan bununlada oluyodur herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    igpu yoksa harici monitöre bağlaman şart yalnız biliyorsun değil mi? dgpu off deyip chainloader yapınca açılmıyor mu orasını anlamadım? egpu setup açılıyor ama yanlış anlamadıysam?
  • mczaga kullanıcısına yanıt
    her sisteme olur olmaz diye birşey yok ama senin işlemci eski olduğu için hem harici monitör kullanman şart başka türlü olmaz hem de performans kaybın daha fazla olur, yine de denemek istiyorum dersen deneyebilirsin ama
  • quote:

igpu yoksa harici monitöre bağlaman şart yalnız biliyorsun değil mi? dgpu off deyip chainloader yapınca açılmıyor mu orasını anlamadım? egpu setup açılıyor ama yanlış anlamadıysam?

Dgpu off komutu calismiyor. Harici monitore bagladim compacttan dgpu+egpu dedim.
    Amd-nvidia arasinda gecis yapiyorum bana misin demiyor ne takilma ne goruntu kesilmesi. Şu an gta iv yukluyorum islemcisi eski olduğu için. benim notebook bildiğin uyumsuz çıktı galiba. Çok moralim bozuk :D satarim ben bu asus u.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 15 Mayıs 2015; 15:38:24 >
    dur hemen sinirlenme :) bence kesin bulunur sebep ama biraz uğraştıracak gibi duruyor :) bu arada yabancı sitede gördüğüm kadarıyla bazı sşstemlerde gen1 gen 2 arasında geçişlerde problem oluyormuş ve genelde otomatşkte ayarlı o yani bende de oyun açınca gen2 ye geçiyor, egpu setup dan gen2 yi seçip öyle dener misin? belki senin de geçişlerde problem çıkıyordur
  • quote:

dur hemen sinirlenme :) bence kesin bulunur sebep ama biraz uğraştıracak gibi duruyor :) bu arada yabancı sitede gördüğüm kadarıyla bazı sşstemlerde gen1 gen 2 arasında geçişlerde problem oluyormuş ve genelde otomatşkte ayarlı o yani bende de oyun açınca gen2 ye geçiyor, egpu setup dan gen2 yi seçip öyle dener misin? belki senin de geçişlerde problem çıkıyordur

Onu da denicem :) sony de hala tık yok her dedigimi yapıyor.

Edit: ya bu egpu setup onceden windows logosundan once cikardi, şimdi sonra cikiyor. Anlayan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 15 Mayıs 2015; 17:38:34 >
  • quote:

her sisteme olur olmaz diye birşey yok ama senin işlemci eski olduğu için hem harici monitör kullanman şart başka türlü olmaz hem de performans kaybın daha fazla olur, yine de denemek istiyorum dersen deneyebilirsin ama

harici monitör neden şart ki?
    2. nesil ve üzeri core işlemcilerde intel hd graphics var ve ekran kartı onunla birlikte çalışarak optimus ile notebook ekran kartını kullanabiliyor, sizinki ilk nesil
  • Hocam herşeyi anladım ve bu işi yapmaya çalışacağım fakat bu iş ya olmaz sa ? Böyle bir ihtmal var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Profiterolyiyenadam

Hocam herşeyi anladım ve bu işi yapmaya çalışacağım fakat bu iş ya olmaz sa ? Böyle bir ihtmal var mı ?

Boyle bir ihtimal cihaziniz uyumsuzsa, dock bozuk cikarsa vs tabiki var. Performansi begenip begenmemeniz size kalmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

Hocam herşeyi anladım ve bu işi yapmaya çalışacağım fakat bu iş ya olmaz sa ? Böyle bir ihtmal var mı ?

Boyle bir ihtimal cihaziniz uyumsuzsa, dock bozuk cikarsa vs tabiki var. Performansi begenip begenmemeniz size kalmis.

Uyumluluğunu nereden anlıyacağım ?

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profiterolyiyenadam -- 15 Mayıs 2015; 19:49:38 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

Uyumluluğunu nereden anlıyacağım ?

edit:imla

Dock un satildigi sitelerde genelde denenmis ve basarili olunmamis modeller yazar. Mesela exp gdc icin banggood sitesinde yaziyor, benim notebook ta yaziyor ancak benim notebookla yapan var nasil yapmis sorunsuz mu calistirmis kesin bi bilgi yok. En iyisi bu heriflerin kullandigi marka notebooklar ile bu işi yapmak. Hp, lenovo, acer bunalrın başı.

• quote:

2. nesil ve üzeri core işlemcilerde intel hd graphics var ve ekran kartı onunla birlikte çalışarak optimus ile notebook ekran kartını kullanabiliyor, sizinki ilk nesil

Benim işlemci de de HD graphics var diyor?

http://ark.intel.com/products/50178/Intel-Core-i3-380M-Processor-(3M-Cache-2_53-GHz)
  • Gen1 de calistircam galiba :( notebook degistirmek şart gibi bisey. 1fps farketti furmak testlerinde ama o.c. yaptim 2 ustune ciktim. Gen1 olunca da insanin ici rahat etmiyor. Sorun cikmadi daha ama bakalım ilerleyen zamanlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 15 Mayıs 2015; 23:13:30 >
  • hocam şimdi olay şu 2. nesil öncei işlemcilerin kullanıldığı notebook anakartlarındaki mini pci exp veriyolu 2. nesil ve sonrasındakinin direk yarısı yani performansı baya düşürecek üstüne bir de dahili ekranı kullanmak da performansı etkiliyor yani iyice düşecek ama şöyle birşey var yine de her halükarda mevcut ekran kartınızdan çok çok daha iyi olacak o ayrı, size kalmış birşey, teorik olarak yapabilirsiniz
  • Profiterolyiyenadam P kullanıcısına yanıt
    2. nesil ve üzeri core işlemci ve ekran kartı nvidia 460 ve üzeri bir sistem ayarlarsan hiçbir problem olmaz, en fazla whitelist denilen notebookun mini pci adaptörünün kendi tanımladıkları dışında herhangi bir giriş kabul etmemesi olayı var onu da bu başlangıçyaki egpu setup denilen bios ekranı ile aşmak mümkün, yine de notebook, acer, casper, samsung, asus, hp gibi ise bu whitelist de olmaz
    gen 1 kullanınca sadece 1 fps farkediyorsa ve stabil ise bence kullan gitsin 1 fps de ne olacak ki :) hiç olmadı benimkini satalım sana :)
  • anladım benim zaten şöyle bir teorim var ben masaüstü toplayacağım hali hazırda laptopum var eğer ekstra bir sürpriz çıkmazsa masaüstünü toplarken sadece adaptöre fazladan para vermiş olacağım teşekkürler bilgiler için takipteyim
    o zaman mantıklı olur, hem biz de ilk nesil core işlemciler ile performansın görmüş oluruz :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.