Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.393
Cevap
208
Favori
273.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hadi ya, psu lar hakkında hiç bilgim yok, psu dan çıkan kabloyu bağlayınca 500ün hepsini kullanamıyor musun şimdi?
  • bunu anlamanın çok kolay bir yolu var, benim overclock yaptığım program ile sen tam tersi gücü ve voltajı düşür, o şekilde kullanırken hata almıyorsan demekki dediğin gibi güç az geliyor demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoroman

hadi ya, psu lar hakkında hiç bilgim yok, psu dan çıkan kabloyu bağlayınca 500ün hepsini kullanamıyor musun şimdi?

500W zaten kullanamayız 12V kanalında kaç amper var ona bağlı olay. biraz karıştı kafam zaten bir arkadaştan cevap bekliyorum bakalım ne diyecek. olmadı 5 liraya dönüştürücü ile halloluyormuş şimdi öğrendim. kayacan ne kullanıyordu adaptör mü aldı o da ?
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    o da psu kullanıyor ama kaç watt bilmiyorum

şu hallet de bi ağız tadıyla oyun oyna :) ben egpu ile hatta eski gtx 570 kartım ile gta5 bitirdim, televizyon da gelsin daha bitireceklerim var, darısı senin başına
  • o da psu kullanıyor ama onun 960 senin 760 tanlış hatırlamıyorsam arada güç tüketimi olarak baya fark var
  • quote:

o da psu kullanıyor ama kaç watt bilmiyorum

şu hallet de bi ağız tadıyla oyun oyna :) ben egpu ile hatta eski gtx 570 kartım ile gta5 bitirdim, televizyon da gelsin daha bitireceklerim var, darısı senin başına

şu aralar çok zor ama kaşınıyorum da bir yandan.

• PSU olarak bunu kullanıyorum, benim ekran kartı maksimum yükte 120w güç çekiyor seninkin güç tüketimi ise 225w'a kadar çıkıyor. Eğer problem dediğin gibiyse benim kart az güç tükettiği için sorun yaşamıyor olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

http://www.hepsiburada.com/liste/high-power-eco-600w-aktif-pfc-yuksek-verimli-gercek-guc-kaynagi-hpe-600-a12s/productDetails.aspx?productId=bd300606&categoryId=1012&site=old

PSU olarak bunu kullanıyorum, benim ekran kartı maksimum yükte 120w güç çekiyor seninkin güç tüketimi ise 225w'a kadar çıkıyor. Eğer problem dediğin gibiyse benim kart az güç tükettiği için sorun yaşamıyor olabilirim.

Benimkide hayli hayli yetiyormuş öğrendim. Sony notebookta hic prob cikarmadi, benimkinde bazen daha pc acilirken welcome ekraninda surucu yanit vermeyi kesti hatasi geliyor. Valla milletin başını şişirdik şunun yüzünden :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumda ekran kartı bölümünde tüm ekran kartları F/P ürün karşılaştırma testi amacıyla açılan konuda karşılaştırma yapmak için yaptığım valley benchmark sonucum.

http://forum.donanimhaber.com/m_97145930/tm.htm
     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

• Güzel bir uygulama olmuş. İntel işlemcili her notebook'ta oluyor mu acaba ? İ5 2410m işlemcim ve Nvidia GT520M ekran kartı var cihazımda. Böyle bir sistemin maliyeti ne kadar olur totalde ?

• yarın ben de eklerim sonucu, oyunları harici monitorde deneyebilin mi? fps farkı ne kadar oluyor, benim televizyon yarın veya perşembe gelecek o zaman deniyebileceğim ama ben denesem bile eğer gta5 i cpu kısıtlıyorsa çok birşey değişmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 19 Mayıs 2015; 13:50:24 >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    sistemin maliyeti yakaşık 200 lira, ekran kartı ne alırsan ona göre bir de onun fiyatını eklemen lazım, senin bilgisayarda çalışır
  • quote:

sistemin maliyeti yakaşık 200 lira, ekran kartı ne alırsan ona göre bir de onun fiyatını eklemen lazım, senin bilgisayarda çalışır

Şu usb ile ekran kartını devre dışı bırakma olayı olmasa aslında çok pratik ve güzel bir iş. Ama her açılışta bunu yapmak biraz can sıkıcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krone

quote:

Şu usb ile ekran kartını devre dışı bırakma olayı olmasa aslında çok pratik ve güzel bir iş. Ama her açılışta bunu yapmak biraz can sıkıcı olabilir.

işletim sisteminin boot özelliğine bağlı, uefi boot ise usb ile yapıyorsunuz benim bildiğim. normal boot yapanlarda mesela bende direkt C: üzerindeki egpu setup ı görüyor seçip ayar yapıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

Orijinalden alıntı: Krone

quote:

işletim sisteminin boot özelliğine bağlı, uefi boot ise usb ile yapıyorsunuz benim bildiğim. normal boot yapanlarda mesela bende direkt C: üzerindeki egpu setup ı görüyor seçip ayar yapıyorsunuz.

uefi değilmiş klasikmiş benimki de. bir de bir sitede notebook listesi gördüm sadece o listedeki cihazlarda oluyormuş bu işlem. bu doğru mu yoksa bütün intel işlemcili cihazlarda oluyor mu ?

• Kart performans olarak x1 hizinda sanirim. Olsun yinede iyi. milleti hdlerden gtlerden kurtariyor. Yapimi basit :)

• Krone K kullanıcısına yanıt
    o liste sadece deneyip deneyimini paylaşanların listesi yoksa sandy bridge ve sonrası tüm işlemciler ile sorunsuz çalışır
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    x1 değil x2 hızında, yaklaşık yüzde 10 performans kaybı oluyor, yine de oyun notebooklarından daha iyi performans veriyor
  • Evdeki monitörleri bir türlü müsait olmadı, olur olmaz konuştuğumuz şekilde test edicem.

Dün gece gelen patch ile oynanabilir duruma gelen Witcher 3 üst düzey grafikleri ile güzel bir oyun olmuş. Shadow Play ile 25 dakikalık 720p 60 fps video kayıt ettim ama 6 gb gibi upload etmekte zorlanacağım yüksek boyutlarda bir video oldu Daha kısa ve ekran kartını zorlayabilecek sahneler yakalarsam kısa bir video kaydedip upload yapmayı düşünüyorum. Ayrıca bu oyun için özel olarak çıkan 352.86 sürücüsü bana performans artışı sağlıyor gibi geldi sizde deneyip sonuçları aktarırsanız iyi olur.
    Merak edenler olur diye videolar gelene kadar oynadığım ayarların resmini koydum, resimdeki ayarlar ile 24-45 fps arasında oynuyorum ortalama 35 denebilir.

LOL gibi dGPU ile ultra ayarlarda 60 fps alabildiğim bir oyunda bile max 99 fps alıyorum bir şey engelliyor ama ne ya en son konuştuğumuz gibi mini PCİ-E slotunun veri aktarım hızı üst limite takılıyor yada ayarlamamız gerek farklı şeyler var.

LOL, CS GO, GTA 5 ve Reing of Kings oyunlarının videolarını da yüklemeye çalışacağım.

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk17 -- 19 Mayıs 2015; 23:47:37 >

• cs go kaç fps ile oynuyorsun cok merak ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.